Monday, March 17, 2014

ZeList - un fel de Zero cu ifose


Ce este ZeList? Majoritatea celor care dețin un blog sau mai multe cunosc că ZeList este un fel de clasament după un “ceva” ce se cheamă punctaj. Care punctaj înseamnă... Oare ce înseamnă?
Chiar așa! Punctajul din topul ZeList înseamnă ceva? Are relevanță? Cuantifică ceva? Este cu adevărat un instrument util? Unul dintre răspunsurile oficiale ar fi că ZeList măsoară notorietatea în blogosferă. Care notorietate? Și de ce în blogosferă?!

Multe întrebări... Știu. Și mai știu că am și câteva răspunsuri dar nu din cele așteptate.
Am peste doi ani de activitate în zona aceasta numită blogosferă. Suficienți cât să fi constatat că ZeList e un mare zero care mai este și toxic. De ce? Pentru că acel punctaj se bazează pe nimic altceva decât linkuri. Orice altceva prin care ZeList se autojustifică este apă de ploaie. O abureală. Totul înseamnă doar linkuri. Deci poziția ZeList e traducerea în punctaj a unor linkuri.
Cum să ajungi să ai linkuri ca să urci în ZeList?
Pentru asta s-au inventat câteva metode, unele perverse chiar. Dar și infailibile, le-aș putea spune. Infailibile pentru că intențiile/scopurile sunt atât de frumos ambalate încât chiar pot păcăli. Ca în cazul oricărei escrocherii. De aici toxicitatea.
Deci, iacată de unde provin linkurile care contribuie la poziționarea în ZeList:

1.  Lepșe 
Mie, una, nu-mi plac, nu mi-au plăcut niciodată. Pe lângă că ele interesează foarte puțin (chiar dacă la nivel declarativ altceva se spune), sunt total irelevante și doar un prilej de a posta ceva într-o zi fără inspirație.
Rar accept câte una dar doar dacă îmi pare a avea un oarecare potențial și dacă e de la prieteni pe care nu-i pot refuza. Și n-o perpetuez.

2. Guest post-uri 
Înseamnă publicarea de postări pe un alt blog, deci o găzduire a unor articole, de obicei pe bloguri considerate a avea vizibilitate mai mare. Nici cu această metodă nu-s de acord. Cum să postez pe blogul meu ceva care nu ma reprezintă? Mai este blog personal? În niciun caz. 
Mărturisesc că am răspuns cu greu unei unice provocări de acest gen după multe insistențe ale persoanei cu propunerea.

3. Jocuri blogosferice 
Știu perfect despre ce vorbesc, chiar eu am avut un astfel de joc pe blog. Mă refer la Happy Weekend. A fost conceput ca ceva relaxant, nu neapărat amuzant. Am renunțat pentru că munceam prea mult pentru el. Chiar dacă părea, poate, că luam informații sau glume și câteva imagini și le aruncam pe-acolo, nu era deloc astfel (cine a avut ochi să vadă știe) și sufeream că percepția generală era de ceva facil, gen socializare. De fapt nu linkurile mă interesau și am renunțat la el conștientă fiind că voi pica în ZeList cu multe, multe poziții, ceea ce s-a si întâmplat.  
Cât despre jocurile de pe alte bloguri, am participat la unele o vreme. Cand am ajuns la saturație, am ieșit.

4. Link exchange (LE)
În blogosferă asta era (nu știu cât mai este) o adevărată afacere, o oportunitate care tot din dorința de a urca în clasamentul ZeList a fost născută. Ca mulți alții, dețin o astfel de listă, relativ mică. Dar știu cazuri când pe bloguri se află adevărate ferme de linkuri. Pentru cine nu cunoaște, linkurile pot fi și cumpărate. Pe bani, nu cu zâmbete.

5. Concursuri, campanii
Generează linkuri pentru toate părțile implicate.

6. Amicițiile/Prieteniile care obligă
Poate n-ar trebui s-o spun dar există și această situație. Când te vezi link-uit undeva, efectul imediat e acela de a te simți obligat să postezi un link către cel care te-a menționat. Pot oferi un tip: pentru ZeList doar linkul către un articol contează, are efect. Cei mai mulți postează link către pagina principală (home) a blogului, ceea ce-i fix egal cu zero mai ales dacă respectivul se află și în blogroll.

7. Blogroll-uri
Ca și LE, aceasta e o sursă de bază în sensul că ambele oferă linkuri permanente pe când celelalte metode oferă linkuri doar pe o perioadă limitată. 

Trebuie știut că pozițiile din ZeList nu au valoare reală. E un clasament fals. După care, la fel de fals, se orientează companiile, agențiile de publicitate sau individuali care cumpără reclamă. De aceea bătălia pentru poziții fruntașe în ZeList. Un cerc vicios.
Pentru că nu conteaza cât scrie cineva, cum scrie, căți vizitatori are, câte comentarii. Tot ce are importanță pentru topul ZeList e ca blogurile să aibă linkuri. Cât mai multe.

Unii vor zice că poate e mai relevant traficul. Nici el nu este decat în unele cazuri. Pentru că traficul mai poate fi generat și artificial, free sau cumpărat pe bani. Deci simulat.  

Blogosferă? Notorietate?  
Sunt noțiuni care în situația dată, după cele expuse foarte simplu mai sus, par să fi devenit inadecvate. Pentru că blogosfera e un spațiu închis, notorietatea din interior e destul de puțin relevantă.
ZeList măsoara popularitatea unui blog/blogger în interiorul blogosferei, nu în afara ei, unde se află majoritatea clienților saloanelor de styling ori a cumparatorilor de vacanțe exotice.
Alta ar fi situația dacă blogurile ar fi link-uite de către presa scrisă.  
Cert este că încă nu s-a inventat un instrument pentru măsurarea unei notorietăți reale.

Un blogger are notorietate dacă blogul său e viu, adică dacă are în jurul său o comunitate. Care e cu atât mai relevantă cu cât e formată din mai puțini confrați și mai mulți cititori din afara blogosferei. Am să mai spun ceva care va părea un adevăr cam dur. Dar care sper să fie corect citit și înțeles.
Nu bloggerii între ei ar trebui să se citească deși sunt foarte utile schimburile de experiență. Dar, măcar dacă e să se citească, să o facă de plăcere, fără reciprocități impuse/obligatorii, fără supărări și tristeți, invidii sau chiar ranchiună (exprimată prin răutați și eliminare din blogroll) când reciprocitatea e în mare suferință sau pare să fi încetat. Motivele pentru care apare lipsa de reciprocitate nu prezintă prea mare importanță. Cel mai adesea s-ar putea să fie vorba doar de o acută lipsă de timp. Sau “nepotrivire de caracter”, ca să mă exprim plastic. Sau cu totul alte probleme.92 comments:

 1. Zelistul este o prostie. Și mulți știu asta. De exemplu, i-au trebuit două luni ca sa depuncteze blogul meu vechi. Pana atunci au fost săptămâni în care chiar a fost notat bine. În condițiile în care nu mai postam nimic și aveam 5 vizitatori pe zi.
  Notorietatea în blogosferă este relativă. Și fragilă. Iar blogosfera nu este decât oglindirea vieții reale. Cu patimi, compromisuri, trădări și uneori cu minciună. Nu zic că nu are și părțile ei frumoase, dar cine o consideră o zonă idilică se înșeală amarnic.

  ReplyDelete
 2. Doamne Elly cata dreptate ai!
  Ma confrunt cu toate punctele pe care le-ai mentionat!

  ReplyDelete
 3. Presupun ca eu nici nu exist. In ZeList. Nici ca m-ar interesa, de altfel. Stiu ca ceea ce ai spus e adevarat: cei din afara blogosferei ar trebui sa ne citeasca, dar eu am intalnit (virtual) oameni faini in blogosfera. Nu prea ma intereseaza ce zic altii sau scriu altii, daca vreau citesc, daca nu inseamna ca ori nu ma intereseaza subiectul, ori chiar nu am timp sa fac asta. O buna perioada de timp, nu am scris si nu am citi un blog - tocmai din lipsa de timp. Totusi, recunosc ca am primit lepse (cred ca una sau 2), am participat la concursuri sau jocuri blogosferice, dar numai pentru ca am vrut. Cand nu am mai putut, am lasat-o balta.

  Sonia are si ea dreptate cu partile bune si rele. Ca orice in viata, nimic nu e perfect.

  ReplyDelete
 4. Ai pus punctul pe I. Urmaream saptamanal locul meu in zelist si desi traficul crescuse foarte mult la un moment dat, eu continuam sa ocup un oarecare loc peste 60 de mii in clasament. Apoi am urcat vertiginos desi am inceput sa scriu tot mai putin, sa nu mai particip la jocuri, din lipsa de timp si altele. zelistul n-are nici o relevanta in conditiile in care, unii care se afla in fruntea clasamentul lor pur si simplu abereaza. M-am intrebat de multe ori ce ii face asa de populari pe unii care nu scriu nimic pe blog, nimic in sensul de valoros. Tu mi-ai raspuns la intrebarea la care eu aveam raspus, dar nu vroiam sa-l constietizez.
  Bravo, cu postarea asta aproape ca mi-ai readus cheful de scris.

  ReplyDelete
 5. Cu zelist sunt lămurită, dar și cu felul în care acced unii în topurile pe care eu demult nu le mai iau în seamă. Nu mă interesează, nu văd sensul acestor clasificări. Ar mai fi ceva, dar prefer să nu zgândăresc ”orgolii”. Repet, disprețuiesc clasificările blogosferice. Nici sfaturile pe care, cei cu o poziție babană în caricaturile astea de topuri, mi le dau atunci când nu le cer și nu le doresc. Nu mă încarc negativ niciodată și nici sfaturile lor nu le accept, decât atunci când le cer eu însămi. Cred că cei care s-au cocoțat cine știe cum în topurile astea, sunt ”căutați ”mai mult pentru poziția lor, nicidecum pentru calitatea postărilor.
  Blogosfera nu este chiar oglindirea vieții reale, prietena mea cea mai bună neavând nici blog, nici cont pe facebook, doar soțul său are. Asta nu înseamnă că nu rămâne cea mai bună prietenă, ba chiar mă citește când are timp. Ca să dau doar un exemplu.
  Cât despre lepșe, nu am timp de așa ceva. Jocurile sunt haioase, HW putea continua măcar odată pe lună. Povestea parfumată pot spune că a devenit o frumoasă raritate, fiind un gen de întâmplare literară dorită de membrii clubului. Un lucru mi-este clar: blogul nu e tava pe care să te dezbraci în public, așa că pe blogurile unde sunt fotografiați ei făcând baie în piscină, pe mine și pe cei pe care-i respect n-ai să ne vezi. Și încă ceva: nu mă interesează să figurez în blogrollul celor pe care nu-i vizitez și nu-i citesc.
  Elly, eu sunt de părere că ai făcut o treabă bună aici. Mai povestim noi, o seară frumoasă îți doresc! :)

  ReplyDelete
 6. Elly, scriem pentru că ne place. Când scrii pentru linkuri sau comentarii ori popularitate pe Zelist, nu mai e plăcere.
  Mie chiar îmi plăcea și ceea ce scriai pentru HW, și să scriu pentru HW și să-i vizitez pe aceia care scriau în cadrul acelui joc. După ce te-ai oprit tu, în scurtă vreme mi-a pierit cheful și mie. Poate că nu trebuia, oamenilor le place să râdă, să se destindă. Asta e !
  Cât despre linkuri... Eu am blogrolluri la blogurile mele din două motive mari și late: 1. consider că așa le pot arăta bloggerilor prețuirea pentru munca lor de pe blogul respectiv; 2. Am acces ușor la blogurile pe care îmi place să le citesc cu adevărat cu regularitate. Linkurile din articole mi se par firești dacă le trimit spre cineva care a avut un articol sau o fotografie legată de chestiunea abordată.
  Lepșele mă amuză și răspund la acelea care mi se potrivesc și se potrivesc și blogului pe care le postez. Le privesc ca pe un joc și mie îmi place să mă joc. :D

  ReplyDelete
 7. M-am uitat si eu de curiozitate o data si intr-adevar e un fel de 0, gasesti mai mult link-uri. Valoarea unui blog nu sta in asa ceva, si in sufletul pe care il depui, si in oamenii pe care ii descoperi in acest spatiu. Sincer imi pare rau ca nu mai scrii HW, stiu ca insemna mult efort, si timp insa rezultatul era fantastic: aduceai zambete in suflete, cel putin in al meu, si nu spun asta ca sa te perii. Pupici!

