Thursday, December 20, 2012

Iertarea păcatelor la preț redus


Dupa cum unii dintre cei care ma cititi deja cunoasteti, scriu pe blog despre una, despre alta, despre probleme personale dar si despre probleme ale celorlalti, chiar despre unele probleme ale societatii. Scriu despre multe subiecte, pe multe teme. Despre unul din subiecte, destul de abordat in ultimul timp de catre multi bloggeri, inca n-am reusit sa scriu nici macar un rand, dar ce spun eu rand? Nici macar doua cuvinte! A ajuns sa ma mustre oarecum constiinta.
Asa ca, macar azi, ar trebui sa scriu si eu ceva despre asta. Adevarul este ca nu ma prea preocupa, fiindca daca ma preocupa cat de cat, cu siguranta as fi scris. Și de aceea cred ca nici nu prea mi-am gasit cuvintele, inspiratia...

Ca tot veni vorba, acum aproape doua luni, am vazut pe National Geographic un documentar. Un documentar foarte interesant. Despre acest subiect, desigur. In care se arăta cum unii oameni erau chiar ingrijorati, cum numai la asta le era gandul si nu de ieri, de alaltaieri ci de cativa ani. Erau
obsedati, as zice.

A spune ca m-am mirat este cam putin. Am ramas chiar cu gura cascata. Eu habar nu aveam despre chestiune si ei stiau deja de ani de zile. M-am simtit si prost ca nu stiam nimic despre eveniment. Dar asa sunt eu, pana si mama spune ca sunt cam distrata. Si eu nici macar n-o contrazic, stiu ca are dreptate.

Apoi, ce credeti? N-au trecut decat cateva zile ca si pe un canal tv romanesc a aparut un documentar, pe aceeasi tema. Am constatat ca nelinistile acelor oameni de pe National Geographic erau impartasite si de catre oameni din Romania. Si din nou eu nu stiam nimic. Si stateam asa, nepasatoare. Nu! Trebuia sa iau atitudine, sa fac si eu ceva.
Apoi luata, insa, cu una, cu alta, am tot neglijat, am si uitat. M-am privit in oglinda si mi-a fost cam rusine de mine. Mi-a venit sa-mi trag si vreo doua palme.
Pe de alta parte eu nici nu cred ca ma pricep sa scriu despre framantarile a multi, multi oameni. Nu cred ca-s capabila sa ma exprim in numele tuturor.

Însă oamenii cu opinie, hotărâți, au tot scris. Zi de zi, noapte de noapte. Unii au dezbatut pe lung si pe lat problema la televiziune, pe forumuri, pe Facebook. Unii cu seriozitate, altii cu mai putina. Eu, intr-o apatie totala parcă, n-am reusit sa fac nimic.

Pana azi cand mi-am spus: "Gata cu nepasarea! Gata cu neimplicarea!"
Trebuie sa scriu si eu ceva, macar acum, in al doisprezecelea ceas. Altfel maine la ce bun sa mai scriu? Ca maine e ziua cea mare. Cum care? A, am uitat sa va spun despre ce este vorba. Dar poate ca v-ati dat seama. Despre ziua de maine, adica despre sfarsitul lumii, despre apocalipsa. Despre care toata lumea a scris ceva; unii un articol ingrijorat, altii unul amuzant, unii au scris o melodie, altii au inventat chiar si haine potrivite. Altii au facut deja petreceri de adio sau, pur si simplu si-au luat adio. Altii s-au gandit sa vândă penitențe la preț redus. Fiecare dupa cum a putut si a crezut.

Dupa ce m-am simtit atat de vinovata chiar acum m-a strafulgerat un gand. Daca totusi vine acel sfarsit maine, la ce mai foloseste sa scriu si eu ceva? Crede cineva ca daca vine sfarsitul lumii mai conteaza cateva randuri pe un blog?



39 comments:

  1. este chiar și oră! Apocalipsa începe la 13:11! :D Noa.
    Mâine va fi o zi ca altele

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vezi cum n-am eu habar de nimic? Nici macar asta nu stiam. Ca e si o ora stabilita. :)))
      Normal ca va fi.

