Saturday, January 2, 2016

Revelion pe Lună




Se duse și Revelionu’ ăsta! Altu’ dintre multele. Nici nu știu dacă să-l trec pe răboj.
Pentru că am ajuns la concluzia că nu prea contează, fiindcă, după vreo N-Revelioane, m-am luminat acum niște ani buni, că toată tevatura legată de el e doar un moft. O așa-zisă sărbătoare, ca oricare alta. Poate chiar cea mai anostă și, clar, overrated pentru că întotdeauna te simți după ca și când te-ai fi dus la pomul lăudat. Always. De-aia e mai sănătos să nici nu existe așteptări. 

Am aflat că unii l-au petrecut pe pârtii, pe aiurea. Alții pe Facebook, cum îl începusem și eu. Alții sub plăpumică, cu ochii la TV sau pe vreo carte. Am exagerat cu cartea?!? Mă rog...mai bat câmpii câteodată. Alții la vreun Revelion organizat la local sau sală, la țol festiv, ori în vreo excursie pe-afară da tot prin restaurante, că știu cum e, ca fostă consumatoare. Alții, mai nonconformiști, la cabane pierdute prin munți.

Pe Lună încă nu cred că s-a organizat sau n-am aflat. Dacă era ceva, nu mă îndoiesc că se găseau niscaiva clienți si pentru acolo, că era de mare fiță. Ori poate că alții l-au petrecut cu prietenii, fie și doar cu cei virtuali.

Pentru mine, Revelionul ăsta, a fost ceva atipic.

Adică a fost în altu’ fel, vorba unei rubedenii de-a mea, de pe vremea bunicului matern. Vorba asta a făcut carieră la noi în familie și-o să supraviețuiască până ce eu am să mă călătoresc la stele. Poate c-am să istorisesc vreodată întâmplarea în urma căreia a apărut.

Am hotărât, în ultimă clipă, că trebuie s-o încerc și pe-asta. Adică să petrec Revelionul singură cu toată lumea. Un nonsens care însă are și niște adevăr în el.

Revelion în Piață încă n-am făcut până acum. Așa, înconjurată de foarte mulți necunoscuți. Și de ger. În special de ger. Așa cum era de așteptat, am constatat, rapid, că singurii cunoscuți erau cei de pe scenă. Sună ilar, știu. Dar măcar pe ei îi știam de la televizor.

Apropos, de ieri după-amiază n-am mai deschis televizorul. Ce să văd?!? Aseară, probabil, programele toxice speciale (!!) iar azi, aș fi putut, eventual, să privesc cum, chipurile, lumea s-a îmbuibat, câți au chemat salvarea sau pe unde au petrecut unii din fruntea bucatelor și treburilor. Nu-mi părea deloc ademenitor, nici interesant și, oricum, știu exact frazele folosite, clișeele consacrate.

Mă gândesc uneori că nici n-ar fi nevoie să se mai chinuiască ăștia de la televiziuni să înregistreze atâtea bazaconii/chestii an de an de Revelion. Chiar și știrile sunt identice. Le-ar putea difuza la infinit pe cele de acum nu stiu căți ani. Pun pariu că nimeni n-ar băga de seamă. Esca și Negru erau în pâine și-acum zece ani și par "die hard"...



26 comments:

  1. :))Vad ca ai inceput bine anul.