  ReplyDelete
 8. Legat de ZeList, nu mă pot pronunţa. Ştiu că e un soi de clasament care este întocmit conform unor factori necunoscuţi. Am întrebat în stânga şi-n dreapta, dar se pare că nimeni nu ştie (sau refuză să mă informeze). La un moment dat, mă gândeam că are legătură cu numărul de unici, dar am constatat că nu-i aşa. Dacă tu crezi că e un zero, aşa o fi. Ai coerenţă în ceea ce ai scris.
  Mă bucur că şi alţii susţin ceea ce ţi-am spus (primul, probabil) despre HW.

  ReplyDelete
 9. Imi place sa citesc unele bloguri pe care le si urmaresc atat cat imi permite timpul.De scris nu pot spune ca scriu prea mult,mai pun cate o imagine,chiar doua::),invat foarte multe lucruri de la oameni mai destepti decat mine,mai indemanatici decat mine.Inloicuieste chiar tv-ul.
  Ma simt bine si fara sa stiu de ce sunt pe mai stiu eu ce loc.
  Pupici!

  ReplyDelete
 10. Stiam ca pe zelist apar numai blogurile inscrise de autorii lor - si mare mi-a fost surpriza cand am aflat blogul acolo, desi nu l-am inscris…
  Zelist - zici tu (oricum nu-mi bat capul sa aflu ce si cum) :) - “acorda” vizibilitate prin nr-ul de link-uri; altele ofera vizibilitate prin altceva… Pentru ca si “difuzarea” tuturor articolelor de pe blog pe FB, G+, altele se face tot pentru vizibilitate; inscrierea blogului pe fel si fel de site-uri - toate blogurile, most wanted etc; feedburner s.a - sunt tot pentru vizibilitate…
  Unii aleg o cale, altii alta, altii pe toate… E treaba fiecaruia, dar din cate mi-am dat seama cei mai multi cauta sa fie vizibili… De ce nu, in fond? Se scrie de placere, ok, dar sa citeasca si altii - poate ii intereseaza…
  Hm. Zici ca dupa zelist se orienteaza cei care vor spatiu de publicitate… Sunt unii in pozitii fruntase pe zelist si n-au reclame pe bloguri/siteuri…

  Cei care citesc un blog nu sunt numai cei “ai casei” - sa zic asa - ci sunt si multi veniti de pe aiurea - intamplator sau nu… dar acestia isi iau info si pleaca, nu stau sa scrie comentarii (asa fac si eu cand ajung pe un blog/site unde gasesc ce ma intereseaza). Uneori ajung pe un site unde nu gasesc info care ma intereseaza; desi “tag”-ul se potriveste acolo (continutul) e cu totul altceva… asa ca nu pierd timpul, ci plec mai departe. Vizibilitatea e data si de timpul pe care il petrece cineva pe un site…
  Urmeaza… pentru ca n-am vrut sa scriu un comentariu mai lung decat articolul. :)

  ReplyDelete
 11. Da, asa este, zelist masoara popularitatea in interiorul blogosferei.
  Nu stiu, sunt multe de spus pe tema asta, nu mai stiu ce e important si ce nu, dar totul porneste dupa parerea mea de la ce vrei sa faci si spre ce te indrepti cu blogul. Daca intentionezi sa castigi bani din el, categoric te intereseaza tot felul de aspecte, trafic, vizitatori etc. Daca scrii ca si hobby, te intereseaza mai putin. Oricum disperarea bloggerilor dupa pozitii fruntase a inceput sa ma enerveze, asa ca incerc sa stau in banca mea calma :)).

  ReplyDelete
 12. Uitasem: cei care vor bani din reclamele plasate pe blog nu prea au de ales: trebuie sa fie - fireste! - foarte vizibili si aleg toate “mijloacele” (perfect de inteles)… Hm - din nou. Nu dau click pe nicio reclama intalnita. :( As face-o, dar se blocheaza PC-ul (browserul) si n-am chef de asa ceva (oricm face pe nebunul)…

  Blogroll - am ales blogurile care imi plac, desi unele le accesez prea rar. Putin imi pasa daca cei ale caror bloguri le am in blogroll il au pe al meu: daca mie-mi place al lor nu-i obligatoriu ca lor sa le placa al meu. Si, poate le place, dar de ce sa-si umple “pagina” cu link-uri si sa se incarce blogul lor greu? :)
  Lepsele - imi plac si nu prea, dar cand sunt nominalizata direct nu refuz, din respect pentru cel care ma nominalizeaza - daca ma anunta, pentru ca s-ar putea sa nu observ la timp.
  Jocurile - imi plac! De-as avea timp - dar mai ales “tehnica” - as participa la toate cele care-mi ies in cale! :))
  Concursurile si campaniile ma plictisesc ingrozitor… Cine stie in ce conditii m-as inhama la asa ceva…

  Am scris adesea: citesc cu placere ce scriu altii, imi plac si textele lungi, dar sa scrie ceva interesant (din punctul meu de vedere).
  Un blogger poate avea notorietate si atunci cand nu are o comunitate (vizibila sau ba) in jurul lui si aceasta se poate intampla si cand “vine” in "blogosfera" fara notorietate, dar mai ales cand “vine” cu notorietatea… :)

  Ai scris un articol foarte interesant, din punctul meu de vedere. Succese!
  Saptamana minunat sa o petreci! Pupici!

  ReplyDelete
 13. Îmi plac astfel de articole. Îmi plac pentru că îmi lămuresc întrebările pe care nu aveam curajul să le pun nimănui, ştiind că oricum voi primi răspunsuri subiective. E un an mâine de când scriu. De când am învăţat cum se "dă un link", expresie ce mă făcea să plâng, neştiind că un lucru simplu poate fi complicat pentru un altul ce nu a auzit în viaţa lui de nimic de genul acesta. Mi-am făcut blogul singură, singură i-am dat faţă, am ales culori, etc. Lucruri banale. Aşa am ales şi blogrollul. În blogspot avem optiunea aia care ne arată dacă cineva a scris ceva nou şi mie tare îmi convenea, aşa că n-am avut pretenţia să fiu adăugată în casa lor doar pentru că mie mi s-a năzărit să pun tot felul în al meu. Nu spun cât m-am bucurat, fără ipocrizie, la început când mă vedeam pe ici-colo. Nu am scris lepşe dar mi-am publicat primul articol la Vienela. Nu ştiu dacă şi ce poziţie aş avea în Zelist, dar nici nu-mi pasă. Tu ştii cum vin eu la citit, cam ca tine. Târziu în noapte sau dimineaţa şi o fac pentru că aflu lucruri. Dacă nu-mi place un articol pe undeva ies. Am avut supărările mele provocate de discuţii între bloggeri dar acum am ajuns la un echilibru. Cum spun mulţi: blogul trebuie să fie ceva plăcut şi să nu te simţi vinovat pentru plăcerea ta. De aici şi gândul să mă mut pe WP, să le fie altora uşor cu mine. Doar că, conform statisticilor cei ce mă onorează la citit sunt mul mai mulţi decât bloggeri. De asta mi-am retras gândul schimbării şi rămân pe blogspot. Cel putin o vreme. Blogul tău de pe WP e fantastic de îngrijit. Mulţumesc pentru informaţii!

  ReplyDelete
 14. Zelistul si felul in care functioneaza imi sunt complet straine...
  am obsevat si nedumerita am ramas, ca, in jumatatea de an cat am lipsit blogul meu a scazut foarte putin in Zelist dar cum spuneam, am constatat asta si atat pentru ca nu cunosc si nici nu vreau sa cunoasc mecanismele pe baza carora functioneaza...
  ai dreptate cand spui ca adevarata valoare a unui blog e data de varietatea cititorilor sai...
  eu am (din pacate) din ce in ce mai putin timp pentru blog, nu prea mai am cum sa citesc bloguri din acest motiv si observ ca de vizitat ma viziteaza dor vechi prieteni apropiati ai blogului meu care trec pe la mine chiar daca eu trec rar pe la ei, dovada ca blogul meu e lipsit de valoare...
  pentru mine asta e ceva secundar, atata timp cat postez ce imi face placere si inca mai exista bloggeri care se bucura de ceea ce apare pe blog, in fond asta e tot ce conteaza, repet, pentru mine...

  ReplyDelete
 15. Zelist este important pentru cei care vor sa faca ceva bani din reclame. Altfel, nu are niciun rost sa fortezi linkuri in stanga si in dreapta. Daca vrei sa scrii doar de drag pe blog, scrii, si nu te preocupi de pozitia in zelist sau alte clasamente minunate sau sa bati oamenii la cap sa te adauge in blogroll. Mi-am inscris blogul pe zelist, am fost curioasa pe ce pozitie sunt :) Speram sa primesc mai multe informatii din clasificarea lor, dar este complet inutila.
  Imi place articolul tau, ai punctat foarte bine cateva chestii pe care rar le vezi scrie in "blogosfera".

  ReplyDelete
 16. Ignoranța mea e TOTALĂ! Nici nu știam că există individul ăsta, "ZeList"! Mă încearcă o rușine de mine însumi vecină cu penibilul! Cum să nu știu că "cineva/ ceva" măsoară un alt "ceva"?!
  Sunt de peste șase ani prin zonă! Am trăit fără ZeList și nu mi-am propus ever să devenim prieteni! Scriu pentru că-mi place (și ajută să te lași de fumat :) )! Citesc și revin doar către blogurile care-mi trezesc un interes deosebit! Unii mă citesc mai des, alții mai rar, cei mai mulți deloc! Nu văd blogosfera ca pe o competiție, mai mult un imens Forum, o Agora modernă!
  Altfel... Long Life ZeList!

  ReplyDelete
 17. Nici n-am auzit pan-acuma de "zelist", am crezut mai intai ca e ceva ZEN(am venit de pe facebook aici), apoi am crezut ca e o gluma de-a ta gen "the list". Pe blogul meu ma bucur de comment-uri, mai ales atunci cand sunt intrebari sau cereri de lamuriri. Nu vreau sa ajung in topuri, vreau sa comunicam cat mai multa informatie utila cat mai multor persoane. Pentru articolele "siropoase" sau pentru jocuri nu am timp sau rabdare intotdeauna, dar "face" bine din cand in cand. Atata timp cat nu vand si nu cumpar nimic, "topurile" lor ma lasa rece... Apropo, stiti ca sunt primul care a sapat o groapa si cand am pus inapoi pamantul, nu mi-a ajuns sa o umplu(vezi straturi inaltate)??? "Pistruiatul" sau "Roscovanul" ar trebui sa vina sa ia lectii...

  ReplyDelete
 18. In prezent particip numai la "Miercurea fara cuvinte" pentru ca imi face placere. Daca as participa la alte jocuri blogosferice, ar insemna in fiecare zi sa am o tema impusa de altii pe blog. Si nu-mi place sa mi se impuna ce postez.

  ReplyDelete
 19. Blogul meu pe care nu mai postez de doi ani sta bine in topul lor si nu inteleg de ce.Cui ii foloseste ZeListul?

  ReplyDelete
 20. Sunt atatea bloguri minunate aflate prin coada clasamentului fiindca autorii scriu numai pentru suflet, nu si pentru trafic! am avut odata curiozitatea de a rasfoi niste bloguri de vedete din fruntea listei si n-am gasit nimic valoros asa ca n-am mai intrat niciodata. Uneori numele vinde, doar ca nu prea are ce.

  ReplyDelete
 21. ZeList face clasament după relaţionarea pe care o ai în blogosferă. Mai mult, nu am reuşit să aflu, nici de la ei! Mie îmi foloseşte, strict, pentru a-mi ordona blogurile. Chiar dacă, nu reuşesc să înţeleg ... salturile!

  ReplyDelete
 22. Nu am mai intrat pe zelist de foarte mult timp, ce e drept, recunosc, cand am aflat de el, la inceput, am intrat si eu sa vad ce si cum, dar dat fiind faptul ca nu intelegeam niciodata cum cresc sau cum scad am renunt la a mai verifica acea lista de mult :))

  ReplyDelete
 23. Eu ma regasesc intru totul in postarea ta. Si daca mi-a fi sclipit ideea vreodata sa scriu despre ze list este EXACT ce spui tu mai sus cu all inclusive.

