Friday, January 13, 2012

La multi ani cu SANATATE !

Ceea ce se intampla chiar in aceste momente in strada, in cele mai importante orase din tara, este nu neaparat surprinzator. Este neasteptat. Aproape nimeni nu mai credea ca locuitorii acestei tari, "romanii" cum ii numeste presedintele, ar putea sa fie mutati, din fata televizoarelor si a monitoarelor, in strada. 
De ce ?
In special in ultimii ani, oamenii acestei tari au fost grav nedreptatiti de catre guvernanti. Li s-a furat din salarii, li s-a furat din pensii, din ajutoarele sociale, li s-a furat dreptul la munca, li s-a furat din ratia de libertate. 
Mai nou s-a incercat a li se fura si dreptul de a spera la putina SANATATE.  S-a incercat a li se fura ceva extrem de important pentru fiecare: sanatatea. 
De ce atunci cand facem cuiva o urare simtim nevoia sa-i uram si sa se bucure de sanatate ? S-a gandit cineva ? E atat de simplu. Pentru ca daca avem sanatate, sau macar speranta ca putem sa o avem, actiunile noastre, prezente si viitoare, par sa aiba sens.
De aceea au iesit oamenii pe strada. Pentru ca desi se parea ca societatea civila a disparut, iata insa ca incepe sa prinda timid curaj.  
Zilele acestea un roman prin adoptie a dovedit ca este mai roman decat multi dintre noi. Mai curajos, mai demn. Sper ca medicul Raed Arafat sa aiba inteligenta sa ramana un simbol. Caci in aceste momente el asta reprezinta pentru acest popor care parea adormit...



7 comments:

  1. Dacă ar fi cotat Raed Arafat în sondajele de opinie pentru cota de încredere a românilor, l-ar bate pe Zăus la fundu gol și prezidențial! :D

    ReplyDelete
  2. Da.. felicitati romanilor din Tg Mures, orasul unde sa nascut SMURD, si jandarmeriei Mures. Daca nu ar fi iesit Muresul in strada, Joi seara, aseara nu ar fi iesit restul romanilor din orasele mari. Oricum, ei au iesit ca ca sa instige, nu ca sa schimbe ceva, pentru ca vineri seara, Basescu deja anuntase ca va renunta la noua lege. Ieri seara lumea a iesit in strada pentru ca au vazut ca pot face o schimbare. Si asta le-a dat curaj sa strige "Jos Basescu". Ieri lumea a iesit in strada sub tutela SMURD, dar pentru a scanda Anti Basescu & PDL.

    Parerea mea este ca ar trebui sa redevenim o monarhie!. Basescu a murit, Traiasca regele!

    ReplyDelete
  3. Uite ca poate totusi, mai exista speranta...

    ReplyDelete
  4. cata vreme mai exista speranta...e deschisa calea tuturor posibilitatilor...

    ReplyDelete
  5. Interesant articol si binevenit acum ,cand speranta in privinta sanatatii, moare ultima.Felicitari!

    ReplyDelete
  6. multumesc. nu am putut trece cu indiferenta peste...

    ReplyDelete