Sunday, May 19, 2013

Ce este frumusețea?



Ce este frumusețea? De mii de ani oamenii se întreabă...nereușind a afla vreun răspuns. 

Săptămâna trecută, privind în grădina de flori, aș fi răspuns că frumusețea înseamnă, ar putea insemna, primele roze înflorite. Cele de aici
Și nu cred că m-ar fi contrazis prea multe persoane. Trandafirul este una dintre cele mai frumoase și considerată ca fiind cea mai iubită floare. Dintre toate, din toate anotimpurile și din toate timpurile.

Câtă vreme florile sunt proaspete, culorile sunt vii...trandafirii sunt cele mai frumoase flori. 
Dar când se ofilesc...se usucă? Mai sunt frumoase? Răspunsul firesc ar fi: nu.
Florile de trandafir pârjolite de soare, uscate de vreme nu par a mai reprezenta definiția frumuseții.  
Oare?

Prima floare a trandafirului roșu a ajuns într-o micuță vază de flori...în casa mea. Câteva zile a fost prințesa casei, dăruindu-ne frumusețea și parfumul său. Până în ziua când s-a ofilit....până aproape s-a uscat...

Floarea uscată are o frumusețe stranie...dar tot frumusețe... Eu așa văd... Voi?




Alte frumuseți ... aici.




28 comments:

  1. Mie chiar îmi place sa usuc trandaririi atunci cand încep sa se ofileasca! Am doua vaze mari pline cu flori uscate. Se spune ca florile uscate atrag energie negativa! Dar omul rau ce fel de energie atrage? Prefer florile uscate în locul celor de plastic! Duminica frumoasa Elly! pupici!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am mai uscat si eu cate unul, doi...dar anul acesta am de gand sa usuc mai multi, sa-i asez in boluri, la iarna :) Nu stiu despre chestia asta cu energia negativa..chiar nu stiu, dar nu prea cred...
      Cred ca sunt foarte frumoase si uscate. Mai am buchetele de flori nemuritoare, foarte dragute. :)

      Delete
  2. Ah, eu am peste 25 de trandafiri uscați rosii, și unul alb...sunt divini. Țin la ei enorm de mult pentru că la fel ca acel din fotografie sunt mistici, încremeniți...precum un zâmbet perpetuu. Aș fi în stare să și bat pe cineva dacă se atinge de ei. Ce este frumusețea? Ea nu este, nici nu există. E un cuvânt...dar cu siguranță există pâlpâire a sufletului când atinge minunile lăsate de Dumnezeu. Numai bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Inseamna ca sunt cu adevarat foarte frumosi daca esti in stare sa fii violenta cu cel care s-ar atinge de ei :)
      Frumusetea e ceva foare superfluu...se stie ca e foarte relativa. Aceeasi persoana, in zile diferita si avand stari de spirit diferite, poate percepe acelasi lucru in moduri diferite. Poate complet diferite. :) Filozofi si tot felul de ganditori au cautat sa gaseasca un raspuns si n-au reusit...
      Numai bine si tie, Simona!

      Delete
  3. Trandafirii roşii sunt cele mai frumoase flori. Când încep să pălească, sunt trişti, dar tot frumoşi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uite ca avem gusturi comune :)
      Corect, tristi dar tot frumosi.

      Delete
  4. imi plac florile proaspete, culorile lor, aromele lor....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Articolul a fost, in viziunea mea, o mica pledoarie pentru frumusetea unora oricum. Multe flori, plante, sunt foarte parfumate chiar si uscate. Au un alt parfum, dar la fel de frumos. :)

      Delete
  5. Sunt foarte frumoşi şi aşa.
    Te pup draga mea, o seară cât mai frumoasă!

    ReplyDelete
  6. De-asta nu rup flori din gradina sa le pun in vaza! Sa nu le vad cum mor, ma simt ca un calau,prefer sa ma bucur de ele afara.Acolo traiesc cat le ingaduie timpul, n-am eu nici o vina ca se trec.

