Wednesday, December 11, 2013

Dominatrix sau Albă ca Zăpada?



Nu stiu altii cum sunt dar eu sunt preocupata de tendintele in moda. Macar teoretic. Ca practic preocuparea mea se reduce la a citi in diagonala cate un articol despre hainute si alte chestii de incaltat/pavoazat care ma prinde pe cate-un site feminin. Da, site-uri din cele care imi plac asa cam ca toamna, iarna, shaorma, ciulamaua si altele, ca mai am placeri din astea interzise.
Nu as ajunge nici pe-acolo insa m-au prins cu adresa de mail din vremuri imemoriale. Si-mi livreaza cu constinciozitate enervant/amuzanta newsletter-e. De la care, recunosc, nu fac niciun efort sa ma dezabonez. La urma-urmei ma lasa rece, loc in inbox este destul iar daca mai deschid cate unul vreodata o fac doar daca titlul ma intriga sau ma face curioasa. Cam o data la doua luni ori poate ca mai rar. Deci pericol zero.

Azi m-a prins unul despre dresuri, ciorapii de dama, adicatelea. Dar nu oricare ci tocmai aia buni pentru sezonul rece. M-am si gandit sa-mi aleg ceva. Oscilez intre dresuri-colanti tip dominatrix, negri, ca de piele sau tip Alba ca Zapada, albi, mimetici, buni de ascuns prin zapezile de la care se fac curand doi ani. Sau intre cei cu dunga. Am remarcat ca mai toti ciorapii propusi sunt cam subtirei, cam dezbracatei, ciudatei sau de-a dreptul vulgari. 
Singurii care-mi par potriviti sunt ciorapii grosi peste genunchi. Ma rog, nu culoarea asta trista dar chiar imi plac si sunt caldurosi. Singurii pentru vremea cu adevarat rece.


Ce n-am gasit pe-acolo sunt ciorapii plasa. Mi-e dor de ei, macar sa-i vad. I-am purtat cu furie pe vremea cand n-aveam prea multa minte in cap. Ori poate ca aveam dar nu in privinta asta. Intr-o iarna frumoasa, adica plina de zapada bine geruita, eu ii purtam cu fustite mult peste genunchi si cizmulite sub. Uneori cu un alt dres de culoarea pielii pe sub ei, alteori chiar fara. Facusem furori, eram intrebata de toate colegele daca nu mi-e frig. Curios, parca nici nu-mi era. Oricum, din picior ramanea destul de mult la vedere dar mai ales la dispozitia gerului. 

Intr-o zi in care m-am trezit muta, doctorita de la cabinetul studentesc mi-a scris ca m-am captusit cu o amigdalita pultacee de toata frumusetea. I-am raspuns in scris toata consultatia. Aveam de ales intre doua rele: fie internarea de urgenta, fie sa plec, la fel de urgent, acasa. 
Nu stiu cum sa descriu ca aratam. Ca o hidosenie, nu mai aveam maxilarele vizibile, se unisera cu gatul. Si asta in doar vreo doua zile. Peste o saptamana incepea vacanta de iarna asa ca am plecat acasa si m-am oprit fix in pat. Nu singura, cu patruzeci de penciline care mi-au tinut companie. Dureroasa.
M-am facut bine, altfel nu mai scriam pe aici azi. 
Am ramas insa cu o sensibilitate la amigdale de atunci. Iar ciorapii plasa i-am mai purtat doar vara. O vreme...



20 comments:

  1. albi??? :(...la noi e o mizerie daca ninge cativa fulgi...ingrozitor...se transforma imediat in ceva negru de ne-descris...

    ReplyDelete
  2. Da, şi eu am făcut o pasiune pentru ciorapii plasă, deşi îi iau greu pe mine.
    Dar merită tot chinul. După aceea, sunt seducător...

    ReplyDelete
  3. eu sunt fan ciorapi! toate felurile , toate modele si toti denii. insa ciorapii ce imi plac foarte mult sunt cei mati , cu model sau nu, orice culoare de 70, 80 de deni....cu astia ies afara :). nu mi-e frig deloc. adica afara insemnand de la scara pana la masina :)))
    dar sincer ciorapi albi nu am. imi dau impresia de ciorapei din aia ce purtam in 1-4 la uniforma.
    am si plase, am si cu banda si cu portjartier. :)
    si asta pt ca port mult futite si rochite....
    pop!

    ReplyDelete
  4. Pacatele tineretii ce sa facem, nu am prins aceasta moda, nici nu am purtat ciorapi plasa, insa mie imi plac aceia negri cu diferite modele!

    ReplyDelete
  5. Mie nu-mi plac de cand ma stiu ,ciorapii.Am purtat, ca trebuia,dar cu greu.

    ReplyDelete
  6. "...ciorapii plasa. Mi-e dor de ei, macar sa-i vad"... da' consoarta zice ca nu mai face "nebunii" la varsta asta. Si mai erau aia cu banda adeziva...de viiiiiiiiis...

    ReplyDelete
  7. Ce mi-ai adus in memorie. Zău, că voi scrie cand voi avea dispozitie ca acum nu prea găsesc. Eu am purtat ciorapi albi, grosi, pufosi, adorabili intr-o combinatie care era ok ....atunci. Acum m-as aresta singura, iar plasă...ehehe....ce vremuri. Aveam de toate felurile: cu dungă pe spate, ochiuri mari, ochiuri mici. Eu nu am amigdale, dar cunosc tot despre penicilina de la o pneumonie. Acum nu stiu dacă o făcusem de la putintele haine in plină iarnă dar e posibil. Iar ai tonul ala cu putin umor, care mie imi place enorm.Te sărut!

