Thursday, March 8, 2018

Totul va fi bine


Dintotdeauna iubise luna mai, încă de când era o copilă cu părul aproape bălai. Pentru explozia de verde și de infinite culori. Anul ăsta însă...
După urarea de bun-venit și primele două-trei întrebări despre cum călătorise, Violeta o anunță solemn:  "Mergem la expoziție! Știu că mereu ți-ai dorit și, uite, e primul an în care ești la mine în luna mai. Și, culmea, chiar când e și expoziția."
Printre zeci de banalități, multe cam aiurea, de care se simțea jenată, răspundea Violetei ca și cum ambele s-ar fi aflat, undeva, pe maluri de apă învolburată. Simțea c-ar trebui să strige. Dar nu. Vorbea normal însă vocea parcă nu i se auzea clar. La fel, cuvintele Violetei de abia ajungeau la ea. Ori ajungeau, sărmanele, dar se izbeau ca de un zid nevăzut. Nu o mira foarte tare, începuse a se obișnui, controla bine situația. Spera doar ca Violeta să nu observe. 

O privea pe Violeta și-i zâmbea ușor încurcată, uneori. Violeta chiar că nu avea habar de nimic. Era la fel de gureșă și de drăguța ca în ultimii aproape douăzeci de ani de când se cunoșteau.
Când iubești prea mult devii un soi de autist. Și dacă simți că iubești prea intens, nici măcar tu însăți nu știi ce să faci, cum să ascunzi faptul că nu mai trăiești pentru tine. Și când nici nimic nu merge cum ți-ai dori, nu vrei să arăți că suferi câinește, compătimirea ar fi și mai dureroasă. 
Violeta nici nu bănuia în ce foc ardea ea în orice clipă, fie zi, fie noapte. Mai bine! Nici nu putea să-i spună. Mai bine stătea așa, ea însăși ca un exponat într-o expoziție... Exponatele sunt tăcute.

Plecară de îndată ce apăru soțul Violetei. 
...Credea că expoziția era frumoasă. Cu siguranță mult mai frumoasă decât i se părea ei. Era întrebată despre una, despre alta. Impresii la fața locului. Răspundea, încerca să fie cum o știau, dar tot ca o persoană autistă se simțea...Mă rog, așa cum își imagina că ar fi să fii astfel.
Nu știa cum să dreagă mecanismul stricat, de acolo, din sufletul ei. Ar fi făcut aproape orice să scape din dureroasa colivie. Poate dacă ar accepta acea invitație... 

Își făcu rezervare la autocar pentru mâine. Îl anunță că, iată, s-a hotărât, vine. O încunoștință și pe Violeta că mâine face un drum, are doar nevoie să o ducă și pe ea până la locul de unde pleca autocarul. Grija  ca de mamă a Violetei se arătă încă o dată. "Lasă-mi un nume și un număr de telefon. Așa, pentru orice eventualitate. Ca o asigurare." Poate că, totuși, Violeta simțea ceva dar delicatețea ei extraordinară o oprea să reacționeze într-un pattern comun. 

Bărbatul o aștepta acolo, exact unde zisese. Nu-l prea plăcuse în poze. Nu-l plăcea nici in carne și oase. Mai ales în carne. Înalt, prea corpolent. Zâmbitor, cumsecade. Ochelari, sprâncenat, brunet. Vorbea bine, vorbea frumos. Vorbea corect și coerent. 
"Ești mult mai frumoasă în realitate.", i se spuse simplu, cu zâmbet uimit.
De ce trebuise sa vină ea aici?!? Fiindcă el nu putea pleca din oraș, cel puțin în perioada asta a anului. Avea o emisiune pe la o televiziune... 

O duse unde locuia. I se părea că nu prea se cuvenea. Poate că nu dar voia să-i acorde o șansă, una cât de mică. Și să-și acorde și ei una. 
Divorțat. Un copil la fosta, un apartament parțial golit de mobile, pensie alimentară. Nu ușor. Bărbatul îi comandă o pizza. Niște bere, de prin frigider. Și omul povestea și din nou povestea. Ea uitase deja câte îi povestise despre el, despre ceea ce făcea, despre divorțul care-l lăsase cam falit... Uitase și cum îl cheamă. Alune, ciocolată...niște Pepsi... și se făcuse aproape miezul nopții. I se închideau ochii. De oboseală fizică dar, mai ales de oboseală a sufletului. Râsese prea mult. Și fals. Trebuia să doarmă, să uite. Ce se petrecea era o tortură care nu-i trebuia. De când ajunsese regreta că venise...
Nu scăpă fără niște apropouri. Poate, poate... Nu! Nu! NU!! Bărbat, ce să-i faci?!?! 
Alunecă în somn ca-n moarte. 

A doua zi precipită lucrurile. Ea. Cică era așteptată acasă. Taxi, gară... Era deja în tren. "Să mă suni când ajungi!" Un SMS la vreo oră, după: "Au fost momente de neuitat. Perna încă îți poartă căldura și parfumul părului. Deja mi-e dor de tine, de zâmbetul și de ochii tăi frumoși." Da, își cam imagina scena. Ughh!
O haită de câini dacă ar fi atacat-o, nu s-ar fi simțit așa...