  Numai pt ca mai indeplinesc anumite "obligatii", recunosc foarte putine si ma refer la cele blogosferice , nu inseamna ca-mi si place.
  Eh, ze list.

  Mi se rupe de el cand imi vad traficul in google analitics si nu-s sparta de reclame si de linkuri. Si-acum ca sa nu supar pe cineva ar trebui sa spun ca n-am nimic cu cei care pun saptamanal 100 sau 10 linkuri absolut tapite si inutile, da mi se cam rupe-n talpa la ora asta.
  Nopate buna Elly :)

  ReplyDelete
 24. (ca sa nu vobesc in totala necunost de cauza am si o dilema....) Totusi parca Tudor Chirila e pe primul loc pe-acolo....si nu stiu care-i faza, doar el n-are lepse si chestiile enumerate. O mai fi ceva. Traficul cu adevarat mare?

  ReplyDelete
  Replies
  1. La Chirila e vorba de blogurile care au link pe prima pagina spre blogul lui. Si sunt foarte multe. :))

   Delete
 25. Frumos şi documentat articoul tăul Elly :) !
  După părerea mea este păcat să pierzi prea multă energie pentru căutări şi descoperiri "zelistice"

  ReplyDelete
 26. Nu am mai intrat pe zelist de foarte mult timp, ce e drept, recunosc, cand am aflat de el, la inceput, am intrat si eu sa vad ce si cum, dar uitasem de el pana am vazut postarea ta!

  ReplyDelete
 27. desi cerd ca sunt inscrisa pe acolo nu m-a interesat niciodata vreun top sau ceva de genul asta. drept dovada habar nu am cum stau in topuri.
  frumos articol, Elly! m-ai facut sa zambesc....:)

  ReplyDelete
 28. Ha ! Ha ! Zau, eu nu sunt inscris la nici un fel de Zelist, dar am dat Google din totala curiozitate si vad ca am acolo in aceasta clipa un ranking de pozitia 789, pe cand tu esti la 1200 !! Ha ! Ha ! Zau, asa ceva mi se pare chiar comic, mai ales considerand ca eu nu scriu nimica pertinent la nimica, nici macar nu am vreun interes clar artistic literar sau fotografic, jurnalistic sau comercial nici atata, si pur si simplu scriu pe toane si daca am timp de pierdut. Cred ca e bazat pe unde faci comentarii, si poate si la ce bloguri dai link, naiba stie, pt ca am observat ca punctajul cel mai mare l-am acumulat legat de un comentariu pe care l-am facut recent pe un blog legat de o tema serioasa, insa care folosea niste termeni destul de po (r) no. Dar zau, sincer, nu am cautat asta expres, pur si simplu s-a intamplat, mai ales ca era de 8 martie, si venise acolo vorba de denumirea unor organe genitale feminine, si nu am rezistat sa nu comentez, cu referinte la etimologie in diverse limbi straine, si diverse culturi si teme de opere de arta ! Si pe urma daca am scris si eu un articol legat de acea intamplare care m-a pus la un efort de research asa de serios, am dat link la acel blog si pe blogul meu, dar nu a fost din motive de ranking, ci pt ca pur si simplu mi s-a parut corect sa dau link, daca tot adresam acel subiect intr-un articol de pe blogul meu, ca sa se vada de unde si pana unde mi-a venit ideea, care altfel mie nici nu mi-ar fi trecut probabil niciodata in mod asa spontan original prin cap. Dar daca nu faceam comentariul ala, si nu dadeam nici linkul ala, zau, cred ca ramaneam si eu pe la 1400 pe undeva ! Ce inseamna, totusi sa te atasezi de cine trebuie...dar zau, mi se pare asa o chestie ff laborioasa, adica nu as avea niciodata rabdarea sa fac asa ceva in mod organizat. Presupun ca daca as fi interesat de publicistica, desigur ca as face asta la nivel organizat, ba chiar as cauta si programe speciale ca sa faca asta in mod automat pt mine, sau tot felul de gaselnite de acest gen, numai ca eu nu sunt, dar nu pot da vina pe cei care sunt interesati de publicistica, deoarece este un domeniu de activitate profesionala chiar deosebit de important. Si cine e interesat trebuie sa participe la asa ceva, cf ultimelor gaselnite, ba chiar sa se asocieze cu unii care promoveaza noi gaselnite tehnice de acest gen. Reprezinta desigur o treapta de profesionalism mai inalt in blogging, nu e ceva total de desconsiderat. Pt mine insa atat blogging-ul cat si interpretatul de vise vor ramane la nivel de activitate de amator, nu am de gand sa dezvolt competente cvasi-profesionale in acest domeniu, de fapt nu am de gand sa mai dezvolt competente in nici un domeniu, pt ca eu personal m-am saturat de cate competente trebuie nu numai sa dezvolt dar si sa documentez in mod birocratic ca am dezvoltat, de nivel ca petrec mai mult timp la serviciu scriind despre ce fac decat fac, o activitate pur birocratica, insa care pare necesara de cate ori se dezvolta o birocratie. Si tehnologia pare mereu a ramane efectiv in urma rapiditatii dezvoltarii birocratiei, nu cred ca a reusit sa fie ea conducatoarea tendintei de birocratizare umana, insa efectiv cred ca spaimele contemporane legate de ca la un moment dat vor exista roboti care sa faca ce fac oamenii chiar imping oamenii sa isi demonstreze utilitatea in orice domeniu profesional dezvoltand structuri din astea efectiv deosebit de birocratice, structuri care sunt considerate chiar motor de dezvoltare de civilizatie umana numai daca ne putem gandi la birocratia Egiptului Antic, sau la alea pe caste din India, sau chiar si cea mai simplificata desi devenita si ea oneroasa la un moment dat de la vremea Imperiului antic Roman. Si blogosfera pare a avea si ea acest fel de tendinta, ca doar e facuta din oameni...ff birocratic si totodata inestetic, chiar posibil neplacut, desigur, din punctul de vedere al unui artist, (ca tine), sau al unui om in vacanta, (amator, pierde vara asa ca mine), insa total inteligibil din punct de vedere social agregat uman.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rudolph, ai citit si prostia aia de Zelist Top in dunga.:)
   Esti pe pozitia 789, dar totul e datorita linkurilor. Doar linkurile au importanta.
   La mine ala e punctaj si e 1,200, nu 1200. Pozitia e 376 saptamana asta.
   Oricum, n-ai prea inteles ce spuneam in articol desi mai clar de atat nu se putea.

   Delete
  2. Si, da, esti inscris in Zelist, altfel nu ai fi in top. Daca nu te-ai inscris tu, cineva a facut-o...

   Delete
  3. Ah, sorry, nici nu am remarcat punctaj vs pozitie ! Habar nu am sa ma fi inscris eu personal in Zelist. Poate m-a inscris prietena mea, cand m-am laudat ca imi fac blog ? De fapt habar nu am, ca sunt inscris in atatea chestii cu adresa aia de email, si programe de kilometri de avioane, si abonamente de reviste, etc, etc, cred ca 1-3 din mapamond are adresa mea de e-mail, dar oricum vad ca nu primesc prea mult Spam, adica nu de nivel intolerabil.

   Delete
 29. Numele meu este Diana Stones, locuiesc și lucrez în Marea Britanie. Viața mea s-a întors !!! După 2 ani de căsătorie ruptă, soțul meu m-a lăsat cu doi copii, am simțit că am terminat totul, aproape că m-am sinucis pentru că ne-a lăsat cu nimic, am fost emoțional în tot acest timp. Mulțumesc unui mare casator de vrăji numit Dr. Ilekhojie pe care l-am cunoscut online, care mi-a adus soțul înapoi la mine. Într-o zi credincioasă, în timp ce navighez pe internet, am dat peste câteva mărturii despre dr. Ilekhojie. Unii oameni au mărturisit că și-a readus iubitul Ex înapoi, alții au mărturisit că restabilește pântecele, vindecă cancerul și alte boli, mulțumesc! contactați Dr. Ilekhojie gethelp05@gmail.com sau sunați la +2348147400259

  ReplyDelete
 30. CUM ÎȚI ÎNȚELEZĂ MULȚI EX ÎNAPOI CU AJUTORUL DR Ilekhojie ....... Numele meu este Muna Vassel, din Canada, vreau să spun lumii că există o casetă de vraja online reală și eficientă, care este puternică și autentic, numele lui este Dr. Ilekhojie, m-a ajutat recent să-mi reîntâlnesc relația cu soțul meu care m-a părăsit. Când l-am contactat pe dr. Ilekhojie, mi-a aruncat o vrajă de dragoste și soțul meu care a spus că nu are nimic de făcut. cu mine din nou, m-a sunat și a început să mă roage să revin. el se întoarce acum cu atâta dragoste și grijă. Astăzi mă bucur să vă anunț pe toți că această cască de vrăji are puterile de a restabili relația ruptă și de a le readuce. pentru că acum sunt foarte fericit cu soțul meu. Pentru toți cei care citesc acest articol și au nevoie de ajutorul său, dr. Ilekhojie poate oferi, de asemenea, orice tip de ajutor, cum ar fi soluționarea cauzelor de divorț, a cauzelor de judecată, a vrăjii, a protecției spirituale. Mulțumesc! adresa de e-mail de contact: gethelp05@gmail.com sau sunați la +2348147400259

  ReplyDelete
 31. Ce minunată și simplă casetă de vrajă care mi-a readus bucuria și fericirea în viața mea! Vă dau această mărturie pentru că sunt atât de fericită, vreau să-i mulțumesc dr. ISIKOLO pentru marele lucru pe care l-a făcut în viața mea, El a adus fericirea înapoi în viața mea, nu am crezut niciodată în roțile de vrăji până când viața mea nu s-a destrămat când iubitul meu de 6 anii au decis să-l numim renunțat aproape când vrem să ne căsătorim. Am fost atât de descompunător emoțional, în măsura în care nu am mai putut face nimic rezonabil, după 2 luni de durere, înainte ca un vechi prieten de-al meu să mă fi prezentat într-o casetă de vrăji pe linia numită Dr. Iwisa, asta după ce am fost înșelat de diverse roți false de vrăji . Mi-a fost prezentat în DR ISIKOLO un adevărat vrăjitor Caster. În mai puțin de 48 de ore am văzut minuni, iubitul meu a revenit la mine și viața mea a revenit exact ca un puzzle finalizat, iar după 1 lună mai târziu ne-am căsătorit și a fost ca un vis pentru mine, deoarece am crezut că l-am pierdut pentru totdeauna . Vă mulțumesc DR ISIKOLO că m-ați ajutat, dar, mai ales, la Onestitatea Dvs. și la rezultate rapide exacte. e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Puteți de asemenea să-l Whatsapp la +2348133261196.

