Tuesday, April 23, 2013

Cu Rosabel în Japonia mea de vis




Azi-noapte, m-am visat prin Japonia. Știu, pare fără legătură cu ceea ce-am să scriu mai jos. Și totuși are. Are și o explicație.
Inspirată de o relatare interesantă despre sărbătoarea japoneză Michi-biraki, în scurtul somn din noaptea trecută am plecat într-o excursie. O excursie ieftină, cea mai ieftină. Cel puțin așa aveam impresia în vis. Adevărul este că nu mi-aș fi permis-o nici pe cea mai ieftină posibilă dar e grozav că în vis orice este cu putință. 
Cel mai mult timp mi l-a ocupat căutarea celei mai bune oferte pe la agențiile de turism, comparația între diversele prețuri, apoi pregătirile. Cum, de regulă, plec cu prea multe bagaje, mi-am zis ca măcar de data aceasta să fac lucrurile altfel.

Așa că m-am hotărât să nu înghesui în troler toate minunile pentru că n-aș avea ce să fac cu ele timp de doar 7 zile. Să iau încălțămintea strict necesară și hainele la fel. Doar cîteva din fiecare. Cosmetice să nu port multe după mine, la fel bijuterii precum și alte mici accesorii. Acestora le-am găsit locul cel mai potrivit. Într-o singură geantă de mână. Ca printr-o minune, azi-noapte aveam o astfel de geantă:

Geantă Rosabel din piele naturală, Anuschka

Zic "minune" deoarece asemenea geantă e deocamdată un vis pentru mine. E o splendoare, inaccesibilă mie ca preț. Despre eleganța sa nici nu cred că este nevoie să insist. Iar în timpul pregătirilor pe care le făceam pentru excursie, s-a dovedit extrem de funcțională datorită dimensiunilor mai mult decât generoase (34L x 22H x 14 cm).
Fotografiile spun mai mult decât ar putea spune cuvintele mele.  E o geantă Anuschka, din cea mai bună piele de bovină. Pictată manual, cu multă inspirație și pasiune, de către cei vreo 30 de artizani indieni de la firma care produce astfel de minunății, adică e o operă de artă la purtător. O astfel de geantă este un unicat, ceea ce-i justifică prețul.

Chiar dacă pare, în imaginile de mai sus nu sunt două genți. 
Geanta Rosabel (ce nume frumos!) are două fețe diferite, așa cum au toate modelele Anuschka. Pe fața principală e pictată o floare mare, încântătoare, în nuanțe vii, pline de strălucire. Un trandafir de câmp. În jurul său orbitează un fluture grațios. Pe cea de-a doua față a sa, același fluturaș, de data aceasta din profil, vizitează alte flori. Flori de un albastru azuriu, cu ușoară tentă turquoise, culoarea mea preferată. De parcă artizanii de la Basu Corporation ar fi știut preferințele mele. Pe fața a doua este și semnătura care atestă că e vorba despre un produs unic, original.
Funcționalitatea i-o dau și cele două tipuri de mânere (două fixe/rabatabile și cel detașabil).
Pot să vă spun că în ea au încăput toate mărunțișurile pe care planificasem să le iau în excursie. Țin minte perfect. Și că eram mândră, liberă și fericită. 

...N-am apucat să văd mare lucru din Japonia mea de vis. Ajunsesem la destinație și mă aflam în explorarea hotelului în care fusesem cazată, un hotel relativ modest dar destul de bun si cu o compartimentare foarte specială când...m-am trezit! Am închis din nou ochii, încercând să mai păstrez viu măcar pentru cîteva minute visul Anuschka numit Rosabel...dar soarele n-a ținut deloc cu mine. Mi-a spus, prin cele câteva raze îndrăznețe, că e târziu și că mai am și treabă.

Acum câteva zile Hapi a făcut pe blogul ei o invitație la un concurs ce se desfășoară pe iLUX.ro. Premiul: o superbă geantă de damă, din piele naturală pictată manual, marca Anuschka. Cea care mi-ar plăcea mie, adică modelul Rosabel.
Nu mă dă norocul afară din casă. Până ieri seară mă gândeam că nici nu are sens să particip la concurs oricât de mult mi-aș dori să devin fericita posesoare a unei asemenea splendori. Dar de pe 19 aprilie mă tot gândesc: să particip, să nu particip... Aș fi rămas așa, oscilând, exact ca fetele care rup petale de margarete întrebându-se "mă iubește, nu mă iubește"... Doar visul cu excursia m-a determinat să mă răzgândesc. 

Câtă vreme nu participi nu există nicio șansă. Pe cand participând...cu siguranță că da. Poate că zeița Fortuna va fi de partea mea.


Știți ce-am găsit? Un clip în care se arată cum se lucrează aceste superbe genți. Acolo, la mama lor acasă, în îndepărtata Indie... Merită privit.




