Wednesday, May 21, 2014

Pescăruși și H&M peste tot în Oslo


E timpul să aștern câteva cuvinte aici. Și apoi câteva imagini. 
În primul rînd, vă mulțumesc tuturor celor care m-ați mai vizitat în acest interval. Vă mulțumesc că v-ați găsit, când și când, timp căci știu că e prețios. Eu la capitolul timp stau cum nu se poate mai prost. Începând însă din acest ultim weekend, aș spune că am totuși ceva mai mult. Atât cât să pot așterne câteva articole despre ceea ce este pe aici.

Uneori am chiar gânduri care mă fac să mă simt puțin vinovată. Poate că unii dintre voi ați mai avut nevoie de un ajutor în timpul acesta: un vot pe undeva, un like, o încurajare, sau poate doar de prezența mea în online.
Imi pare extrem de rău dar n-am avut cum. De fapt, în unele zile poate chiar eu am avut nevoie de susținere.
Trebuie să menționez că mulți dintre cei pe care vă cunosc din blogosferă, mi-ați oferit aceste încurajări cu generozitate. Dovadă stau mulțimea de comentarii minunate pe care le-ați făcut la articolele în care începeam a povesti aventura mea pe Planeta Scandinavă.  
Alții...nu. Astfel am mai înțeles unele lucruri de pe aici, de prin blogosferă. E o vorbă din bătrâni: Interesul poartă fesul. E cât se poate de adevărată. 

Acum las imaginile să vă vorbească:

Nu cunosc semnificația acestei statui - Am numit-o, în glumă, Cocoșul bigam

Artă modernă în centrul Oslo

Grup statuar care strajuiește un posibil patinoar

Statuie vie - Pescăruș

In centrul Oslo, zi de weekend si de inceput de aprilie

H&M peste tot in Oslo - doar sunt vecini (H&M e firma suedeză)

Pescăruși printre sticlă și beton în centrul Oslo
  

25 comments:

  1. Îmi place cea de lângă posibilul patinoar. :)

    ReplyDelete
  2. Am avut ocazia sa tot vizitez Oslo-ul in ultimul an. Oras frumos dar caruia ii lipseste ceva, greu de spus ce. In ultima imagine este hotelul Radisson de langa gara centrala.

    ReplyDelete
  3. pare un oras aeresit! cel putin asa vad eu in imaginile tale...:)
    sa inteleg ca daca am nevoie de tine te gasesc la Oslo!
    f dragut! sa te imbraci bine... :)

    ReplyDelete
  4. Buna, Elly!
    Ce pot sa zic (scriu)? Imaginile sunt excelente! Sunt excelente mai ales stiind ca pasii tai au trecut pe acolo... :)
    Ma bucur sa aflu ca incet, dar sigur, iti gasesti echilibrul si esti multumita de drumul care s-a deschis. :) Iti doresc succes! Si acomodare cat mai usoara. Daca iti place ceea ce faci, daca iti place unde esti celelalte se vor rezolva intr-o anumita masura.
    Zile fericite iti doresc, cu drag!

    ReplyDelete
  5. Mă bucur că ai observat şi tu un lucru evident, legat de fes.
    Trebuie să ţii cont de faptul că tu, o vreme bună, n-ai mai scris nimic,
    deci nici prietenii tăi n-au avut unde să comenteze.
    Oslo pare a fi un târguşor de provincie care vrea să se emancipeze şi nu reuşeşte.
    Sigur, se poate să mă înşel, dar mă aşteptam la mai mult.
    Important e cum ţi se pare ţie. Altfel, eşti mulţumită că ai profitat de ocazia
    de a pleca din ţară, sau începe să nu-ţi mai placă? În general, începutul e
    mai greoi şi e inevitabil să apară înşelarea aşteptărilor. Şi apoi mai e dorul
    de casă, de familie şi chiar de români. România a rămas la fel cum o ştii,
    doar mai săracă fiindcă tineri ca tine o tot părăsesc din cauza lipsei de perspectivă.
    Nu are de ce să-ţi pară rău. Sper să-ţi meargă bine. Trebuie să fii tare şi să te
    dovedeşti mai bună decât băştinaşii, ca să fii acceptată. E soarta oricărui străin.

