Thursday, February 9, 2012

De ce scriu pe blog...


Am implinit acum cateva zile o luna de blogging sau blogareala...nu stiu cum e mai potrivit, alegeti-va ce preferati. Stiu ca nu-i mare lucru...de fapt o luna nu inseamna nimic daca e sa recurg la comparatii...
Poate ca ar trebui sa incep prin a spune de ce mi-am facut blog.
Banuiesc ca numarul motivatiilor care duc la crearea unui blog...(sau mai multe)... tinde catre infinit. 
Eu insa am sa enumar, simplu, motivele din care NU mi-am facut acest blog:
- nu din lipsa de ocupatie, chiar daca sunt zile cand stau cu ochii in tavan, ca fiecare;
- nu din dorinta de castig material, desi niste reclame de pe blog tin sa ma contrazica;
- nu pentru ca vreau sa fac "altceva" decat fac zilnic.
Acestui blog i-au trebuit luni de zile de chinuri ca sa ia nastere, incepand din iulie 2011 pana in ianuarie 2012, timp in care nu am scris nimic...decat numele blogului si un salut pentru potentialii vizitatori/cititori. 
Acolo m-am poticnit fiindca simteam ca nu eram pregatita de mai mult...nu inca...
Deci, acest blog s-a nascut dintr-o stare...o stare nedorita... si pentru ca asta am simtit atunci ca trebuia sa fac.
...Pana la urma...de ce scriu? 
Initial am scris ca sa exprim o parte din preaplinul unor trairi...apoi ...fiindca imi place...fiindca aici ma refugiez cand vreau sa las totul deoparte.
Cu bucurie si surprindere am constatat ca unele postari plac si unora dintre cei care ma viziteaza. Si le sunt recunoscatoare atat pentru comentariile binevoitoare cat si pentru cele critice, pentru tot ceea ce face ca un blog sa fie viu.
Comentariile, favorabile sau nu, pentru mine sunt la fel de valoroase. Inseamna ca o persoana si-a folosit din timpul pretios sa se aplece asupra a ceea ce am avut de transmis.
Posibil sa fie elanul meu muncitoresc cel care ma determina acum, la inceput, sa fiu cat de cat activa, desi, din primul moment mi-am propus sa nu scriu pe blog decat daca am ceva de spus. Despre mine, in principal, pentru ca este, dupa cum se vede, un blog personal...apoi despre ceea ce ma inconjoara: oameni, moravuri, politica si toate "intamplarile" care ma indeamna sa am un punct de vedere propriu. Atunci cand consider necesar.
Mai trebuie sa marturisesc ca nu am stiut absolut nimic despre bucataria unui blog pana sa fac eu insami unul. Nu am stiut ce platforma sa adopt...nu am stiut nimic despre host, despre sabloane, HTML, aspect, widget, favicon, PR...despre nimic. 
Stiam doar ca vreau sa am un blog si s-a potrivit ca Blogger cu al lui "blogspot" a dat peste mine...din intamplare.
Citeam frecvent blogul lui Tudor Chirila si am observat ca are extensia "blogspot"...asa ca mi-am spus: de ce nu? Ulterior am aflat pareri cum ca nu e cea mai buna alegere...insa, cred ca un blog iti este ca si un copil...e al tau si il iubesti oricum ar fi, in ciuda a tot si toate. 
Iar faptul ca am ajuns prin bucatarie nu ma face sa fiu si bucatar...mai am enorm de multe de invatat. Ceea ce sper sa se si petreaca pentru ca am fost intotdeauna silitoare si inca nu m-a parasit acest narav...
Insa...despre lucruri pe care le-am invatat de cand am devenit blogger...voi mai scrie...
09.02.2011, ora 18,10



13 comments:

  1. Eu habar n-am de ce m-am apucat, iar acum habar n-am dacă și ce mă va putea opri... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Un motiv cat de mic pentru care ai inceput trebuie sa fi existat...
      Cat despre a te opri...de ce-ar trebui sa se intample? :)

      Delete
    2. Fiindcă uneori deranjez... Și chiar dacă nu-mi pasă de reacția unora sau altora, dar simt asta...

