Saturday, March 23, 2013

Rasism, rasism peste tot...



HAPPY WEEKEND! - Ediţia 12 este gata de start! Deci, dacă este weekend, este:
Happy Weekend
Tot ceea ce trebuie sa faceţi este să postaţi, în cursul weekend-ului (SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ), fiecare pe blogul său, la alegere:
- o fotografie sau o mini-galerie de max. 5 fotografii, preferabil cu legendă (descriere) sau
- 2-3 glume/bancuri/anecdote ori un clip amuzant sau
- 1-2 citate/replici care v-au impresionat/amuzat şi pe care doriţi să le împărtăşiţi şi altora, eventual ilustrate cu o fotografie elocventă.
_________________________________________________________________


         Poveste despre un negru...        



Astăzi am să vă spun o poveste despre un negru. Povestea tortúrilor unui negru. Vă veți întreba ce legătură are această poveste cu ediția de astăzi a HAPPY WEEKEND! Veți vedea că are.

Să vă mai spun ceva.
Pe 24 martie 2012, HAPPY WEEKEND! debuta cu prima sa editie. A fost o încercare de a aduce în blogosferă zâmbete, întâmplări frumoase, povești vesele, imagini haioase dar și o cugetare sau mai multe care să ne pună pe gânduri fiindcă viața are de toate. Deci tot felul de lucruri care să ne relaxeze. Nu am crezut că HAPPY WEEKEND! va împlini un an. Pur și simplu nu am crezut. Deși am sperat...
La aniversare vă spun povestea acestui negru cu toate chinurile prin care a trecut. 

Dar mai întâi o imagine care spune mai mult decât o mie de cuvinte:
Umbrelele sunt exact același model. Eu zic ca este rasism...
Să revin la poveste...

În povestea mea este vorba nu despre un negru oarecare ci despre Tortul negru (de cacao).
Tortul negru s-a inventat cu mai mult timp în urmă dar nu s-a inventat pentru ce trebuie. Abia astăzi veți înțelege de ce s-a inventat. Astăzi, pentru că la aniversarea unui an, iată că povestea sa se întâlnește cu povestea HAPPY WEEKEND!


Luați așa: 10 ouă, 1/2 kg. de zahăr, 100 grame de cacao, 4 linguri cu vârf cu făină și 300 grame de unt.

Zahărul se amestecă cu cele 100 gr. de cacao până ce amețesc  apoi, ca să-și mai revină, stropiți-le cu o ceșcuță cu apă chioară. Cratița în care le-ați torturat puneți-o acum pe foc. Așa merită! Țineți-o acolo, tot mestecând, până ce amestecul se topește. 
Acum lăsați-o să se mai răcească puțin. Nici ouăle nu trebuie lăsate întregi. Se sparg unul câte unul, iar fiecare gălbenuș se pune în amestecul de zahăr și cacao și se amestecă. Din nou până amețesc. Amețiți-le până ce le-ați amestecat pe toate cele 10 gălbenușuri. Așa! E bine!
Compoziția care a rezultat se împarte în două părți. Una mai mare.

Acum le-a venit rândul la tortúră și albușurilor, care zâmbeau privind la suratele gălbenușuri prin ce treceau. 
Luați-le și bate-ți-le spumă tare. Dar tare sa fie! Apoi, le luați cu o lingură și le amestecați cu partea mai mare de compoziție. De data asta cu oleacă de blândețe. Treptat-treptat. Apoi puneți, tot mai încetișor, și cele 4 linguri de faina, lingură cu lingură. 

Luați o cratiță sau o formă potrivită pentru un blat de tort și mâzgăliți-o cu puțin ulei apoi mai puneți și niște făină. Ca să se umplă pe tot interiorul. Să fie tapetată. Pe fund așezați o foaie de hârtie rotundă pe care în prealabil ați tăiat-o cu o foarfecă. Tortúrile abia au început.
Ați încins cuptorul? Căci trebuie să fie bine încins. 
Turnați toată compoziția în forma de tort și zvârliți-o în foc. Nu vă faceți probleme e doar un blat de negru, de tort negru, mă rog. Țineți-l acolo până se coace, adică până începe să de dezlipească de marginile formei. Buuun!
Îl scoateți din cuptor, apoi din formă, îi dezlipiți și foaia de sub el și-l lăsați să se răcească bine.