    ReplyDelete
  6. Deci la Oslo te ascundeai!! Ma bucur mult ca ai revenit pe blog, ti-am simtit lipsa in toata prioada asta. Sper sa continui sa scrii, chiar si mai rar, in timpul liber pe care ti-l gasesti. Eu iti doresc mult succes in acest nou inceput, sa iti mearga bine pe " planeta scandinava". Ti-am citit articolele de pe celalalt blog, dar cun nu -s acasa in perioada asta, e mai greu de urarit si comentat de pe telefon. Te pup! Ai grija de tine !

    ReplyDelete
  7. Eu te-am sustinut neconditionat si am legat o amicitie,mai greu la inceput,dar trainica.Credeam ca a venit ziua oarba si te-ai maritat.Apoi m-am lamurit ca ai plecat la lucru. Sunt convinsa de reusita.Esti un om harnic,serios si cam prea sufletista.Ai grija cu asta!Acum astept vesti cand se poate de la tine.Firma e una din preferatele ficei mele,asa ca voi fi si eu la curent cu noutatile.Iti urez multa sanatate si bafta in ce vrei sa faci!

    ReplyDelete
  8. Vezi tu ,Elly, viata te poate "mana si aduna" ,iar timpul sa nu-ti mai ajunga.
    Ma bucur ca esti intr-un loc atat de special.Eu tot acasa ma lupt cu timpul.:))
    Frumoase imagini!
    Pupici!

    ReplyDelete
  9. Inca nu stiu ce faci in Oslo. Poate o sa recuperez. Dar ai pescarusi. Si eu am ....azi, maine :)
    Nu te "lega" prea mult de blogosfera. E un val care trece la un moment dat si n-o sa-ti mai pese. Scrie pentru tine, lucrurile nu sunt asa cum par, unii vin , altii dispar, mna c-am facut si o poezioara.
    S-ai parte de vreme frumoasa.

    ReplyDelete
  10. Am urmarit din umbra povestile postate si am asteptat cu nerabdare sa aflu unde te-ai ascuns. Acum te-am prins, Oslo deci. Pare un oras tare frumos, sper ca te-ai acomodat si ca te descurci :) Astept mai multe postari cu detalii :)

    ReplyDelete
  11. Foarte frumoase pozele, foarte, foarte frumoase. Pescarusi :D .. hehe, dragii de ei! Cat despre H&M, stiu eu pe cineva care s-ar muta acolo doar pentru asta! :)))

    ReplyDelete
  12. Bine te-am gasit! Ma bucur ca ti-ai facut timp si pentru noi, cred ca problema cu lipsa timpului a ajuns o problema mondiala, toti suferim de aceasta ,, maladie crunta''. Iti transmit toate gandurile mele bune, sa fie totul bine acolo unde esti, si imi era tare dor de tine. Dintre toate imaginile cea cu cocosul bigam e foarte originala..se poarta mai nou bigamia. Te imbratisez cu drag!

    ReplyDelete
  13. Eu zic că cocoșul ăla e prea cuminte dacă e doar bigam. La ei se poartă poligamia ! :))

    Să ai zile frumoase, Elly ! Nu te-am uitat deloc, îți doresc să-ți fie bine !

    ReplyDelete
  14. Tu nu poţi fi uitată. Nu uşor. Mulţi dintre noi nu am mai fost atât de activi, ca pe vremuri, în blogosferă.Cred că ne îndreptăm spre acel segment care ne repară realul acolo unde trebuie reparat şi ţinem virtualul doar ca supapă a unei obişnuinţe dragi. Îmi doresc să văd Norvegia, acest Oslo, dar ...mă gândesc cât de greu îţi e ţie acum...experimentând tot felul de senzaţii şi lucruri noi. Munca în sine mi se pare cel mai greu de înfăptuit într.o ţară străină. Succes, ELLY, şi realizări multe, multe!

    ReplyDelete
  15. Aproape ca sumt mai multe statui decat oameni pe strazi :)

    ReplyDelete
  16. Ne-ai lipsit, mai ales sambata...
    Te asteptam in continuare si spor in tot ceea ce faci!
    O seara placuta!

    ReplyDelete
  17. Buna ziua!

    Noi, Asociatia Parinti pentru Copii, credem ca un text scris de dumneavostra pt 1 iunie sub titlul ” Scrisoare catre mine, copilul “, ar putea imbunatati viata multor copii din Romania. Regasirea emotiei copilariei retraita de fiecare dintre noi prin lectura textelor scrise de dumneavostra alaturi de alte personalitati din Romania la care am apelat, ar putea fi cheia unei noi abordari, atat la nivel personal, cat si institutional, a problemelor reale cu care copiii din societatea moderna se confrunta.

