Saturday, November 10, 2012

iPhone 5 . . . Happy weekend! [34]

HAPPY WEEKEND! - Ediţia 34 este gata de start! Deci, dacă este weekend, este:
Happy Weekend
Tot ceea ce trebuie sa faceţi este să postaţi, în cursul weekend-ului (SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ), fiecare pe blogul său, la alegere:
- o fotografie sau o mini-galerie de max. 5 fotografii, preferabil cu legendă (descriere) sau
- 2-3 glume/bancuri/anecdote ori un clip amuzant sau
- 1-2 citate/replici care v-au impresionat/amuzat şi pe care doriţi să le împărtăşiţi şi altora, eventual ilustrate cu o fotografie elocventă.
_________________________________________________________________

               Tehnologia e minunată...sau pe-aproape               


Sa va spun ce-am mai făcut în ultima perioadă...
Am mers într-o vizită la niște prieteni de familie. Am rămas uimită. Toată familia avea ceva de la Apple, cei trei copii se lăudau, care mai de care, cu gadget-urile lor: iPhone 5, iPod, iPad... Tatăl lor însă, nu părea deloc încântat ci chiar supărat... și nu fiindcă n-avea nimic de la Apple...


A doua zi l-am vizitat pe George, alt prieten de familie. Nu, nu acasă ci la noua clinică de dezintoxicare. Numai o minune făcuse să treacă soră-sa pe la el! Îl găsise leșinat în casă după 12 ore fără conexiune internet. La clinică a primit ajutorul necesar.

În altă zi, treceam prin parc. Era o zi cu soare. Aud deodată o voce de bărbat strigând "Ajutor! Ajutor!". Imediat au sărit vreo 8-9 oameni cu suflet...să-l fotografieze, care cu un iPhone, care cu un LG Optimus Black...care cu te miri ce altă minunăție a tehnicii în materie de telefoane. Ce ți-e și cu oamenii din ziua de azi...au telefoane tot mai performante...

Stăteam așa și mă gândeam cât de mult s-au mai schimbat telefoanele.... Mai ieri vorbeam la telefoanele cu disc...
Așa e, dragă! Strămoșii noștri aveau coadă.

Duminică am trecut pe lângă catedrală. Era o nuntă, sau mă rog, ce mai rămăsese din ea. Toată lumea era împărțită pe bisericuțe și dezbăteau problema gravă a conexiunii internet. Nu de alta dar iată ce nenorociri se puteau produce!

- Cum, n-ai primit e-mail-ul meu?!?!??
Trebuia să le dau dreptate, erau probleme tot mai frecvente cu conexiunea în tot orașul. 
Până la urmă, George a pățit-o după o altă avarie la rețeaua de internet, care a durat mult, prea mult pentru organismul lui și așa slăbit. 36 de ore. Trist a fost că n-a venit mai nimeni la ceremonie. Doar rudele foarte apropiate si prietenii de familie. Și ne-am întristat cu toții foarte tare fiindcă știam că George avea peste 5000 de prieteni pe Facebook... 



================================================

Nu uitaţi! La sfârşitul postării voastre faceţi trimitere către această pagină, specificând:
Postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! - Ediţia 34.
Introduceţi în formularul de mai jos nume şi link (acestea vor apărea în tabelul ce se va genera automat). Lăsați, vă rog, un comentariu după înscriere. Vă mulțumesc!




