Monday, September 23, 2013

Imi fac firmă!


Pe aripi de vant, printre ploi marunte...penultima saptamana a lui septembrie a zburat si ea. Asa de capricioasa a fost vremea, incat m-a mirat. Total nereprezentativa pentru luna septembrie de la care eu asteptam cu totul si cu totul altceva. Soare, caldura...un fel de vara tarzie. Ce sa mai spun? Septembrie m-a dezamăgit crunt anul acesta.
Am avut o saptamana in care am facut multe si marunte insa daca ma gandesc bine nimic foarte important. Sau poate ca importanta celor realizate zilele trecute se va arata in timp.

Am sa scriu in șoaptă pentru ca in poala mea toarce, abandonat cu desavarsire somnului, micutul meu Snow. E cald, moale, pufos si simt venind dinspre el toata iubirea de care e capabil sufletelul lui de motanel mic.

Sunt bucuroasa ca zilele trecute am meșterit  doua obiecte pe care le aveam in plan de ceva timp insa parca n-aveam dispozitia necesara. Vremea urata de septembrie morocanos m-a convins sa trec rapid la fapte.
Astfel ca bucataria noastra s-a imbogatit cu o masuta exact de inaltimea mesei de bucatarie dar mult mai micuta ca suprafata. Are 45x65 cm, am realizat-o din lemn de brad (picioarele si intariturile), placaj (suprafata si placa suplimentara)  si am asamablat-o prin cuie. Ieri i-am slefuit cu smirghel toate suprafetele si am vopsit-o. Nu-i chiar gata, mai am de aplicat inca un strat de vopsea alba. Cam asta este, am fotografiat-o din ambele laturi deși intr-un loc nu prea grozav. Dar o idee isi poate oricine face. 
Am facut-o pentru ca bietul cuptor cu microunde era mereu inghesuit pe undeva sau mutat. Acum va avea propria lui "casuță".

"Casuta" cuptorului cu microunde

Daca tot a venit vorba despre casuta, am mai facut un fel de casuta. 
Cat timp era afara, Snow manca pe masa din curte. Deci acolo au fost de gasit farfuria lui si cutia cu whiskas pana acum trei zile. Acolo insa, fiind un mic smecher, se mai suia si catelul din timp in timp si termina tot ceea ce gasea. 
Imi gasisem locul si materialele dar mai aveam sa fac din ele masuta suspendata la care Pufi, catelul, sa nu mai ajunga si unde sa nu bata vantul, sa nu ploua, sa nu ninga. Un astfel de loc adapostit exista lunga casa. 
Am avut nevoie de un fel de rama din lemn pe care am gasit-o ramasa printr-un pod, mai aveam nevoie de scanduri (aveam scanduri subtiri de 5 mm grosime), cuie mai mari, mai mici, un fir lung de sarma mai groasa pentru suspendare, ceva s-o mascheze si pentru asta am gasit o bucata de tub pexal  pentru instalatii. Apoi mai aveam nevoie de material pentru o scara micuta, de doar 1 m inaltime si, cel mai important, mai era nevoie de timp. Pe care l-am gasit.

Ansamblul masă suspendată-scăriță                                                       Masa - detaliu

Da, stiu, nu-i chiar o locatie de lux dar arata mult mai bine in realitate decat in fotografii. Ca sa pot face rapid curat am acoperit-o cu un strat de musama groasa gen cea din dreptunghiurile de pus sub farfurii, doar ca este mult mai mare. Tăblia măsuței suspendate are dimensiunile 50x60 cm.
Eu am fost multumita si fericita dar Snow a fost si mai si. I-a facut safteaua chiar in ziua in care am taiat panglica inaugurala. A adus acolo primul lui pui de rozator. ;)
Cred ca a si uitat unde manca pana acum trei zile... 
Oricum, concluzia saptamanii e că ma pot lansa in productia de măsuțe. Îmi fac firmă!
Trebuie sa pun fotografiile mai repede...mi-e teama ca Snow sa nu se trezeasca.

Ssst!  Snow inca doarme!

Alte povești din săptămâna de abia finalizată, aici, la Anastasia.



20 comments:

  1. Cat de simpatic doarme:x Primesti si comenzi?:)) As vrea si eu o masuta pentru flocosenia mea la care sa nu aiba acces pisicile :)) Pentru ca imediat cum pleaca de langa castronelul ei vin pisicile si termina de mancat...isi primesc alergarea bine meritata dupa, dar mancarea tot mancanta ramane, nu?

    ReplyDelete
  2. O noutate,mobila nu facusei.Esti foarte harnica si nu te dai batuta de la nimic.Dupa mine,as fi folosit holdsuruburi in loc de cuie.Cu timpul cuiele se slabesc.Dar,nu-i bai e bine si-asa.

    ReplyDelete
  3. Bravo! Arata superb "casuta" cuptorului cu microunde. Plus ca se pot depozita si altele pe dansa, decorative sau ba. Imi plac! Esti exact cum trebuie sa fie un om care stie cum sa traiasca si sa fie autosuficient.
    Snow e la fel de harnic :)) eu din cinci pisici am una singura care prinde prada...soricei nu avem pe aici, insa a prins ceva pasarele anul acesta. Mi-au parut rau de ele, dar era cu ele in gura, fiind prea tarziu sa mai pot face ceva.De atunci o poreclim "psihopata" pe langa alte nume de alint precum "bufnita" ,"buha"
    Imi place ca ai grija de el. Are o viata frumoasa :D
    Sper sa il casterzi inainte de a pleca el la iubit. Sa ramana tot timpul un pisoiasul jucaus, vanator si sanatos.

