Sunday, May 5, 2013

Ce înțeleaptă era Vivien Leigh!



foto personală

- Hai, mai repede, să vopsim ouăle pentru soră-ta, că acum vine bărbatu-său să le ia! Și nu vreau să le găsească neterminate.
Devreme...încă nici ora nouă dar mama, care e simbolul nerăbdării și al grabei, ceva gen 2 in 1...nu se poate schimba. Mai degrabă se poate schimba cursul unei ape.

Și așa, temperată puțin de mine și de tata și de un telefon dat soră-mii, ca să știu sigur când pleacă la "țara" lor, am stat mai liniștită. Și-am vopsit ouăle pentru ei miercurea. Total neobișnuit pentru noi, căci ziua tradițională pentru operațiunea ouă înroșite, îngălbenite, înverzite și ce le mai dă prin cap producătorilor de vopsea, este cea de vineri, de când mă știu. Surpriză! Oțetul era cam puțin, am văduvit vopseaua galbenă oarecum, așa că ouăle respective au fost cu ceva emoții. Galbenul a rezultat frumos dar cam palid...
Cumnatu-meu a venit cu nepoată-mea și au fost foarte încântați de rezultate. Calul de dar nu se caută la dinți, se zice dar chiar nu era cazul. Ouăle erau frumoase.  

foto personală

Cu toate oasele mele rupte de marți, de la cimitir, am mai mers prin grădină să curăț niște pomi de uscături. Au fost mult mai multe decât mă așteptam... N-am terminat... "After all, tomorrow is another day" a zis ea și Vivien Leigh în chip de Scarlett. De ce n-aș fi zis și eu? Mai ales că era destul de cald...După prânz am reușit să pregătesc ediția WW izbutind să nu vorbesc deși Tiger mă inspiră întotdeauna...am postat și-am făcut doar câteva vizite. Am plecat la udat...se făcuse vremea să consumăm niște apă... 

N-am aflat niciodată ce-a făcut Scarlett O'Hara...Margaret Mitchell n-a vrut să ne mai spună...eu însă, a doua zi, joi, m-am ținut de vorba aia. Am terminat pomii de curățat apoi ne-a prins căldura, întinzând cu tata, firele de sârmă între niște stâlpi. 

După-amiază, cumpărături a scris pe mine. M-am întors cocoșată și în dinți cu un braț de răsaduri de roșii aproape înflorite. M-am grăbit să ajung cu ele ca să nu înflorească cumva pe drum. Avem și noi răsaduri dar anul ăsta nu vor deloc să crească. Și să le descânt chiar nu știu.
Am pus răsadurile în apă. Nu mai era timp de ele atunci. Dar aproape că mă așteptam ca a doua zi dimineața să culeg din ele roșii coapte. 

Și-am fugit la omul de la care vorbisem cu vreo săptămână în urmă să luăm un ied. Poate ar fi fost bine să dau înainte un telefon, de verificare. N-am mai dat, credeam că ne-am înțeles. Nu ajunsese acasă cu turma de capre...așa că am făcut stânga-mprejur. Nevastă-sa mi-a spus că a doua zi, la 12,30, vine acasă cu totul și cu totul...Deci pe mâine... 
Ce înțeleaptă era Vivien Leigh! Sau Scarlett...sau Margaret Mitchell?!?  Whatever...

Se înserase... Și nu era decât joi. Mă rog, fusese...Iar pînă la Paște un veac...





16 comments:

  1. a. Aproape ca în celebrul basm popular : ai curăţat nişte pomi, ai sleit o fântână şi ai reparat (= zidit) ... cuptorul (I mean..."cuptiorul" !)... :)))
    b. Două poze superbe :
    Poza 1 : Dumnezeu a creat (şi) natura.Să ne bucurăm de ea !
    Poza 2 : Acele garofiţe mici şi suave, de câmp, cu parfumul lor discret, sunt preferatele mele.Ouăle pastel pot fi oricând prezente la rubrica de "Reflexii"...solare...
    c. Oricum, eram cu toţii în "Săptămâna Patimilor", deci era Joia Mare, sau..."Joia Neagră", deşi aceea a fost, la vremea ei, tocmai pe..."Wall Street"... :(((
    d. Mi te imaginez purtând sandale cu aripioare pentru deplasări iute ca gândul...La treburile de primăvară ale casei s-au mai adăugat şi pregătirile de Paşte.Măcar acum, de Sărbători, să-ţi revii în linişte...Doar ...linişte...Hristos a înviat !
    Cu bine şi cu odihnă binemeritată !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga mea, și eu le-am făcut pe toate, doar că miercuri, de Armindeni (1 mai), dar și joi, am fost invitați să petrecem zilele de vacanță la ”casa de la pădure”, cum e supranumită deja casa prietenilor noștri. Și a fost magnific! Ouăle le-am vopsit, totuși, joi seara, la întoarcere, deoarece mie mi-a sădit bunica aceste obiceiuri, de mică, în sânge și nu le pot lăsa: ori joi, ori se lasă pe sâmbătă! E un ritual, dar uite că le-am vopsit, de fapt le-am pictat cu Enya mea și niciunul nu s-a spart la fiert (știi, la fiert se sparg numai dacă sunt fisurate în prealabil și atunci e chiar bine să se spargă), toate au ieșit splendid, iar eu, cu curățenia terminată încă de marți, am reușit să le fac alor mei și oaspeților bunătățile speciale pentru masa de Paști, din care unele, respectiv aperitivele și un desert, au fost mâncate din ochi și pe blog! Azi ieșim din nou, trebuia să mergem încă de ieri, dar am fost invitați în altă parte și uite-așa, au fost zile frumoase, rotunde, pline și presărate cu surprize frumoase. După muncă și răsplată, ceea ce am speranța că ai dobândit și tu. Până în iulie, nu mai am vacanță, așa că mă bucur că am profitat din plin acum. Te pup draga mea, am mai lăsat informații pentru Club și povestea noastră parfumată, în caz că ai acum timp mai mult, pe fb, la Grup. Cu mare drag și gata, acum te odihnești, că așa e frumos în a doua zi de Paști! Te îmbrățișez cu mare drag! :)
      Hristos a înviat!

