Monday, February 6, 2012

A fost odata ca niciodata...Neogen


Nu stiu ce ar spune tatucul Yahoo! dar in ultima vreme, poate ceva mai mult de-un an, nu prea mai folosesc YM! Decat in cazuri exceptionale.
In mod normal, intru cam o data pe saptamana, in weekend, cel mai adesea, mai mult ca sa vad daca am mesaje. Asa am intrat si azi.
In afara de mesajele offline obisnuite, in care eram data disparuta, am gasit unul, care m-a naucit. Iaca-ta-l :
    "buna!
     sa stii ca m-am sters de pe "neogen"....
     a intrat mizeria aia de zumzi
     nu mai puteai scrie nimic, nici posta, nu mai era chat...
     numai asa-zisele lor "reduceri"....
     s-a tiganit de tot... numai reclame, numai consumism, de care nu-s curios deloc....
     asa ca, vom discuta pe mess, cand vei intra :)"
N-am mai vorbit cu amicul asta de la Sarbatorile de iarna.
M-am "panicat". Cum asa? Nu mai era "chat"? Nu mai exista Neogen? Ticaloasa de mine. Omul era incercat de tristete si mie-mi venea sa rad.
A(vea)m un cont pe Neogen, un site care atunci cand m-am inregistrat eu, prin 2008, parea destul de OK. Am si cunoscut, la vremea aceea, cateva persoane cu care mai tineam legatura. Cu unii doar acolo, cu altii si pe mess...
Incepand cu 2010, am vazut, cu ochii mei, cum Neogen a fost confiscat de tot felul de indivizi si individe de-o indecenta incalificabila. Apoi, in numai un an, setea de castiguri a stapanului Neogen, Calin Fusu, a transformat site-ul in ceva lipsit de orice control. S-au incercat multiple proteste gen dezactivari de conturi. Fara rezultat, insa.
De vreun an mai intram, cand si cand, doar ca sa mai salut unele cunostinte. Ultima oara de sarbatori, cand am si observat ca site-ul functiona prost, parand lasat in parasire, si mi-am si spus, in sinea mea, ca se apropie de faliment.
Din curiozitate, am vrut sa verific informatia. Este adevarat. Neogen a fost inghitit de Zumzi...o caricatura de barzaune, care bazaia enervant pe acolo de ceva vreme... Zumzi (Neogen) a ajuns doar "reduceri, reclame, consumism"... cum bine scria amicul.
06.02.2012, ora 00,10

61 comments:

  1. Daaa... Ăsta a fost primul ”feizbuc” sau ”Hai cinci” pă care am intrat... Ce vremuri, dom'le, ce vremuri! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. A avut si vremurile lui bune, adevarat. Romantice as putea spune :)

      Delete
    2. A insemnat mult iar cei implicati nu mai au timp sa tasteze cateva cuvinte despre neogen.
      Sunt multe cupluri care sau intalnit pe neogen ....
      Sunt multe drame si multe povesti de dragoste ascunse in spatele cortinei.

      Delete
    3. Nici nu stii cata dreptate ai.
      Si, da, eu am sa subliniez, multe drame. Chiar daca multi nu au avut idee...in "spatele cortinei" cum spui, s-au aflat multe intamplari nefericite...

      Delete
  2. Am avut cont pe www.colegi.ro.
    M-am enervat cumplit cand au unificat toate platformele lor, si m-am trezit abordata de unii de pe noi2.ro, desi eu nu-mi facusem cont acolo. Scriam despre asta prin 2009, deja atunci ma enervasem rau. Desi, acum, cand recitesc, ma amuza rau.
    http://mirandolina.over-blog.com/article-33100058.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tare! Omul era fericit ca fusese bagat in seama :))
      Dar asta e nimica toata pe langa ce ajunsese Neogen prin 2010-2011...
      Daca se facea un site dedicat obsedatilor sexual, nu reusea sa stranga membri cati ajunsesera sa populeze conturile de pe Neogen...
      Iar daca prin 2008, chiar partial 2009, exista un administrator care aproba fotografiile postate...s-a trecut apoi la "democratie"...si s-au postat ca imagini (avatar si galerii de foto) ce nici mintea nu gandea/visa... :)

      Delete
  3. Mai, nu stiu ce sa zic. In mod personal, pe mine nu m-au atras aceste situri de socializare. Am avut cont insa acolo, cateva luni, dar nu am fost impresionat. Partea buna a acestor situri, din punctul meu de vedere, este ca poti afla anumite lucruri despre anumite persoane care iti pot fi de ajutor. Vazusem o reclama de curand la TV, in care un tip, inainte de un interviu, intra pe Facebook de pe telefon, si afla care e hobby-ul angajatorului si astfel reuseste sa ia jobul.

    Pe de alta parte, un site de socializare este inca o modalitate de a-ti face reclama, sau de a te lauda. Eu de exemplu, pe Facebook, ma mandresc foarte tare cu fetita mea care tocmai a facut un an. Spre deosbire de pitzi de Dorobanti, care se lauda cu chilotii comestibili.