    ReplyDelete
  4. pai!!! ce avem noi aici:))...Mestera casei! Deci, daca ai nevoie de angajati, gata imi dai datele si trimit Cv-ul !
    sau...poate ne asociem...O seara minuntata!
    PS. Oferta mea e forever

    ReplyDelete
  5. Ce sensibil ai scris...”Am sa scriu in șoaptă pentru ca in poala mea toarce, abandonat cu desavarsire somnului, micutul meu Snow. E cald, moale, pufos si simt venind dinspre el toata iubirea de care e capabil sufletelul lui de motanel mic.” Mic și care cere ocrotire mai ales acum, că nopțile sunt reci și zilele cam urâte.
    Elly, dacă tot am scris despre parfumul noului la povestea noastră de ieri, aici e o demnă continuare: îți faci firmă! ;) Spor la meșterit, o săptămână mai senină și mai caldă îți doresc! :)

    ReplyDelete
  6. Nu ne-ai spus planul de afaceri, câţiva clienţi bag de seamă că ai deja!
    Picioarele mesei (căsuţa pentru microunde) cum le-ai făcut?

    ReplyDelete
  7. Eşti de-a mea! Eu mesteresc cum pot. Tu m-ai luat, eu la bătut cuie sunt jalnică. Ba, odată am bătut unul fix in teava de la centrală. Si eu am bolul mâtelor cu mâncare ridicat pe un pervaz, că am căţei curioşi.

    ReplyDelete
  8. No, cum se spune ai maini de aur. Daca te hotarasti cu firma anunti, da? Ca tot trebuie sa-mi echipez bucataria din apartamentul nou. si imi plac foarte mult lucrurile hand-made. Pune-te pe treaba ca de priceput te pricepi.
    Pufosenia ta m-a facut sa zambesc in coltul gurii. E atat de dragalas.

    ReplyDelete
  9. Cand am citit pe blogroll titlul mi-am zis: "bine faci"!!! Si fa-ti! Cu sculele necesare poti lucra rapid obiecte nu foarte mari. Sau te poti orienta spre... reconditionari! Si mie-mi place sa personalizez locurile pe unde trec dar nu prea mai am timp si pentru acestea! Nu pierd, insa, ocazia sa adun idei! ;)
    Motanelul pare ca a adormit in timp ce lucra! Sau e dupa ce i-a priit soricelul? :)
    Zile fericite iti doresc si spor in toate cele bune! Cu drag!

    ReplyDelete
  10. Da, Elly draga, ideea de a-ti dace firma nu e rea deloc! Cu siguranta vei gasi la inceput clienti intre vecinii tai, apoi comenzile vor veni din intregul oras si poate te specializezi si pentru trimis in strainatate :)
    Snow e un scump. Tare mi-as dori si eu unul ;)
    Fie ca ultima saptamana a lunii sa iti aduca mai departe idei de mesterit si... neaparat vreme frumoasa!

    ReplyDelete
  11. Nu ar fi rea deloc ideea unei firme, am pastrat si eu materii prime pentru astfel de proiecte, in cazul meu am nevoie de si de forta unui barbat.. deci singura nu pot degeaba am idei multe.
    Zi faina!

    ReplyDelete
  12. :) vreau şi eu.... un dulăpior pentru cărţi şi câteva rafturi .. A câta comandă sunt? :)
    Sunt tare faine. Ştiu din experienţă câtă satisfacţie (bucurie) iţi aduce acest timp de "muncă"... cred că toamna-ţi prieşte! :)
    Snow e mulţumit de noua sa "sală de mese"? Dar căţanul?
    iertare de întârziere, noapte bună, draga mea!

    ReplyDelete
  13. Dacă pisoiul a adoptat din prima sala lui de mese, înseamnă că eşti talentată.
    Ai şi aptitudini masculine, aşa că mă mir că nu te pricepi la fotbal...

    ReplyDelete
  14. Daca ti-ai face firma si un logo cu o pisica cu siguranta o sa ai mare succes.

    ReplyDelete
  15. si noi suntem in santier! :) dar proiectele tale sunt super-dragute! cat grij ai pt detalii! :) imi place casuta cuptorului...Noi l-am maritat ca sa nu mai cad in ispita si sa-l folosesc! :) Snow e un fericit! :)

    ReplyDelete
  16. Esti foarte talentata Elly, casuta cuptorului arata foarte profi. :D :)
    Nu stiu cum a fost vremea la voi, dar aici, in sud, vara s-a prelungit si am avut parte doar de soare si caldura. Nu a plouat deloc, iar cerul, decorat cu norisori pufosi, a fost perfect pentru fotografie. :P
    Iti doresc un octombrie insorit! :)

    ReplyDelete
  17. :) Stiam eu ca esti ambitioasa si priceputa! Sa stii ca prima comanda va veni de la mine, chiar daca iti faci sau nu firma. :))) Am mare nevoie de o masuta la care sa scriu (pe hartie), ca sa nu ma mai inghesui langa tastatura calculatorului sau pe masa din bucatarie.

    ReplyDelete
  18. Wow! Superb!!! Mai rar intalnesti o femeie priceputa la tamplarie... :) Nu-ti stiam latura asta.. Ma uimesti pe zi ce trece... :) Intr-un sens placut, evident... ;)

    ReplyDelete