Unde a fost cantitatea mai mică de amestec de zahăr și cacao puneți untul, cele 300 de grame. Amestecați bine-bine. Cel mai bine cu un mixer până se transformă într-o spumă. 
În alt vas faceți un sirop din apă și zahăr. Să fie dulce, așa-i place negrului. Îi mai place ca siropul să fie și aromat bine cu esență de rom așa că nu vă zgârciți. 


Tortúrile continuă...
Cu un cuțit bine ascuțit tăiați blatul, pe înălțime, în 3 foi. Cam așa:


Așezați prima foaie pe un platou. Apoi o însiropați bine cu sirop de rom și apoi plesni-ți-i niște cremă. Așa:


Și pe-a doua foaie trebuie s-o chinuiți la fel:

Apoi o puneți și pe-a treia, pe care doar o însiropați. 

Restul de cremă, cam a treia parte, o întindeți frumos pe tot negrul. Pe tortul negru voiam să zic.
 

I-am pus și niște trandafiri. Parcă, după atâtea chinuri, a ieșit frumos.
Credeți-mă, este și foarte-foarte bun. Chiar dacă pare să aibă mult unt, nu este așa și nici cu gust de plastic cum sunt torturile comandate la cofetării.

La aniversarea unui an de HAPPY WEEKEND!, vă servesc cu o felie virtuală de tort!


Asta a fost povestea Tortului negru. Nimic despre rasism. Am glumit. Doar e HAPPY WEEKEND!  :)

 
================================================
  

Nu uitaţi! La sfârşitul postării voastre faceţi trimitere către această pagină, specificând:
"Postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! - Ediţia 12."
ATENȚIE! Dacă ediția curentă n-a fost încă publicată la momentul când vă pregătiți postarea, rog preluați link de la ediția anterioară a HAPPY WEEKEND! "
Introduceţi în formularul de mai jos nume şi link (acestea vor apărea în tabelul ce se va genera automat).






37 comments:

  1. delicious!!
    ce noroc pe mine ca am ajuns prima...mi-am taiat o felie cam mare dar asta e...primul venit,primul servit! :)

    la multi ani veseli rubricii tale draga Elly,este deconectatnt s atrec in fiecare w-end pw la tine si pe la cei care se inscriu aici de fiecare data...mi-ar fi placut sa ma altur voua,ti-am mai spus dar timpul meu imi d avesni de furca si nu as vrea sa particip cu postari care sa nu se ridice la nivelul celorlalate...
    la multi ani inca o data si la multa veselie azi doresc tuturor participantilor!! :)
    sper ca diseara cand voi reveni acasa mai gasesc o feliuta de tort :))
    pup si happy w-end! :)

    ReplyDelete
  2. Initiativa ta de weekend, aceea de a ne face sa zambim, este minunata! :) Tortul arata foarte bine, cred ca e si gustos.

    ReplyDelete
  3. Mamă, ce poftă mi-ai făcut de tort! :D
    La cât mai mulţi ani de Happy Weekend!

    ReplyDelete
  4. La multi ani rubricii Happy Weekend!
    :) grozava feliata ta de tort!
    ador dulciurile virtuale :)) sunt singurele care nu au calorii :)))
    Sa ai un sfârsit de saptamâna minunat!

    ReplyDelete
  5. Doamne, draga Elly, ce-mi faci? Sunt la dieta...Noroc ca e virtual:))
    Tare imi place ce si cum ai scris.
    La multi ani HW!

