Wednesday, July 16, 2014

Un fel de „La mișto”



Multa vreme n-am avut nici habar, nici nu eram interesata de el. Nu ca acum as fi. Dar, intr-o zi din anul trecut, Romania TV a patruns in casa noastra. Ori a aparut printre oferta de canale, ori l-am descoperit din pura intamplare, nici ca-mi mai amintesc.

Dupa primele impresii, adica vreo douazeci-treizeci de minute privite pe-colo, mi-am zis ca poezioara aia pentru copii e foarte potrivita. „Podul de piatra s-a sfaramat, a venit apa si l-a luat, vom face altul pe rau in jos, altul mai trainic si mai frumos”. "Podul de piatra" fiind in cazul asta OTV. Care parea ca s-a reincarnat.
De atunci nu mi-am schimbat deloc impresia chiar daca pe RTV presteaza nume importante din jurnalismul de televiziune, multe provenite de la alte posturi TV. Ca doar retetele traditionale sunt cele mai "gustoase". 

Azi-noapte RTV s-a identificat cu OTV. 
Taticul OTV-ului, Dan Diaconescu, si-a inceput asa-zisa emisiune, o ciorba reincalzita. A debitat vreo sapte ore ineptie dupa ineptie oricat l-a tras de urechi si de maneci nimeni altul decat bunicul talk-shourilor televizate, Floooorin Calinescuuuuu! Primul invitat al lui Diaconescu. Nu am avut ocazia sa-l vad pe Florin Calinescu pe vremea cand era in glorie ca sa pot face o comparatie. Nu aveam cablu, nu sosise prin zona. 

Dar, desi cu oarecare aroganta dar si cu stiinta televiziunii facute pe vremea cand DD doar visa sa apara pe ecran, Calinescu a avut o prezenta interesanta, in general agreabila.
N-am avut somn asa ca am urmarit cam totul. De la politica la monden pana la barfe de toate soiurile, de la SMS-uri ale spectatorilor pana la numele Elodiei care a fost pomenit de N-ori, fapt pentru care DD a tot fost amendat de conlocutorul sau, de toate s-au dezbatut iar Calinescu a rezistat eroic. Pana la ora 6. Dimineata.

Nu stiu ce invitati va avea emisiunea marelui specialist in cacealmale in continuare si nu cred sa mai vad vreuna in intregime. Cert e ca insomniacii spectatori fara treaba ai Diaconescului vor avea de acum o supapa pentru frustrari.
Daca ar fi sa-i acord un calificativ, emisiunea a fost un fel de ceva „La mișto”, ca si numele localului de lux al lui Calinescu din Sectorul 4. Din Bucuresti. Mișto-ul facandu-l Calinescu de DD cam toata emisiunea.

 

40 comments:

  1. Pe Calinescu in vremurile de glorie il urmaream, din cand in cand, pe DD -nu! In general noaptea dorm:)
    De RomaniaTv , nimic ca nu ii am in grila , deci e bine pentru mine...si, cand o sa am insomnii, ma duc in parc, ca-i aproape de mine si alerg putin:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Uneori mai trebuie sa vedem si asa ceva. Se incadreaza in categoria "Asa NU" ;)

      Delete
  2. Elly dragă, mie mi-e cam groază de DD, adică de prostia celor care au fost în stare să-i urmărească tâmpenia aia otevistă, cu elodiile și alte ”minunății”. "Dintre posturile de știri, România TV se apropie cel mai mult de modelul OTV. Dacă ne uităm și la celelalte posturi, Antena Stars s-a luat după OTV. Vedeți ce se întâmplă la Acces Direct, la Capatos sau la Măruță. Ții minte când spuneam că voi oteviza televiziunile din România? Cred că am otevizat România mai repede decât mi-am imaginat." a spus DD.”
    ................................
    Niciodată n-am fost fan al acestor emisiuni.
    Ești tare harnică, eu cred că aș fi dormit nonstop în locul tău, la revenirea acasă! Te îmbrățișez, mai vorbim noi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu chiar pe el (D.D.) il consider destul de limitat, sau, ma rog, avand idei fixe si cam putine. N-am vazut mai nimic de-a lungul timpului, din emisiunile OTV-iste. Ce-am vazut, am si comentat pe blog in vreo 2 postari, ingrozita fiind de prostia umana de pe acolo. Din pacate, da, televiziunile s-au OTV-izat rau.
      Daca n-am somn uneori, ce pot sa fac? Daca as povesti cat muncesc ziua nici n-ati crede. Asa ca nu povestesc ;)