52 comments:

  1. Buna dimineata!
    Azi chiar mai aveam putin si pateam ca "George"!
    :((( De la exact - dar exact! - ora 07:23 minute ma chinui sa ajung la acest punct! :)
    Postarea ta e fooooarte haioasa si e o (alta) posibila dovada ca Einstein avea motive sa se teama ca progresul tehnologic va duce la generatii de... "idealisti"! :))
    Am primit pe mail o serie asemanatoare, cu cate un grup de tineri care - chipurile! - s-au intalnit la un suc - si fiecare era preocupat de "mobil" - erau la muzeu - si erau atenti la sms s.a.m.d. Si cam asa arata oamenii (in special tinerii): vesnic la telefon ori butonand ori discutand... Ca-n bancul acela: mama lui Bula ii trimite odraslei un mail: "coboara in salon ca e gata masa" :)
    Happy weekend, Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Doamne fereste! Sa stii ca ideea mi-a venit de la problemele pe care le am in ultima vreme cu conexiunea. Pe 6 nov. am avut-o picata de pe la ora 4 dupa-amiaza pana noaptea, pe la 3 si ceva. Si ieri din nou, insa doar vreo 3 ore...
      Pai am caricaturizat situatii care deja tind sa devina un tipar. Din nefericire. Ma bucur ca ti-a placut.
      Weekend placut si tie, Diana!

      Delete
  2. :) bună dimineaţa! că tot vorbeam de dependenţe zilele trecute...
    partea cu fotografiatul mi s-a părut ca mai dură.., sper să nu se ajungă la o asemenea atitudine!
    weekend plăcut! te-mbrăţişez!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exact :)
      Este dura intr-adevar, insa nu imposibila. Din pacate multi oameni s-au dezumanizat...
      Multumesc, Anastasia draga! La fel! :)

      Delete
  3. Dragă Elly, nici nu știi dacă să râzi sau să te îngrijorezi... E trist că unii încă mai cred că lumea e dincolo de ecranul unui monitor sau când confunzi cele două lumi. Foarte mulți dependenți de net au uitat să trăiască cu adevărat. Psihoza dependenților de droguri , care corup neconsumatori pentrua a ”fi ca ei”se pare că traversează lumea internautică.
    Cât despre telefoane...pffuuu, eu când aud că unii umblă după telefoane care ”fac atâtea” nu pot să-i înțeleg. Dacă poți suna și poți fi sunat, dacă bateria ține și telefonul e ușor de utilizat, cred că e suficient.
    Revenind la postare, ai umor, e interesant modul de expunere, te felicit!
    Happy Weekend, dragă Elly! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mirela, n-avem decat cu un ochi sa radem si cu celalat sa plangem...
      Dependenta de PC-uri si de internet este la fel de grava ca aceea de droguri. Deja in alte tari s-a trecut la ceva gen cura de dezintoxicare pentru cei dependenti exagerat. Si treaba cu telefoanele e tot o boala si ea. Am incercat sa le satirizez destul de dur, sper ca mi-a si reusit.
      Multumesc pentru apreciere. Pai de aceea am si infiintat HW. N-aveam ce face cu surplusul de umor. Asa ca m-am gandit sa daruiesc si celor din jur. Sper ca reusesc.
      Happy weekend, Mirela! Te pup!

      Delete
  4. Da, un text foarte reusit, foarte vesel, dar care te pune putin pe ganduri. Trist este ca la un eventual accident, cei din jur, in loc sa sara in ajutorul victimei, isi scot repede telefonul sa fotografiez intreaga scena. Iata unde ne duce dezvoltarea tehnologiei...
    Iti doresc un weekend minuntat, Elly. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Multumesc, Nice! Sigur ca pune pe ganduri, asta a fost si rostul. Am tratat in cheie satirica un fenomen deja foarte extins si oarecum grav: depenednta de tehnologie.
      Deci esti de acord ca unii oameni recurg la acel gest cinic si reprobabil. Brrr...ma ia cu frig gandindu-ma.
      Un weekend minunat si tie! :)