      Delete
    3. De aceea este blog personal...daca ai opinii...cinstit e sa le exprimi :)
      Si oricat ne-am dori sa fim placuti celorlalti, nu putem fi tot timpul in gratii.
      Oricand va aparea cineva care sa fie deranjat ;)

      Delete
  2. Sper sa nu fiu luat in nume de rau, parerea mea, ca webmaster, web designer, programator etc., daca vrei sa faci ceva cu adevarat profii, de ce nu un blog pe un domeniu propriu, domeniu platit. Avantajele sunt mult mai mari, decat pe un blog gratuit.
    Am specificat si cateva cuvinte aici (avantaje/dezavantaje) http://www.fzones.com/blog/14-blog-gratuit-sau-self-hosted
    Sa nu se inteleaga a fi reclama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inca nu stiu cat sunt eu de pregatita pentru a face ceva "profi" :)
      Am plecat la drum, asa...fara nimic...imi fac "zestrea" din mers...;)
      Ai vazut si in articol ca sunt constienta de limitari...
      Voi vedea...depinde de cat rezist... Multumesc mult pt. sugestie.

      Delete
    2. Cu placere. Articolele sunt calitative. Nu sunt copy+paste ceea ce este cel mai important. Restul este la fel de simplu ca si aici. important este sa aveti pe cineva care sa va ajute.
      Cat despre rezistat, sper sa citesc articolele dvs. si peste 20 de ani

      Delete
  3. Elly, am ajus la postarea ta despre blogging si , pentru ca esti pe blogger., ca si mine, indraznesc sa te intreb: cum ti-ai facut site map?

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Exista un program gratuit, pe el l-am folosit desi nu face acel site map decat pana la 500 de pagini. Ce este peste...ar trebui un program care nu mai e free. Insa nu stiu cat de util este, chiar n-am idee. Am introdus manual o parte din lista rezultata in partea de administrare a blogului de pe Blogger/Google. Nici nu mai stiu acum exact ce-am facut caci sunt luni de zile de atunci. De fapt vreun an :) Oricum am niste probleme cu fisierul robot.txt (parca asa se numeste). Ceva nu-i bine pe acolo si n-am mai intrebat pe nimeni. Toti care se pricep cat de cat imi recomanda sa iau domeniu. Si eu o data ca parca n-am chef, habar n-am de ce, si a doua ca ma costa si nu sunt in cea mai fasta etapa a vietii din punct de vedere financiar. Sunt in somaj. :)

      Delete
    2. de fapt site map am facut si eu, dar nu stiu unde sa il pun...asa trebuia sa te intreb de fapt. L-ai bagat manula acolo unde scrie "edit html"????? in aia eu imi prind urechile absolut!
      stiu cum e cu partea fasta a vietii si imi pare rau sa aud asta. daca vrei vreodata sa iti iei domeniu pe .com, exista metode sa il iei cu doar 2-3 usd, daca vrei si nu stii cum, te ajut cu drag. pe alte extensii, gen.ro nu ma pricep la altceva decat pretul clasic...

      Delete
  4. "nu din dorinta de castig material, desi niste reclame de pe blog tin sa ma contrazica" ai zis tu asta si bineinteles ca m-am dus sa iti caut reclamele si sa le bucur un pic...mi se pare foarte tare felul in care sunt mascate, puse asa, printre alte lucruri. trebuie sa ma iau un pic dupa tine, acum, cat to ne-am conversat mai mult.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai intr-un an si ceva n-am castigat mai nimic. Sunt simbolice mai mult. Stii, le-am pus mai mult fiindca m-au enervat ca de abia mi-au aprobat acel cont AdSense...adica a durat mult. Si-am zis ca daca tot a durat atat...le las aci pe veci :))
      Da, le-am asezat sa nu deranjeze vizual prea mult. Nu-mi place pe un blog sa ma ia de ochi reclamele. :)

      Delete
    2. Stiu ce vrei sa spui apropo de adsense, am strans si eu 5 eyr in un an si ceva si limita de retragere e 70 de eur, deci...mai spre batranete, poate poate :)

      Delete