    Daca tu ai inghetat alaturi de altii pe-afara si le-ai zambit "cunoscutilor" de pe scena,eu am rezistat eroic pana pe la 2,apoi am capitulat sub o paturica,desi muzica mai mergea ,iar baietii(jumatatea si cel mic,cel mare fiind pierdut intr-o cabana la munte cu alti pusti) au dansat pana la ora 5 cand s-a intrerupt muzica.
    Jumatatea mea se ocupa de cativa ani,de cand ne facem Revelionul acasa,cand dintr-un motiv cand din altul,nu c-am imbatranit:)),de muzica avand programate 9 ore de muzica pe placul nostru,iar eu cu bucatareala.
    Azi ,adica ieri ,m-am trezit prima am facut cafeaua,apoi am vazut "Strumfii" si Concertul de Anul Nou de la Viena unde mi-ar place sa ajung macar o data sau odata:)).
    M-am umplut de energie pozitiva ,asa ca am inceput fain anul.:))
    Pupici si multe lucruri bune sa ti se intample in acest an!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Angi, ma bucur de vizita din noul an. De fapt sunt foarte incantata. Dupa cum vezi, scriu rar pe blog din pricina de timp disponibil care-i foarte redus. Acest inceput de an e cam singura perioada, de mult, mult timp, in care am avut ragazul sa mai astern cate ceva pe bloguri. Nu mare lucru, de altfel. Mi-ai amintit de Concertul de la Viena. Era frumos, doar ca si de el parca m-am saturat. Sunt usor blazata dupa cum se vede :( Nu credeam sa mi se intample dar iata ca se...
      E minunat ca tu inca traiesti bucuria acestu nou inceput. Parca ma simt vinovata ca nu ma mai misca nimic sau pe-aproape. Sa fie de vina si viata care a intrat ca un buldozer peste sufletul meu in ultimii cativa ani? Inclin sa cred ca da.
      Totusi, repet, ma bucur mult de vizita si-ti urez, cu mult drag "Boldog új évet!" Te imbratisez! <3

      Delete
  2. Eu am inceput celebrarea prin a refuza o invitatie la o masa, apoi prin a calatori de la un serviciu 2 catre casa, pe drum fiind acostat de unul care voia sa-mi dea o bere, ca asa sunt eu usor abordabil pe strada si in mijloacele de transport in comun, desi mai des ma abordeaza oameni care solicita chestii de la mine decat care-mi ofera chestii, desi ma rog, uneori e vorba si de un troc, iar eu ieri am ales sa ofer un zambet in timp ce refuzam berea. Zau, mi-am petrecut acest revelion refuzand mancare si bautura oferite de diversi ! Desi am apreciat desigur generozitatea. Insa am incercat si o chestie noua, un fruct pe care mi-l cumparasem din curiozitate, pt ca nu mai gustasem, fructul sharon, si mi-a placut, parandu-mi-se oarecum ca o combinatie de caisa cu gutuie la gust, plus avand consistenta de nectarina mai tare. L-am mancat chiar inainte de miezul noptii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rudolph, dupa cum vezi, nu mi-am petrecut aceasta trecere conventionala dintre ani nicicum. A, poate faptul ca am incasat o portie zdravana de ger, care mi-a intrat bine in oase, poate sa fie ceva absolut extraodinar.A fost o experienta unica. ;)
      N-o sa crezi, dar eu am gustat niste kaki, care e un fel de sharon. Adica sunt foarte asemanatoare ca fructe, unii chiar confundandu-le. Mie nu mi-a placut nici textura, nici, mai ales gustul pe care l-am asociat cu cel de para rascoapta, foarte departe de ananas si piersica asa cum am vazut ca se scrie pe ici, pe colo ca ar fi.
      De refuzat diverse si eu am a vut parte zilele astea. Doar fiindca n-am avut chef de nimic special ci doar de cat mai multa liniste.
      Un An Nou fericit iti doresc! :)

      Delete
  3. Eu cu iubitul meu am stat acasa.Nimic deosebit,dar e bine ca am fost impreuna.Sa ai un an frumos plin de tot ceea ce iti doresti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur pentru tine.
      Multumesc! Sa ai un An Nou cat mai bun! :)

      Delete
  4. Da, ai dreptate, trebuie desființat Revelionul! Întrebarea e ce punem în loc? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. E buna si-o ironie acum, la trecerea asta in noul An ;)
      N-o sa se desfiinteze, e o sarbatoare mult prea comerciala. Ca si altele. Vrei sa dea faliment economiile tuturor tarilor?
      Un An Nou cat mai bun! :)

      Delete
  5. Tot afara am petrecut si noi trecerea dintre ani, apoi am facut cateva vizite inainte sa ne retragem acasa. Acum doi ani a fost cu Michael Bolton, acum cu Goran Bregovic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai a fost un eveniment interesant concertul Goran Bregović de la voi. Un pic de Goran Bregović nu mi-ar fi sticat nici mie. Poate ma mai incalzeam. ;)
      Un An Nou fericit, Mihaela! :)