    Dar toate astea fac parte din viata. Socializarea ar trebui sa fie afara, in persoana. Ca in alta reclama pe care am vazut-o recent si care spunea ceva de genul: Cand am rescut eu, nu erau nici telefoane, ce sa mai spun de facebook sau mess. Si totusi, stiam tot timpul unde sunt prietenii mei si ce nazbatii fac.

    ReplyDelete
  4. Tu nu...dar pe Neogen erau oameni care, efectiv, traiau acolo....se trezeau, mancau, vorbeau, si la job erau tot acolo...unii "aveau job" acolo, dar asta e ceva mai complicat) Era singurul site care oferea posibilitatea de a posta absolut tot ce le trecea prin cap...Am studiat o vreme fenomenul...
    Cata vreme oamenii stau foarte mult timp pe net...socializarea s-a mutat si ea in virtual...sa recunoastem, e o realitate... ;)
    Sa-ti traiasca fetita! Sa fie sanatoasa!

    ReplyDelete
  5. Am avut si eu cont pe neogen, dar sincera sa fiu nu-mi mai placea in ultimul timp prin faptul ca tot se schimbau regulile...bani neogen,etc...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai perfecta dreptate. A fost un motiv important care m-a determinat si pe mine sa nu-l mai freceventez. In plus, se ajunsese la un nivel foarte "jos"...cine a avut cont stie...

      Delete
  6. Cautand pe google ceva referitor la disparitia neogenului, am ajuns si pe blogul tau....:). Si nu pot spune ca-mi pare rau. Imi place cum, si despre ce scrii si sper sa 'durezi'. Ti-am 'tras' un bookmark si te voi urmari.
    Acum, referitor la neogen..... Mie unul imi pare rau. Am avut cont acolo si chiar am avut ocazia sa cunosc persoane (cam putine) destul de interesante si cu mult bun simt. Cu cateva mai tin legatura si azi, iar cu restul....nu a fost sa fie.
    Cand esti in afara tarii si nu te poti adapta social indiferent ce ai face, spatiul virtual ramane singura modalitate prin care iti poti crea si te poti refugia intr-o lume cu mult mai familiara decat cea in care traiesti.
    Se pare insa, ca romanii prefera reducerile acum, in detrimentul socializarii.....:))) Mai bine sa iti iei o 'toala' de la reduceri sau o 'haleala' ieftina la restaurant decat sa cunosti pe cineva interesant.

    multa bafta

    ReplyDelete
  7. Asa este...Neogen a fost, in vremurile de glorie, pe care inca le-am prins si ma bucur, un site grozav.
    Trebuia doar sa stii sa desparti graul de neghina :)
    Si eu am cunoscut acolo persoane deosebite.
    Din pacate, de mai bine de un an, lucrurile mergeau la vale...
    Neogen este inca un lucru bun pe care societatea de consum l-a distrus...
    Iti multumesc pentru aprecieri si pentru urare. Si eu sper :)

    ReplyDelete
  8. E o mare pierdere... Zumzi, în opinia mea, e de 2 lei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mda...zumzi, de doi lei vinde...de doi lei este ;)

      Delete
  9. neogen... :) :(

    intr-o lume de salbatici, ce nu fac elementarul gest de a-l privi drept in ochi pe cel ce-l saluta si care afirma cu tarie ca se poate socializa stand doar in spatele monitorului... aveam bunul/prostul obicei (dupa mai bine de 10 ani nu-l pot califica), de a intra pe noi2, cu o frecventa de 2-3 ori pe an, puseuri de cate 3-4 zile... cautam, priveam, discutam, ignoram, ma minunam, intristam, bucuram, regaseam, intalneam, indragosteam, abandonam,... un amalgam de senzatii din care extrageam acel dram de superficialitate a modului nostru de a relationa, pe care in mod normal il detest si la care ajung cateodata manat de un instinct primar… printre acestea si cateva prietenii in care ma regasesc.

    deloc increzator in acest gen de a relationa, eu, un tip activ pe net, dar neinclinat spre latura socializarii in acest spatiu (nu am conturi pe facebook, twiter, hi5… am 2 mailuri persoanale, unul la munca si cateva conturi prin care imi urmaresc/platesc facturile, impozitele…) am ajuns pe noi2, doizece (un alt site neogen, distrus in urma cu ceva vreme, aici jucam cu placere 5 in linie, un fel de X si 0) prin bestjobs. La un moment dat, toate conturile de pe bestjobs (parte a neogen) s-au clonat in toate site-urile neogen… un abuz la acea vreme cu care, mai crud fiind, m-am impacat repede. ;)

    lookul, vorba, descrierea, nu faceau din mine un macho, ba dimpotriva, eram baiatul comun care la un moment dat suprindea cu ceva… nu foarte popular (aprox. 40 favoriti si vreo 30 fani, multi din ei cu conturile sterse de ani buni :)), intalneam preponderent 2 tipuri de reactii: cei plictisiti ce nu se oboseau sa citeasca/inteleaga mai mult decat stereotipii monosilabice (cam 90%) si cei dispusi la efortul de a aborda un dialog normal, emisivi si receptivi in acelasi timp si pentru care banala intrebare “ce mai faci” nu era doar o forma de salut, fiind pregatiti sa-ti transmita starea lor de spirit, fapt ce i-ar fi plictisit teribil pe ceilalti 90%, care puteau procesa doar unicul “bine”.