      Delete
  3. Mai bine făceai o ciorbiţă proaspătă, decât să te uiţi la aşa ceva. Oricum, dacă a venit Florin Călinescu, probabil că a salvat emisiunea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa fac ciorba noaptea? :) Am facut a doua zi, dimineata. ;)
      Da, a cam salvat-o, ai presupus bine. De altfel si eu am spus ca F.Calinescu a fost cat de cat OK.

      Delete
  4. O să prindă iarăși avânt gluma prostească: tu te uiți la OTV, da' nu vrei să recunoști!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) De fapt nu era deloc gluma. O multime de persoane priveau emisiunile OTV insa, vazand ca erau blamati pentru asta, nu recunosteau ;)

      Delete
  5. Mie imi place ciorba reincalzita, dar doar ciorba nu si alte chestii reincalzite si aici nu ma refer la mancare. In general nu ma uit la tv, nici in tara cand sunt, iar de Otv am auzit prima data la facultate cand studiam despre televiziunile romanesti. De cateva ori am urmarit emisiunea lui DD, obligata. Stateam cu prietena mea cea mai buna, cand era imobilizata la pat dupa un accident de masina, iar maica-sa era fan DD si nu rata vreo emisiune. Eh am vrut sau nu n-aveam cum sa schimb canalul, daca ei ii placea si ma minunam de prostia omeneasca care am vazut-o acolo. Acum, sa ma platesti ca n-as sta nici un minut sa ii vad moaca. Tu ai revenit in tara, sa inteleg. Temporar sau mereu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu metaforic vorbeam despre ciorba reincalzita. Ti-ai dat seama, desigur. Ohoo, daca ai sti cati erau fani OTV! Aveam pe strada o tipa care imi povestea, pe vremea cand se intamplase un caz cu o profesoara si un elev, ca nu pierde nicio emisiune. Am ramas interzisa cand am auzit, eu de-abia aveam habar despre povestea aia. "Prostia omeneasca" e f. corect spus. Din pacate, acea prostie se lafaie acum pe o multime de alte canale TV :v Da, am revenit. Te pup! :)

      Delete
    2. Metaforic, sigur ca am inteles, doar faceam o introducere. Ziceai mai jos ca e bine sa mai urmaresti si emisiuni din astea mai nocive. Asa ajungi sa-ti dai seama de anumite emisiuni si persoane valoroase care intradevar isi merita respectul.
      Te imbratisez.

      Delete
  6. A reinviat Diaconescu??? Pe ce pe Realitatea? Wow asta da stire. Nu l-am urmarit niciodata pe DD, cu atat mai putin pe Florin. Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, l-au resuscitat aia de la Romania TV, nu Realitatea. L-am urmarit accidental de cateva ori. Eu cred ca mai trebuie vazut cate ceva si din ceea ce consideram a fi nociv. Spre a ne face o idee. Iti dai seama ca am privit emisiunea respectiva cu un ochi foarte critic. Te pup si eu :)

      Delete
  7. Mai bine proaspat!...mergem inainte :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) La televiziuni asa ar trebui. Cu mancarurile, ce sa zic? Le mai si incalzim, la noi, de pilda, se gateste la doua zile.

      Delete
  8. Eu urmaresc numai posturile cu/de atitudine politica; deja, dupa aproape 25 de ani, mi-e aproape indiferent caror politicieni slujesc jurnalistii, analistii sau invitatii; majoritatea acestor personaje imi sunt simpatice ...
    Ma relaxeaza.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici eu n-am nimic cu realizatorii de emisiuni insa pe D.D. de abia il suport fiindca n-are nici charisma si imi pare si limitat (am mai spus-o si mai sus). Am privit emisiunea pentru a vedea ce vorbeste Florin Calinescu, pe care n-am avut ocazia sa-l vad desfasurandu-se pe vremea cand avea talk-show.

