Tuesday, September 3, 2013

Nu ai timp suficient?



"Cumpără ceasuri la prețuri speciale!"
Bună glumă! Nu știu dacă se rezolvă ceva în privința timpului, de fapt cu siguranță nu, dar măcar știi o treabă. N-o să mai ai bani pe card sau în portofel. 
Totuși, am aruncat un ochi pe acolo. Ceasul ăsta parcă ar fi interesant. Poate funcționa și ca brățară multiplă, sunt în vogă astfel de brățări. Dar ca brățară e cam scump...



Pe una dintre cele două adrese de mail, în Inbox, găsesc zi de zi câteva anunțuri, unele cu titluri chiar amuzante, ca acesta de mai sus. Știu sigur că nu doar eu găsesc astfel de corespondență și sunt curioasă cine o deschide. Eu nu, fiindcă și așa n-am timp suficient. ;)

Printre titlurile de mailuri mare trecere are cifra 6. Cred că tinde să devină o nouă cifră magică. De data aceasta în vânzări. 
De exemplu titluri ca:  "Top 6 idei de machiaj pentru toamna 2013", "Ce pantofi purtam toamna aceasta - Top 6 modele", "Cele mai frumoase 6 coafuri cu bucle", "6 tipuri de rochii perfecte pentru plaja"...sunt doar câteva dintre ele. 
Azi am frunzărit și eu câteva, amuzată. De exemplu m-am uitat la topul pantofilor. Aproape oribili majoritatea, mai ales cei din top.  Topul rochiilor de plajă - la fel de dezamăgitor. M-am oprit, n-am vrut să-mi stric seara. 

Fantezia și inventivitatea celor care gândesc strategiile respective sunt fără limite. Oare cele "17 modalitati ca sa gandesti ca un om bogat" ne induc nouă, oamenilor obișnuiți, cu rate, cu datorii sau alte probleme, ideea că am putea fi bogați? Sau văzând titlul "Coafuri cu breton lung pentru un look sofisticat" cei ce l-au gândit, au dorit ca eu, ca femeie, să-mi imaginez că am și obținut automat un look sofisticat făcându-mi una dintre coafuri?

Doamnelor, nu aveți pe ce să dați banii? Ați putea, de pildă, să-i dați pe o manichiură Minx. Azi am aflat și eu despre ea deși mă aștepta în Inbox de vreo două luni. Care vă place? 


Peste tot: "Primești cadou gratuit", ți se amintește că expiră niște "Oferte last-minute", ți se spune "Nu uita de voucher" sau că ești gata să pierzi "Ultimele locuri la", că e o "Ofertă specială" de nu știu ce fel, totul la "Prețuri mici, (și) reduceri mari". 
Eu înțeleg că trebuie să existe comerț online și că unde e comerț e și reclamă dar asta e chiar prosteală online.

Cea mai tare însă mi s-a părut asta: "Msg imp - avm o ofrta d nratat!" 
Ce să fie, ce să fie?!?! Reclamă la telefoane deștepte ca să scrii pe ele mesaje semianalfabete cam ca ăsta:
"Scz k suntem 1pic pe graba azi, dar avm d transmis un msg imp: dak itz plac cl mai noi si destpte tel, cu cl mai bune kmr&dsply Arunk 1 ochi, alege si comanda aku! Si ia-ti mai bn un tel cu dspl mai mare sa vez mai bne lterele... ca sa nu-ti fie lene sa scrii mesajele cum trebuie :)."

De-a râsu'-plânsu'. Eu refuz să fac pe translatorul pentru așa ceva.


Mai apar însă și lucruri utile. De exemplu informații despre un fruct exotic, numit graviola, un fruct ce pare foarte eficient în vindecarea cancerului, mai eficient decât chimioterapia. 

Graviola

Deși, cred că și în curtea noastră avem plante și fructe la fel de bune... 