    ReplyDelete
  6. hahaha...asa torturi, tot sa fie!
    La multi ani, Happy Weekend! :))

    ReplyDelete
  7. Eu o sa ma servesc cu o bucata din tortul facut de tine :) Chiar arata foarte bine:) Cat despre "rasismul" din prima poza si eu am avut aceiasi reactie la telefoanele cu carcasa alba si neagra..cele albe erau mereu mai scumpe...cineva m'a lamurti si mi'a spus ca difera furnizorul de la care le iau, dar eu tot cred ca e vorba de rasism :))

    ReplyDelete
  8. Să nu spui că trandafirul tot tu l-ai făcut.
    Oricum, pare comestibil...
    La mulţi ani jocului tău şi weekend plăcut!

    ReplyDelete
  9. Tortul e foarte gustos! Asta fiind pentru mine tortul ideal! Nu contine calorii deci nu creste nici glicemia! La multi ani jocului tau si tie un Happy Weekend!

    ReplyDelete
  10. a. Deşi pe vremuri apreciam, prin degustare la propriu, bucatele, şi dulciurile mai ales, şi..."pe alese" (!), acum doar le...admir.Iar ce vedem e demn de admirat!Şi de gustat pentru cei pofticioşi !
    b. Poza cu umbrelele : cred că umbrela-"he" este cea din stânga, fiind ceva mai înaltă şi merge în partea stângă, iar umbrela-"she" e cealaltă, din dreapta, mai scundă şi...blondă, cu..."şuviţele-ntro parte! :)))
    Happy Weekend everybody !

    ReplyDelete
  11. Cu ocazia împlinirii unui an de Happy Weekend, vă TORTurăm LA MULȚI ANI!!!
    Mai bine zis, Elly ne TORTurează ”La mulți ani”! :)))))
    Ce-mi plăcea Mihai Stănescu, era o felicitare cu un tort desenat în centru și textul alăturat așa încât citeai, dacă includeai și desenul, ”tort-urează”! Faină de tot postarea, tortul foarte bun, azi chiar am mâncat tort cu mascarpone și frișcă, sănătos și ușor, dar acesta îmi cam face cu ochiul! Să trăiască rubrica ta , să aibă succes și tu alături de ea, de noi, de tot ce-i bun! Te pup, la mulți ani! :)

    ReplyDelete
  12. Ce faci? Ne "torturezi" cu ocazia sarbatoririi editiei?
    Din ciclul Fire de tort ne prezinti pregatirea acestui weekend :)
    Draga mea, la cat mai multe editii de umor si "torturi" insiropate
    Happy Weekend!

    ReplyDelete
  13. La multi ani, Happy Weekend!
    la cat mai multa inspiratie si pentru urmatoarele editii!!
    Multam pentru dulce !
    Numai bine si spor maxim!

    ReplyDelete
  14. Mama ce pofta mi-ai facut :x:x Cred ca azi o pun si eu de-un tort asa...:)

    ReplyDelete
  15. La mulţi ani! Wow! Eşti minunată! Mulţumesc.
    Când am citit titlul, m-am speriat un pic... :)
    Weekend cât mai plăcut, draga mea Elly! pup

    ReplyDelete
  16. Gustooooooooooooooooos! :)) mi-a placut abordarea cu "tortura" ingredientelor. O reteta perfect de prajiturit.
    Happy Weekend!

    ReplyDelete
  17. Wou, preferatul meu. Arata impecabil, normal ca e delicios. Ador ciocolata :D :) La multi ani jocului tau, Elly. Sa aduni cat mai multi participanti veseli. :) Happy Weekend! :)

    ReplyDelete
  18. Ce bine arata ultima felie de tort :)
    La multi ani pentru HAPPY WEEKEND!

    ReplyDelete
  19. La multi ani Happy Weekend!!!
    Vreau si eu o bucatica de.negru!!! :))
    Pop!

    ReplyDelete
  20. A mai ramas vreo felie de tort? Vreau si euuuuuuuuuuuuuuuuuu!!

    ReplyDelete
  21. La mulți ani pentru Happy Weekend. Mai vreau o porție de tortuleț :)

    ReplyDelete
  22. La multi ani !!