    ReplyDelete
  7. Subscriu, trandafirii sunt cele mai iubite flori mai ales datorită celor două calitați contrastante: inocență și iubire consumată în același timp. Ce poate fi mai fermecător?! Există potpouri-uri din petale uscate și parfumate la Bam Boo,e trendy. Azi am văzut în parc o mulțime de trandafiri, dar și iriși, au înflorit și sunt superbi.
    Te rog s-o asculți când ai timp, ritmul acesta e potrivit cu trandafirul marocan.
    Te pup, seară frumoasă!
    Natasha Atlas - Mon amie la rose
    http://www.youtube.com/watch?v=KeP-bJFg1bQ

    ReplyDelete
  8. Trandafirii sunt intr-adevar unele dintre cele mai frumoase flori. Chiar si dupa ce se ofilesc unele flori inca isi mai pastreaza din frumusete. Asa o fi si la oameni?

    ReplyDelete
  9. Si mie mi se par frmosi trandafirii uscati ... uneori chiar mai mult decat cei proaspeti ..:) am intr-o vaza numai flori uscate, printre care si trandafirii primiti de la sotul meu ... mie mi se pare ca pastreaza aroma ...al tau, in schimb, e minunat ... are o culoare aproape ireala ..

    ReplyDelete
  10. Si eu am pastrati trandafiri uscati. Au farmecul lor aparte si nu mai le trebuie schimbata apa:)
    O noapte buna!

    ReplyDelete
  11. Sunt de acord ca trandafirii isi pastreaza o anumita frumusete si dupa ce se ofilesc/usuca. eu am gasit intamplator butoniera de mire a sotului meu, printre lucrurile stranse de mama dupa nunta. trandafirul alb, era ingalbenit dar si-a pastrat forma si finetea. si pana la urma frumusetea nu are o definitie. e frumos ca imi place nu ca trebuie sa-mi placa.
    Noapte linistita draga mea!

    ReplyDelete
  12. ca si Minnie, si eu adun trandafirii trecuti :) si fiecare imi aminteste exact ocazia cu care l-am primit! Trandafirii sunt frumosi pentru totdeauna :)
    Noapte buna, Elly draga!

    ReplyDelete
  13. E foarte frumos trandafirul tau si pozele ... parca sunt picturi :)
    Eu nu pastrez florile, dar am strans intr-o perioada petale uscate, un fel de saculeti discret parfumati.
    O saptamana frumoasa!

    ReplyDelete
  14. Ai drepate, Elly, au o frumusete stranie, care te fascineaza, te hipnotizeaza. Cel din fotografiile tale pare a avea petale de catifea...
    Iti doresc o saptamana cat mai reusita! :)

    ReplyDelete
  15. Ce frumos este trandafirul! I-ai capturat atat de pur si de curat frumusetea lui trecatoare...
    The beauty? The beauty is in the eye of the beholder. Si cea mai greu de atins arta a umanitatii e aceea prin care omul reuseste sa gaseasca frumusetea in toate lucrurile efemere.

    ReplyDelete
  16. Foarte frumos trandafir si culoarea lui e intensa chiar si acum. Interesant ca desi e deschis deja si-a pastrat petalele. Se spune in popor ca "nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce iti place".

    ReplyDelete
  17. Cele mai mohorate zile pot deveni senine si pline de lumina daca admiri acesti mesageri ai iubirii!
    Sa-ti fie seara bucurie !!

    ReplyDelete
  18. Imi plac atat de mult trandafirii,ca pana la toamna nu am cum sa ma plictisesc.Am o multime de tufe in gradina,toate culorile,formele si marimile.Al tau a trecut la nemurire.Vrei sa-i faci eterni?Cred ca reusesti ,dupa cum vad pozele.Noapte buna!

    ReplyDelete
  19. eu nu te contrazic , chiar sunt cele mai frumoase flori......si macii si lalelele si zambilele si irisii si si si si si :)))

    ReplyDelete
  20. Oaw...este chiar mai frumoasa decat varianta proaspata!

    ReplyDelete
  21. Nu cred ca exista ceva mai aparte decat frumusetea florilor, ele nnu mor niciodata

    ReplyDelete
  22. Eu pastrez intr-o vaza un trandafir primit de la Mihai anul trecut. Pentru ca nu l-am bagat in apa, a reusit sa isi pastreze culoarea galbena si sa arate la fel de frumos ca atunci cand mi-a intrat in casa, desi este ofilit si uscat.

    ReplyDelete