21 comments:

  1. Dar pe asta o ştiai ?
    "Ia credit de la Provident! Primesti in 48h intre 500 - 3500lei !"
    Cred că nici..."Providenţa" nu-ţi dă un "credit" chiar aşa pe gratis! :)
    Eu aştept reclama în care se vinde şi se cumpără...TIMP, ANI, ZILE...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai eu cred ca astia de la Provident ar fi in stare sa dea si mai repede creditul ala, doar sa prinda fraierii. Mai nou ofera si premii celor care se bulucesc la usa :)) Nu stiu daca ai vazut dar vin acasa doar sa dea mai repede creditul. Am inteles ca dobanda e cam mare, sunt pareri cum ca e ceva aproape de camatarie. Deci nu-i nimic gratis ;)
      Reclama aia ai s-o tot astepti :)

      Delete
    2. a. Da, se pare că ofertele firmei ascund de fapt dobânzi mari care tind către camătă mascată.
      b. La replica ta "Reclama aia ai s-o tot aştepţi" :) , eu apelez la celebra vorbă : "viaţa este o lungă aşteptare"... Aşa că..."dum spiro, spero" . :)

      Delete
  2. Multe bazaconii mai găseşti în "grădina internetului". Trebuie mult discernământ în acest "hăţiş" de informaţii. Şi multe bune, dar şi multe aiurea de tot! Şi câte promisiuni "nemaipomenite" şi "de nerefuzat".
    Bine le-ai mai ales, tocmai pentru a ilustra fenomenul.
    O noapte şi o zi de miercuri frumoase, dragă Elly! :-)

    ReplyDelete
  3. Sara bună la miez de noapte. M-ai făcut să râd de unul singur cu bazaconiile alea de mesaje. Din când în când mi primesc și IO câte unul, dar le ignor. Le șterg fără să le citesc pentru că pot fi și capcane. Nu de puține ori m-am păcălit și cu mesaje de la cunoscuți.
    În privința timpului nu mă plâng. Am timp berechet pentru plimbări. De când deschid ochișorii pruncii mă întreabă: "moșu merem pa?" și moșu se învoiește să plece cu ei la plimbare prin burg. Când am spus se învoiește nu m-am referit că-mi cer voie, ci că accept propunerea lor.

    ReplyDelete
  4. H! H! H! Supercool c zici tu mai sus! Inca n-am invatat si gramatica prezentata (scuze!!) przntata! de tin mai sus - tocmai ma incurcasem in ceții si ceței! Dar fiind vorba de ceața m-am autointeles si am bagat la cap, dar acum vad ca mai am multe de invatat! Ma descurc?!
    Redevenind serioasa: daca vreau ceva ce nu-mi pot permite cumpara ii spun cuiva "ce minunat de frumos mi-ar placea un ceas ca acela, ca e doi in unul: ceas bratara"! Si l-as avea! Glumesc! Nu cunosc pe cineva care sa faca asta! Am cunoscut! Cand eram tanara si frumoasa - sau numai tanara, nu mai stiu, e mult de-atunci! Glumesc! Stai ca nu mai stiu in legatura cu ce glumesc! Dar e vina ta! Mi-am tuns breton lung si nu mai vad bine cu ochii mintii sa scriu! Asa ca te las, nu inainte de a te informa ca toate mesajele ale carui destinatar nu cunosc pleaca spre spam... Si tot mai putine mesaje-reclama poposesc la mine...
    Vezi cat timp am? Si l-am rapit pe al tau - despre care stiu ca e destul de "condensat" Iti doresc sa te descurci cat mai bine si sa nu uiti de odihna. Pe mine ma poti ignora, sa stii! Ma bagi din nou in seama cand te mai eliberezi! :)
    Pupici cu drag!

    ReplyDelete
  5. Dar cum ai reusit sa le scii? Eu unul n-as fi in stare. La mesaje ma refer. :)

    ReplyDelete
  6. O, da! :)) Si eu primesc astfel de mailuri. Am incercat sa fac un dosar special unde sa intre toate astea. Din cand in cand il sterg, fara nici macar sa ma obosesc sa intru sa vad ce-i pe acolo. Numai bazaconii...
    Zi frumoasa draga Elly!

