Thursday, May 16, 2013

Salutări de pe Neogen!



Anul trecut, pe 6 februarie 2012, am deschis, aici pe blog, o temă care s-a dovedit de mare interes, chiar fascinantă. Tema "Neogen". 

Astfel scriam articolul "A fost odată ca niciodată...Neogen" și titlul nu era deloc exagerat. Neogen a devenit, la începutul lui februarie 2012, doar o poveste. Pentru unii frumoasă, pentru alții poate nu. Sunt convinsă că mulți dintre cei care citesc acest articol știu despre el și despre faptul că era un foarte important site de socializare. Cel mai important din România.
Socializare de toate categoriile, pentru toate gusturile. O socializare care era altfel, diferită de cea de pe alte site-uri de gen și de pe Facebook.

La aproape două luni, pe 03 aprilie 2012, scriam un al doilea articol despre defunctul Neogen. Nu l-aș fi scris dar am constatat că pe net era un mare vid de informație relativ la desființarea sa. Primul articol s-a bucurat de un mare succes, mulți foști membri ai site-ului fiind bucuroși că exista cineva care știa mai multe despre ce se întâmplase cu site-ul. Astfel că "Ce și cine a ucis Neogen?" a răspuns multor nedumeriri și curiozități.

Mai ales acest al doilea articol este foarte căutat  (a adunat aproape 9000 de vizualizări), ceea ce înseamnă o medie de circa 20 de vizualizări zilnic. Încă.
Și, ceea ce este cel mai interesant, este că articolul încă mai primește comentarii. Ele sunt amintiri despre site, despre membrii săi, despre atmosfera unică...

Poate că nu scriam aceste rânduri dar acum câteva zile am găsit acest comentariu. Scris nu demult, pe 20 aprilie.

"Ma bucur sa gasesc aici randuri despre acel site Neogen. Da, si eu am nostalgia comentariilor de ordinul miilor dintr-un grup de "smintiti" - pentru cine isi aduce aminte de "vestitul IONESCU" din Bucuresti si "hatrul MIRCEA" de la Iasi. Eu sunt cea care care m-am "razboit" cu ei, ii avertizam ca va muri Neogen, dar nu m-au crezut.
Ii salut cu aceasta ocazie pe toti si toate, pe Amaripi, pe Marmota, Pe Mary Blue, Pe Pink si Fashion, pe Knock, Baiser .... si restul nementionati aici, dar de care imi amintesc cu drag. Va salut tot "din zbor'' cu copilotul cel mic langa mine! (stiti voi cine-s, asa e?)"

Acesta este comentariul respectiv. Dați click!
Cu ocazia descoperirii acestui comentariu, mi-am adus aminte, încă o dată, că pe Neogen existau o mulțime de cluburi în care se manifestau mulți oameni, unii foarte talentați. Am avut curiozitatea, de câteva ori, să văd ce era cu unele dintre ele. Nu prea știam eu pe atunci ce însemnau blogurile și cum funcționau. Ulterior, după ce am devenit posesoarea acestui blog, am înțeles, făcând o comparație cu amintirile mele, că unele dintre acele cluburi activau aproximativ asemănător unor bloguri colective.

Ce s-a întâmplat oare cu o parte dintre cei care avuseseră conturi pe site și care contribuiau la existența acelor cluburi, dispărute deja înainte de a fi ucis Neogen? 
Oare nu cumva o parte din viața/activitatea Neogen din cluburi s-a mutat pe unele bloguri? Este doar o părere a mea. Însă am un feeling că nu e total eronată. Ar fi frumos să fie astfel.




15 comments:

  1. Eu nu prea am stat pe Neogen, de fapt nu am avut niciodata cont, insa am prieteni a caror viata era pe Neogen. Cate site-uri au fost si cate nu vor mai fi. Dar despre unele raman amintiri frumoase, intalniri spumoase si chiar urmate de casatorii. Fratele meu si-a intalnit sotia pe un astfel de site.
    te imbratisez cu drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate, viata multora era acolo. De fapt in articolele amintite am scris despre cei care efectiv traiau pe Neogen. Cum azi, viata multora este pe FB :)
      Pentru multe persoane, raman amintiri frumoase. Comentariile facute acolo o demonstreaza, la fel acest comentariu pe care l-am gasit de curand, ultimul postat.
      Te pup, Tina!

      Delete
  2. a. Am dat târcoale "Neogen"-ului ca şi altor site-uri de socializare, dar m-am convins că nu erau de mine.M-am logat fără niciun scop ("pour les fleurs du coucou"), m-am delogat, am intrat apoi pe "Facebook", dar am plecat şi de pe el...Am cochetat şi cu YM, cu Skype....M-am bucurat de "ultimul răcnet" în materie, dar m-am retras...Fie eu m-am născut prea devreme, fie aceste site-uri (instrumente) au apărut prea târziu pentru mine...
    b. Denumirea de "Neogen" nu mi-a plăcut pentru că sună a..."NEOlitic" combinat cu "aboriGEN", "alogen", "indigen", "patogen"...etc...Asta este ! În loc de "Neogen" mai bine îi spunea "Diogene". Că tot umbla el cu felinarul aprins ziua în amiaza mare să găsească un...OM...
    c. Cum scrie şi Tina mai sus, am şi eu două cunoştinţe, mult mai mici ca vârstă, care şi-au găsit perechea pe astfel de..."neogene".
    O seară bună !