28 comments:

  1. Iti doresc succes! Sper sa castigi una daca tot ti-o doresti asa de mult! Iti tin pumnii! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Multumesc mult, Minnie, dar e doar una :) Si mai multi pretendenti :))

      Delete
  2. Frumoasă poveste ai țesut în jurulul unei genți superbe, din piele naturală, dar și pictată manual. Nu știam de marca Anuschka.Iar dacă ți-ar plăcea modelul Rosabel, sper să-l ai cât mai repede. O geantă nouă e mai mult decât o haină nouă, tocmai mi-am luat două genți de vară și mă simt îmbrăcată cu noutăți! Ceea ce înseamnă că accesoriile dau tonul. Succes și a ta să fie frumoasa geantă, Elly dragă! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc foarte mult pentru urare, Mirela!
      E o incercare. Mai trebuie sa placa si juriului povestea mea... :)
      Ma gandeam sa nu incerc dar chiar m-am visat pe unde am scris. Doar asta m-a facut sa ma razgandesc. Inseamna ca subconstientul meu a ramas impresionat mai mult decat voiam eu sa cred :)
      Iti doresc sa porti cu multa placere cele doua genti! :)

      Delete
  3. Aş fi extrem de încântat să aud pe blog de un rezultat fericit.Ceea ce îţi doresc!Sper să te poţi bucura de această geantă pentru care, iată, tu scrii poveşti minunate, parcă ieşite din vechea şi mereu nostalgica serie de colecţie "Traista cu...poveşti". Postarea de azi poate fi denumită "Geanta cu poveşti" ! Numai bine !
    Numai bine!
    Nnnnnnnnnnmmmmmmmmmmmmm
    Numai bine !
    Numai bine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa te auda juriul! :)
      Multumesc din suflet pentru urari!
      O seara cat mai placuta iti doresc!

      Delete
  4. Fiecare moment din viaţa ta pare a fi o bucurie.
    Poate că nu este aşa, dar ai deosebitul dar de a le povesti... :)
    Succes, draga mea, te susţin cu toată inima! pup

    ps
    nu comentez pentru că am patima genţilor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eeii...cred ca doar pare :) Dar e bine si astfel :)
      Iti multumesc, Anastasia! E o incercare. M-ar bucura sa se intample...

      Delete
  5. Succes, tin pumnii sa câstigi aceasta minunata geanta! foarte bine ai facut ca te-ai hotarât sa DA :))
    o seara minunata, care sa-ti aduca vise placute! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc pentru urare, Carmen! Sper si eu :) Speranta moare ultima :)

      Delete
  6. Mamaaa ce frumoase sunt gentile.. vreau si euuuu.... succes.. sa o castigi sa ne-o arati si noua mai indeaproape :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Numai s-o castig :)) Multumesc, Adriana! Ma bucur ca-ti place :)

      Delete
  7. Bravo !Poate castigi o geanta.Am vazut si eu,foarte frumoase gentile,dar la taletul meu pun mana si strang bani daca vreau.Noapte buna !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Flori...s-o cumpar nu am bani. Adica la banii pe care ii am altele sunt prioritatile si mi le cunosc. :) Multumesc!

      Delete
  8. Draga mea iti doresc mult succes:) Si eu m-am gandit sa particip la acest concurs, dar la fel ca tine " Ma iubeste, nu ma iubeste":> Ai mai multa ambitie ca mine, o zi frumoasa si tot norocul sa fie de partea ta ca articolul e incantator:)

    ReplyDelete
  9. Sunt superbe gentile, intradevar!
    Eu iti doresc multa bafta si fie ca gentuta sa fie a ta! :)
    Zi faina!

    ReplyDelete
  10. Ai ales-o pe cea mai frumoasa, care este si preferata mea. Iti doresc mult succes, sper sa intri cat mai repede in posesia ei si sa te plimbi cu ea prin Japonia. :)
    E o geana foarte colorata eu o vad purtata la un outfit alb, uni.

    ReplyDelete
  11. Macar te-ai linistit ca ai incercat. Bafta:)
    O zi buna!

    ReplyDelete
  12. succes si de aici! :) imi place tare mult finetea gentii!
    stii.....e un vis ascuns sa ajung in Japonia!:) cu familionul desigur, dar tare mi-ar place! :)

    ReplyDelete
  13. Eu iti tin pumnii, sper sa castigi, mi-as dori sa castigi, stiind ca iti doresti.
    O saptamana insorita iti doresc!

    ReplyDelete
  14. O poveste frumoasă în jurul unei genți mult dorite... Foarte bine că ai intrat în concurs, ai o șansă ca obiectul să devină al tău. Dacă nu intrai... Știi bancul ăla:
    ”Un preot avar se tot ruga lui Dumnezeu în fiecare zi să-i ajute să câștige la Loto. Într-o bună zi, scos din sărite, Dumnezeu îi spune:
    - Dar bine, părinte, cumpără și tu măcar un bilet !”

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am uitat ce era mai important: BAFTĂ ! :D

      Delete
  15. Superba geanta aleasa, multa bafta!

    ReplyDelete
  16. Scria in regulament ca puteam participa si noi, promoterii - 4 la numar.
    Daca as fi avut timp mi-as fi incercat norocul.
    Pe de alta parte mi-am zis ca nu-i corect, pentru ca am mai participat la campanii iLux . Si am genti multe
    Recunosc, nici una asa de frumoasa ca astea.Ies in evidenta. Imi imaginez cum arata , simplu la niste blugi conici, tocuri de 10 si o ie!
    Succes Elly :)

    ReplyDelete
  17. Ai adus la viata o poveste foarte frumoasa, Elly. Este interesant si filmuletul pe care l-ai gasit. Din pacate, visul ni s-a naruit. Ma bucur mult pentru Mixy, dar in acelasi timp stiu ca inima mea sfasiata a ramas alaturi de Anuschka. Daca mi-as permite, acum as cumpara geanta mea preferata. :((

    ReplyDelete
  18. O postare de vis.....intr-adevar! Uite ca nu stiam numele posetei...

    ReplyDelete
  19. Geanta e intr-adevar superba si merita nu doar o poveste, ci un roman intreg.

    ReplyDelete