    ReplyDelete
  7. da, si niste boscheti cu mango sa plantam...am gasit eu azi in maill...cica te umpli de bani :)

    ReplyDelete
  8. Nu pot sa cred ca tu chiar AI CITIT Mesajele alea. Eu m-am obisnuit sa le dau shift+delete din prima. Totusi, ceasul ala nu e chiar rau...sau am eu o mare pasiune pentru ceasuri :)

    ReplyDelete
  9. Aaaah! Partea cu telefonul dăștept a fost pe gustul meu! ;) Cred că mă apuc să le citesc și eu de-acum, poate fi chiar amuzant! Mulțumesc pentru trecerea în revistă, delicioasă! :)

    ReplyDelete
  10. Elly, ai o răbdare îngerească și un calm desăvârșit. "Primești cadou gratuit", he he he, ca să nu mai amintesc de mesajul de pe telefonul deștept.
    Te pup, zi frumoasă! :)

    ReplyDelete
  11. :))
    eu nu am rabdare! selectez tot si direct la cos!
    asa, si ce cadou ti-ai ales? :P

    ReplyDelete
  12. Tului mama lui de "tel" dastept (a-ul are si caciulita, dar n-am eu diacritice).
    Spamul meu e plin de mail-uri din astea. As vrea sa nu le mai primesc, dar oare se poate fara ele. Caraghioase si ridicole, dar asta e presa si marketingul de astazi - titlurile pompoase si fara noima.
    Multe imbratisari, Elly draga!

    ReplyDelete
  13. Mă întreb cât ar putea costa o manichiură din aceea,
    de zici că femeia nu mai are unghii, ci tablă chioară.
    Chiar asta-i noua modă? Mă cutremur!

    ReplyDelete
  14. Cate mailuri din astea primesc si eu...dar ca si tine nu le deschid. Decat pe cele pe care chiar mi'am facut eu cont si nu sunt mesaje trimise ca spam. Am cont facut pe unele site'uri de reduceri geniale si considerabile in bucuresti. De exemplu: mananci cata pizza vrei cu 10 lei. Si ce e drept am gasit pe unele niste oferte last minute de un an si ceva :))
    Sunt funny unele, dar prefer sa nu le deschid decat daca chiar caut ceva si apare in titlu acel ceva:d

    ReplyDelete
  15. Wow,eu nu primesc e-mail-uri din astea pe adresa mea oficiala,sa-i zic asa.Mai primesc unele,in ultima vreme, pe adresele pe care le folosesc pt site-uri care cer adrese de e-mail si acolo da, e gramada de spam si unele se strecoara in inbox.Dar tocmai de aia am o adresa doar a mea,pt cunoscuti reali.Dar nici nu ma obosesc sa le deschid pe alea gen reclama-spam,le sterg din inbox.Si le trec la spam.Si ma irita nesimtirea celor care indraznesc sa-mi scrie :))

    ReplyDelete
  16. Aoleo, bine ca mi-ai adus aminte sa-mi verific si eu mailul. Nu l-am mai deschis de-o vesnicie... Nu imi place, ma plictiseste operatiunea asta. De obicei le sterg pe toate si gata. :P Nu am chef sa citesc asemenea mesaje. Nu zic ca unele nu contin informatii interesante...

    Dar ceasul din prima poza e simpatic. Imi place. :D

    ReplyDelete
  17. dar stii cum le sterg? stii cu ce viteza?? nu am rabdare, stiu ca sunt vrajeli si gata, delete!

    ReplyDelete
  18. Probabil esti abonata la diverse site-uri online care spameaza la greu. Imi mai apar si mie diverse invitatii la evenimente cu care nu am nici o legatura, dar le bag urgent la spam, ca nu am timp de pierdut cu ele.
    Am vazut ca tu dai drumul pe blog pana si spamurilor care mie imi vin cu sutele... Astia ma scot din minti cu nesimtirea lor. :)

    ReplyDelete
  19. mi-a placut measjul pe telefon :))))
    refuz din start orice oferta "gratis"! asa ma autoprotejez de contactul cu nebunii :)))
    O saptamâna placuta iti doresc, Elly draga!

    ReplyDelete