    astazi am esuat in demersul meu de a ma loga pe noi2, recunoasc ca am resetat parola, am cautat pe site ceva sa semene cu ceea ce imi era familiar, am dat search-uri pe google, am schimbat browser-ul si alte cateva actiuni menite sa ma faca sa nu recunosc evidenta: noi2 nu mai exista…

    daca regret?... raspuns este da, desi contradictorie pledoaria mea, noi2 pleaca cu o parte a copilariei mele

    daca ii condamn?... raspunsul este nu, face parte din maturizarea mea si se inscrie in cea mai fireasca evolutie a tot ceea ce ne inconjoara: inceput-apogeu-declin

    daca poate continua?... raspunsul este da, cat o mai fi contemporan cu noi mess-ul, ID-ul meu este acelasi: tan_motan (cu un simplu add, ne regasim oriunde, oricum nu aveau un chat foarte bun )

    va saluta George.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da...noi2 nu mai exista deja...de mai mult timp. au incercat sa-l faca strict matrimonial...se pare ca n-a functionat...in sensul ca nu a avut succes.
      Neogen acorda o multime de facilitati [multiplele posibilitati de relationare ale site-lui si usurinta cu care se posta orice, l-au "ridicat" o vreme in topul preferintelor dar eu cred ca tot aceste multiple facilitati l-au si "pierdut"]. Intr-un anume fel...a fost folosit ca si matrimonial sau pur si simplu pentru "agatat"...mult timp.
      Mi-am facut de cateva zile cont pe FB numai pentru a avea acces la o platforma de bloguri de acolo. Insa FB observ ca este f. greoi, iar acel timeline, care vine ca propunere, va ingreuna si mai mult interactiunea membrilor. In fine, da, Neogen din 2008-2009 a fost "ceva"...Acea perioada e de regretat.
      Multumesc pentru comentariul care releva un punct de vedere interesant :)
      P.S. - presupun ca in cautarile a "ceva, orice" care sa iti ofere niste raspunsuri despre disparitia Neogen...ai ajuns aici :)

      Delete
    2. :)... noi2 a fost pionier in romania, in acest tip de site-uri, vorbim despre putin peste anii 2000 (inca mess nu luase fata mIRC :) si erau in mare voga retelele de cartier) nu am studiat fenomenul, dar cred ca a fost primul site de socializare ce a penetrat (inca de la inceput eu l-am perceput cu acest profil: matrimoniale)

      acolo am vazut romani invatand, in aceasta ordine: sa alerge pe net, sa se exprime, sa scrie, sa iubesca, urasca, sa injure, sa incerce sa nu-si arate frustrarile, sa se civilizeze... si permanent ciclul reluat cu alti si alti romani, inevitabil ajungand la ultimul capitol, daca interactionau cu o oaza de civilizatie in acel spatiu.

      nu stiu cum se aliniau astrele, dar erau momente in care reuseai doar sa-ti iei injurii in fiece conversatie, joculetz..., iar altele in care cuvantatoarele iti populau existenta... probabil energia cu care vibrai ducea la aceasta reactie a oamenilor din "jurul" tau.

      in opinia mea, de ignorant in domeniu, singura problema pe care o avea site-ul, ce cred ca i-a adus pieirea si o va aduce si celorlalte: nu a incurajat interactiunea fizica (excursii, concerte, voluntariat, sex in grup, orice...), relatiile se sudeaza privindu-l, ascultandu-l, atingandu-l, mirosindu-l, gustandu-l pe celalalt... nevoia de comunicare a omului fiind garantata, platforma exista, trebuia doar extinsa, conservata si "folosita".

      FB-ul ma incapatzanez sa fie o necunoscuta pentru mine, TITANICUL nu l-am vazut pe acelasi principiu, regret ca am citit Alchimistul, pentru a nu emite idei contrare :)... sunt/erau prea la moda si consider ca este de datoria mea sa contrabalansez.