      Delete
  5. Cand am vazut imaginea cu miresele am avut un moment de ezitare, am crezut ca s-a nimerit sa scriem amandoua despre nunti. :))
    Privita la inceput ca pe o gluma, ideea ca tehnologia avansata creeaza dependenta s-a dovedit a fi adevarata. Am fost la cateva blogmeet-uri si nu mi-a venit sa cred. Oamenii isi doresc sa se intalneasca in viata reala, dar nu se mai pricep sa comunice. Stateam 20 de oameni la o masa si fiecare isi butona telefonul sau laptopul, scriind pe twitter sau chiar pe blog despre faptul ca ei sunt la o intalnire intre bloggeri. Intre ei vorbeau foarte putin, spre deloc.
    Happy weekend!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Imi pare rau ca ti-am dat o clipa emotii :))
      E foarte adevarata. Am exagerat putin dar cred ca totusi, lucrurile spre asta tind. Si nu cred ca va trece mult pana ce vom auzi ca un anume "George" a fost gasit fara suflare exact din acest motiv: absenta drogului preferat.
      Chestia de la blogmeet-uri am mai citit-o pe undeva relatata, tot cu dezamagre, ca si tine. Stiu ca asa este si ca nu exagerezi cu nimic. Pacat. Intalnirile acelea se presupune ca trebuie sa fie reciproc utile, sa ajute la cunoasterea oamenilor intre ei...si ei ce fac? Traiesc de fapt tot in spatele unui monitor sau ecran de mobil...Trist! Foarte trist!
      Happy Weekend, draga mea!

      Delete
  6. doamne cat am ras!! eu nu ma ingrijorez, asta e lumea in care traim cu drag si spor :P
    pop, Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esti foarte realista si curajoasa, Geanina! Imi place. Stiu ca nu vei deveni niciodata o adevarata dependenta, caci putin dependenti de net suntem cu totii ;)
      Merci! Te pup si eu!

      Delete
  7. Eu nu sunt dependent de Internet, dar dorm bine lângă laptop numai când aud pe cineva tastând, sau măcar dând clic-uri!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Foarte bine ca nu esti, Griska! Dar laptopul nu navigheaza si el pe net oare? Eu as zice ca esti totusi indirect dependent ;) :)

      Delete
  8. Ce m-am distrat!! Le-ai ales pe cinste :) Mai ales primul desen :)))
    Am pus si eu link,sa stii,nu-l vad :D Asta e,as always :D
    Weekend vesel,Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucura mult ca ti-au placut.
      Nu stiu ce se intampla, de ce nu reusesti sa te inscrii. Nu-l vedeai fiindca nu s-a reusit inscrierea... Te-am inscris eu, dar ma preocupa care e problema... Mi-ar placea sa te poti inscrie chiar tu.
      Multumesc mult! Weekend placut si tie!

      Delete
  9. Microbul "iPhone-Pod-Pad" nu îl am si nici nu vreau sa îl capat (noi suntem "bolnavi" HTC!)dar despre internet nu stiu ce sa zic, noroc ca la noi nu cade nici curentul iar internetul mai mult de 1/2 de ora nu a cazut nici-o data altfel chiar ajungeam la spital! :))))
    Happy Weekend draga mea Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deci aveti si voi un microb :)) HTC ;)
      Toata lumea are cate unul, mai mare sau mai mic.
      La mine cad toate cateodata, si cablul TV. Acum 4 zile am avut conexiunea picata vreo 12 ore iar ieri inca vreo 3 ore...doar 3 :)
      N-am ajuns la spital, dar m-am cam necajit, si asa nu prea am timp sa comentez si sa raspund la comm-uri...
      Multumesc! La fel si tie, draga Minnie!

      Delete
  10. deja traim in lumi paralele dar conexiunea e facuta...daca exista internet :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e, Pandhora :) Insa ma ingrijoreaza anumite aspecte. Le-am zugravit in nota lor amuzanta, cat de cat...dar...
      Happy Weekend sa ai!

