Monday, September 3, 2012

Summer is Gone


Connect-R
Mie mi-a placut Connect-R. Inca de cand era usor ridiculizat si se spunea ca incearca sa imite cantareti din afara. Imi place, de fapt. Dar in vara aceasta am ajuns sa fiu agasata la maximum, nu de el propriu-zis, ci de faptul ca ultimul sau cantec, a devenit peste noapte mega-hit. 
Desigur ca ma refer la Vara nu dorm. Nimic rau. Foarte bine, insa faptul ca a fost remixat exagerat, ca s-au facut cover-uri peste cover-uri, am inteles ca si o manea chiar...ei bine, acestea toate m-au enervat.
Sigur ca lui Stefan Mihalache, adica Connect-R, i s-a dat foarte multa atentie. Din nou, nu este un lucru rau si am sa va spun si de ce. In toate aparitiile vorbite de pe televiziuni, omul a dat clasa multora din bransa dar nu numai. Cred ca din instinct poseda stiinta comunicarii, adica stie ce si cand sa spuna. Si mai ales, cum sa spuna. Si este modest si cu bun simt, in ciuda succesului monstru de anul acesta.
Un exemplu perfect ar fi interviul pe care l-a dat acum vreo luna la A2 si care doar ce s-a reluat ieri. In plus, cred ca are talent actoricesc. Mai mult decat unii care populeaza si polueaza scenele unor teatre ori o multime de emisuni de diverstisment de pe sticla. Sunt doar aprecierile mele, insa
nu cred ca exagerez. 

Si iata ca a sosit toamna si dupa ce toata vara hit-ul Vara nu dorm a bantuit pana la saturatie posturile radio, cluburile si chiar si blogosfera, Connect-R ne anunta ca Summer is Gone.
Cine se gandea ca Vara nu dorm se va reincarna? Cred ca nimeni. Doar Connect-R, caruia ii apartin si versurile, de data aceasta in engleza si Razvan Matache, cel care a compus melodia. 
Presupun ca prin aceasta manevra, Connect-R, care nu s-a zbatut foarte mult pana acum sa iasa in "afara", tocmai asta isi doreste. S-ar putea sa si reuseasca.
Deci Connect-R ne va insoti si in timpul toamnei. "Patriotilor" nu cred ca le va placea foarte mult, fiind in engleza. Mie mi se pare OK, chiar am vazut spre sfarsit, acum circa o ora, prestatia lui Connect-R si a trupei lui de dansatori la Dimineata cu Razvan si Dani, pe A1, prestatie care m-a determinat sa scriu articolul. 
Da, sunt cam in urma cu stirile pentru ca descopar ca, deja de aproape doua zile, s-a postat pe YouTube.
Va las sa ascultati Summer is Gone:


In incheiere, o completare. Mie nu-mi place ca s-a tuns, de aceea am postat o fotografie in care poarta celebrele codite care l-au consacrat.

32 comments:

  1. Replies
    1. Cred ca suna cu mult mai bine :)
      Mie asa mi se pare.

      Delete
  2. Mie îmi place mai mult asta decat cea cu dormitul! :)) Desi este aceeasi melodie, sau ma însel?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e, Minnie, si mie, ca alfel nu ma obseam sa fac un ditamai articol. Sa vina Connect-R sa dea banu' ;)
      Dar n-o sa le placa manelistilor :)) Ceea ce nu-i paguba.
      E aceeasi melodie, insa imbracata in "tzoale" noi, de inceput de toamna ;)

      Delete
  3. O sa vina iarna si o sa mai scoata un hit " Eu toata iarna dorm", adica hibernez.Ca Fuego, care dupa ce ne canta de craciun "impodobeste, mama, bradul" , o sa ne cante de paste'Vopseste-mi, mama, ouale"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trist, dar adevarat.
      Deja imi imaginez un trio Hrusca, Fuego & Connect-R.

      Delete
    2. Da' ce rai sunteti! :))
      Tristii aia doi n-au ce cauta in comparatia asta.

      Delete
    3. Adelina, am eu asa o vaga impresie ca te pricepi la muzica mai ceva ca Florea Cioaca! :)) Ce are hip-hop-ul cu Hrusca si Fuego?
      E unul care canta un pic mai bine si mai "occidental" fara sa se "dezbrace" si voi gata îi dati la cap!Hai sa fim rezonabili!!!

      Delete
    4. Sa fiu sincera, eu de la Gica Petrescu incoace am cam pierdut ritmul...

      Delete
  4. Si mie ca si tie imi place Connect-r, e un om bine calculat si chiar are daca are un succes foarte mare nu se da in spectacol cum fac altii, plus imi place foarte mult cum canta.

    ReplyDelete
  5. Superfaină piesa! Îmi place

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pentru ca suna mai bine cu alte versuri si in engleza, nu?

      Delete
  6. Si mie imi place mai mult piesa asta...dar probabil din simplul motiv pe care l'ai spus si tu: Vara nu dorm a fost remixata si difuzata pana la refuz vara asta...daca o sa se intample acelasi lucru si cu melodia asta probabil o sa am acelasi sentiment ca in momentul asta cand ascult "vara nu dorm"...adica ceva gen "serios? iar melodia asta?8-|"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu cred ca se va mai intampla...deja s-au mai potolit toti.
      Asta are ca scop principal iesirea in afara tarii. Oricum...vara chiar s-a dus.