      PS: posibil sa fii coexistat o vesnicie pe neogen si sa nu-ti fi scris doua vorbe, dar "zbaterile" mele in cautarea sitelui m-au adus pe acest blog :)

      George

      Delete
    3. Eeei...da. Nu stiu cati isi mai amintesc... Vorbesti despre primul Noi2. N-a fost chiar pionier in domeniu. Cred ca primul a fost Xclub...nu stiu daca il stii...apoi un alt site de gen, JumatateaTa...apoi Noi2, cam din 2002. Pe mine m-a fascinat intotdeauna fenomenul si l-am studiat o vreme...prin peregrinarile pe internet (si am vreo 12 ani de internet).
      Acel antic Noi2+colegi nu avea aproape nimic din ceea ce devenise Neogen prin 2008-2009... :) Nu lipsa unei interactiuni directe, sa zic asa, a ucis Neogen... A fost doar o victima colaterala a FB...daca poti crede. In 2010, speriat de concurenta FB, Fusu a incercat o apropiere de FB dar si introducerea de prea multa reclama pe site....n-a reusit decat sa-si omoare "progenitura"... cred ca acum regreta.
      Ar trebui sa inteleg ca n-ai citit nici Magicianul ;) ... Daca nu, n-ai pierdut nimic :) Totusi, Titanicul, incearca sa-l vezi...Nu mai e chiar atat de "la moda"...azi ;) :)

      Delete
  10. de acela vorbesc si de multii ani in care nu am inregistrat schimbarile, punand acelasi tip de energie in "relatia" cu site-ul
    ajuns acolo dintr-un alt mediu (spuneam mai sus ca au fost clonate conturile de pe bestjobs pe noi2) devenisem un consumator fara sa-mi identific aceasta nevoie si sa fac pasii elementari in satisfacerea ei, analiza site-urilor cu acelasi profil (ma refer la nevoia de comunicare) ;)

    trebuie sa recunosc ca Leonardo DiCaprio mi-a batut una din convingerile mele, si anume ca va sfarsi un ratat... la un moment dat era promovat excesiv fara sa aibe velitatile unui actor bun, dar omul a crescut castigand si respectul unuia ce nu-i dadea vreo sansa...

    cam siropos Titanicul, vazut prin prezentari, prefer din genul romance mai degraba: Atat de aproape de nori, Marile sperante, Forrest Gump, Amelie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lasand la o parte de la ce-am pornit...am impresia ca nu prea ne plac acelasi gen de filme...:)
      In afara de Amelie...pe care nu stiu de ce nu prea cred ca-l voi vedea vreodata...pe restul le-am vazut. Forest Gump mi-a placut, mi-a lasat o senzatie placuta, din aceea de "totul e posibil"...dar nu prea se incadreaza in categoria romance ;):)
      Celelalte...m-au cam plictisit...de pilda, prefer oricand cartea lui Dickens...
      As revedea insa oricand Legends of the Fall, Meet Joe Black...:) si inca alte cateva...
      P.S.- Titanic nu-i chiar atat de siropos pe cat l-a facut sa para tema muzicala interpretata de Celine Dion... ;)

      Delete
  11. eu as putea spune ca-mi plac ale tale si iti recomand Amelie si probabil ca ai refuzat pe acelasi principii La vita e bella si schimband un pic: As goog as it gets, Scent of a woman, K-pax, American beauty, Fight club, Memento, The others, Shawshank redemption, Truman show, Six sence, Seven, Zorba the greek, Cel mai iubit dintre pamanteni, Pay it forward, The merchant of Venice...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Nu sunt Gica Contra...daca ti-a trecut cumva prin minte chestia asta ;)
      Dar nici nu doar "consum" filme...le vad cu un ochi extrem de critic...
      Despre Amelie am spus "nu stiu de ce"...ba stiu, dar n-am vrut sa par nesuferita...nu-mi place actrita...am vazut-o in Cod...si mi-a fost suficient...Deci nu-i vorba de vreun "principiu" :))
      Cat despre "lista" ta, vei ramane surprins...
      La vita e bella mi-a placut desi...nu stiu daca viata din lagar...trebuia /merita sa fie tratata in nota comica...e un fel de sacrilegiu...
      As good as it gets (ai tastat gresit)...nu mi-a placut cam deloc...despre Helen Hunt ai mai auzit ceva? eu nu...mie imi pare fada si monotona, chiar cabotina...dar e parerea mea...
      Scent of a Woman...mi-a placut...e deja istorie...:)
      K-Pax n-am frecventat desi Jeff Bridges e unul din actorii mei favoriti...deci nu pot spune nimic...
      American Beauty...cred ca a fost suprevaluat...poate ca unde nici nu ma "omor" dupa Kevin Spacey...
      Shawshank Redemption - film cu subiect exceptional...jucat la fel.
      The Truman show - acelasi comentariu...subiect exceptional...un Jim Carrey pe care l-as fi dorit si-n alte filme.
      The Sixth Sense - m-a cam plictisit....
      Se7en - cred ca e o capodopera si merita Oscarul, desi nu l-a luat...un Brad Pitt de zile mari (apropos, am impresia ca industria cinematografica americana asteapta ca Pitt sa ajunga la 70 de ani ca sa-i dea un Oscar) ...la fel Morgan Freeman...un film greu digerabil...un film cum imi place...
      Zorba the Greek - desi nu respecta cartea in totalitate, daca Anthony Quinn si Alan Bates ar fi jucat in acest singur film...tot ar fi ramas in istoria cinematografiei...as putea sa le adaug si pe Irene Papas si pe Lila Kedrova
      Cel mai iubit dintre pamanteni...un film interesant...cu un Stefan Iordache si un Rebengiuc f. buni...dar asta nu face filmul vreo capodopera...
      De la Fight Club, Memento, The Others, Pay it forward, The Merchant of Venice...am absentat :) fara sa am vreun motiv anume...asa s-a intamplat...
      Deci...am vazut destule...si poate in alt fel...
      Adevarul e ca pana acum cativa ani mancam filme pe paine...nu mai am rabdare...