      Delete
  11. chiar daca râdem, zau ca nu este de râs, pentru ca poantele pe care le-ai enuntat atât de dragut, sunt faze reale, tot mai des întâlnite!
    Anul trecut (în Germania) au fost judecati si pedepsiti cu ani grei de închisoare, doi indivizi care filmau cu iPhone de pe un pod cum un copil ce patina a cazut în apa si stiga disperat dupa ajutor. Din fericire s-a aflat în preajma un ins care chiar daca nu avea ultimul tip de telefon mobil, avea inima la locul real si a sarit, reusind sa salveze copilul!
    Un weekend minunat tuturor!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar nu-i de ras. Asta spun si eu, cu toate ca pentru azi am incercat sa aduc in prim plan latura oarecum comica a fenomenului.
      Deci faza cu omul ce se ineca iar cei cu telefoane filmau sau fotografiau poate fi perfect reala. Ce bine ca mai exista si oameni cu suflet ales! Si curajosi!
      Multumesc mult, Carmen draga! La fel iti doresc!

      Delete
  12. hai că i-am dat de cap cum sa-l pun!
    Happy Weekend!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai mult sau mai putin :)) Dar incepi sa te apropii.
      Ideea era ca nu trebuia "sa te razi" in nume link...ci doar in URL ;)
      Happy sa fie! Merci! La fel!

      Delete
  13. Dragute poantele. Voi posta maitarziu seria mea de fotografii...

    Ai o nominalizare la One Lovely Blog Award la mine pe blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Ce ma bucur ca ti-au placut!
      Astept sa vad ce-ai pregatit. Mi-ar placea sa vad ce mai face micul Gray ;)
      Am sa vin sa vad despre ce este vorba... Merci! Happy weekend!

      Delete
  14. Ce ti-e cu tehnologia asta moderna, zise un calator din compartiment. Am vazut un documentar italian pe Discovery, unde arata ca la sapte dimineata intra cireada de vite pe poarta abatorului, si la sapte seara, ieseau pe poarta containerele cu conserve ...
    - Ehei, dar in Japonia, la sase dimineata intra pe poarta camionul cu nisip,iar la ora 13, iese vagonul cu microprocesoarele pe baza de siliciu.
    - Vax, zice Bula, uite, in orasul nostru, cam pe la 9 au inceput sa toarne fundatia la fabrica de bere si spirt, iar pe la 10 toti erau beti morti!

    Fain articolul tau !

    O seara frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. De la 9 la 10 :))) Rapiditate romanesca, nu gluma! Pacat ca nu la vreo treaba :))) Foarte buna gluma!
      Multumesc! Ma bucur ca ti-a placut.
      O seara frumoasa si tie!

      Delete
  15. Si unul de la mine:

    Mos Craciun intra in casa unui pusti, se indreapta repede spre fursecurile si laptele de pe masa. Mananca el cat mananca si gaseste o scrisoare:
    - Mosule daca pui la brad o bicicleta, un iphone, un calculator, o consola xbox 360 si multe bomboane o sa iti dau leacul pentru otrava pe care ti-am pus-o in lapte si prajituri. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pana si copiii s-au smecherit, au devenit niste santajisti! :))
      Sau sa plang? Daca era real?
      Foarte buna gluma!
      Multumesc. Happy Weekend sa ai! :)

      Delete
  16. Sti ca toata explozia asta tehnologica s-a produs in zece ani? am trecut de la caramida la touchscreen fara sa ne dam seama cand! ce-o sa mai fie peste alti zece ani? insa am rezerva cu privire la accesul mult prea usor al copiilor la astfel de "smecherii"..
    si acum linkul de care iti ziceam:
    http://youtu.be/27RVIgW7L8c

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca privim putin retrospectiv, ai perfecta dreptate. Cam in ultimii 10 ani s-a intamplat. Ceea ce e uimitor. Se pare ca viteza creste... Deci peste 5 ani e posibil sa nu ne mai descurcam, noi cei putin mai conservatori si sa patim cam ca parintii nostri :)
      Multumesc pentru link, Mona draga!