    ReplyDelete
  8. Sunt grozavi ciorapii plasa, dar aia cu dunga imi plac cei mai mult!
    Noroc ca aici iarna este de obicei o toamna mai aspra... asa ca merg si ciorapii la o iesire,mai ales cand ai caleasca la usa! :))

    ReplyDelete
  9. Mi-a trecut un gând nu prea cuminte în legătură cu ciorapii aşa că mai bine mă abţin!

    ReplyDelete
  10. Eu nu prea o am cu ciorapii. iarna port doar din aia grosi-grosi, asortati cu un bluzon mai lung, iar vara prefer lescutele goale:))). Evident, cand e musai sa port, aleg unii simpli, negri sau culoarea pielii si neaparat mati. Dam, am purtat si eu albi, doar cand am fost mireasa ca in rest n-am suferit culoarea asta. Si plasa am purtat, mama si ce-am mai purtat cand eram in liceu. O perioada de care ma pufneste rasul cand imi amintesc, dar iarna n-am purtat. Eu sunt o friguroasa, sa se inteleaga.

    ReplyDelete
  11. Elly, foarte documentat și complex articolul tău! Eu ador tot ce ține de dres, cum li se spune acum la ciorapii de damă, de la cei transparenți și până la cei din tricot, purtați peste genunchi, de la plasă și până la cei cu modele. Enya și-a făcut niște ciorapi tatuați, hahahaha, și-a desenat minuțios chestii faine cu carioca anilică, din aceea care nu produce alergii și și-a făcut poze, zici că-i tatuaj adevărat. Îți trimit linkul cu fotografia, sunt bestiali! Ciorapi din plasă am văzut la Gatta, parcă, negri și maro, frumoși. Te pup, zi minunată să ai, Elly dragă! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Documentat?!?... Un articol in care greutatea cade mai mult pe amintirile "din copilarie" ale lui Ellie?!?... Nu cred ca ea are nevoie de prea multa documentare ca sa puna "pe hartie", in maniera ei specifica, asemenea povestioare...
      Asadar, documentat? :D

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Cu Elly sunt prietenă bună, dar nu știu cine este ”Ellie” Așa că pot doar intui cine nu s-a documentat sau cine uzează doar de niște amintiri din copilărie. Și nu caut să fac conversație cu altcineva decât cu gazda. :D

      Delete
  12. Sunt fan ciorapi si am multe culori, multe modele, dar preferati sunt cei de plasa - pacat ca nu sunt "in moda" in fiecare an... dar... chiar conteaza?! :) Incaltamintea preferata sunt cizmele lungi, peste genunchi, dar nici acestea nu-s "in moda" an de an.
    Imi place sa rasfoiesc jurnalele de moda si imi place Fashion TV! :) dar nu ma imbrac "in linia modei"! Pentru fiecare an se zice ca "e la moda" nu-stiu-ce... Dar fiecare casa de moda are altceva de prezentat, de regula diferit de altii... Asa ca... ma imbrac in ceea ce-mi place la momentul dat, dar incerc sa evit ghetele cu "cioc" atunci cand au iesit din moda... Gata! O iau pe aratura! Inca ceva: din fericire, m-am imbracat adecvat iarna! Ma gandeam la rinichi. :)
    Ziua minunata sa iti fie!

    ReplyDelete
  13. Mie pe locul 1 imi plac ciorapii aia colanti mati ca de pe vremea lui Robin Hood, abia la mare distanta pe locul 2 asa mai transparenti sau sclipitori cu sau fara dunga, indiferent de model, (desi parca toyusi in dungi e mai bine decat cu buline sau stelute), si abia pe ultimul loc de plasa, desi uneori sosetele simple sunt chiar mai bune ca sa nu trebuiasca sa vezi o laba de picior gol stricand armonia unui pantof inalt calitativ, ca eu nu am fetish de picioare, ci de incaltaminte.

    ReplyDelete
  14. Ciorapii de plasă... ohoooo... amintiri îndepărtate. Din minte o modă tâmpită piure vremea când eram în liceu: fustă scurtă (nu foarte, aia la facultate când aveam mai mult tupeu să apar aşa la cursuri), bocanci înalți ciorapi subtiri transparenţi şi... şosete lungi de lână, înalte până peste genunchi. Mergeam mândră şi senină şi nu ţin minte să-mi fi fost frig, până când într-o zi am văzut că aveam picioarele roşii... grena şi începeau să se învineţească. Am renuntat instant la modă. :)) Încă îi mai am, de amintire :)

    ReplyDelete
  15. Interesant.
    Pacat ca se duc firele prea repede... Pentru orice sezon ciorapii sunt eleganti pentru o adevarata doamna. Cica si vara, daca vrei sa fii eleganta trebuie sa porti ciorapi :D
    Vremurile se mai schimba si ajungem sa nu mai putem sa ne cumparam o pereche de ciorap. Asta este cu adevarat foarte trist

    ReplyDelete
  16. Imi aduc aminte ca am purtat ciorapi cu plasa in liceu, o perioada, un semestru, cred. Nu stiu ce ma apucase, cred ca voiam sa fiu sexy. :))
    Apoi, in facultate am avut un mic incident si am trecut exclusiv pe pantaloni. Asa ca ciorapii nu mai sunt demult pasiunea mea. :D

    ReplyDelete