      Delete
  12. :))... mi-ai cerut pe o alta postare sa fiu mai putin critic si sa vad lucrurile cu alti ochi decat ai mintii

    doua comentarii:
    1. La vita e bella - releva un alt mod de a te raporta la viata... lagarul este doar un cadru
    2. usor arogant, desi nu exista miza: "deci... am vazut destule... si poate in alt fel..."

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)
      1. Stiu exact ce-a vrut Roberto Benigni sa faca...a si reusit. Dar...caci exista si un "dar"...imi mentin parerea...si am constatat ca nu e doar a mea...
      2. Prin acel "in alt fel" am dorit a spune ca eu vad filmele cu un ochi foarte critic. Si pe actori la fel...nu ma pot extazia in fata a ceva ce mie imi pare usor fals...si chiar de un film ar fi avut n-milioane de spectatori, nu ma influenteaza cu nimic...multe sunt filme realizate dupa retete, special spre a strange acele milioane... Am spus ca le vad "in alt fel" pentru a-mi justifica punctul de vedere si mini-cronica facuta asa, ad-hoc... :) Scuze daca a aparut ca o usoara aroganta :) ...nu asta mi-a fost intentia.

      Delete
  13. Cineva scria mai sus ca neogenul nu incuraja interactiunea fizica. Eu cred ca asta urma in mod normal ca rezultat al discutiilor. Dovada: acum trei ani am "interactionat" pe neogen cu actualul meu iubit. De atunci suntem impreuna si lucrurile merg exceptional intre noi. Nu am intrat in ultimul timp si nu stiu ce s-a intamplat cu acest site, dar vreau sa spun simplu: multumesc Neogen, mi-ai schimbat viata!"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai acel cineva astepta sa-i fie adusa si acasa eventuala partenera probabil :) Glumesc.
      Partea de interactiune in real era ceva ce putea urma firesc...daca urma...daca nu...nu era sa fie...
      Ma bucur ca Neogen a adus o raza de fericire in viata ta.
      De regula, cei care nu-i vedeau rostul sau nu i-l intelegeau, erau cei ce probabil n-au avut experiente prea fericite...caci sunt suficiente cazuri...dar asta se intampla si in viata reala...
      Iti multumesc pentru comentariu. Toate cele bune si sa fiti fericiti va doresc!

      Delete
    2. Acel "cineva" sunt eu... si o felicit pe Daria pentru ca a trecut de la acel tip de socilizare la cel corect, normal, fizic... dar ii spun ca este doar meritul maturitatii lor... in acel site, ca si in celelalte de acest tip, oamenii, in general se ascund... isi vor da seama de asta copii nostri, ce in 50-100 ani vor tresari la auzul unui simplu: "SALUT"
      Dezumanizarea va fi atat de accentuata pe cat de socante sunt pozele din anii 70-80 in care toata lumea se plimba in costum pe strada, iar pe plaja (vorbesc de Romania) nu vedeai nici un om cu probleme de greutate. (verificati)
      In cateva zeci de ani omul s-a transformat radical eliminand din programul zilnic munca fizica si mancatul rational... manipulat fiind de o singura ratiune la nivel global "castigul", nici nu-l poti condamna, practic omului normal (a nu se confonda cu normalitatea de astazi) i se ofera o singura alternativa: sihastria (iar acolo va fi hartiut de reguli inventate, pana se aliniaza)
      La acelasi tip de tratament sunt supuse si vor fi inca multe zeci de ani, sufletele noastre pana cand cei cu instincte inca treze vor trebui sa aleaga si ei calea ascetului sau sa plece obedienti capul.

      Cred in teoriile freudiene si sper ca instinctul sexual sa fie mai puternic decat manipularea la care suntem supusi, evitand astfel aparitia unei alte specii cu chip de om.

