Tuesday, November 13, 2012

OPTIMUS - un vis


Ce va spune cuvantul OPTIMUS

OPTIMUS PRIME
Ar trebui sa va spuna cate ceva. 

LG
Pe mine, sincer, in primul rand ma duce cu gandul la telefoanele LG OPTIMUS, care exista in cateva variante. 

Apoi ma mai duce gandul la cel mai aratos, bun si curajos robot de fictiune imaginat vreodata, OPTIMUS PRIME. Un robot transformers gigant, extraordinar.





Dar ar mai trebui sa ne spuna ceva. OPTIMUS 2 este un fotoliu rulant electric, un scaun cu rotile pentru exterior
Nu fac reclama. Nu e un advertorial. Pur si simplu vreau sa va vorbesc putin despre acest scaun. Am
aflat si eu de curand despre el. Acest scaun extrem de util este conceput special de catre Meyra Ortopedia pentru persoanele cu probleme locomotorii, care isi doresc putina independenta. OPTIMUS 2 le rezolva cat de cat aceasta problema.

Sa va spun cate ceva despre scaunul acesta.

Foltoliul rulant OPTIMUS 2
Se poate parcurge cu ajutorul sau o distanta de peste 100 km, deci permite calatorii lungi chiar si pe terenuri accidentate, avand o structura de rezistenta foarte solida. 

Prezinta suspensie pe toate rotile si poate lua de minune curbele. Poate suporta o greutate a persoanei utilizatoare de pana la 150 de kg. 

Fiind creat pentru drumuri externe, este echipat cu tot ceea ce este necesar adica faruri cu halogen cu becuri duble, oglinda retrovizoare, claxon. Mai prezinta un sistem electric pentru ridicarea picioarelor, de reglare a spatarului si a unghiului scaunului. 

Are o multime de accesorii: plasa pentru bagaje, diverse curele reglabile, suport pentru baston, tetiera, manere detasabile pe lateral si comenzi speciale.
Prin suporturile pentru brate i se poate regla latimea.

E un scaun rulant de vis pentru cei ce prezinta astfel de probleme. Nu cunosc decat o persoana cu aceasta situatie. Este vorba despe Zolty, bloggerul pentru care imi doresc sa fac ceva, atat cat imi sta in putere.
E simplu sa ajutam, eu am mai facut un pas acum circa doua luni. Pe langa necazurile pe care i le aduce iarna, Zolty ar avea nevoie si de acest scaun, este visul lui. Nu e complicat sa ajutam. 

O simpla postare pe blogul personal a unui link, pe Zolty l-ar ajuta foarte mult. Este vorba despre un site numit Jocuri Pentru Copii, site care pentru fiecare link postat acorda lui Zolty o mica suma de bani care l-ar apropia cu cate un mic pas de visul lui. Inseamna o mana de ajutor pe care multi dintre noi i-o putem intinde lui Zolty. Caci el chiar are nevoie de acest scaun care l-ar ajuta sa mearga  singur la Turda si inapoi (cca. 20 km).
Puteti ajuta si voi!



10 comments:

  1. Este visul meu şi este şi foarte, foarte scump şi aproape inposibil. Este şi la mîna doua unde este mai ieftin, dar tot imposibil pt mine, dar eu tot mai sper să găsesc sponsori să mă ajute sa-u Bloggeri care să adauge link-ul. Multă sănătate

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am vazut ca este foarte scump, Zolty. Poate totusi...:)
      Iti tin pumnii!
      Multa sanatate!

      Delete
  2. felicitari pentru astfel de articole... zolty scrie-mi te rog la cutovcristian@gmail.com ca sa gasim o modalitate de a te putea ajuta si eu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cristian, du-te pe blogul lui Zolty si acolo gasesti modalitatea de a lua contact cu el, la rubrica "Contact". El a intrat aici ieri, nu mai intra acum.
      Multumesc! O zi frumoasa sa ai!

      Delete
  3. Eu mereu ma gandesc la transformers..:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inseamna ca mai ai sa cresti...un pic :))
      Mai bine fa un articol pentru Zolty, ca are mare nevoie si de linkul tau :)

      Delete
  4. Eu ma gandesc doar la LG cand aud optimus :)) foarte dragust gestul de a'l ajuta pe Zolty...nu cred ca are o valabilitate campania asta, nu? Pentru ca saptamana viitoare cred ca o sa fac si eu un articol :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Normal! Si eu cam la fel.
      Da, poti sa faci si tu gestul asta. Merge si saptamana viitoare, nu-i problema. OK. :)

      Delete
  5. In blogosfera nu sunt activi nici a zecea parte dintre cei care detin bloguri. Daca toti ar scrie despre problema lui Zolty si tot nu cred ca s-ar aduna banii necesari. Mai simplu ar fi sa puna fiecare cat poate si cat il lasa inima, poate asa ar avea sanse sa isi vada visul implinit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stiu, Vienela. Dar asa ar fi sanse si mai putine...ar fugi toata lumea ca potarnichile.
      Daca la postat/donat un link nu se inghesuie lumea...la bani nici atat. Trist, dar adevarat.

      Delete