    Daca astazi suntem rasisti cred ca se datoreaza faptului ca "negrul" tau arata foarte bine :)


    ReplyDelete
  23. Mulţi ani trăiască Happy week-endul şi Elly! :))
    Ştiu de ce e tortul negru - ca să se vadă pe obraji cine a mâncat mai mult şi cu poftă :)

    ReplyDelete
  24. eu nu ma dezlipesc de tort sa stii:D

    Tanti Elly te invit sa scrii un guest post la mine, ce zici? :D

    weekend fain:D

    ReplyDelete
  25. Cred ca te bucuri pentru reusitele tale.Sunt alaturi de tine in toate,chiar daca am ajuns mai tarziu pe blog.Sunt convinsa ca o sa mai faci multe torturi.E bun,singurul cate-l stiu si eu sa-l fac.Am luat de-am gustat,trebuie sa ajunga la toti.Un weekend cat mai placut !

    ReplyDelete
  26. Multi ani de-acu inainte si mai ales sa fie frumosi! Iar torturile astea negre si rasiste sa tot fiiiiiie! Eu mai vreau!!!! :D

    ReplyDelete
  27. Pe langa faptul ca-mi ploua-n gura, fiind un vesnic indragostit al negrilor...al dulciurilor negre am vrut sa spun, pe baza de cacao, mi se pare si cea mai frumoasa stilizare in scris, a unei retete. Ai scris superb despre 'tortúra' ingredientelor!
    Multumesc pentru felia virtuala! O sa ma uit la ea de fiecare data cand o sa mananc vesnicele mele cereale cu lapte, sperand ca-i voi simti astfel gustul... :)

    ReplyDelete
  28. tot tortul meu e mai bun :)
    si e de vanilie. White power!
    Happy weekend!

    ReplyDelete
  29. La cât mai mulţi ani de Happy Weekend!!!
    O zi cu mult soare iti doresc!

    ReplyDelete
  30. doamne, ce bine aratăăă!!!!
    tot nu aveam inspiraţie ce să fac azi. o să fac tortul tău... :)

    ReplyDelete
  31. Multi ani de Happy Weekend sa avem cu totii, impreuna si separat!

    Parca le vad chipurile celor care ajung aici de pe Google sau de pe te miri unde si in loc sa citeasca indignati despre rasism savureaza un delicios tort negru!
    Tortul trebuie sa fie delicios! Si amuzant e redata reteta! Oricum, n-o sa ma incumet sa prepar un tort dar de mancat oricand, cu placere! :)
    Zi frumoasa iti doresc!

    ReplyDelete
  32. Bine ca ne-ai servit un tort pesedist cu trei trandafiri! Ca daca era pedelist cu unul singur nici nu gustam.:)
    La multi ani de voie buna!

    ReplyDelete
  33. La multi ani de Happy Weekend!
    Citesc glumitele mereu cu placere.
    Interesanta si reteta, arata incredibil de bine tortul.

    ReplyDelete
  34. Cat de bine a iesit tortul!!! Cu siguranta a fost si foarte delicios si au incantat papilele gustative...

    ReplyDelete
  35. La mulți ani, cu drag HWW și felicitări cu drag, Elly! Ador torturile!

    ReplyDelete
  36. La MULTI ani!:) ce-a mai trecut timpul! si cate s-au intamplat intre timp!...un an?!?!?!?!?...
    Nu am apucat sa postez, bebe are o perioada mai urata dupa vaccin....

    ReplyDelete
  37. Acum inteleg referirea ta la oul din postarea mea. :)) Am reusit, cu greu, sa ajung la aniversare. Cred ca nu a mai ramas nimic din negru, din tortul negru, dar sunt fericita ca am fost alaturi de tine inca de la primele editii, ca mi-ai oferit ocazia de a ma distra in fiecare weekend, de a cunoaste oameni amuzanti...
    La multi ani, Happy weekend! La multi ani, draga Elly!

    ReplyDelete