"Hai, scoală-te!! Ți-a sunat alarma a treia oară. Ce faci, mamă??? Hai, că pierzi trenul..."
Păi era în tren... Sau nu??? Se cutremură, ca și când s-ar fi dărâmat ceva peste ea. Coșmar. Doar un coșmar fusese.
Peste câteva ore avea să fie la Violeta. Totul va fi bine. Pe moment nu. Dar va fi...

 

Această poveste parfumată a fost posibilă datorită Clubului Condeielor Parfumate, găzduit cu grație, de către Mirela.  

La multi ani, Poveste Parfumata! :)




8 comments:

  1. Draga Elly,

    Ma bucur foarte tare ca te regasesc aici pe blog!
    Povestea ta parfumata este ca de obicei foarte deosebita! Simt cum se revarsa dragostea si romantismul face scantei! :)
    Iti doresc o zi deosebita astazi, de 8 Martie! 1000 de flori şi tot atâtea gânduri bune pentru o persoană deosebită. La multi ani! Pupici!

    ReplyDelete
  2. Elly, mereu ești TU, mereu OM, mereu o extraordinară PRIETENĂ! Nici nu am îndrăznit, știind ce program încărcat ai în Norvegia și cât de departe ești acum de poveștile și blogurile lăsate în urmă, să-ți cer să participi, ți-am trimis doar invitația pe facebook și un tag la postarea destinată membrilor Clubului Poveștii parfumate! ...Dar când m-ai sunat să-mi urezi La mulți ani și, pe lângă multe lucruri frumoase, mi-ai spus că vei participa la poveste! Și atunci am știut că la tine cuvântul dat, nu e luat! Mulțumesc draga mea și …LA MUȚI ANI FRUMOȘI, drag condeier parfumat, talentat, disciplinat, respectat!
    Povestea ta, ca de obicei, lasă o îndoială. E reală întâmplarea, e ficțiune pură?! Și răpunsul nu vine, doar se întrezărește…Oh, nimic mai detestabil la un bărbat decât să scoată ceva bere din frigider și, în timp ce ”molfăie” pizza comandată, să povestească despre fosta…despre divorț, beah. Bine că a fost doar un coșmar…dar Violeta era reală și ea urma să meargă… Acel ”Ughh!” spune multe!
    E ca în filmul Ziua Cârtiței, în care întâmplarea se repetă la nesfârșit, adică până când lucrurile se leagă.
    Ediția noastră aniversară a 7 ani de Povești parfumate nu putea fi fără tine, mulțumesc din suflet pentru participare și te asigur că ai mai mult decât prietenie mea, dragă Elly! Și...încă o dată la mulți ani, azi, femeie frumoasă și deșteaptă! :)

    ReplyDelete
  3. Totul va fi bine! :) Vine un moment cand toti se trezesc din cosmar! :)
    Superba povestea! Excelent scrisa! Intalnirea (de cosmar, din cosmar) e foaaarte tare! :)
    Zile senine iti doresc, cu drag!

    ReplyDelete
  4. luna mai...Luna mai, denumită popular și “Florar” este o lună a ierburilor, o lună plină de prospețime și culoare. Imi place, luna Mai!:)

    ReplyDelete
  5. Vreau să vă împărtășesc cu toții aici despre cum îmi obțin împrumutul de la dl Benjamin, care mă ajută cu împrumut de 400.000,00 Euro pentru îmbunătățirea afacerii mele, a fost ușor și rapid atunci când aplic pentru împrumut când lucrurile se înrăutățesc cu afacerea mea dl. Benjamin îmi acordă împrumut fără întârziere. aici este e-mailul domnului Benjamin / contact whatsapp: +1 989-394-3740, lfdsloans@outlook.com.

    ReplyDelete
  6. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    ReplyDelete
  7. Nu-mi venea să cred că mă voi reîntâlni vreodată cu fostul meu, eram atât de traumatizată stând singur fără un corp care să stea lângă mine și să fie alături de mine, dar am fost atât de norocos că într-o zi l-am întâlnit pe doctorul DAWN, după ce i-am spus despre starea mea a făcut tot posibilul să-mi vadă prietenul revenind la mine, de fapt după ce a făcut vraja, Fostul meu iubit s-a întors la mine în mai puțin de 48 de ore, fostul meu iubit s-a întors implorându-mă că nu mă va părăsi niciodată din nou. 3 luni mai târziu ne-am logodit și ne-am căsătorit, dacă aveți aceeași situație. Este foarte puternic în treburile lui;
    * dragoste
    vrăji * vrăji de atracție
    * dacă îți dorești fostul înapoi
    * opriți divorțul
    * rup obsesiile
    * vindecă accidente vasculare cerebrale și toate bolile
    * vraja protectoare
    * probleme de infertilitate si sarcina
    * vraja de loterie
    * vraja norocoasa
    Contactați Dr. Ediomo pe e-mailul său: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    ReplyDelete
  8. Sunt uimit din ce in ce mai mult...in mod placut, evident. Literalmente vorbind, de mult nu am citit asa ceva, respecte

    ReplyDelete