Thursday, October 18, 2012

Pandemia


Prin luna iulie blogosfera a fost atacata de un virus mai ceva ca virusul A/H1N1, adica ala responsabil de gripa porcina. M-a atacat si pe mine, fireste, si n-a venit dintr-o singura parte ci din trei, aproape simultan. O adevarata pandemie.
Desi nu ma sperii usor de un virusache virtual, pana la urma, atacata din toate partile, a trebuit sa cedez, sa aplic tratamentul care se impunea. Pe 28 august.

Si credeam ca gata cu el, ca virusul a trecut si ca nu mai e niciun pericol. Ca am scapat.
M-am bucurat prea devreme. Tulpini ale virusului se pare ca inca traiau in colturi ascunse de blogosfera. Astfel ca de curand virusul L.B.A. a lovit din nou. De data aceasta doar de aici si de aici, adica din doua parti. Se pare ca i-a mai scazut puterea, insa un mic tratament, combinat. tot trebuie sa aplic.
Cum, nu stiti ce virus este? Vestita si temuta Liebster Blog Awards in persoana!!

Tratamentul consta in vaccinuri (raspunsuri la intrebari). OchiiVerzi a pus 11 intrebari, Luiza inca 10... Va spuneam eu
ca virusul isi pierde din putere, scade numarul de intrebari.

Primele vaccinuri:
1. Care este remediul vostru pentru "un moment greu"?
N-am un remediu anume. Ma ajuta linistea, sa raman eu singura cu gandurile mele, poate si cateva lacrimi (depinde de moment), cateva ganduri scrise aici si o tableta-doua de ciocolata, de preferinta amaruie. 
2. Ce înţelegeţi prin moştenire? 
Poate fi sub forma de bunuri materiale sau poate fi ereditara. Cred ca mostenirea ce tine de ereditate, e de multe ori, mult mai importanta decat cea bazata pe acele valori materiale.
3. Ai fi capabil/a să laşi de la tine pentru a te înţelege cu cineva pe care nu-l suporţi?
Oho, las de la mine foarte mult, mult prea mult, indiferent ca-mi place cineva sau nu. Stiu ca unii vor spune ca nu procedez bine dar asta e. Nu cred ca ma voi schimba vreodata. 
4. Cea mai comică amintire din timpul şcolii.  
Cred ca din timpul scolii n-am vreuna asa-numita comica. Cel putin nu-mi amintesc. Da' pot sa spun una din timpul gradinitei? Vreti, nu vreti, tot v-o spun!
Mama venise sa vorbeasca cu educatoarea mea. Nu pentru mine, ci pentru ca si mama era educatoare acolo. La alta grupa. Desi trebuia sa fiu la grupa mamei, nu eram fiindca nu eram cuminte, n-o ascultam. De fapt eram foarte rebela de atunci. Mama n-a gasit pe respectiva educatoare, care ne lasase, pentru cateva minute, sa lucram ceva din plastilina. Ne-a gasit singuri si pe mine sus pe masute,  alergand cu o rigla mare, de lemn, dupa doi baieti, si ei tot pe masute. Cica-i alergam ca sa-i bat. Mama a vazut rosu in fata ochilor si s-a mirat cum sa ma dea mai repede jos de acolo. Radem si azi cand ne amintim.
5. Va mai nominalizez vreodată la astfel de joc, să ştiu şi eu ce fac :)))?
Ar fi minunat sa nu :))  Sau macar sa-mi dai dreptul de a alege daca contractez sau nu virusul respectiv, pardon, leapsa respectiva, adica sa nu fie suparare daca nu pot sa o fac sau nu-mi place si ceva din mine refuza sa o abordez... 
 

Seria a doua de vaccinuri:
6. Ce te-ar determina sa renunti la blogul tau?  
Lipsa inspiratiei si, deloc de neglijat, lipsa timpului.
7. Dragoste pe internet: pro sau contra?    
Si pro si contra. Ar fi mult prea multe de spus... Se stie ca pe net exista povesti de dragoste frumoase dar si multe, cele mai multe, urate.
8. Ce varsta ti-ai da?   
Cel mult 20 de ani, ma simt asa, mi se pare ca si gandesc asa. Asta nu inseamna imatur ci adecvat varstei de 20 de ani, adica sunt foarte deschisa la tot ce-i nou. Mult mai deschisa decat eram la cei 20 de ani.
9. Cat de des exagerezi?   
Foarte rar... de fapt nu exagerez. Cred insa ca uneori nu am suficient curaj ca in prima faza sa imi marturisesc nici mie adevaruri grave, si asta cred ca poate fi considerata o exagerare.
10. Ce ai vrea sa faci, dar nu ai curaj?   
Sa scriu un roman... al vietii mele sau macar o parte a ei... De fapt nu e vorba chiar de lipsa de curaj ci de multele piedici care pot aparea si pe care le constientizez.
11. Cat de multe regrete ai?   
Mult prea multe. Nici nu pot vorbi despre ele. As mai contabiliza un regret in plus.