      Delete
  17. Sunt povesti foarte pilduitoare !
    De un timp incerc sa ascult, imi impun sa citesc pana la capat (inclusiv comentariile...). Este modul meu de rezistenta...Poate ca este o perioada trecatoare; pentru mine in mod sigur !
    Reamintesc fazele betiei:
    1- vorbeste unul, asculta toti./
    2- vorbesc grupuri ,grupuri./
    3- vorbesc toti, nu asculta niciunul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu am obiceiul de a citi toate comentariile. Nu as vrea sa scriu si eu aceleasi lucruri deja spuse de antecesori :)
      Adevarul e ca incercam sa fim cat mai conservatori, noi cei care nu mai suntem de mult adolescenti. Insa e greu si nu ne foloseste prea mult. Am scris mai sus: curand s-ar putea sa nu mai facem fata. Deloc... :)

      Delete
  18. Oare cand ne vom sătura văzând doar linkuri? Atunci voi săbi şi eu cât îmi doresc :))

    Amuzante imaginile!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) Amuzanta idee!
      Bine ai venit pe blog! Multumesc!

      Delete
  19. Îmi plac foarte mult povestirile astea comice ilustrate, le îmbini cu multă pricepere. Mulțumesc pentru buna-dispoziție, Elly ! Duminică plăcută !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur mult ca le gasesti amuzante, draga Zina! Am incercat sa fac ceva specific pentru HW! si se pare ca am cam reusit.
      Miltumesc si eu pentru apreciere! O saptamana buna iti doresc!

      Delete
  20. simplyuniqueword@wordpress.comSun Nov 11, 11:11:00 AM 2012

    Si iata cum ai facut o poveste foarte comica ispirata din fotografii, pentru inca o data !!extraordinara!!! :)
    happy wkd

    ReplyDelete
    Replies
    1. E comica dar mai are si o latura usor ingrijoratoare. Sper totusi ca toata lumea a vazut doar partea amuzanta :)
      Multumesc, Luiza!

      Delete
  21. "Ipaid" :)) asta e maxima :)) cat despre facebook...radem radem (pentru ca e foarte funny totusi), dar nu prea e de bine:| :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai daca omul suferea ;) :)) El doar platea, saracul!
      Pai nu e de bine. 5000 de prieteni si sa nu vina niciunul la inmormantare? Ce prieteni sunt aia?? ;)

      Delete
  22. Neata:)) Ce ti-e si cu tehnologia asta ;)) :D Duminica faina:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar asa! Tinde sa devina o pacoste! :))
      Multumesc! O saptamana buna!

      Delete
  23. Super graitoare imaginile...:)) Unele haioase.. altele care ascund un adevar crud (ca ultima imagine) dar geniala ideea ta.... Duminica faina sa ai!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa e, Adriana, ai privit bine. Amuzant la o privire superficiala dar de fapt grav, aproape tragic.
      Multumesc! Toate cele bune!

      Delete
  24. Tehnologia, ca şi dragostea, este un lucru foarte mare!

    ReplyDelete
  25. hahaha... dupa cum se vede, am scapat!... nu sunt chiar dependenta (inca!!!! )...norocul meu !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am vazut...in ultima vreme ai umblat foarte mult in natura si ai facut fotografii superbe. Esti o fericita. Seria de la Carta e deosebita.
      Eu am devenit mult mai statica..si dumnealui, blogul, cand nu am alta treaba, ma tine prizoniera ;) Pana a ajunge insa ca oamenii din postarea mea...va mai trece. De fapt nu va fi asa :))

      Delete
  26. Pe mine una m-au zapacit de cap cu acest iphone. Unde ma intorc toti au iphone si de asta eu voi ramane unicat si nu-mi voi lua unul :)))) ... o zi frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) Cam asa este. Nici daca oamenii ajungeau pe Marte si gaseau niste crocodili pe-acolo nu cred ca se vorbea atat :))
      Merci!

      Delete