  ReplyDelete
 32. DR ISIKOLO cel mai bun vrăjitor casetă reface relația mea ruptă și recomand cu drag DR ISIKOLO oricui are nevoie de ajutor.
  Soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie acum 3 luni și de atunci viața mea s-a umplut de dureri de durere și de rupere cardiacă, deoarece a fost prima mea iubire cu care mi-am petrecut toată viața. Un prieten de-al meu mi-a spus că a văzut câteva mărturii ale unui caster vrăjitor, numit DR ISIKOLO, pe care îl poate readuce pe iubitul în câteva zile, îl râd afară și mi-a spus că nu mă interesează, dar din cauza dragostei pe care prietenul meu a avut-o pentru mine, ea l-a consultat pe marele preot în numele meu și spre cea mai mare surpriză a mea, după 2 zile, soțul meu m-a sunat pentru prima dată după trei luni că îmi lipsește și că îi pare atât de rău pentru fiecare lucru prin care m-a făcut să treacă. A revenit pentru mine și acum suntem fericiți împreună. Încă nu pot să cred, pentru că este de-a dreptul incredibil. Mulțumesc DR ISIKOLO că mi-ai readus iubitul și, de asemenea, iubitului meu prieten care a intervenit în numele meu, pentru orice persoană care ar putea avea nevoie de ajutorul acestui mare preot, aici este adresa de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Puteți să-l Whatsapp pe +2348133261196

  ReplyDelete
 33. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
  Whatsapp:+2349046229159

  ReplyDelete
 34. Sunt aici pentru a depune mărturie ce a făcut dr. Ajayi pentru mine, deși nu cred că nu va funcționa până când nu i -am dat un proces la care am fost căsătorit cu soțul meu de 10 ani acum, fără a fi capabil să rămân însărcinată, m -am rugat lui Dumnezeu întrebând el să -mi trimită un ajutor destin până când într -o zi credincioasă, cel mai bun prieten al meu a venit în casă pentru a mă vizita, nu am știut niciodată că a venit cu un farmec pentru a -mi lua soțul de la mine, deoarece nu am putut să -mi nască soțul meu nu mai stau înăuntru Casa cu mine este întotdeauna cu cel mai bun prieten al meu pe care l -am plâns și îmi doresc căsătoria înapoi, așa că am intrat online pentru ajutor, locul în care am citit despre lucrurile minunate pe care le -a făcut dr. Ajayi pentru a ajuta oamenii să se confrunte cu genul meu, așa că l -am contactat pe dr. Ajayi și cu mine am urmat instrucțiunile date de dr. Ajayi, spre surprinderea mea, aproximativ o săptămână mai târziu, soțul meu s -a întors acasă cerșind pentru iertarea mea, l -am iertat că acum plecăm fericit, cel mai mult, sunt acum însărcinată după zece ani fără sarcină totul Mulțumesc dr. Ajayi care mă ajută. Contactați Dr Ajayi pe WhatsApp: +2347084887094 sau e -mail: Drajayi1990@gmail.com

  ReplyDelete
 35. Mă numesc Eliza, soțul meu de 5 ani m-a lăsat cu bebelușul nostru de 2 ani pentru că l-am confruntat că a înșelat pentru că a stat noaptea târziu afară, înainte să știu ce se întâmplă soțul meu locuia cu o altă femeie, m-am întâlnit cu o prietenă care mi-a prezentat Dr. Ajayi un puternic vrăjitor. I-am spus Dr. Ajayi situația mea și a fost făcută o vrajă de dragoste, în 3 zile soțul meu s-a întors acasă și trăim din nou o viață fericită. contactați Dr. Ajayi pe Whatsapp: +2347084887094 pentru rezolvarea problemelor dvs. maritale.

  ReplyDelete
 36. Numele meu este Lonut Gheata Am fost oportun sa scriu Dr. Ajayi care este un om spiritual puternic la care poti alerga daca ai nevoie de ajutor, el este vrajitorul perfect care te poate ajuta sa-ti rezolvi problemele vietii. îl poți contacta pe e-mailul lui :drajayi1990@gmail.com și îl poți contacta și pe numărul lui WhatsApp / Viber: +2347084887094 el m-a ajutat să-mi recuperez fosta soție după 5 luni de separare, aveam îndoieli, dar Dr Ajayi a reușit să curgă îndoielile cu rezultate bune. Dr Ajayi pregătește, de asemenea, ierburi pentru orice fel de boală, ierburi pentru a vindeca impotența la bărbați, ierburi pentru a vindeca fibromul, ierburi pentru a rămâne însărcinată, ierburi pentru boli de rinichi, leac pentru diabet și orice fel de problemă de sănătate Dr Ajayi are plante medicinale pentru ei.

  ReplyDelete
 37. Aceste sărbători au dezvăluit cu adevărat cât de singur aș fi fost dacă planul unei despărțiri oribile a căsniciei mele ar funcționa. Copiii noștri sunt cu toții liniștiți și acum că ar trebui să mă bucur de viața alături de soțul meu, el a fost dus de recepționerul din biroul lui. 25 de ani de căsătorie aveau să se piardă pentru că o altă femeie a decis să-mi vrăjească soțul. Am devenit disperată și m-am alăturat comentariilor unui grup de femei care au primit ajutor de la doctorul Ilekhojie. Mi-a explicat despre magia neagră care lucrează asupra soțului meu, ceea ce a fost confirmat și de un viitor povestitor cu câteva zile înainte de atunci. Dr Ilekhojie mi-a spus tot ce aveam nevoie pentru a sparge magia întunecată și în 3 zile, soțul meu s-a schimbat și a început să se comporte ca niște oameni care se aflau în pauză. A devenit Sergi cu care m-am căsătorit acum 25 de ani. Lucrurile sunt normale acum și sunt atât de fericit că mi-am avut toată familia împreună în vacanța trecută. Mulțumesc doctorului Ilekhojie că nu m-a dezamăgit. Vorbește-i despre problemele tale în căsătorie și obține soluții. E-mail: gethelp05@gmail.com sau Telefon/Whatsapp (+2348147400259)

  ReplyDelete
 38. Eram atât de confuză și devastată când soțul meu m-a lăsat fără un cuvânt, aveam nevoie disperată de el înapoi pentru că l-am iubit atât de mult. Așa că o prietenă de-a mea mi-a făcut cunoștință cu dr. Ilekhojie, care odată a împăcat-o pe ea și pe iubitul ei. Am vorbit direct cu doctorul care m-a asigurat de împăcarea cu soțul meu după ce se face un ritual pentru a ne restabili conexiunea pierdută. Exact 3 nopți mai târziu, soțul meu s-a întors brusc acasă și a început să plângă și să-și ceară iertare și să spună cât de mult i-am fost dor de mine și de copiii noștri. L-am acceptat înapoi și acum suntem o familie fericită de atunci. Dacă aveți vreo problemă în relație, vă sfătuiesc să îl contactați.
  WhatsApp: +2348147400259
  Sună: +2348147400259
  E-mail: (gethelp05@gmail.com)

  ReplyDelete
 39. Soțul meu tocmai s-a trezit și a decis că căsătoria noastră s-a încheiat. De câteva luni, Roger și cu mine nu mergem bine pentru că avea o aventură cu asistentul său la serviciu. Mi-am iubit atât de mult soțul și am decis să rămân și să lucrez la căsnicia noastră. În scurt timp, Roger a încetat să mai vină acasă și prietenul lui apropiat mi-a spus că are un alt apartament în care locuiește cu ea. Am fost rănită și am continuat să caut ajutor pentru că Roger era diferit de bărbatul cu care m-am căsătorit acum 10 ani. Din fericire, l-am găsit pe doctorul Ilekhojie care mi-a promis că-mi va întoarce soțul înapoi. A făcut o vrajă de reconciliere care l-a întors pe Rogers înapoi și acum suntem amândoi din nou fericiți cu băieții noștri. Dacă aveți probleme ca ale mele, trimiteți-i un e-mail Dr. Ilekhojie: gethelp05@gmail.com) sau contactați-l pe Whatsapp +2348147400259

  ReplyDelete
 40. Am fost respins de soțul meu după 10 ani de căsnicie. Ne-a lăsat pe mine și pe copiii noștri să suferim cu venituri mici sau deloc. La serviciu, un prieten mi-a povestit despre doctorul Ilekhojie și despre cum a ajutat-o să se împace cu fostul ei soț. L-am contactat și mi-a confirmat că o femeie a avut o vrajă asupra soțului meu și a promis că va sparge magia neagră folosită asupra soțului meu și să se asigure că se întoarce acasă. L-am crezut și am avut încredere în el să o rupă și să ne ajute să ne împăcăm pentru că lucrurile erau foarte grele fără soțul meu și ne afecta copiii. Până acum, soțul meu s-a întors acasă cu noi și lucrurile se îmbunătățesc treptat și suntem în pace. Căutați ajutor de la dr. Ilekhojie și obțineți soluții. E-mailul lui: gethelp05@gmail.com sau numărul lui WhatsApp: +2348147400259

  ReplyDelete
 41. Dragostea nu renunță niciodată, nu își pierde niciodată credința, este întotdeauna plină de speranță și dăinuie în orice circumstanță. Am fost ultima persoană de pe pământ care a acceptat faptul că vrăjile există sau nu funcționează până când am fost trimis la doctorul Ilekhojie, care a ajutat atât de mulți oameni cu vrăjile sale puternice de reconciliere. Nu am avut altă opțiune decât să încerc pentru că la 3 luni de la divorț am fost retrogradată la locul meu de muncă din cauza depresiei și a lipsei de concentrare. Nu știu ce să fac pentru a-l recupera, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că l-ai folosit pe Dr. Ilekhojie pentru a-mi recupera fericirea și viața amoroasă în 48 de ore. Chiar săptămâna trecută aici, am fost promovat înapoi în funcția mea și sunt aici pentru a împărtăși propria mea experiență cu acest om numit Dr Ilekhojie. Nu știu prin ce treci azi, dar să știi că în orice situație există întotdeauna o cale de ieșire. Contactați Dr. Ilekhojie prin mesaj text pe WHATSAPP MESSENGER cu: +2348147400259 și e-mail la: gethelp05@gmail.com

  ReplyDelete
 42. Am fost cu inima zdrobită în ultimele 8 luni după ce Shawn s-a despărțit de mine, dar după ce am văzut mărturii ale unor oameni despre Dr. Ilekhojie, am fost cu adevărat încântat să-i cer ajutor. Mi-a explicat tot ce trebuia furnizat pentru a efectua vraja de reconciliere și am avut încredere în el din toată inima. În exact 3 zile, iubitul meu care m-a fantomat luni de zile, m-a sunat de 15 ori pe loc. Am fost șocată pentru că el a fost cel care m-a blocat și s-a mutat. Acum suntem fericiți împreună și așteptăm primul nostru copil împreună. Vreau să-l apreciez pe doctorul Ilekhojie pentru marele său ajutor și, de asemenea, să alertez publicul despre acest om grozav. Contactați-l personal dacă aveți nevoie de ajutorul lui. Sunați/trimiteți un mesaj +2348147400259) sau e-mail: gethelp05@gmail.com)

  ReplyDelete
 43. Aceste sărbători au dezvăluit cu adevărat cât de singur aș fi fost dacă planul unei despărțiri oribile a căsniciei mele ar funcționa. Copiii noștri sunt cu toții liniștiți și acum că ar trebui să mă bucur de viața alături de soțul meu, el a fost dus de recepționerul din biroul lui. 25 de ani de căsătorie aveau să se piardă pentru că o altă femeie a decis să-mi vrăjească soțul. Am devenit disperată și m-am alăturat comentariilor unui grup de femei care au primit ajutor de la doctorul Ilekhojie. Mi-a explicat despre magia neagră care lucrează asupra soțului meu, ceea ce a fost confirmat și de un viitor povestitor cu câteva zile înainte de atunci. Dr Ilekhojie mi-a spus tot ce trebuie să ofer pentru a sparge magia întunecată și în 3 zile, soțul meu s-a schimbat și a început să se comporte ca niște oameni care se aflau într-o pauză. A devenit Sergi cu care m-am căsătorit acum 25 de ani. Lucrurile sunt normale acum și sunt atât de fericit că mi-am avut toată familia împreună în vacanța trecută. Mulțumesc doctorului Ilekhojie că nu m-a dezamăgit. Vorbește-i despre problemele tale în căsătorie și obține soluții. E-mail: gethelp05@gmail.com sau sunați/Viber/Whatsapp +2348147400259

  ReplyDelete
 44. Sunt mulțumit de felul în care am avut încredere în doctorul Ilekhojie că îl va aduce înapoi pe fostul meu soț după aproape un an de separare. Înainte să-l cunosc pe Dr. Ilekhojie, am căutat pe multe site-uri web căutând modalități de a-mi recupera fostul soț după ce a cerut să divorțeze de mine fără niciun motiv. Am fost devastat, dar doctorul Ilekhojie mi-a dat speranță și siguranța că va fi adus înapoi la mine. După ce a făcut vraja de reconciliere, soțul meu a sunat după două zile și a cerut să se întoarcă acasă la mine și la cei patru copii ai noștri. A doua zi a ajuns acasă și am fost foarte bucuros să-l reîntâlnesc. Folosesc aceste mijloace pentru a-l aprecia pe doctorul Ilekhojie pentru ceea ce a făcut pentru mine și pentru a ajuta atât de mulți alți oameni. Îi las contactul, astfel încât să puteți lua legătura cu el dacă aveți probleme similare. Whatsapp +2348147400259 sau e-mail: gethelp05@gmail.com