      Delete
    2. Este, un specialist american ce a studiat vreo 20 de ani calendarul Maya. Zilele trecute am văzut pe Viasat History. Deci, tipul zicea că va-ncepe la 13:11 minute pe 21 decembre.

      Delete
    3. Asta e specialist sau "specialist"? Adica el ia in serios chestia asta?
      N-am Viasat History... ;)

      Delete
    4. Da foarte serios trilulea la tv.

      Delete
    5. Unii ca astia baga spaima in oameni. Dupa parerea mea, nici n-ar trebui sa li se dea voie sa panicheze populatia. Sau ar trebui sa li se intenteze niste procese, ceva, dupa ce se dovedeste ca nu se intampla nimic.

      Delete
    6. Asta-i drept, dragă Elly dar vezi tu? Majoritatea mediei a avut o șansă extraordinară în a-și crește audiența implicit încasările de pe publicitate difuzând emisuni dedicate isteriei cu Apocalipsa.

      Delete
    7. Da :))
      Si foarte multe bloguri au profitat ca sa le creasca traficul :))
      Mi-am zis ca trebuie sa ironizez putin toata isteria asta, cum bine ii zici. Maine poate fi prea tarziu :))

      Delete
    8. Foarte bine ai făcut. Am observat și eu că mulți blogări s-au dedicat trup și suflet acsti isterii cu scopul să-și mărească traficul. Asta e, fiecare cât poate doar.

      Delete
    9. :)) Cred ca au mai observat si altii :)
      Dar n-au spus-o ;)

      Delete
  2. Pe mine m-a amuzat sincer poanta asta cu apocalipsa, tot faceam glume la serviciu, dar colegii mei, din pacate, nu prea le gustau. Se uitau ciudat la mine, unii ma luam in serios si ma intreabau daca chiar cred in "prostia asta". Mda, ei nu citesc blogurile.
    Eu nu am scris despre sfarsitul lumii, eu doar il astept. Din fericire, mai am mult si bine de asteptat. Si nu sunt deloc nerabdatoare. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu pot lua in serios atata panica fara sens. Chiar si de ar veni acel sfarsit...nu stiu la ce folosesc atatea planuri, lamentari si tot spectacolul care se petrece in jur.
      Si eu sunt amuzata. Nici eu n-am scris nimic, doar ceea am scris acum, dar asta nu-i despre subiect... e mai degraba despre negarea lui. ;) :))

      Delete
  3. Daca maine vine Apocalipsa scap de impachetat sarmale!E bine si asa sa ma integrez in absolut inainte sa-mi creasca colesterolul...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohoho! Cate avem si noi de facut! Sarmale, cozonaci, prajituri si altele si altele...
      Asa ma gandeam si eu. Daca tot vine, la ce bun atata agitatie? :))

      Delete
  4. Apropos, zici de una, zici de alta, dar nu mi-ai spus - ce faci de apocalipsă?
    Eu nu cred că particip, pentru că am multă treabă şi sâmbătă vreau să merg cu soţul meu la ceainăria recomandată de Pandhora.
    pup, noapte bună!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ca sa spun drept am si eu treaba maine cum am tot avut in ultimele zile. N-am timp sa particip la ea. S-o supara, nu s-o supara...asta este. ;)
      Maine trebuie sa fac caltabosii, toba :))
      Noapte buna, Anastasia draga!

      Delete
  5. Fetelor ce vrednice sunteti!Pentru voi subiectul asta a fost un pretext sa ne spuneti ce bunatati pregatiti.Fara sa te citesc inainte, am scris cateva randuri,care redau crezul meu pentru o asemenea aiureala.Peste cateva zile vom uita de subiectul asta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suntem, ce sa facem si noi? :) Daca nu vine sfarsitul ala, cine ne da de mancare? :)) Am musafiri de Craciun.
      Sunt in vizite pe bloguri fiindca maine nu stiu cat timp mai am. Dar nu din cauza aia :)) Am sa vin si la tine putin mai tarziu, vreau sa vad ceea ce ai scris. Merci!