      Delete
  9. Nu cred că aş putea urmări mai mult de 2s o emisiune cu DD. :) Ai fost stoică! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca faceai abstractie de prezenta lui Diaconescu puteai. Il priveai si ascultai pe Calinescu. ;)
      Crede-ma, am o parere execrabila despre DD. Se vede din articolele care apar ca link-uri in text. Am tot scris foarte critic despre el de-a lungul timpului.
      Am fost cam insomniaca, de fapt ;)

      Delete
  10. Ooo! Deci am scapat sa "verific" daca RTV e OTV... :)) Zilele trecute cineva facuse o observatie de gen si mi-am propus sa verific. Acum nu mai e cazul... DD... Sa fie sanatos, dar mai am muuult pana sa-i urmaresc vreo emisiune! Cel putin, asa sper... :)) N-o sa uit prea curand o ora pierduta pentru a vedea despre ce-i vorba la OTV - tot auzeam de televiziune la "Carcotasii"... Apoi... jale! Care mai de care zicea despre ceva - spre groaza mea: "e adevarat, mai Diana, a zis la OTV"!!!! Atunci mi-am zis ca s-a dus naibii si bruma de creier ce-o mai aveau unii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, nu mai ai ce verifica :)) Avea emisiuni de doua parale, pentru exact acea categorie despre care am scris in text. Ce-i foarte grav e ca acum genul acela de emisiuni s-a multiplicat, ca si cand OTV-ul ar fi facut pui. :(

      Delete
  11. Neata Elly draga. Eu nu mai ma uit la TV ce ceva vreme. Nu mai ma uitam nici in tara si nu ma uit nici aici, exceptie facand cateva canale de "découverte" cum le zic francezii, adica de reportaje si documentare gen National Geographic. In rest mi se pare ca se difuzeaza numai porcarii, dar desigur, este doar parerea mea.
    Zi frumoasa sa ai! Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca nu este, nici eu nu am habar de TV. Cat am fost plecata n-am vazut nici macar un minut televiziune. Fiind departe, parca eram departe de orice, nici TV-ul nu ma interesa. Absolut deloc.
      Acasa mai vad sau mai bine-zis aud cate ceva, mai ales ca TV-ul merge continuu pe canale de stiri, alternativ.
      Ai dreptate, chiar se difuzeaza doar porcarii. Iar pentru canale culturale nu prea am timp si intr-un fel nici rabdare, fiind mereu ocupata cu diverse.
      Te pup si eu, Larisa! :)

      Delete
  12. Eu ma refeream chiar la mancare cu reincalzirea mancarii, in comentariul de pe FB. Slava Domnului ca nu mai am probleme cu somnul, dar si pentru acele vremuri gaseam ceva interesant de vazut. Dialogurile din emisiunea Profesionistii sunt unele dintre ele, pentru restul e butonul rosu, plimbatul prin casa, deschisul o carte.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stiu, Mihaela :)
      Am un fel de insomnie care...nu e insomnie :) Nu, nu am probleme cu somnul. E cu totul altceva, Am povestit de multe ori pe blog, in diverse postari. Nu-i ceva chinuitor :)
      Privesc si eu Profesionistii dar nu e in orice zi iar de citit...nu prea mai citesc. Din acelasi motiv din care nu dorm uneori :)
      De fapt am vrut sa-l vad pe Florin Calinescu si a trebuit sa-l suport si pe ciudatul de DD... :))

      Delete
  13. parerea mea e ca acest domn incerca sa revin...
    a mai facut incercari dar fara nici un succes! probabil va incerca la nesfarsit....cred ca totusi domnul D a incalzit ciorba de prea multe ori... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Geanina, DD incearca sa stea in atentie fiindca vrea sa candideze la prezidentiale ;) Si nu exista trambulina mai buna ca o emisiune, cat de inutila sau idioata o consideram noi. Sunt destui care considera altfel... Din pacate.
      Ai dreptate. De cam prea multe ori :))