  ReplyDelete
 45. Soțul meu a început să mă trateze mai bine și a fost un proces de vindecare pentru amândoi. Coșmarul care durase aproape 2 ani s-a încheiat în sfârșit. Parcă ne-am îndrăgostit din nou! Amândoi am lăsat trecutul în urmă și încercăm să mergem înainte – și pentru prima dată după mult timp, viitorul pare mult mai luminos. Nu pot exprima în cuvinte cât de recunoscător îi sunt doctorului Ilekhojie! Este ca și cum am redescoperit în sfârșit acele lucruri unul despre celălalt care ne-au făcut să ne îndrăgostim în primul rând. Toate îngrijorările și stresul au dispărut pur și simplu. Îți mulțumesc Dr. Ilekhojie pentru că mi-ai salvat Căsnicia ruptă. Eu și soțul meu trăim din nou fericiți. Toate mulțumim lui Ilekhojie. Contactați-l pentru a vă restabili căsătoria E-mail: (gethelp05@gmail.com Sunați sau Whatsapp +2348147400259

  ReplyDelete
 46. M-am căsătorit cu iubitul meu de la școală, avem doi copii împreună. trăiam bine până când mama lui vitregă a venit să ne viziteze. după o săptămână în care a plecat, soțul meu a început să aibă un comportament amuzant față de mine. Am fost șocat și surprins pentru că nu am știut niciodată ce am greșit. mi-a spus că pune capăt căsniciei noastre și că va lua și copiii cu el. pentru că știam că soțul meu nu era genul ăsta de bărbat cu inima rea, trebuia doar să caut o soluție la timp. Așa am dat de DR WALE a văzut o mulțime de mărturii bune despre el. așa că, l-am contactat și i-am spus tot ce se întâmplă cu mine. DR WALE mi-a spus că îmi va pregăti o vrajă și mi-a cerut să iau câteva articole pe care le-am plătit pentru ele. după ce mi-a făcut vraja, s-a dovedit că mama vitregă a soțului meu era în spatele a tot ceea ce s-a întâmplat în căsnicia noastră. a făcut o vrajă prea separată pe mine și pe soțul meu, mama vitregă a soțului meu este acum rușinată. toate datorită lui DR WALE care a venit la momentul potrivit să mă ajute să ies din această mizerie. DR WALE este un om bun de cuvinte. și tu poți să-l contactezi, iar el îți va aduce înapoi fericirea. WhatsApp/Viber +2347054019402 SAU drwalespellhome@gmail.com

  ReplyDelete
 47. POSIBILITATEA DE A RECIA FOTUL PARTENERULUI ÎNAPOI ESTE GARANTATĂ CU DR ISIKOLO. CONTACTATI-L ACUM
  Bună tuturor, Alexandra Bucătaru și nu am știut niciodată că există o mare posibilitate pentru mine de a-mi reveni pe bărbatul meu până l-am cunoscut pe DR ISIKOLO. A fost foarte greu pentru mine când iubitul meu m-a părăsit pentru o altă doamnă. Am fost devastat și nu m-am putut recupera. Prietenii și familia lui au făcut tot ce a putut pentru a ne reuni, dar s-a dovedit a eșuat. Am fost singur câteva luni și nu mă vedeam iubind pe altul. Așa că a trebuit să caut ajutor de la DR ISIKOLO, care mi-a oferit privilegiul de a mă asigura că mi-au fost îndeplinite dorințele inimii. Ne-a reunit și dragostea și fericirea au fost restaurate. Cuvintele lui sunt obligația lui și nu eșuează niciodată când promite cuiva 48 de ore de a obține rezultatul, ceea ce m-a uimit când propriul meu rezultat s-a manifestat. Nu vă deranjați să căutați ajutor în altă parte. Contactează-l acum. E-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i un mesaj prin WhatsApp: +2348133261196

  ReplyDelete
 48. L-am contactat pe doctorul Ilekhojie pentru a mă ajuta să-mi restabilim căsnicia. După 2 ani de divorț, încă mi-am iubit soțul și mi-am dorit înapoi. Soțul meu a divorțat de mine pentru că a cunoscut o femeie mai tânără la serviciu. După 17 ani de căsnicie nu i-am putut da soțului meu un copil și, deși nu era vina mea, l-am apreciat pentru că a avut răbdare cu mine mulți ani. I-am explicat doctorului Ilekhojie toate problemele mele și mi-a promis că mă va ajuta dacă sunt serios și sunt dispus să am încredere în el. Doar în 72 de ore, soțul meu, soțul meu a condus mile kilometri până la casa noastră și a întrebat dacă putem să ne întoarcem împreună și să ne împăcăm. Mi-a explicat cât de nenorocit a fost în ultimii ani și a cerut să se mute acasă. Dr Ilekhojie mi-a dat și ierburi pentru fertilitate și acum, căsnicia mea s-a întors și am confirmat că sunt deja însărcinată în 18 săptămâni. Contactați-i e-mailul: gethelp05@gmail.com sau contactul lui WhatsApp: +2348147400259

  ReplyDelete
 49. Bună spectatori online, sunt aici pentru a împărtăși mărturia mea despre cum am fost ajutat să-mi recuperez soția. Am fost un trișor și soția mea m-a prins de mai multe ori. Am încercat să mă repar și de fiecare dată am ajuns să trișez iar și iar. Bănuiesc că nu mi-am dat seama ce a însemnat pentru mine până nu m-a lăsat în pace. Am început să găsesc o modalitate de a o recupera, dar nimic nu pare să funcționeze perfect până când am găsit un articol despre DR WALE care a ajutat mulți oameni din întreaga lume să-și recapete relațiile. L-am contactat pe numărul lui de WhatsApp prin +2347054019402 și m-a asigurat că soția mea se va întoarce la mine în câteva săptămâni cu magiile sale puternice și am plătit o sumă de euro pentru materialele necesare lucrării. În mod surprinzător, soția mea s-a întors acasă după câteva săptămâni spunând că încă mă iubește și am jurat că nu o mai înșel niciodată. Toate datorită lui DR WALE. WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau drwalespellhome@gmail.com

  ReplyDelete
 50. Am cântărit opțiunile mele pentru operație; dar după ce am întâlnit o femeie în vârstă de 65 de ani la spitalul nostru local care m-a informat că va fi operată pentru îndepărtarea uterului - m-am gândit că ar putea să nu fie util să sfătuiesc femeile să ignore intervenția chirurgicală după menopauză cu ideea că fibroamele se vor micșora. Există o vecină de-a mea care mi-a dat un contact al doctorului Ilekhojie, care i-a trimis câteva ierburi pe care să le folosească și acum este complet liberă și eu sunt, de asemenea, pe aceleași ierburi și se îmbunătățește rapid. Vă rugăm să-l contactați dacă vă aflați în aceeași stare prin e-mailul lui gethelp05@gmail.com sau sunați-l pe linia lui directă (+2348147400259)

  ReplyDelete
 51. Lucrurile nu merg doar până când faci alegerea corectă în viața ta. În viața mea, am făcut alegerea corectă când l-am contactat pe Dr. Ilekhojie, omul care este specializat în restabilirea relațiilor și căsătoriilor rupte. Sunt din Albany, New York, SUA și sunt pe acest blog pentru a-i mulțumi Dr. Ilekhojie pentru munca bine făcută. S-a asigurat ca soțul meu să oprească planurile de divorț după câteva luni și a cerut să vedem un consilier și să rezolvăm diferențele. Nu mi-aș fi avut familia intactă astăzi fără ajutorul doctorului Ilekhojie și de aceea îi las e-mailul gethelp05@gmail.com pentru a-ți restabili căsătoria sau relațiile rupte, îl poți suna sau pe Whatsapp la +2348147400259

  ReplyDelete
 52. Aproape că mi-am luat viața din cauza soțului meu care m-a părăsit și nu mai răspunde la apeluri. A spus că nu mă mai iubește, am încercat să-l implor, dar nu îmi va răspunde până nu ne vom certa și ne despărțim timp de șase luni, după aceea îmi dau seama că nu pot pleca fără el. Am încercat tot posibilul să-l recuperez, dar am reușit. Până când am dat de acest bărbat numit DR WALE online, l-am contactat și i-am spus tot ce s-a întâmplat între mine și soțul meu înainte de despărțirea noastră. M-a rugat să nu mă tem că totul va fi din nou bine. mi-a spus să plătesc pentru articolele pe care le va folosi pentru a pregăti vraja de dragoste pentru mine și am plătit și am urmat toate sfaturile și instrucțiunile pe care mi le-a dat. După ce m-a ajutat să fac o vrajă de dragoste și iată că soțul meu s-a întors într-o săptămână. cerându-mă iertare, am fost atât de surprins că un vrăjitor ca DR WALE încă mai există. Dacă cineva de aici are nevoie de ajutor, cu toată sinceritatea, contactați DR WALE astăzi prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com
  într-adevăr, ești cel mai bun DR WALE, mulțumesc că ai făcut din casa mea o casă fericită din nou. Nu mă pot opri niciodată să vorbesc despre tine, domnule. al lui este într-adevăr un om grozav, îl puteți contacta pentru soluții pentru orice fel de probleme, cum ar fi
  (una) vrajă de loterie
  (doi) fost spate
  (trei) rămâne însărcinată
  (patru) leac pentru orice fel de boală, boală și infecție
  Și mulți alții îl contactează astăzi pe acest om grozav și-ți iau
  Probleme rezolvate 100%

  ReplyDelete
 53. Îi sunt foarte recunoscător doctorului Ilekhojie, care l-a adus înapoi pe soțul meu care m-a părăsit pentru o altă femeie. În acel moment, soțul meu M-a părăsit, am pierdut totul și nu am mai ieșit săptămâni întregi, pentru că suntem împreună de peste 20 de ani. Lucrurile s-au întors când un prieten mi-a dat contact pe WhatsApp Dr. Ilekhojie. I-am trimis mesaj și i-am spus durerea prin care trec și mi-a spus că ne va ajuta să ne împăcăm. Mi-a spus ce să ofer și a fost foarte sincer și sincer cu mine. În 3 zile, soțul meu, care a plecat de acasă de o săptămână, a sunat să mă întrebe despre bunăstarea mea și a început să-și ceară scuze. Mulțumim doctorului Ilekhojie care a făcut acest lucru posibil. Contactează-l pentru ajutor. Whatsapp +2348147400259 sau e-mail gethelp05@gmail.com

  ReplyDelete
 54. După 7 luni de divorț, încă mi-am iubit soțul și mi-am dorit înapoi. Soțul meu a divorțat de mine pentru că a cunoscut o femeie mai tânără la serviciu. După 23 de ani de căsătorie, soțul meu a plecat într-o excursie și a cunoscut o femeie mai tânără. L-am apreciat pentru că a fost un soț și un tată bun pentru cei 4 copii ai noștri. L-am contactat pe Dr. Ilekhojie și i-am explicat toate problemele mele și mi-a promis că mă va ajuta dacă sunt serios și sunt dispus să am încredere în el. La doar 3 zile după ce Dr Ilekhojie a efectuat un ritual de reconciliere pentru a ne reuni, soțul meu s-a întors acasă. Mi-a explicat cât de nenorocit a fost în ultimele luni și a cerut să se mute acasă. Este ca un miracol până astăzi, îl sun în continuare pe Dr. Ilekhojie pentru a-i mulțumi pentru faptele sale bune. Dacă aveți nevoie de ajutor similar, contactați-i e-mailul: gethelp05@gmail.com și contactul lui WhatsApp: +2348147400259

  ReplyDelete
 55. A pierde pe cineva pe care-l iubești este ca și cum ți-ai rupe inima în două bucăți, mai ales când ești profund îndrăgostit de acea persoană, dragostea este o emoție esențială și are puterea de a face totul fericit și plăcut, dar a venit o vreme când am fost abandonată de fostul meu iubit. de 3 ani care m-a părăsit pentru o altă femeie care ne-a rupt logodna. Încă nu-mi vine să cred că doctorul Ilekhojie a reușit să ne reunească pentru că prietenii și familia nu l-au putut convinge să se întoarcă. au trecut 2 luni si nunta noastra a fost saptamana trecuta. Darqut m-a tratat atât de bine și știu că căsnicia noastră este binecuvântată. Îți mulțumim Dr. Ilekhojie pentru curățarea și reconectarea dintre noi. Dacă doriți un nou început cu partenerul dvs., vă rugăm să discutați cu Dr. Ilekhojie cu aceste persoane de contact. E-mail: gethelp05@gmail.com și contactul său whatsapp/Viber: +2348147400259