      Delete
  6. Vouă vă arde de caltaboşi, tobă şi sarmale şi-l lăsaţi de unul singur pe Bruce Willis să salveze lumea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. L-au convocat si pentru apocalipsa asta? Nu stiam. Ce sa faca el cu niste femei?
      Care va sa zica voua nu va plac nici caltabosii, nici toba si nici sarmalele :))

      Delete
  7. @Javra
    Ala cu salvarile era Chuck Norris. Daca supravietuim, singuri o sa apara un set nou de bancuri, inc are ni se povesteste cu ne-a scapat Chuck de sfarsit... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Era si Chuck Norris salvatorul lumii dar cred ca se refera la filmul Armageddon :)

      Delete
  8. Eu nici măcar pe ultima sută de metri n-am scris despre asta şi nici n-am de gând.
    Dar mi-am făcut plan să îmbodobesc azi bradul, aşa încât să nu vină nici un sfârşit până nu-i şi bradul meu aranjat frumos. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ca parca eu am scris :)) Era doar un pretext sa rad putin de prosteala asta. Nu stiu ce-au sa mai inventeze... Pentru urmatorul sfarsit de lume astept idei noi. ;)

      Delete
  9. elly, toate ca toate!
    dar de apocalipsa trebuie achizitionata o rochita noua! apai cum sa ne prinda apocalipsa fara rochita!!! 13.11...eeee.. am timp :P
    pop!

    ReplyDelete
    Replies
    1. O rochie noua musai! Daca porti rochie. In cazul meu niste blugi. :))
      Ti-ai luat rochita? ;)

      Delete
    2. sincer? nu! aveam cateva cu eticheta...:))
      dar nu a fost sa fie! poate la urmatorul sfarsit...:P

      Delete
    3. Oricum...nu mai e valabil. Fuse doar o pacaleala. Inca una :))

      Delete
  10. Este tare aiurea când unii răspândesc tot felul de zvonuri alarmiste. Pentru că despre aşa ceva nimeni nu poate să ştie ceva cu adevărat.
    Mi-am amintit sfatul unui bătrân înţelept, mult mai potrivit decât orice "profeţie": "trăieşte fiecare zi din viaţă, ca şi cum ar fi ultima!" - şi atunci vei preţui mult mai bine fiecare clipa preţioasă din viaţă.

    O zi frumoasă, dragă Elly! Linişte şi pace! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigur ca-s niste elucubratii. Pe mine ma mira faptul ca unii chiar cred. Pentru ca sunt oameni care cred, care intra in panica. Si daca va fi sa vina...va veni pentru toti. Ce mai conteaza?
      Multumesc, Alex!

      Delete
  11. Nu credeam ca oamenii pot sa aibe atatea scrieri la dispozitie si totusi sa fie atat de nestiutori(:
    ''Poporul piere din lipsa de cunostinta''

    ReplyDelete
  12. Între timp s-au răzgândit, nu știu dacă mayașii sau cei care le-au pus în cârcă toate astea, dar zice-se că, de fapt, e cu noroc 12-le ăsta și că începe o eră a bunului simț! Ai, ai! Te pup, Elly! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai trebuia sa incerce sa dreaga cumva busuiocul, nu?
      "Era bunului simt" ... Deci e de bine ;)
      Te pup si eu, Mirela draga!

      Delete
  13. Replies
    1. Nu chiar, trebuie sa stam pe faza!...Cica tine pana maine, la 13,10 ;)
      Adica 24 de ore :)))

      Delete
  14. Nu cred ca a fost panica. Probabil majoritatea doar glumeau si era un subiect nostim, in jurul caruia se pot face diverse glume.
    Eu asa am perceput "apocalipsa" :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooo, tu ai perceput-o asa, fiindca esti cu capul pe umeri. Ca si mine, ca si multi altii. Dar banuiesc ca nu ai vazut documentarele acelea despre care vorbesc. Te-ai fi crucit ce pot crede unii oameni. Unii chiar iau in serios lucrurile astea. Sigur, nu-s foarte multi, dar sunt.

      Delete
  15. asta cu sfarsitul lumii a fost cea mai buna gluma...imi amintesc ca pe 21 eram undeva pe langa Roma..veneam spre tara cu autocarul si undeva pe la zece am adormit m-am trezit cand intram in Slovenia habar nu am ca am trecut prin ora fatidica..asa cum spuneau unii..ora 13...si uite ca si azi inca acea zi de 21 era doar o alta zi

    ReplyDelete