      Delete
    2. Noi chiar ne-am distrat chit ca mi-au degerat putin mainile chiar si cu doua perechi de manusi. :)
      Nu m-as duce la restaurant, nu pot manca atat de mult, nu pot sta o noapte doar pe scaun sau in picioare dansand, m-as simti ingradita, as obosi mai repede, m-ar deranja fumul de tigara si as mai da si bani pe toata chestia asta.
      Asa iesind in oras pentru o ora-doua e ok, acasa imi place cel mai mult. Important e sa ma simt bine, dupa vine si dansul... :)

      Delete
    3. Treaba asta cu degeratul mainilor a fost si pt. mine foarte neplacuta. Imagineaza-ti ca mai si filmam, asa, cu degetele intepenite si tremurand :(
      La restaurant nu am mancat nici eu niciodata totul, nici pe departe. Asa ca te inteleg. Muzica nu-mi placea, de regula. Oamenii din jur sunt necunoscuti 98-99% la o astfel de petrecere. Deci nimic extraordinar, chiar neplacut, cumva.
      Poate ca tot acasa e cel mai bine :)

      Delete
  6. :) Am mai îmbătrânit cu toţi încă un an!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vai, Radu! De ce mi-ai mai amintit-o si pe asta?!?!
      Dar sa stii ca pentru mine nu-i valabila ;) Eu imbatranesc cu un an doar toamna, de ziua mea :))
      Un An Nou fericit iti doresc!

      Delete
  7. Eram ferm convins că am dat un coment la acest articol .... dar nu-i bai, o să reiau: am încercat și eu această experiență, singur în Piața Unirii din Cluj, soția era la lucru și sentimentul straiu care m-a încercat îl (re)simt și acum: eram singurul ... de unul singur! Cam neplăcut, trebuie să recunosc asta. Adevărul este că nu m-am gândit la acel mopment înainte să plec de acasă ....
    În altă ordine de idei, îți doresc un an nou plin de bucurii! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bun venit pe blog! :)
      Nu este nimic la spam. De fapt, de foooooarte mult timp nu mai intra nimic la spam. Au renuntat si spamerii sa posteze de cand postez atat de rar. ;)
      Deci n-am fost singura cu idei crețe. Pe mine nu m-a deranjat faptul ca nu cunosteam pe nimeni, chiar mi-a convenit. Am putut sa-mi vad de filmarile mele. Din pacate a fost extrem de frig pentru o astfel de activitate, mi-au inlemnit mainile si-au inceput a tremura. :(
      Multumesc pentru urare. La fel! :)

      Delete
  8. ehe... Elly desi in mod inconstient romanii inca tind sa creada... tu ai pus in randuri o mare parte a realitatii. si eu am vazut genul de foto puse instant din restaurante si din alte parti asa cum ai mai precizat si tu. am vazut sau mai bine zis simtit ca foste cupluri isi faceau in necaz fiecare cu cate o alta achizitie, si vorbesc de oameni in toata firea. atunci m-am bucurat si eu macar ca sunt singura si sincera. si ca nu ma mint si ca nu dau p-afara de extaz facandu-mi selfiuri parand fericita. nu e musai. poate cum ati spus si voi o fi si varsta? cine stie.. si e normal ca fiecare cu ale lui, generatiile se schimba, oamenii se schimba si nu putem avea control. a recunoaste niste stari nu inseamna ca esti total nefericit si frustrat ci dai mai degraba dovada de maturitate si nu te ai 'matolit' asa cum e intreaga noastra natiune intr-o mahmureala continua de unii nu se mai trezesc.
    oricum trebuie sa le recunoastem si unora meritul lor pt revelioane reusite, pt ca nu ii condamna nimeni si nu ii retine nimeni
    te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anca, nu m-am simtit singura si nici nefericita. La un moment dat chiar zambeam cu vecinii la glumele spuse pe scena fiindca prezentarea mai avea si cate-o glumita inserata. Nu prea reusite dar oamenii au incercat. E drept, a fost extrem de frig pentru a sta la un astfel de spectacol, pe loc si eu facand si filmari cu camera. Tremuram toata la un moment dat. Stii? Mai singura m-am simtit uneori la revelioane din acelea organizate la local. Am fost si in excursii peste hotare, am fost si pe la prieteni, si cu familia - tot felul de revelioane am petrecut in cursul anilor. Trebuia sa vina si timpul unuia in Piata. Una peste alta, a fost frumos. Dar ideea e ca Revelionul e o sarbatoare supraevaluata. Cred ca, de fapt, e cum vrem noi sa fie. ;)
      Multumesc. Te pup si eu, draga mea! :)