  ReplyDelete
 56. Dr.Ibinoba cel mai bun vrăjitor online restabili relația mea ruptă și îl recomand cu căldură pe Dr.Ibinoba oricui are nevoie de ajutor! Numele meu este Dana Petre, soțul meu m-a părăsit pentru o altă femeie acum 3 luni și de atunci viața mea a fost plin de dureri, durere și frângere de inimă pentru că el a fost prima mea iubire, cu care mi-am petrecut toată viața. Un prieten de-al meu mi-a spus că a văzut câteva mărturii ale unui vrăjitor numit Dr Ibinoba că el poate aduce înapoi iubitul în câteva zile, am râs și am spus că nu sunt interesat, dar din cauza dragostei pe care prietena mea o avea pentru mine, ea l-am consultat pe marele preot în numele meu și spre cea mai mare surpriză a mea după 2 zile, soțul meu m-a sunat pentru prima dată după trei luni că îi este dor de mine și că îi pare atât de rău pentru tot ceea ce m-a făcut să trec. S-a întors. pentru mine și acum suntem fericiți împreună. Încă nu-mi vine să cred, pentru că este extrem de incredibil. Mulțumesc Dr.Ibinoba pentru că mi-ai adus înapoi iubitul și, de asemenea, iubitului meu prieten care a mijlocit în numele meu, pentru oricine ar putea avea nevoie de ajutorul acestui mare preot, adaugă-l pe Whatsapp: +2348085240869,E-mail: dromionoba12@gmail.com

  ReplyDelete
 57. Salutare tuturor, numele meu este Anna Macovei. De ceva vreme, soțul meu locuia într-un alt apartament din cauza presiunii muncii și am fost foarte fericiți împreună, deși a stat departe de noi câteva luni. Nu știam că un coleg de la serviciu avea deja o aventură cu el, ceea ce l-a făcut pe soțul meu să depună de nicăieri un divorț împotriva mea. Știam că ceva nu este în regulă pentru că nu a trebuit niciodată să ne luptăm sau să ne certăm atât de mult ca să-l facem să plece. Am fost traumatizat și caut ajutor pentru a aborda situația care m-a condus la DR ISIKOLO din laudele pe care oamenii i-au făcut-o online. Am discutat pe larg și mi-a spus tot ce trebuia să știu despre ce s-a întâmplat și despre procesul de rezolvare a problemelor. Și-a îndeplinit promisiunile și l-a adus pe soțul meu înapoi la mine, iar procesul de divorț a fost anulat. Acum soțul meu s-a întors acasă la noi și suntem fericiți împreună. Este într-adevăr uimitor cum oamenii pot ajuta cu adevărat pe alții atunci când au nevoie. El te poate ajuta si pe tine. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

  ReplyDelete
 58. Soțul meu a divorțat de mine în urmă cu 4 luni și am fost plin de lacrimi și frustrare pentru că nu știam ce să fac să rezolv problemele cu el. Am căutat ajutor pe internet despre cum aș putea obține ajutor în căsnicia mea și am descoperit mărturii grozave despre Dr. Ilekhojie, care a fost progresist în reconcilierea cuplurilor. L-am contactat, dar am fost sceptic, dar nu am avut altă opțiune decât să lucrez cu el din cauza tuturor recenziilor bune pe care le-am văzut și auzit de la atât de mulți oameni. La exact 3 zile după ce am furnizat tot ce a cerut Dr. Ilekhojie, soțul meu, care m-a blocat înainte, m-a sunat și m-a întrebat despre posibilitatea de a lucra la căsnicia noastră. S-a întors acasă acum cu atât de multă dragoste și grijă și ne pregătim să ne căsătorim pentru a doua oară într-o lună. Dacă aveți vreo problemă, contactați-l pe Dr. Ilekhojie, vă ofer 100% garanție că vă va ajuta!! Sună-l +2348147400259 sau e-mail: gethelp05@gmail.com

  ReplyDelete
 59. Soțul meu ne-a părăsit pe mine și pe copiii mei. Mama lui a fost și ea împotriva căsătoriei mele cu el. L-am iubit atât de mult și am avut mare speranță că vom construi un viitor luminos împreună. Am așteptat 6 luni și nu s-a mai întors la mine. Așa că a trebuit să-l contactez pe doctorul Ilekhojie, care a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a ne reuni și a restabili dragostea și conexiunea pe care le împărtășeam cândva. S-a întors acasă după 3 zile, așa cum m-a asigurat dr. Ilekhojie și sunt cu adevărat uimit de faptele sale minunate. Și tu poți obține acest mare ajutor și poți trăi pentru a-i fi recunoscător pentru că nu dezamăgește niciodată pe nimeni. Contactați Dr. Ilekhojie. E-mail: gethelp05@gmail.com Puteți, de asemenea, să-l WhatsApp pe (+2348147400259)

  ReplyDelete
 60. Eu și partenerul MEU încercăm să avem un copil de peste trei ani, mergeam la o clinică de fertilitate timp de aproximativ șapte luni înainte ca cineva să ne spună să luăm legătura cu acest vrăjitor care este atât de puternic, l-am contactat la acest WHATSAPP +2347054019402 pentru el să ne ajute, apoi i-am spus problema noastră, ne-a spus că fie vom rămâne însărcinată în februarie 2023, fie în martie 2023, dar după trei ani de încercări eram într-un punct în care eram dispuși să încercăm orice. Și mă bucur că am venit la DR WALE, pentru că vraja lui de sarcină ne-a liniștit și sincer cred că el și zeii lui ne-au ajutat, de asemenea, sunt recunoscător pentru tot ce a făcut. contactează-l prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com dacă încerci să iei un copil sau vrei să-ți dorești iubitul înapoi. el are puteri să o facă, el a făcut-o pe ale mele,

  Nu am mult timp de petrecut pe Internet), de aceea vă împărtășesc această mărturie minunată, care trece prin aceeași problemă, acesta este modul în care sfaturile online vă pot ajuta să vă rezolvați problema.

  1. Vrăji de dragoste
  2. Vindecat de herpes, cancer, HIV și alte boli
  3. Vrăji de divorț
  4. Vrăji de căsătorie
  5. Vrăji de legare
  6. Vrăji de despărțire
  7. Alunga un Iubit trecut.
  8. Vrei să fii promovat în biroul tău.
  9. Vrăji de fertilitate/Vrăji de sarcină
  10. Câștigă la loteria Powerball

  De asemenea, îl poți contacta în orice fel de vrajă pe care vrei să o facă pentru tine, mulțumesc încă o dată DR WALE pentru că m-a ajutat

  ReplyDelete

 61. A fost foarte greu pentru mine când logodnicul meu m-a părăsit pentru o altă doamnă. Am fost devastat și nu m-am putut recupera. Prietenii și familia lui au făcut tot ce le-a putut pentru a ne reuni, dar s-a dovedit a eșuat. Am fost singur câteva luni și nu mă vedeam iubind pe altul. Așa că a trebuit să caut ajutorul doctorului Ilekhojie, care mi-a oferit privilegiul de a mă asigura că mi-au fost îndeplinite dorințele inimii. Ne-a reunit și dragostea și fericirea au fost complet restaurate. Cuvintele lui sunt obligația lui și nu eșuează niciodată când promite cuiva 3 zile de a se reuni, ceea ce m-a uimit când propriul meu rezultat s-a manifestat. Nu vă deranjați să căutați ajutor în altă parte. E-mailul lui: gethelp05@gmail.com sau trimite-i un mesaj prin WhatsApp: +2348147400259

  ReplyDelete
 62. Sustabdykite išsiskyrimą, skyrybas ar meilužių atstūmimą... Net jei jūsų padėtis atrodo beviltiška! Susisiekiau su tikru burtininku, kuris man padėjo pakeisti savo vyro širdį, kad vėl mylėtų ir norėtų manęs. Jei turite problemų santuokoje ar santykiuose, Dr Ilekhojie padės atkurti meilę ir įsipareigojimą jūsų namuose. Jo burtų galia yra tokia veiksminga ir gali suvienyti iširusią santuoką ir santykius. Susisiekite su juo šiandien ir padėkokite man vėliau. Susisiekite +2348147400259 arba el. paštu gethelp05@gmail.com

  ReplyDelete
 63. După 2 ani de divorț, încă mi-am iubit soțul și mi-am dorit înapoi. Soțul meu a divorțat de mine pentru că a cunoscut o femeie mai tânără la serviciu. După 17 ani de căsnicie nu i-am putut da soțului meu un copil și, deși nu era vina mea, l-am apreciat pentru că a avut răbdare cu mine mulți ani. I-am explicat toate problemele mele doctorului Ilekhojie și mi-a promis că mă va ajuta dacă sunt serios și sunt dispus să am încredere în el. Doar în 72 de ore, soțul meu, soțul meu a condus kilometri kilometri până la casa noastră și a întrebat dacă putem să ne întoarcem împreună și să ne împăcăm. Mi-a explicat cât de nenorocit a fost în ultimii ani și a cerut să se mute acasă. Dr Ilekhojie mi-a dat și ierburi pentru fertilitate și acum, căsnicia mea s-a întors și am confirmat că sunt deja însărcinată în 18 săptămâni. Contactul lui WhatsApp: +2348147400259

  ReplyDelete
 64. DR WALE l-a adus înapoi pe soțul meu! Are soluții pentru tot felul de probleme de relație, contactați-l prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 pentru a vă ajuta să vă recuperați de urgență fostul iubit după despărțire/divorț.” După 12 ani de căsnicie, eu și soțul meu am fost într-o ceartă până când el în sfârșit m-a lăsat mutat la Londra pentru a fi cu o altă femeie. Am simțit că viața mea s-a terminat, copiii mei credeau că nu-și vor mai vedea niciodată tatăl. Am încercat să fiu puternic doar pentru copii, dar nu am putut controla durerile care îmi chinuie inima, inima era plină de dureri dureri pentru că eram cu adevărat îndrăgostită de soțul meu. În fiecare zi/noapte mă gândesc la el mereu și-ar fi dorit să se întoarcă la mine, eram foarte îngrijorat că aveam nevoie de ajutor, așa că am căutat ajutor online, am dat peste un site care sugera că DR WALE poate ajuta la recuperarea rapidă a fostului. Așa că, l-am contactat și mi-a spus ce să fac, am făcut-o, apoi a făcut o vrajă de dragoste pentru mine. după o săptămână mai târziu, soțul meu m-a sunat și mi-a spus că vrea doar să-și ceară scuze pentru tot ceea ce vrea să se întoarcă la mine, mă va iubi pentru totdeauna, accept și astăzi suntem fericiți împreună. Așadar, sfătuiesc publicul dacă te confrunți și cu stres relațional WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

  ReplyDelete
 65. Un mare mulțumire din partea mea, Maria Fieraru, lui DR ISIKOLO pentru că m-a ajutat să-mi refac casa stricata. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și mi-a rupt carnea de când am început să avem prea multe neînțelegeri. În unele zile, tocmai a plecat și nu s-a mai întors până în ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut să rezolv problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să-l contactez pe DR ISIKOLO, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR ISIKOLO m-a asigurat și mi-a spus doar să am încredere în el și să cred că mi se vor îndeplini dorințele. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă, iar soțul meu este cu mine pentru a nu mai pleca niciodată. Contactați-l și voi și credeți că vă poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

  ReplyDelete
 66. Acesta este cel mai minunat lucru pe care l-am experimentat vreodată în viața mea. Nu m-am gândit niciodată că voi zâmbi din nou, după ce soțul meu m-a lăsat cu doi copii, Toate eforturile de a-l aduce înapoi au eșuat și eram disperată și mă gândeam că nu o să-l mai văd până nu am întâlnit o doamnă pe nume Henna pe rețelele de socializare. care mi-a spus despre un doctor Ilekhojie. Mi-a dat numărul lui de WhatsApp, l-am contactat și m-a asigurat că în 72 de ore soțul meu se va întoarce acasă. Mi-a spus că va face un ritual pentru a ne reuni. În mai puțin de 72 de ore, soțul meu, care nu mi-a spus niciun cuvânt în lună, a sunat și a cerut să se întoarcă acasă. Sunt încă surprins până acum de acest miracol, pentru că este prea real pentru a fi adevărat. Știu că atât de multe femei sunt aici cu aceeași problemă, dar îl aduc pe Dr. Ilekhojies contact pentru a-i cere ajutor.