    Ceea ce va rugam este sa acceptati provocarea si sa ne trimiteti pe adresa de e-mail : scrisoricatreminecopilul@gmail.com un text semnat de dumneavostra cu tema ” Scrisoare catre mine, copilul “

    Textul dumneavastra, alaturi de alte texte scrise de nume respectabile din Romania, precum si de voluntari mai putin cunoscuti, dar la fel de dornici sa participe la cauza noastra, va fi publicat in revistele de nisa cu care vom colabora, pe blogurile colaboratorilor nostri care trateaza teme similare, iar, la final, vor face obiectul unui volum ce va fi publicat, pe baza unei colaborari cu una din editurile de profil, sub titlul ” Scrisori catre mine, copilul ” .

    Va multumim pentru amabilitatea cu care ne acordati atentie , asteptam in timp util textul dumneavostra cu tema ” Scrisoare catre mine, copilul ” pe adresa de e-mail :scrisoricatreminecopilul@gmail.com

    Cu stima, Asociatia Parinti Pentru Copii

    https://scrisoricatreminecopilul.wordpress.com

    La acest proiect pot participa atat persoanele invitate, cat si alte persoane care vor sa ni se alature fara o invitatie speciala in acest sens, dar care cred ca au puterea de a accepta provocarea de a scrie sincer catre cel care a fost odata, copilul.

    Pe masura ce vom primi textele dumneavoastra pe adresa de e-mail:scrisoricatreminecopilul@gmail.com, odata cu publicarea in revistele si blogurile de specialitate vom adauga pe acest blog o parte din textele ce vor sta la baza volumului:” Scrisori catre mine, copilul “

    ReplyDelete
  18. Sarut mana, draga Elly! Ma bucur sa aflu ca esti bine si intr-un loc minunat! Sa-ti fie numai bine itntru toate si sa ne dai numai vesti bune despre tine.
    Iar pentru ca iti scriu aici pe 1 iunie, iti zic si un calduros La multi ani de Ziua copilului! :-)

    ReplyDelete
  19. Draga mea, ție să-ți fie bine acolo! O să-ți las un mesaj pe facebook azi. Te pup, să fii bine și să-ți îndeplinești visele! Cu drag! :)

    ReplyDelete
  20. Ma bucur ca nu au scos copacii cum am vazut pe o strada renumita din Iasi. Nu stiu cum te impaci cu vremea din cate stiu nu e prea prietenoasa. Salutari!

    ReplyDelete
  21. Buna, buna!
    fotografiile nu stiu cand au fost facute. Bine, ca pentru o tara nordica nu e neobisnuit sa fie innorat si sa para totul intr-o raceala.
    Ce pot sa spun ca la noi, mai ales aici in sudul tarii, a venit canicula.
    Stii poate ma asteptam la mai mult la un oras precum Oslo... Ce pot sa iti spun din cateva repere din ce am mai vazut prin instantanee...
    Dar, totusi a-ti gasi un loc de munca este o oportunitate de nerefuzat, mai ales in vremea asta de recesiune.
    Mi-au lipsit textele tale, gandurile, ideile si parerile asternute cu multa grija, talent si stil propriu.
    Am toata increderea ca vei reusi si acolo. Bafta!
    (si mai asteptam vesti de la tine)

    ReplyDelete
  22. Te-am pomenit azi, nestiind pe unde ai fost sau esti.
    Prima iesire pe care am avut-o dupa deranjul din decembrie '89 a fost în Suedia. Un amic mi-a spus "o sa-ti fie greu sa faci comparatii cu tarile pe care o sa le mai vezi".
    Asa a fost...

    ReplyDelete
  23. Ha ! Ha ! Ce bine-mi pare ca ai ajuns in Norvegia ! Zau, nici nu-mi dadusem seama din fotografiile anterioare, credeam ca esti undeva si mai departe, habar nu amprin Anglia sau Irlanda pe undeva, sau chiar prin America ! Oricum nu mai esti in UE, si astfel UE...nu-ti va mai ocupa tot timpul ! Zau, imi pare ff bine si chiar cred ca a locui la Oslo ti se potriveste. Iti tin pumnii. Sa NU te simti obligata sa te straduiesti sa povestesti in mod constiincios publicului larg despre Oslo, (decat daca it face placere desigur).

    ReplyDelete
  24. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    ReplyDelete