Sper ca acest ultim tratament sa dea rezultatele pe care le astept. Sa nu ma mai trezesc cu virusul acesta. NICIODATA!
A, ca uitasem. Cred ca vaccinul mortal e ca n-o pasez nimanui. Daca cineva e interesat poate sa raspunda la aceleasi intrebari la care am raspuns si eu, pentru ca daca n-o pasez, nici nu voi continua cu intrebarile. Mi s-ar parea inuman.


30 comments:

  1. citeam si nu intelegeam despre ce virus vorbesti!! la un moment dat imi spuneam in gand " doamne, bine ca nu l-am luat si eu" :)))
    e, acu' am inteles! da ma bucur ca ai reusit sa scapi, esti bine si asta e tot ce conteaza. pot sa vin si in vizita, nu ma molipsesc :))
    te pop!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) Ma gandeam eu, dupa ce ma dat drumul articolului, ca o sa sperii lumea cu virusul. Dar n-am vrut asta.
      M-am lecuit de el. Chiar de-ar mai veni, m-am gandit. Iau un scaun si-i dau un cap ;) Te pup si eu!

      Delete
  2. :))Virusul asta te face sa spui tot:)

    ReplyDelete
  3. simplyuniqueword@wordpress.comThu Oct 18, 10:13:00 AM 2012

    da da.. este cu spune Robert :)):))
    foarte frumos cum ai creat o poveste. iti multumesc pt raspunsuri. raspunsul la intrebarea 10 m-a pus pe ganduri. De ce sa nu ne apucam sa scriem despre vietile noastre? Ce ne-ar opri? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai Robert e un intelept. Are dreptate.
      Ma bucur ca ti-a placut cum am rezolvat-o. Am vrut sa iasa din monotonie...:)

      Delete
  4. Deja incepeam sa ma gandesc la cv boala...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))) Dar te-ai linistit. Macar sper ca te-ai amuzat.

      Delete
  5. Nu mai vreau astfel de "virusi" si mai ales cei cu întrebari personale!
    Aici daca oferi un award la cineva este fara "contaminare".... :))
    L-ai dat si gata! O zi frumoasa draga Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si pe mine ma incurca rau astea cu intrebari atat de personale. Ar trebui sa se dea un premiu fara obligatii si fara ca omul sa se simta agresat cumva in forul sau interior...
      Eu zic ca l-am dat gata. Merci, Minnie!

      Delete
  6. Un roman despre viata ta ... de ce nu?
    Poti sa-l publici direct pe blog. Noi asteptam primele episoade! :)
    Zi placuta Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cine stie, Melly? Deocamdata nu...
      Voi mai vedea. Dar de va fi, nu va fi pe blog.
      Multumesc mult si pentru incurajare :)

      Delete
  7. A trecut şi pe la mine virusul ăsta, dar am reuşit să îmi vaccinez blogul la timp, înainte să se agraveze problema! :)) Frumoase răspunsuri! Zi faină, te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. N-am putut. Fetele au fost atat de dragute si s-au asteptat totusi s-o fac...asa ca am promis c-o rezolv. Desi e la editia a doua ;)
      Daca zici ca au fost frumoase raspunsurile, te cred. Multumesc mult!

      Delete
  8. Interesanta corelarea pe care ai facut-o cu virusul, nu m-as fi gandit :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai intai, bun venit pe blog!
      E vorba de o leapsa si cum nu-mi prea plac, mai ales din cauza formei nesarate in care se prezinta, eu incerc intotdeauna sa le transform cumva. Sa devina macar putin mai agreabile :)
      Merci!

      Delete
  9. Replies
    1. :) Ma bucur ca ti-a placut, Anastasia draga!