  Trimiteți un e-mail la gethelp05@gmail.com
  WhatsApp +2348147400259

  ReplyDelete
 67. Coșmarul care durase aproape 2 ani s-a încheiat în sfârșit. Parcă ne-am îndrăgostit din nou! Amândoi am lăsat trecutul în urmă și încercăm să mergem înainte – și pentru prima dată după mult timp, viitorul pare mult mai luminos. Nu pot exprima în cuvinte cât de recunoscător îi sunt doctorului Ilekhojie! Este ca și cum am redescoperit în sfârșit acele lucruri unul despre celălalt care ne-au făcut să ne îndrăgostim în primul rând. Toate îngrijorările și stresul au dispărut pur și simplu. Îți mulțumesc Dr. Ilekhojie pentru că mi-ai salvat Căsnicia ruptă. Eu și soțul meu trăim din nou fericiți. Toate datorită lui Ilekhojie. Contactați-l pentru a vă restabili căsătoria E-mail: gethelp05@gmail.com Sunați sau Whatsapp +2348147400259

  ReplyDelete
 68. Căsătoria MEA A FUNCȚIONAT DIN NOU CU AJUTORUL DR. ISIKOLO, CARE ESTE CEL MAI CEST VORAȘTOR PE CARE ÎL POȚI GĂSI
  Eu sunt Helena Breban. Casa mea a fost plină de probleme și mizerie nesfârșite care au dus la divorțul pe care nu mi l-am dorit niciodată cu soțul meu. Totul s-a prăbușit și ne-am dus pe drumuri separate. Am încercat să merg mai departe, dar mi-a fost atât de greu pentru că încă îmi iubeam soțul și fiica mea a plâns mereu dorindu-și tatăl înapoi. Nu am avut de ales decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR ISIKOLO după ce am văzut atât de multe remarci bune despre munca lui. M-a asigurat că mă împac pe mine și pe soțul meu cu vraja lui de reconciliere pe care a făcut-o. Mă bucur să vă spun tuturor că dragostea și fericirea au fost restabilite și ne-am revenit împreună și cred că va fi pentru totdeauna pentru noi și toate mulțumim lui DR ISIKOLO pentru că a făcut atât de mult pentru a-mi salva familia. Nu este niciodată prea ocupat să ajute pe cineva. Așa că contactează-l acum dacă și tu ai nevoie de ajutor. e-mail-i acum prin: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i prin WhatsApp +234-8133261196

  ReplyDelete
 69. Sunt doar supărat că am fost înșelat de atâtea ori. Mulțumesc Dr. Ilekhojie, mi-aș fi dorit să te fi găsit mai devreme, să mă fi scutit de multe dureri și bani. Am încercat multe vrăji, magie albă, vindecători de energie. Am încercat și niciunul nu a funcționat. Mi-au promis luna și că o să-mi recuperez fostul soț pentru că lucrurile au fost complicate și soțul meu s-a mutat. Am cheltuit suficienți bani pentru a-mi face călătoria de vis în America de Sud, dar ce rost are să fac o călătorie de vis fără iubirea vieții mele. Dr Ilekhojie mi-a dat speranță și onestitatea lui este o gură de aer proaspăt. Acum m-am întors împreună cu soțul meu și tatăl copiilor mei și lucrurile merg bine. Vă mulțumim pentru ajutor Dr. Call/Whats-app: +2348147400259 sau e-mail: gethelp05@gmail.com

  ReplyDelete
 70. Am dat peste un site care sugera că Dr Ilekhojie poate ajuta la recuperarea rapidă a fostului. Așa că am simțit că ar trebui să-l încerc. L-am contactat și mi-a spus ce să fac și am făcut-o, apoi a făcut un ritual de reconciliere pentru mine. 48 de ore mai târziu, soțul meu s-a întors acasă după atâtea luni departe de casa noastră, atât de uimitor!! Și-a cerut scuze pentru greșeala sa, pentru durerea pe care mi-a provocat-o mie și copiilor. Legătura noastră de căsătorie este acum mai puternică și cum era înainte. Îți mulțumesc Dr. Ilekhojie că mi-ai adus înapoi soțul. Recomand Dr Ilekhojie pentru oricine are probleme în căsnicia/relația lor. Iată contactul lui Apel/Whats-app: +2348147400259 sau e-mail gethelp05@gmail.com

  ReplyDelete
 71. Salutare tuturor, numele meu este Anna Macovei. De ceva vreme, soțul meu locuia într-un alt apartament din cauza presiunii de la muncă și eram foarte fericiți împreună, deși a stat departe de noi câteva luni. Nu știam că un coleg de la serviciu avea deja o aventură cu el, ceea ce l-a făcut pe soțul meu să depună de nicăieri un divorț împotriva mea. Știam că ceva nu este în regulă pentru că nu a trebuit niciodată să ne luptăm sau să ne certăm atât de mult ca să-l facem să plece. Am fost traumatizat și caut ajutor pentru a aborda situația care m-a condus la DR ISIKOLO din laudele pe care oamenii i-au făcut-o online. Am discutat pe larg și mi-a spus tot ce trebuia să știu despre ce s-a întâmplat și despre procesul de rezolvare a problemelor. Și-a îndeplinit promisiunile și l-a adus pe soțul meu înapoi la mine, iar procesul de divorț a fost anulat. Acum soțul meu s-a întors acasă la noi și suntem fericiți împreună. Este într-adevăr uimitor cum oamenii pot ajuta cu adevărat pe alții atunci când au nevoie. El te poate ajuta si pe tine. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

  ReplyDelete
 72. MULȚUMESC DR ISIKOLO M-A VENIT ÎN SALVARE ÎN CELE MELE MOMENTE MELE.
  Eu sunt Anna Lupan. Eu și soțul meu ne-am luptat cu probleme maritale în ultimele 6 luni și nu știam că familia este creierul din spatele problemelor pe care le-am avut vreodată. Problemele au escaladat și în cele din urmă s-a mutat din casă. Eram singur cu fiica mea și viața era mizerabilă fără el lângă mine. Am făcut tot ce am putut pentru a pune capăt problemelor, dar fără rezultat. Așa că a trebuit să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să îl contactez pe DR ISIKOLO. Așa cum mi-am dorit mereu, mi-a auzit strigătul și mi-a venit în ajutor. A rezolvat problemele pe care le-am avut si eu si sotul meu am revenit impreuna si inca ma uimeste cand primesc rezultatul in 2 zile asa cum mi-a promis. Dacă ai probleme cu partenerul tău, contactează-l acum și el nu te va dezamăgi, deoarece este de încredere și de încredere. e-mail-i: isikolosolutionhome@gmail.com sau trimite-i un mesaj prin WhatsApp: +2348133261196

  ReplyDelete
 73. Treceam prin iad în căsnicia mea când am dat peste o mărturie a unei doamne pe nume Daiva, ea a descris cum a reușit să-și salveze relația cu ajutorul unui vrăjitor numit Dr Ajayi, deoarece bărbatul ei a părăsit-o pentru o altă femeie fără ele. având vreo neînțelegere de semnificație, dar vrăjitorul Dr. Ajayi, care este binecuvântat de strămoșii săi, a ajutat cu puterea vrăjii, iar bărbatul ei s-a întors spunând că nu știe ce a pățit, eu am avut un caz aproape similar pentru că soțul meu vrea dosar pentru divorț, dar nu vreau o casă spartă pentru că suntem împreună de 15 ani, după ce am citit mărturia lui Daiva, l-am contactat pe vrăjitorul Dr. Ajayi și i-am explicat situația mea, mi-a spus anumite lucruri care trebuiau făcute și I-am urmat instrucțiunile după o săptămână de vrajă, soțul meu mi-a spus că îi pare rău pentru toate durerile pe care le-a făcut mie și copiilor să promită că va fi cu toții alături de noi și de atunci trăim în pace. Dacă aveți o problemă similară ca a mea sau orice problemă în viață, fie la locul de muncă, la școală sau probleme legate de sănătate, contactați Dr. Ajayi, vrăjitorul, munca lui este garantată 101%. E-mail: drajayi1990@gmail.com Viber sau Whatsapp: +2347084887094

  ReplyDelete
 74. Am fost respinsă de soțul meu după trei (10) ani de căsnicie doar pentru că o altă femeie a avut o vrajă asupra lui și ne-a lăsat pe mine și pe cei 3 copii ai noștri să suferim. Nu pot să renunț pentru că îmi iubesc cu adevărat soțul și copiii întreabă mereu despre tatăl lor, într-o zi, când citeam online pe internet, am văzut o postare despre cum Dr Ilekhojie a ajutat atât de mulți oameni să-și recapete relația și căsătorie. L-am contactat și i-am explicat totul. mi-a promis că mă va ajuta să-mi recuperez soțul. L-am crezut și am avut încredere în el. Mi-a dat instrucțiuni pe care le-am urmat cu sârguință. Soțul meu s-a întors și necunoscut pentru mine și pentru copii, soțul meu ne-a cumpărat o casă nouă în Dubai și acum trăim fericiți. I-am promis dr. Ilekhojie că voi spune totul lumii… Mulțumim doctorului Ilekhojie, mai jos sunt datele lui de contact. Puteți contacta Dr. Ilekhojie din orice parte din lume..

  WHATSAPP/CALL prin +2348147400259
  EMAIL: gethelp05@gmail.com

  ReplyDelete
 75. Numele meu este Anna Valenta. N-am știut niciodată că oamenii ar putea fi atât de amabili, altruişti și uimitori până când DR ISIKOLO m-a ajutat cu problemele mele în căsătorie. Unirea mea cu soțul meu nu a durat până la un an când am început să avem probleme. Era atât de frecvent încât am căzut în depresie și am continuat să mă lupt cu ea și, în același timp, soțul meu m-a părăsit și a jurat să nu mă mai întorc niciodată. Nu știam ce să fac cu viața mea în acel moment. A trebuit să continui să caut ajutor până când DR ISIKOLO mi-a venit în ajutor. După ce a făcut consultările cuvenite, mi-a fost clar că fosta iubită a soțului meu l-a tot manipulat ca să-l poată primi înapoi. Mi s-a spus ce să fac de către DR ISIKOLO și cu toată siguranța, trebuie să obțin rezultatul după 2 zile pe care l-am respectat și el m-a ajutat și rezultatul a fost atât de uimitor. Acum soțul meu s-a întors la mine și ne concepem primul nostru copil cu căldură și fericire. dacă aveți probleme similare sau de dragoste, trimiteți-i un mesaj prin Viber/WhatsApp +2348133261196 sau trimiteți-i un e-mail la: isikolosolutionhome@gmail.com

  ReplyDelete
 76. Serios, nu pot ascunde bucuria și fericirea pe care le simt în interiorul meu chiar acum. Am probleme cu relația mea de peste un an. Soțul meu m-a părăsit acum 2 săptămâni, după 18 ani de căsnicie. A plecat pentru o fată cu peste 20 de ani mai tânără decât el și viața mi-a fost foarte grea din punct de vedere emoțional, dar am continuat să mă rog și să cred în Dumnezeu până am intrat în contact cu Dr. Ilekhojie și toate problemele din relația mea au dispărut, el a efectuat un ritual de reconciliere. și l-a adus înapoi pe soțul meu după 48 de ore de la care l-am contactat... Îi voi fi mereu recunoscător doctorului Ilekhojie pentru ajutorul său.. CONTACTAȚI-L ACUM WHATSAPP/CALL prin +2348147400259 EMAIL: gethelp05@gmail.com

