Vineri 13!Ce este "VINERI 13!" ?
Nimic înfricoşător... doar o provocare, un joc de blogging interactiv, pe care-l voi găzdui pe blog în fiecare zi de vineri.
Vă plac filmele horror, thriller, SF, poliţiste şi literatura care le inspiră? Vă fascinează originile superstiţiilor, miturilor, misterele nedezlegate, incredibilul, inexplicabilul din existenţa noastră?
Atunci sunteţi exact unde trebuie.
Vă invit ca împreună să descoperim emoţii, să tresărim, să ne înfiorăm de spaimă, de teamă...să călătorim cu imaginaţia în lumi fantastice, nemaivăzute...acolo unde nimeni n-a mai fost. Lumi cu lumini, dar mai ales cu umbre.
Obligatoriu de luat la drum o doză de magie...de mister...de intrigă...şi de ce nu? ...de umor.

Regulament:
Pot fi inscrise:
- articole (creaţii originale sub formă de povestiri mai scurte sau mai lungi, în proză dar şi în versuri) din genurile: horror, thriller (suspans), intrigă poliţistă, S.F., gothic fantasy, basm modern....
- recenzie de carte sau film de gen
- cronică muzicală rock metal (trash, death, dark, black, doom, gothic, power...)
- gothic fantasy artwork
- combinaţii (se dă liber la inovaţii).

Nu se acordă punctaje, deci nu există clasamente, adică nu există emoţii. Titlul postării va fi de forma: "Vineri 13! - ......." (unde punctele constituie titlul propriu-zis al postării).
Postarea se adaugă, cu nume şi link, în tabelul ce va exista (apărea) la finalul postării mele pentru ziua de vineri.
Aceasta va constitui înscrierea participării, care se poate face DOAR în tot cursul zilei de vineri.
La subsolul articolului participant va exista trimitere către pagina Vineri 13! de pe blogul meu, sub formă de link: Vineri 13!, ediţia "x".
Cine doreşte poate face trimiteri, prin link, către alţi participanţi.

Vă invit să daţi frâu liber IMAGINAŢIEI. VINERI 13! vă aşteaptă.

ENGAGE!

12.03.2012

9 comments:

 1. O foarte interesanta idee! :) Daca am timp, chiar as vrea sa particip! Te felicit pentru initiativa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Multumesc!
   Sper sa o considere asa cat mai multi. :)
   Joi seara, la miezul noptii voi publica pe blogul meu anuntul, cu tabel de inscriere a lucrarilor. Te astept! :)

   Delete
 2. Bună ideea !! îndeamnă la multă imaginaţie ! sunt fan al acestui gen de filme/proză însă nu ştiu dacă aş reuşi să concep o aşa poveste , nici nu am încercat vreodată . Chiar dacă nu voi participa din motive obiective promit să fiu un fan al respectivului articol/eveniment.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Buna, Sorin!
   Este adevarat. Asa am gandit si eu, mai ales ca sunt sigura ca exista bloggeri care ar dori sa scrie (sau poate chiar scriu) acest gen de literatura. In plus, nu exista tema...absolut nimic care sa incorseteze imaginatia celor ce doresc sa participe.
   Iti multumesc pentru incurajare :)

   Delete
 3. fragmentul meu de astăzi, din povestea la care scriu şi o tot abandonez, se înscrie în zona dark sf, dar m-ar tenta mai degrabă scrieri despre rock-ul gotic. nu promit să particip mereu, dar dacă imaginaţia mea o să vrea, o să scriu şi eu.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Psi, te astept cu cea mai mare placere :)
   Sa stii ca am observat. Am citit azi ce ai scris si m-am bucurat nespus. Eu am publicat aceasta "invitatie" de doua zile...dar m-am tot gandit daca are sens demersul meu. Azi, de dimineata, m-am sfatuit cu cineva din bransa...care m-a incurajat, si care mi-a spus sa "apas butonul" :)

   Delete
 4. Bună Elly. :)
  Pe mine m-ai cucerit deja. Lăcrămioarele sunt slăbiciunea mea, iar filmele horror, cărțile S&F și muzica rock, unele din principalele bucurii ale vieții mele. Cu siguranță o să particip și eu la Vineri13!, dar întâi să învăț ce am de făcut. Sunt exagerat de afon când vine vorba de bloguri, așa că întâi trebuie să învăț despre ce-i vorba. Asta o să observ Vinerea viitoare...pentru că from now on i will hout you. ;) If it's ok with you, of course...

  ReplyDelete
 5. Săru'mâna Eli! :)
  Revin, după 7 luni. Hai că n-a durat mult. :))
  Mă amuză să-mi citesc aici primul meu comentariu făcut pe blogul tău... Privesc chiar puţin stânjenit felul cum îţi spuneam eu ce-mi place mie...sperând (cred) să te impresionez, sau ceva de genul ăsta... :)
  În fine, să revin totuşi on topic. Aşadar, cu toate că au trecut "doar" 7 luni :)) de la promisiunea mea că o să te bântui, iată că a venit şi momentul să o fac, în sfârşit. Am scris o povestioară în patru capitole, căreia i-am pus numele "Călător" şi pe care te invit să o citeşti. :) Ţi-am trimis link-uri către toate capitolele în contul de Facebook.
  Este un fel de horror/gothic/sci&fi/erotic. Câte puţin din fiecare, aşa că se încadrează (cred), în cerinţele iniţiativei tale de aici.
  Enjoy! ;)

  ReplyDelete
 6. Horror-urile, SF-urile...cărți, filme...
  Tocmai am terminat - cu regret - de urmărit serialul ”Walking dead”. Îmi plac cărțile lui Stephen King, John Saul și multe alte exemple...
  Super ideea! Bravo!

  ReplyDelete