      In ceea ce priveste gluma nevinovata a celei ce detine aceasta baza de date o asigur ca daca la un moment dat al exietentei mele m-am confundat cu sentimentul de dorinta, mainile mele nu au ezitat sa se intinda spre o atingere fizica. ;)... desi analizandu-i postarile si vazand frumoasele-i trasaturi, o spun franc ca acest spatiu este prea public, iar eu prea angajat sa-i fac o demostratie, oricat de mult as fi tentat. Orgolioasa cum o stiu va simti nevoia sa ma desfiinteze printr-un refuz brutal, ii spun insa, ca nu este absolut necesar si astept sa ma surpinda cu un comentariu cu un alt tip de energie. ;)

      George

      Delete
    3. Si eu mi-am intalnit sotul pe noi2, in 2003, ne-am casatorit in 2007 si avem si 2 copiii. Dupa ce l-am intalnit nu am prea mai intrat pe site, dar tin minte ca acum vreo 2-3 ani eram bombardata pe e-mail cu stiri de pe neogen, care ma enervau enorm, asa am hotarat sa imi sterg profilul, dar chiar si dupa ce il stersesem, tot mai primeam mesaje si nu intelegeam de ce... Acum, cand am citit ce s-a intamplat cu Neogen, mi-am adus aminte si de e-mailurile suparatoare :) Dar, una peste alta, eu mi-am gasit "jumatatea", pot spune, pe noi2.ro...

      Delete
    4. @George...ai fost atata timp "Anonim"...incat abia azi, verificand pe aici, si gandindu-ma ca trebuie sa iti raspund ceva...am constatat ca ai capatat nume.
      Cu o oarecare intarziere, sper scuzata, iti urez "La multi ani, cu sanatate!" pentru ziua de ieri.
      Nu am stiut ce sa-ti raspund...sau nu am vrut pe moment...nu-s foarte sigura ;)
      Nu simt nevoia unei "demonstratii"...Daca ai inteles ce e cu mine...ai inteles, sper, si ca nu am nicio nevoie. Nu mai am. De multe luni de zile. Studiez "rasa masculina" ca si cand ar fi exponat de insectar...strict in interes pur stiintific, daca se poate spune asa.
      Tentatia pe care o simti...nici nu ma deranjeaza...nici nu ma incanta. E doar o reactie tipic masculina, cauzata de aspectul meu fizic. O inteleg si o admit cu intelepciunea pe care mi-a dat-o viata din ultimele luni.
      Poate ca sunt orgolioasa dar brutala in niciun caz. Stii, nu are sens. Si asa viata nu-i decat "Dust in the Wind"...
      O zi placuta sa ai! :)

      Delete
    5. :)... neasteptat comentariu, as spune cu adevarat "barbatesc", rational chiar, oricum iesit din subiectivitatea, specifica sexului "slab" :)... ceea ce nu as putea spune despre neghiobia mea de a folosi termenul "demonstratie" in locul unei "invitatii la dans", de-a dreptul neinspirat... :)

      multumesc mult pentru urari, iar ca un "lucrator al pamantului" modest, ma inclin...

      tentatia/dorinta descrisa este o stare naturala, normala oricarei fiinte de sex opus si nu trebuie privita cu indulgenta pentru a fi inteleasa, ci mai degraba cultivata, iar daca aspectul este unul "stiintific" incurajata pana cele lumesti transcend in trairi inefabile... :)... abia aici "rasa masculina" se arata in adevarata ei splendoare... limitarea la "grohaieli" si generalizarea la nivelul masculinitatii este o capcana in care orice mediocru cade, iar eu "demonstram" intr-o postare anterioara ca nivelul este peste mediu... :)

      zambindu-i sincer unui ironic il ajuti sa-si vada irosirea, deseori nu sunt capabil de aceasta...

      PS: numele imi semneaza primul comentariu pe acest blog... scriu anonim pentru ca nu stiu cum pot sa o fac altfel :)

      Delete
  14. Exista si alte site-uri de socializare gen neogen ... in ultima vreme 2011-2012 era plin de frustrati care si-o frecau pe sub birou :)
    Pentru multe fete e mai bine ca au inchis neogen-ul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai sunt dar nu sunt ca Neogen...
      Desi, iata ce scriam:
      "Incepand cu 2010, am vazut, cu ochii mei, cum Neogen a fost confiscat de tot felul de indivizi si individe de-o indecenta incalificabila."
      Deci...site-ul se degradase cumva...era lasat sa se dezvolte fara control...ca o buruiana...
      Dintr-un anumit punct de vedere ai dreptate. Dar multi, foarte multi il regreta...Doar in timp ce ti-am raspuns aici...si articolele (ambele) au fost vizualizate de macar 2-3 ori...fiecare...
      Trage si tu concluzia.
      Multumesc pentru comentariu!

      Delete
    2. da, era lasat sa functioneze fara control pentru ca , probabil, acele persoane incalificabile despre car vorbeai, au facut tot posibilul sa deturneze site-ul spre unul pentru adulti, chestie care n-a tinut, nu cred ca Fusu este de vina, l-a depasit situatia,probabil nu avea o proptea suficient de inalta.