      Delete
  10. :))))) mi-a placut la nebunie amintirea ta de la gradi, parca te si vad! Cat despre leapsa, de acum voi preciza "pt toti ... bla, bla, bla .. exceptie facand Elly" :))) ... eu ti-am zis doar, nu e cu suparare, de asta si dau la lista, tocmai din motivul de a alege. Niciodata nu ma va deranja ca nu ai preluat o leapsa. O zi frumoasa si multumesc mult pentru raspuns! [stiu ca a fost un chin] :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, e o amintire draga mie. Care arata atat de bine cum eram si cum sunt si acum. Gata sa trec la fapte :)))
      Nu trebuie sa precizezi chestia cu exceptia, dar ai pus o intrebare si am ales-o pentru ca am vrut sa fie un raspuns amuzant.
      N-a fost chiar un foarte mare chin...dar eu sunt destul de putin entuziasmata de lepse. Foarte rar, mai fac cate una :) Asa, de dragul celor ce m-au nominalizat :)
      Merci!

      Delete
  11. Foarte frumos ai raspuns la aceasta provocare, Elly, mi-a facut placere sa citesc gandurile tale si sa te descopar un pic mai bine. O leapsa reusita in tot cazul.Ai mare dreptate acolo cand vorbesti de dragostea pe net...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca voi gasiti si ceva bun in aceste lepse. Sa ma apuc sa fac mai des, mai multe? ;)
      Eu incerc sa le schimb, sa le transform. Nu-mi plac cum vin ele, asa, seci, plictisitoare...Sunt oribile. Asa ca incerc sa fiu creativa.
      Multumesc mult, Nice!

      Delete
  12. Lepsele ne ajuta sa ne cunoastem mai bine. Frumoase raspunsuri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intr-un fel da. Dar constat ca, de fapt, nu prezinta acelasi interes ca un articol de sine-statator. Daca vad ca e leapsa, oamenii nu le citesc, oricat m-as stradui sa le fac sa devina digerabile, agreabile :)
      Multumesc mult, Dana! Sunt doar sincere.

      Delete
  13. :))) Ma gandeam la cine stie ce virus pentru calculator :)))
    Dar am prins ideea :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Nu era nimic grav...decat o leapsa...virala ;)

      Delete
  14. Super-super-super!!!
    Stiu ca nu m-a intrebat nimeni dar ;) n-as fi capabila sa las ceva de la mine pentru a ma intelege cu cineva pe care nu suport! Si motivul e simplu: singurii pe care nu-i suport sunt mincinosii si... extremistii! :)
    Dragoste pe internet? Adica... prin corespondenta?! Evident: cand e sa fie va fi! Stiu doua cupluri care s-au cunoscut in acest mod, dar n-a trecut prea mult timp de cand sunt impreuna ;)
    Ai regrete?! Inseamna ca... multe ai fi vrut sa faci si n-ai facut! Zau ca m-as mira sa regreti ceva ce ai facut! Ar fi si pacat! :)

    Viata fericita, Elly! (big hug) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Las de la mine, e drept. Chiar si pe mincinosi ii las in minciuna lor. Ma prefac a-i crede, dar fac ce cred eu :) Sa stii ca nu-i pedeapsa mai mare pentru ei.
      Am mai multe regrete pentru multe lucruri pe care le-am facut, fiindca am acordat mereu incredere nemeritata si aproape nelimitata. Nu e surprinzator sa am asftel de regrete, intelegi de ce. Am si doua-trei pentru chestii pe care nu le-am facut...si am asa putine pentru ca nu stiu ce s-ar fi putut intampla, deci nu prea vad rostul unui regret :)
      Merci, Diana! La fel!

      Delete
  15. Leapsa asta este ca o hidra cu multe capete, cred ca nu vom scapa in veci de ea. Ar trebui pedepsit cel care a creat-o, sa raspunda la toate seturile de intrebari aparute in blogosfera. :))
    Si tu te simti ca la 20 de ani? Ce tinere si frumoase suntem! Sa ne invidieze toate fetele de 20 de ani, care uita sa se bucure de aceste clipe trecatoare. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cand a aparut, in prima clipa cand am vazut-o la cineva, am zis ca e un premiu din asta, virtual. Asa se si numeste. Cand colo, ea era o pedeapsa. O nenorocire...si cuvantul hidra e prea bland.
      Daca nu scapam...eu chiar nu mai vreau s-o vad. Dar fetele nu stiau, pentru ele era noua...si n-am avut inima sa le refuz :)
      Da, ce bine ca suntem de aceeasi varsta :))

      Delete