      Delete
  9. Din păcate ai dreptate! Cat despre Revelion, pot numara pe degete de cate ori am fost la o astfel de petrecere. Numai ca mie, paradoxal, nu-mi plac petrecerile, nu-mi place lumea multa adusa impreuna, chinuindu-se sa se suporte. Admir, insa, oamenii care chiar reusesc sa faca din asta timp bun petrecut in multime. An bun, Elly și succes in tot ce faci!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oare om fi antisociale? Ca, de fapt, nici eu nu ma omor dupa asa ceva desi am frecventat la greu, o buna vreme. Nu din vreo mare placere ci dusa de anturaj. Cum scriam. Am constatat si ca, pe masura ce a trecut vremea, am devenit mai mofturoasa si mai pretentioasa. Astfel ca m-am tot indepartat de astfel de manifestari, ultima petrecere de genul asta fiind in 2009. Ultimul revelion cu mare pompa. Insa nu-s toti oamenii ca mine, ca noi. Unii chiar se distreaza in asemenea ocazii.
      Multumesc mult, Adriana. La fel!

      Delete
  10. La multi ani, Elly! Un An Nou cu multe bucurii si sanatate iti doresc!
    Bine ne-am gasit in 2016, sper anul acesta sa fii mai prezenta in blogosfera decat anul trecut. Mi-au lipsit articolele tale ;)

    Cat despre revelion, la mine e in fiecare an altfel. Depinde de stare, uneori am chef sa sarbatoresc intr-un fel, in alt an in alt fel si tot asa. Am facut si revelion in piata, prin 2008 parca, n-a fost rau, doar am degerat :)). Am facut si in doi si a fost frumos, si la munte, si singuri acasa... Anul acesta am preferat totusi o mini-petrecere cu catva cunoscuti la un prieten acasa. A fost placut. In schimb petrecerile mari, in cluburi, restaurante nu prea ma incanta, recunosc.
    Te pup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. La multi ani, Larisa! La fel iti doresc! Va doresc! :)
      Posibil sa fiu ceva mai prezenta, cel putin eu asa sper. Fata de anul trecut, am inceput cu dreptul anul asta. Problema e ca nu dispun de timp, muncesc mult si simt ca nu-mi prea ramane energie pentru altceva, din pacate. De ieri, de pilda, de cand am terminat saptamana de lucru, abia acum am fost capabila sa intru in online. :(
      Parca ma simt un pic mai bine acum cand aflu ca la Revelion in piata nu doar eu aproape am degerat. :)
      Multumesc pentru comentariu. Imbratisari!

      Delete
  11. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    ReplyDelete
  12. Nu-mi venea să cred că mă voi reîntâlni vreodată cu fostul meu, eram atât de traumatizată stând singur fără un corp care să stea lângă mine și să fie alături de mine, dar am fost atât de norocos că într-o zi l-am întâlnit pe doctorul DAWN, după ce i-am spus despre starea mea a făcut tot posibilul să-mi vadă prietenul revenind la mine, de fapt după ce a făcut vraja, Fostul meu iubit s-a întors la mine în mai puțin de 48 de ore, fostul meu iubit s-a întors implorându-mă că nu mă va părăsi niciodată din nou. 3 luni mai târziu ne-am logodit și ne-am căsătorit, dacă aveți aceeași situație. Este foarte puternic în treburile lui;
    * dragoste
    vrăji * vrăji de atracție
    * dacă îți dorești fostul înapoi
    * opriți divorțul
    * rup obsesiile
    * vindecă accidente vasculare cerebrale și toate bolile
    * vraja protectoare
    * probleme de infertilitate si sarcina
    * vraja de loterie
    * vraja norocoasa
    Contactați Dr. Ediomo pe e-mailul său: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    ReplyDelete