      Delete
    3. da, in ultima vremea era plin de indivizi care n-aveau ce cauta acolo, eu am intalnit un grup de 21 de persoane , intrun birou , casatoriti toti, care nu faceau decat sa initieze discutii erotice , fara nicio continuare , doar asa de amorul artei, vorba cuiva care a scris pe aici, sa si-o frece pe sub birou, s-a autodeteriorat site-ul , pacat, la inceput calitatea userilor a fost relativ buna, probabil pe parcurs nu li s-a permis adminilor sa intervina .

      Delete
  15. Credeam ca am fost singurul care a observat ca in ultimii 2-3 ani de existenta, neogen-ul s-a umplut de profilele a tot felul de scursuri. Nu ca inainte ar fi fost un site "curat", dar nici asa. Cel mai dragut era cand noi2 nu era parte a neogen(eu aveam cont pe noi2). Am sentimente mixte privind disparitia intregului site- pe de o parte ma bucur, pentru ca e mai bine sa traim cat mai mult in lumea reala, nu cea virtuala. Imi pare rau pentru ca chiar si in ultima faza de existenta, neogen era superior tuturor celorlalte site-uri similare. Interfata era mai buna, mai transparenta, erau foarte multi utilizatori, si era un serviciu gratuit.
    Daca erai o persoana foarte perseverenta(sau norocoasa), puteai cunoaste oameni interesanti, desi eu n-am reusit niciodata sa cunosc pe cineva cu care sa ma aflu pe aceeasi lungime de unda. Am vorbit insa cu multe persoane, am iesit cu cateva...si cam atat. Ca o concluzie, as spune ca neogen reprezenta o forma de interactiune normala dintr-o lume anormala. Cu alte cuvinte, intr-o lumea ideala, astfel de site-uri ar fi inutile, dar in contextul actual ele isi au propriul rol. In ceea ce priveste decizia administratorilor domeniului de a inchide site-ul, cred ca a fost o mare greseala, pentru ca au pierdut mare parte din utilizatori care puteau fi momiti mai usor prin simpla invadare a site-ului cu reclame, lasandu-se structura de baza a site-ului intacta. Dar asta nu e problema mea :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Scuze, dar abia azi am observat ca era un comm aici. E un articol atat de vizualizat ca nici nu mai verific :)
      Da, exact ceea ce am semnalat eu observ ca se afla si in raspunsul tau. Esti printre putinii care l-au privit exact asa cum era, cu bune si cu rele si, probabil facand unele comparatii, tragand concluzia justa ca era, totusi, cel mai bun serviciu in domeniu.

      Delete
  16. Da, a fost odata NEOGEN ! Pacat ! Acolo mi-am intintilnit marea dragoste si dupa indelungi discutii, pe diferite teme, ne-am dat seama ca suntem facuti unul ptr celalalt. L-a inceput am fost doi buni prieteni iar mai tirziu dupa aproape 2 ani doi indragostiti care se iubesc enorm de mult .
    Multumesc, celor de odinioara care faceau parte din conducerea NEOGEN !

    ReplyDelete
  17. ...Da,din pacate,a fost...si nici nu cred ca va mai fi,vreodata...decat o "adunatura",imi cer scuze,dar nu am gasit un termen mai potrivit...de beneficiari de vouchere de doi bani/perechea...de asa zis useri...de o zi sau doua...cautand reducerile cele mai avantajoase...TRIST DAR ADEVARAT!!!

    ReplyDelete
  18. Acum aflu si eu ca nu mai exista Neogen - Noi2... Ce pacat! Eu mi-am facut cont prin 2003 iar in 2004 mi-am cunoscut actualul sot cu care am si un baietel. Si sunt convinsa ca mai sunt multe cupluri care exista azi datorita acestui site... Mare pacat...

    ReplyDelete
  19. aaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  20. Eu zic sa-l ucidem pe Calin Fusu. Lacomia lui a distrus totul. Neogen a fost cel mai tare siteu de socializare din lume. Cum dau de acest idiot de Fusu?

    ReplyDelete
  21. Pe Neogen mi-am cunoscut sotia, si sunt de atunci patru ani fericiti... Fara cuvinte...

    ReplyDelete
  22. Zumzi asta nu e decat o struto-camila... Parerea mea! Si da, mi-e dor de neogen.

    ReplyDelete
  23. am avut cont, mi l-am sters dupa ce m-am intalnit cu doua persoane , cu care vorbisem vreo 2 saptamani, n-ai de unde sa stii ca unui stirb si altul murdar, si la serviciu te duci curat imbracat si cu proteza in gura, asa ca am renuntat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. deh, puteai sa mai cauti, 2 saptamani pierdute nu e mult, sper ca nu vorbeai cu ei zilnic...vorbesti cu omul de doua-trei ori pe saptamana cate o ora maxim, pana te intalnesti...nu pierzi vremea aiurea pana nu vezi persoana