    ReplyDelete
    Replies
    1. a. Pai nu oricine se regasea acolo, ca sa zic asa :) Unora, multora, li s-a potrivit ca o manusa. Cum multora le-a placut si hi5 la vremea lui. La fel cum multa lume agreeaza FB-ul... YM si Skype sunt altceva :)
      b. Nu m-am gandit niciodata ca ar suna asa :) O vreme a fost chiar OK pana ce creearea de conturi devenise prea facila si postarea de tot felul de mizerii o rutina... Dar chiar a fost un site bun Neogenul. Batea cu mult FB-ul.
      c. Traim intr-o epoca moderna in care virtualul a capatat un rol extrem de important. Asa ca oamenii se cunosc si astfel. De multe ori cu noroc :)
      Multumesc! :)

      Delete
  3. Despre Neogen îmi aduc vag aminte. N-am avut niciodată curozitatea de a intra în vreo reţea de socializare. Ştiu că parcă era plin puşti. În tot cazul singura reţea pe care am intrat a fost Facebook, acum 6 luni, când mi-am deschis blogul, pe care deja o detest. Am intrat şi pe Twiter de două zile. Să vedem cât îi suport şi pe ăştia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu toata lumea agreeaza genul. Nu era deloc plin de pusti, faci confuzie cu hi5 :) Care nici el nu prea mai este...cel putin nu in forma in care era.
      FB-ul...si eu am facut contul tot pentru blog. Altfel nu mi-ar fi trecut prin cap. Pai pe Twitter nu vad nici eu ce se poate face.... Eu doar trimit cate un tweet...nimic mai mult. Nu stiu ce s-ar mai putea face acolo... :)

      Delete
  4. Total ...departe de Neogen.
    Am trecut să-ți las gândul frumos, salutări și spor în toate. Sunt prinsă cu munca la firmă, atelierul, examenele și multe altele de care voi povesti, dacă voi avea timp...la toamnă! Glumesc un pic, dar nu de tot. Te pup, o zi frumoasă pe Neogen sau unde vrei tu, Elly dragă! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Avea si el rostul lui si era foarte complex. :) Era, nu mai exista.
      Multumesc, Mirela! Te cred, stiu :) Si eu iti urez succes in tot ceea ce veti face in continuare :)
      Multumesc inca o data!

      Delete
  5. Ce ciudat! Îmi aduc aminte de Neogen ... Am avut cont, comunicam cu multe persoane, din toate colțurile lumii ... era ca o întâlnire ad-hoc ...Plus acele grupuri în care se postau imagini, povestiri și multe altele ...A fost frumos ...cât a durat! (se zice).

    O zi superbă, Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu am avut...comunicarea era foarte usoara. Ai dreptate, i-ai simtit spiritul, ca sa zic asa :) Cu grupurile nu stiam foarte clar ce era...de aceea si scriam aici despre ele. Am intrat pe acolo, doar sa vad. Imi amintesc ca era cu cerere, aprobare...ceva de genul. Nu m-au tentat dar stiu ca mai ales in cele literare, erau multi oameni talentati. Nu-mi prea plac chestiile facute la comun. Probabil n-as putea scrie pe un blog colectiv :)
      Multumesc pentru parere :)

      Delete
  6. Wow
    chiar ce amintiri...am fost si eu inscrisa, se pare ca, nu cu prea mult succes.
    Am imbratisat fiecare idee de socializare online pentru a-mi gasi fostii colegi de scoala, fosti colegi de serviciu, si a mai reusit ceva.
    Nu au fost destul de persuasivi cu aplicatiile. Nu au fost pregatiti pentru atatia utilizatori. Se pare ca, FB este tot ceea ce poate cuprinde preferintele tuturor utilizatorilor.
    Partea nefericita a online-ului, ca sa zic asa, sunt barierele de comunicare intr- ale scrisului

    ReplyDelete
  7. Am auzit de neogen si am cunoscut persoane care stateau muuult pe el, dar nu am avut cont. Totusi sunt de aceiasi parere cu tine, astfel de persoane nu aveau cum sa dispara din online, fie s'au reprofilat pe facebook desi nu cred ca mai mult de 50%, iar majoritatea s'au indreptat catre bloguri/vloguri

    ReplyDelete
  8. nici eu nu stiu ce înseamna Neogen... Am sa citesc, urmand linkurile spre articolele tale.
    Un weekend placut îti doresc! :)

    ReplyDelete
  9. Sunt multi care activau pe anumite forumuri sau pe...Neogen si apoi au descoperit magia bloggingului
    Deci banuielile tale sunt indreptatite :)

    ReplyDelete
  10. Imi facusem si eu cont pe un site, nici nu retin daca Neogen sau altul tot cu Neo..., pe vremea cand imi cautam un var plecat de 20 de ani in Germania si google imi spusese ca are cont pe acel site. Asa am reusit sa reluam legatura si tot asa am reusit sa imi fac o perioada nervi cu tot felul de cretini care imi scriau si imi trimiteau pupici virtuali. :))

    ReplyDelete