  ReplyDelete
 77. SOȚUL MEU s-a întors la mine CU AJUTORUL DR. WALE ȘI SUNT CU adevărat copleșită Bună tuturor. Când s-a pierdut orice speranță în a face relația mea să funcționeze din nou între mine și iubitul meu, am intrat online în căutarea ajutorului și l-am citit și l-am contactat pe DR WALE prin WhatsApp +2347054019402 care a venit și a reparat totul și va rămâne apreciat de mine pentru restul vieții mele. De prea multe ori am trecut prin traume emoționale din cauza problemelor nesfârșite pe care le-am avut cu bărbatul meu și a dus la despărțirea noastră și de aceea am căutat ajutor și am aflat despre DR WALE care mi-a venit în ajutor. Mi-a spus procedurile și m-a îndemnat să le respect ceea ce am făcut cu plăcere și nu a întârziat procesul de a da soluții la problemele mele și am obținut rezultatul în doar o săptămână, așa cum m-a asigurat. Nu vă deranjați să căutați ajutor în altă parte pentru că este prea bun în a ajuta oamenii. El este de încredere și cinstit, așa că trimite-i acum mesaj prin WhatsApp/Viber: +2347054019402 sau e-mail: drwalespellhome@gmail.com

  ReplyDelete
 78. Numele meu este Georgiana Luca. Am trecut prin momente grele cu diferiți bărbați care au găsit dragoste adevărată și acceptare autentică, până când l-am întâlnit pe soțul meu care a intrat în viața mea și m-a iubit dincolo de cuvintele. Am locuit împreună 2 ani și am fost fericiți până când au apărut prea multe certuri și ne-am împărțit. Am crezut că pot merge mai departe, dar mi-am dat seama că sunt profund îndrăgostită de el și că am nevoie pentru totdeauna de el. Nu am avut nicio opțiune decât să caut ajutor, ceea ce m-a determinat să-l contactez pe Dr. Isikolo, știind cum a reușit să-i ajute pe alții. Mi-a acordat atenția și a făcut tot posibilul să ne împace din nou împreună și în 48 de ore, rezultatul s-a manifestat și a revenit la mine și am reinventat lucrurile. Acum dragostea și fericirea au fost restabilite și tot ce pot spune este că apreciez cu adevărat Dr. Isikolo pentru că a fost altruist în a ajuta pe mine și pe alții. Contactul său de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com De asemenea, îl puteți pe WhatsApp la +2348133261196

  ReplyDelete
 79. Bună tuturor, mă numesc Monica Lupău și sunt aici pentru a-i mulțumi și doctorului Isikolo, pe care Dumnezeu l-a folosit pentru a-mi sălbătici situația și a restabili bucuria și fericirea în casa mea. Mi-am pierdut soțul din cauza unei doamne aflate în străinătate când a plecat să lucreze în aceeași regiune în care locuiește ea. Nu am știut niciodată tot ce s-a întâmplat până când un prieten de-al meu mi-a trimis fotografii cu amândoi împreună și mi s-a știut după aceea că acesta era motivul pentru care soțul meu s-a răcit față de mine și m-a lăsat în urmă. Soțul meu era hipnotizat și controlat mintea și știam totul când l-am contactat pe doctorul Isikolo când am căutat ajutor și nu am găsit niciunul. M-a asigurat de întoarcerea sa și că ne-am restabilit dragostea și fericirea, ceea ce a făcut și rezultatul a început să se manifeste după 48 de ore. Acum îmi am bărbatul înapoi și nu-i pot mulțumi suficient doctorului Isikolo pentru onestitatea și sprijinul său. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

  ReplyDelete
 80. DACĂ AI NEVOIE DE SERVICII ȘI SISTEMUL PENTRU A-ȚI REDUCE AMANTUL LA TI, CONTACTAȚI DR ISIKOLO
  Mă numesc Ioana Creangă și sunt aici să-l apreciez pe Dr Isikolo. Întotdeauna am avut o relație complicată cu iubitul meu. Ne-am luptat de atâtea ori din cauza nesiguranțelor de ambele părți și ne-am despărțit. Știam foarte bine că încă îl iubesc și că am nevoie de el înapoi în viața mea. Mi-a neglijat cererea și eforturile de a îndrepta lucrurile și am primit informații că deja se întâlnea cu o altă doamnă. Nu am putut evita situația așa că a trebuit să-l contactez pe DR ISIKOLO și am vorbit și mi-am explicat totul. M-a asigurat că mă va ajuta și se va asigura că îl voi întoarce la mine. El nu a pierdut niciodată să mă ajute și mi-a restabilit dragostea și bucuria pe care le-am împărtășit și mi-am adus bărbatul înapoi la mine. Știu mai bine că tot ceea ce spun atât de mulți oameni despre DR ISIKOLO este de fapt adevărat când am primit rezultatul muncii lui pentru mine 48 de ore așa cum a promis. Crede-mă, el te poate ajuta și pe tine dacă crezi. Așa că contactați-l acum. Contactul său de e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com De asemenea, puteți să-l WhatsApp/Viber la +2348133261196

  ReplyDelete
 81. Am fost frustrat și devastat când soțul meu a cerut divorțul. Apoi l-am contactat pe Dr. DAWN, după ce am văzut o mulțime de mărturii despre modul în care Dr. DAWN a ajutat atât de mulți oameni să restabilească pacea în căsnicia și relația lor,
  De asemenea, am văzut cum a tratat diferite boli și a ajutat puțini oameni să trateze infertilitatea și am decis să-l contactez pentru ajutor,
  Mi-a promis că mă va ajuta când după ce i-am explicat totul, i-am oferit tot ce mi-a cerut și și-a făcut treaba, acum soțul meu mă iubește atât de mult și mă tratează cu grijă. Casa mea este atât de liniștită și plină de fericire, totul datorită doctorului DAWN,

  Contactați-l dacă în prezent aveți vreo problemă. El este WhatsApp: +2349046229159
  E-mail: dawnacuna314@gmail.com

  ReplyDelete
 82. SOȚUL MEU A PLĂCAT ȘI DR ISIKOLO L-A REDUCAT LA MINE ȘI SUNT UIMIT ȘI A TREBUIT SĂ RĂSPÂND VESTIREA BUNĂ
  Mă numesc Anna Vlădescu. Când bărbatul meu m-a părăsit, am fost traumatizat și cu inima frântă și nu m-am putut obține luni de zile. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez, dar fără rezultat. Am plecat într-un alt oraș, sperând să o iau de la capăt. Am intrat în contact cu un alt bărbat cu care am încercat din răsputeri să fiu, dar nu a ieșit pentru că nu puteam să-l iubesc. Știam că încă iubesc și îmi doresc bărbatul înapoi la mine. Așa că am început să caut ajutor și atunci l-am găsit pe DR ISIKOLO din diferite puncte de vedere pe care am citit despre el. Am vorbit și l-am făcut să înțeleagă tot ce trebuia să știu și am crezut în el și am respectat procedurile. A lucrat pentru mine și a restabilit dragostea și legătura dintre mine și bărbatul meu și, după 48 de ore, așa cum a promis, omul meu m-a căutat și am vorbit și a coborât să mă vadă unde sunt și am inventat lucrurile și am devenit din nou fericiți împreună. DR ISIKOLO este de încredere și te poate ajuta și pe tine dacă îl contactezi pentru orice. Doar trimite-i un mesaj prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mailul lui: isikolosolutionhome@gmail.com

  ReplyDelete
 83. Nu pot uita cum m-a ajutat DR WALE să-mi refac căsnicia după nouă luni de despărțire de soția mea din ceartă și ea a plecat și nu se mai întoarce niciodată la mine, am făcut atât de multe ca să o recuperez, dar nimic nu s-a rezolvat până când Am văzut un comentariu online când cineva depunea mărturie despre modul în care DR WALE a ajutat-o să-și restabilească soțul și așa l-am contactat prin WhatsApp lui și, după ce mi-a scris problema, m-a asigurat că mă va ajuta să mă întorc cu soția mea. în câteva zile după vraja de dragoste și după ce el a făcut vraja, soția mea s-a întors acasă și a rugat că îi pare foarte rău astăzi, m-am întors cu soția mea și suntem amândoi fericiți și trăim din nou împreună. Știu că există mulți oameni care doresc să-și recapete dragostea, vă rugăm să contactați DR WALE pentru că el este răspunsul perfect la problema dvs. Datele lui de contact sunt: WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 sau drwalespellhome@gmail.com

  ReplyDelete
 84. Am avut o relație de luptă cu soțul meu în trecut, ceea ce a dus la divorț cu primul meu soț. Amintirile soțului meu erau încă în mine și mi-am dat seama cât de mult îl iubeam și mi-a fost dor de el. Am plâns amar în noaptea aceea crezând că l-am pierdut pe bărbatul pe care l-am iubit atât de mult. Am cerut sfaturi despre ce să fac și un prieten de-al meu mi-a dat un contact al lui DR Ilekhojie, l-am consultat pentru că a ajutat o mulțime de oameni să se împace. În doar 4 zile m-am întâlnit cu o rugăciune de reconciliere spirituală cu el și totul se întoarce spre bine în viața mea. Acum trăiesc din nou fericit cu soțul meu, plănuim să ne reînnoim jurămintele și să ne căsătorim din nou. Mărturisesc astăzi aici că Dr. Ilekhojie este soluția tuturor problemelor dintr-o relație sau căsnicie ruptă. contactați-l pentru soluții la orice problemă. Whatsapp +2348147400259 sau prin e-mailul său: gethelp05@gmail.com

  ReplyDelete
 85. Sunt mulțumit de faptul că am avut încredere într-un bărbat foarte cinstit care să-mi aducă înapoi fostul soț după aproape un an de separare. Înainte să-l cunosc pe Dr. Ilekhojie, am căutat pe multe site-uri web căutând modalități de a-mi recupera fostul soț după ce a cerut să divorțeze de mine fără niciun motiv. Am fost devastat, dar doctorul Ilekhojie mi-a dat speranță și siguranța că va fi adus înapoi la mine. După ce a făcut vraja de reconciliere, soțul meu a sunat după două zile și a cerut să se întoarcă acasă la mine și la cei patru copii ai noștri. A doua zi a ajuns acasă și am fost foarte bucuros să-l reîntâlnesc. Folosesc aceste mijloace pentru a-l aprecia pe doctorul Ilekhojie pentru ceea ce a făcut pentru mine și pentru a ajuta atât de mulți alți oameni. Îi las contactul, astfel încât să puteți lua legătura cu el dacă aveți probleme similare. Whatsapp/Telegram +2348147400259

  ReplyDelete
 86. Soțul sau soția dvs. au spus că nu sunt din nou interesați de căsătorie și că doriți o reconciliere rapidă cu ei, contactați Dr. Ajayi un vrăjitor puternic pe whatsapp +2347084887094 sau e-mail: drajayi1990@gmail.com este un bărbat înzestrat de strămoșii săi cu mare putere supranaturală pentru că m-a ajutat să-mi recâștig soțul după 9 luni de separare, soțul meu a spus că vrea să divorțeze și că pleacă cu o altă femeie, mi s-a făcut cunoscut că este manipulat de cealaltă femeie din cauza averii sale . Dr. Ajayi mi-a pregătit o vrajă și într-o săptămână soțul meu a rupt documentul de divorț și trăim în pace. Vă mulțumim încă o dată Dr Ajayi, dacă aveți o problemă similară sau ceva care vă tulbură viața, contactați Dr Ajayi pentru o soluție rapidă.

  ReplyDelete
 87. Un mare mulțumire de la Maria Fieraru lui DR ISIKOLO pentru că m-a ajutat să-mi refac casa stricata. Incoerența a fost la ordinea zilei în casa și căsătoria mea. Soțul meu a avut o problemă al naibii și mi-a rupt carnea de când am început să avem prea multe neînțelegeri. În unele zile, tocmai a plecat și nu s-a mai întors până în ultimele săptămâni. Am fost devastat și am încercat tot ce am putut să rezolv problemele, dar nu am reușit. A trebuit să caut ajutor și am fost îndrumat de un prieten să-l contactez pe DR ISIKOLO, ceea ce am făcut. Nu am știut niciodată că va fi posibil pentru că problemele persistaseră timp de doi ani întregi. DR ISIKOLO m-a asigurat și mi-a spus doar să am încredere în el și să cred că mi se vor îndeplini dorințele. Mi-a reparat căsnicia cu relația sa puternică de reuniune de dragoste și casa mea este din nou grozavă, iar soțul meu este cu mine pentru a nu mai pleca niciodată. Contactați-l și voi și credeți că vă poate ajuta pentru că nu are înregistrări proaste. Doar trimite-i prin WhatsApp +2348133261196 sau e-mail-i prin: isikolosolutionhome@gmail.com

  ReplyDelete