Thursday, March 1, 2012

Nimic despre Martisoare blogosfericeCa sa fiu sincera, am avut treaba in blogosfera azi, dar nu ca sa citesc postari "de sezon"...
A venit primavara, cel putin calendaristic, si chiar si vremea pare sa confirme.
A venit primavara si aproape cu totii ne-am simtit obligati sa postam ceva, cat de mic, despre Martisor.
Am scris "aproape". Eu m-am abtinut. Si sa citesc despre...si sa public ceva despre...din simplul motiv ca n-as mai avea aproape nimic de aflat si nimic de spus.
La fel ca Valentine's Day, despre care am scris doar un pamflet...si Martisorul a ajuns o sarbatoare demonetizata. Se vorbeste prea mult despre ea...
Atator vorbe...prefer faptele. 
Am primit astazi o multime de urari de bun-simt, flori minunate (de la zambile la trandafiri si orhidee)...am primit martisoare (de la cele mai simple la cele din metale nobile)...am primit cateva sortimente de ciocolata...chiar si parfumul preferat. Toate in rol de Martisor. M-au bucurat toate. Mi-au aratat, cu prisosinta, ca barbatii din jurul meu ma apreciaza ca femeie, colega, prietena. 
Dar sa citesc atata despre aceasta zi...tot n-am putut. Si cer scuze tuturor celor ce s-au simtit obligati sa posteze ceva legat de prima zi a lunii martie.
Inchei cu o urare pentru toti cei ce vor avea curiozitatea sa ma citeasca: Sa aveti o primavara minunata!

01.03.2012

10 comments:

 1. Ai dreptate... Pentru mine de cativa ani, sarbatorile au inceput sa-si piarda farmecul...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pentru ca mass media, prin mediatizarea excesiva, a facut sa dispara farmecul si chiar misterul tuturor sarbatorilor...

   Delete
 2. Apropo de trandafirul albastru! Aşa ceva nu se ezistă! Se pare că simbolul vechilor daci - spun cunoscătorii - era (în afară de celebrul "draco" - lupul alb)... trandafirul... albastru!!!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sigur ca nu exista in mod natural! Tocmai asta e frumusetea si de aceea am postat aceasta floare. Si pentru simbolistica ei caci inseamna armonie si/sau speranta in cazul unei iubiri imposibile...
   Se mai spune ca aceluia care descopera un trandafir albastru i se indeplineste orice dorinta.
   Se pare ca japonezii deja l-au facut...inventat...de vreo 3 ani :)

   Delete
 3. Folosind, din nou, sintagma "se pare", problema este că un mit are un sâmbure de adevăr (deci scheletul, structura) şi asta ne trimite la constatarea că în urmă cu 2-2,5 mii de ani exista trandafir... albastru! Ar fi culmea, nu-i aşa?!
  Şi dacii... nu minţeau. Nu este cu totul incredibil, ţinând seama că dacii (pelasgii, tracii) alcătuiau o civilizaţie prin excelenţă spirituală.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nu cunosc nimic despre acest mit...asta nu inseamna ca nu va fi existand :)
   Oricum, ceea ce stiu e ca albastrul florilor unor plante e dat de un pigment numit delfinidina. Unele flori il contin natural, altele nu (trandafirul, garoafa, crizantemele si gerberele).

   Delete
 4. O primavara frumoasa iti urez si eu>:D<

  ReplyDelete
 5. Deci io tot cu ”vechiturile” mele! :D Enjoy! :)
  http://www.youtube.com/watch?v=fJbzaq9Wqiw

  ReplyDelete
  Replies
  1. Fii serios! :) Oldies but goldies ;)
   Altfel, expresia asta nu s-ar fi inventat...nu?
   Multumesc :)

   Delete