      Delete
  2. Deci nu sunt singura care se bucura ca trec sarbatorile.

    ReplyDelete
  3. Dar ouale ti-au iesit PERFECT! Stiu secretul, le-ai dat si cu putin ulei ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) ouale sunt tare frumos vopsite! Luciul imi place! :)
      Si eu am învatat de la bunica mea, ca dupa ce se racoresc un pic - dar înca nu sunt complet reci, sa frec ouale cu o bucatica de slanina si apoi sa le sterg cu un servetel de hârtie pentru bucatarie :)

      Hristos a înviat!

      Delete
  4. ah... treburile casei si curtii nu se tremina niciodata, asta stie orice gospodar! cât de bine te inteleg! :) Astazi abia mi-au trecut ranile pe care le-am dobândit la tuns pomii! nu vorbesc de zgârieturi si unghii rupte pana la caren ci de basici si bataturi în palme! Si cum zici... sunt atâtea de facut în casa, dar gradina nu astapta! ori faci treaba când e vremea ei, ori... o lasi pentru la anul! asa e primavara! Dar acum... ne-am linistit un pic ;)
    Saptamâna viitoare începem iar munca în curte! am cumparat o cabanuta pentru uneltele de gradinarit si va fi livrata saptamâna viitoare. Pana atunci trebuie taiati cativa pomi, planat terenul si pus placi. La astfel de munci, sunt mâna dreapta a sotului meu. Doar pe mine ma are ucenic :)
    Sarbatori tihnite, Elly draga! odihneste-te si aduna puteri zilele astea :)
    Numai gânduri bune si multa sanatate!

    ReplyDelete
  5. Eu stiu ca joia se incondeiaza oua...:)
    Cate bordeie, atatea obiceie! Dar au iesit tare bine....
    Te lasa inima sa papi iedul? Eu nu pot...:(
    Pop si seara faina!

    ReplyDelete
  6. Şi eu ştiu tot de ziua de joi. Oricum, eu le-am vopsit sâmbătă.
    Ţi-au ieşit minunat, aveau de ce să fie mulţumiţi..
    Sărbători cu bucurie şi mai multă odihnă!
    Te îmbrăţişez cu mare drag, draga mea Elly. pup

    ReplyDelete
  7. Pozele sunt superbe. Nu ştiu cum îţi ies ţie atât de bine ouăle vopsite. Mie, nu. Ştiam, ca şi tine, că se vopsesc în Vinerea Mare. Pe urmă, nu ştiu pe unde, am citit că, de fapt, asta se face joi. Şi joi a rămas.
    Ca şi tine, am tot alergat după cumpărături, în mai multe reprize.
    N-ai ajuns cu povestitul la Înviere, Şi totuşi, Hristos a îmviat!

    ReplyDelete
  8. Ce frumoase oua ti-au iesit! In Moldova se dau cu slanina ca sa straluceasca!
    Imi place mult fotografia de sus cu biserica in mijloc.
    Zile senine in continuare draga mea! Hristos a inviat!

    ReplyDelete
  9. Faine fotografiile..... toate!
    Cat despre gradinarit........ ce corvoada pe care eu nu am rezolvat-o decat jumatate! :))
    Sarbatori pascale frumoasa în continuare!

    ReplyDelete
  10. Hristos a-nviat draga Elly! Foarte reusite ouale. Intotdeauna de sarbatori e prea mare agitatie!

    ReplyDelete
  11. Hristos a înviat!
    Ai fost harnică ca o furnicuţă, Elly. :D Şi eu mă mai ghidez după vorbele minunatei Scarlett, din când în când. Şi de cele mai multe ori îmi prinde bine.

    ReplyDelete
  12. Munca in curte nu se termina niciodata, dar dupa ce ai mai pus la punct ce ti-ai propus, nu exista satisfactie mai mare, nu-i asa! Eu am avut o saptamana plina, dar pentru ca ma aflam la parinti, nu mi-am asumat toate problemele de gradinarit, eu doar udam rasadurile de rosii proaspat plantate. In rest, curatenie de primavara si cum casa parinteasca e imensa, mi-au trebuit vreo doua zile s-o termin, iar ouale le-am vopsit sambata, ca asa am apucat de la bunica si tot sambata am si gatit.
    Ouale tale au iesit perfect, la mine nu prea, dar m-am scos cu vreo doua abtipilduri.
    Asteptam si restul povestirii care sa includa si Invierea;). O saptamana luminata sa ai draga mea!

    ReplyDelete
  13. Hristos a Inviat, Elly!
    Excelent rememberul de azi, excelente intorsaturi de condei...M-am amuzat teribil dar am si apreciat stilul scriitoricesc!

    ReplyDelete