      Delete
  7. Nu-mi vine sa cred, e fenomenal omul asta. Cand ma gandesc ca imi ziceam mereu cand o auzeam ca odata cu toamna (cel tarziu), nu o voi mai auzi, pentru ca ... sa fim seriosi, cand e frig afara si bate vantul, vara nu dorm nu mai suna asa bine, dar musiu` a gasit varianta perfecta, care impaca si varza si capra ... summer is gone. Presimt ca am sa mai aud aceasta melodie mult, mult, mult timp :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Totusi, suna diferit. De cea cu vara si eu eram agasata. Intuindu-i potentialul de a deveni un hit megadifuzat, Vara nu dorm m-a enervat din prima secunda. O s-o mai auzim...sper ca doar in forma asta
      "Drumurile noastre toate" a lui Dan Spataru se aude si azi, dupa vreo 25-30 de ani...deci... :)

      Delete
    2. Cred ca e mai veche de 30 de ani! Si nu trebuie sa îl mai hranesti pe Tiger în seara asta, i-am dat eu sa manance si m-am si jucat cu el! :))

      Delete
    3. Ai dreptate. Am dat acum o cautare pe Google si am gasit totusi doi ani: 1974 sau 1977. oricum, sunt peste 30 de ani. Mie nu-mi place, dar dadeam un exemplu de longevitate a unui slagar.
      Multam, Dupa ce l-am instalat, mi-am dat seama ca widget-ul cu pisoiul era si la tine. :)

      Delete
  8. :)) simie imi place cum s-a tuns! chiar dimineata am vazut si eu emisiunea. comentam cu cineva ca e tare dragut cu noua tunsoare :P
    un baiat fain, ce a urcat incet dar sigur pe scara....place de el! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tocmai, ca mie nu-mi place cum s-a tuns :) Dar multora le place. Mie imi place orice e mai neconventional. Acum, cu moțul ăla in cap, e la fel ca atatia altii :(
      De-aia am si pus fotografia cu el cu plete (codite).
      In rest, perfect de acord cu tine! :)

      Delete
  9. Am impresia ca Summer Is Gone, un fel de partea a doua a hit-ului Vara nu dorm, a fost gandit din start. Auzeam Vara nu dorm toata vara si cand venea toamna ni se explica ca vara s-a dus. Era ok. Nu stiu daca s-a anticipat ca intre timp se vor face atatea coveruri si remix-uri care vor sactisi ascultatorii... Ce-i prea mult e prea mult.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se poate si asta. Eu am incercat sa nu ascult Vara..., pentru ca ma enervam. Doar accidental l-am auzit. Dar mi se pare mai OK asta cu vara care s-a dus si in engleza. Am si eu vorba asta cu ce-i mult... :)

      Delete
  10. Mie mi se pare mai reusita continuarea in engleza. Suna mai bine in opinia mea si, oricum, eu vara asta nu am auzit hitul lui Connect-R prea des, asa ca nu a avut de ce sa ma enerveze... Nu l-am auzit pentru ca am fost efectiv ocupata cu altceva, nu pentru ca nu s-ar fi difuzat in exces. Cel putin asa se plange lumea.
    Deci salut aparitia versiunii in limba engleza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai nici eu nu l-am prea auzit, decat asa, accidental. Dar stiu, mai degraba, ca s-au facut multe parodii, cover-uri si altele...pana la saturatie. Salutam impreuna :)

      Delete
  11. Nu se aude rau, dar sunt prea plictisita de melodia asta ca sa o mai suport. Nici nu stiam ca a scos varianta in engleza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai nici eu n-o stiam pana ieri :)
      Dar e calda, asa ca e de inteles de ce nu stiam.

      Delete
  12. Mi se apleaca deja, nu mai vreau sa aud nici linia melodica, nimic. Detest repetarile astea sub diferite forme! Asta e ca si "A ta, a ta " a lui Corina, sau cum se cheama melodia si "Minim 2 ", stupizenia lui Velea.
    Acum se poarta "Ma-ta are cratima", alta piesa ce va tacani lumea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lasa ca vine toamna, apoi iarna si se termina. :)
      Eu nu le ascult. Nu ascult muzica. Aia cu vara nu mi-a placut si fiindca era in limba romana. Daca era in engleza de la inceput, alta ar fi fost situatia.

      Delete
  13. Ha, ha! Mi-am amintit că până şi la "faimosul" referendum unii au avut ideea de a folosi melodia lui. Mi-au trimis şi sms că ei "vara nu dorm, nu am somn" şi merg la vot... M-am amuzat teribil ce idee au avut.
    Şi mie îmi place băiatul ăsta şi am remarcat că este un tip serios, cu capul pe umeri şi cu mult bun simţ, ceea ce e mare lucru, faţă de "fiţoşeniile" unora care se cred vedete, fără să fie. Cântă frumos, vorbeşte frumos, bravo lui! O să mai auzim de el, sigur!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serios? Chiar si in campanie? Nu mi s-a intamplat :)
      Da, pare destul de cu capul pe umeri.

      Delete