      Delete
  24. nu am auzit niciodata de Neogen... dar nici nu imi plac site-urile pe care stai ore intregi la chat. Daca am ceva de spus - sunt adepta lucrurilor scurte si clare :)) E-mail.
    Nu imi plac nici Messenger si nici Skyp, dar din când încând, le folosesc - nu am incotro daca doresc sa comunic cu prieteni din România. Se pare ca e "sportul" lor preferat. Când am ceva de comunicat, eu dau întâietate telefonului.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pai skype si mess e moka, telefonul costa, in genere
      in plus, nimeni nu sta ore intregi pe chat decat daca e fie indragostit deja fie nu are job si nici prieteni sau viata personala

      Delete
  25. multa dreptate in tot ceea ce spuneti:)...pacat insa ca sunt putini care gandesc asa, reactioneaza ca voi, traiesc si se implica

    ReplyDelete
  26. Da si eu am avut cont pe NEOGEN PE ACEST SITE L-AM CUNOSCUT SI PE SOTUL MEU . PENTRU MINE A FOST UN LUCRU BUN SI NU CRED CA SUNT SINGURA .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. desigur ca nu esti singura...unele fete, poate multe au avut si ghinion, poate au avut ghinion, apoi au perseverat si pana la urma le-a suras si norocul in dragoste...cam asa functioneaza lucrurile in Ro...acum, ideal e sa nu fi ajuns sa testeze si fizic o gramada de baieti pana sa il gaseasca si pe cel potrivit...ca din cate am remarcat unui baiat serios nu ii plac fetele cu o istorie lunga de amoruri

      Delete
  27. pentru mine a fost super .de abia venisem in romania ..mi am facut prieteni ..pana la urma era o alegere cu cine si cum interactionezi .dar aleluia ..fuse si se duse din site regina l-au facut site gaina..

    ReplyDelete
  28. Ca orice idee buna a fost ingropata inainte de a-si atinge potentialul! Sau autosuficienta lui Fusu a distrus o idee buna.
    Am mai comentat despre asta! Neogen (sau conceptul) ar fi umilit Facebook in coltul asta de lume daca ar fi fost administrat cum trebuie! A fost (la origini) conceptul global de socializare virtuala adaptata la specificul cultural al zonei!
    Cand se va gasi cineva suficient de inspirat sa incerce ceva similar succesul va fi doar o chestiune de rabdare si promovare!

    ReplyDelete
  29. Nu stiu ce avea neogen in plus fata de facebook, dar era altceva. Imi aduc aminte ca era un site unde cunosteai foarte multa lume, la propiu. Pe facebook nu am reusit sa fac asta. Imi aduc aminte ca in fiecare dimineata la birou pe langa o cafea buna, imi citeam emailurile si mai aruncam un ochi si pe neogen unde primeat mesaje de buna dimineata de la diverse persoane. Era frumos, ceva ce azi nu mai poti face in alta parte. Poate apare o alta platforma de genul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fata de restul care au comentat, ai un avantaj. Am vazut comentariul tau aproape imediat. Ma aflu pe blog chiar acum :)
      Mai citeste, te rog, si celalat articol pe care l-am scris:
      http://dragosteoarba.blogspot.ro/2012/04/ce-si-cine-ucis-neogen.html

      Da, Neogen era ceva deosebit, era altceva. Cu adevarat. Dar avea si unele vulnerabilitati insa nu ele l-au "ucis".
      Multumesc pentru comentariu. E un comentariu echilibrat. Vei vedea, daca vei avea rabdare sa mai citesti si comentarii, ca felul cum a fost perceput Neogen este foarte, foarte diferit. :)

      Delete
    2. Putem face asta pe un site (click pe numele meu) , ar fi dragut sa ne creem acolo o comunitate frumoasa cum era pe neogen. Sa ne mai omoram timpu (mai ales pe cel de la birou). Elly W. uitat-te putin pe el poate faci incepi tu firu :)

      Delete
    3. @Laurentiu cred ca tocmai ala era farmecul lui neogen, ca sa construit in mod natural

      Delete
  30. Pe acela l-am citit primul. Chiar m-am plictisit de facebook si eram curios de ce s-a inchis neogenu. Tu ce zici mi exista sperante sa revina ?

    ReplyDelete
  31. Stie cineva daca datele vechiului cont noi2.ro pot fi reaccesate, daca de exemplu imi pot regasi istoricul mesajelor, etc?

    ReplyDelete
  32. totusi, inteleg perfect pe cei care nu regreta neogenul, multi au fost dezamagiti in dragoste, sentimente sincere de care altii au protestat, nu toti au avut norocul sa isi gaseasca fericirea...acum totul depinde de norocul omului si de capacitatea de a filtra persoanele serioase in defavoarea aventurierilor ...in cazul in care doreau mai mult de o aventura, pt ca poate altii doar asta doreau...etc, etc
    in concluzie, eu ii inteleg si pe cei care au ramas cu o amintire negativa...

    ReplyDelete
  33. erata: de care altii au profitat

    ReplyDelete
  34. a venit din urma facebook ul si a fost depasit. cred ca a fost unul din primele situri de socializare. Dar de mIRC va mai amintiti ?

    ReplyDelete