      Delete
  14. mda, si eu butonez telecomanda de colo-colo... intr-un amuzament asa tampesc al romanilor. o curiozitate sa ma tot mir cat sunt altii de nebuni sau nu stiu...
    si totusi aceasta reteta functioneaza... te face sa te mai uiti inca o data sa vezi ce mai zice despre titlurile zilei. sa vezi ce imaginatie are si asa cu mistoul asta romanesc reusesc pana la urma Elly sa aiba audienta. Numai curiozitatea asta a romanilor genereaza o gramada de bani posturilor respective.
    e un punct de vedere de acum. cine stie ce alte pareri o sa imi mai fac

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cam asa am dat si eu de emisiune. Incepuse de circa jumatate de ora ;)
      Cat despre audienta, constat ca cele mai insipide, idioate si nocive emisiuni au ceea ce se cheama succes. Habar n-am de ce... Adica as cam sti....dar nu vreau sa fiu foarte rea. ;)

      Delete
  15. M-ai ametit de cap.Nu mai inteleg cu care blog mergi? Daca cu amandoua ,inseamna ca ai forta si e foarte bine.Sa stai o noapte sa te uiti la astia ,inseamna ca stai bine cu nervii.Nu i-am inteles si nu le impartasesc viziunile la niciunul.Te pup, draga mea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cu ambele, draga Flori :)
      Nu, nu am prea mult timp de amandoua decat asa cum vezi. La cateva zile sau mai rar. Dar incerc sa aduc in postari informatii si idei interesante. Eu incerc insa nu stiu cat reusesc. :)
      N-aveam somn si cu nervii, intr-adevar, eu stau foarte bine. A fost de fapt o curiozitate legata de Florin Calinescu, cum spuneam si mai sus. Te pup si eu. :)

      Delete
  16. Nu stiu ce se intampla ca mi-a disparut comentariul.E o problema undeva.Pe astia doi nu-i suport si n-as sta nici o ora sa-i vad,dar o noapte.Numai bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mie insami mi-a dat acum eroare la postarea comment-ului de mai sus. Mai face si Blogger nazdravanii din astea.
      Habar n-am ce se intampla....Dar tu ai fost mai norocoasa. Alexandra Ali n-a reusit sa posteze comentariul. :(

      Delete
  17. Uhh, bine că nu s-a prins de mine curiozitatea în cazurile lui Călinescu ori Otevescu, de aceea nu mă pot pronunța; în schimb de virusul canalelor de filme, documentare și cele cât de cât mai sănătoase (tevereurile) n-am scăpat nici acum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai de TVR-uri tu chiar n-ai cum sa scapi ;)

      Delete
  18. Şi uite aşa mai aflu despre ce se întâmplă pe la noi. Se vede că vara asta m-a acaparat cu totul: nu tu net, Tv sau alte forme de informare; sunt tot pe drum şi în ...mişcare continuă. Cred că e timpul să recuperez. Te pup, Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. N-ai pierdut nimic, Adriana. Eu veneam dupa o lunga pauza. Nu am mai avut nicio curiozitate legata de TV si de ceea ce se intampla pe ecrane cat timp am fost plecata, de aceea m-a uimit aceasta emisiune. Reinvierea OTV-ului sub alta forma era de mentionat.
      Te pup si eu :)

      Delete
  19. Calinescu a fost si el bun cât a fost bun. Dar a vrut mereu mai mult, tot mai mult.
    In rest e corect si normal, ca sa spui ca ceva nu-ti place, trebuie sa citesti, vezi, manânci, bei...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajunsese o legenda de aceea am fost cat de cat curioasa sa il vad intr-o emisiune intinsa pe o durata atat de mare (circa 7 ore). Ceva-ceva din aura lui s-a mai pastrat. Cred, desi nu l-am vazut pe atunci, cand atinsese celebritatea. Adevarul e ca pe atunci era si mai usor, era aproape singular in peisaj. ;)

      Delete
  20. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    ReplyDelete