Sunday, May 12, 2013

Răzbóiul celor Dóuă Róze



Mi se părea că anul acesta vor întârzia... Dar probabil că au așteptat să treacă Paștele cu tot alaiul său. Știau ele ce știau. Spectacolul pe care îl oferă ochilor uimiți și însetați de frumusețe și culoare trebuia să se afle în prim-plan. 

Ați ghicit deja, presupun, că vorbesc despre rozele (trandafirii) din grădina mea. Deocamdată acestea două.

Prima dată s-a deschis trandafirul roșu, mai grăbit. Sau poate că a dorit ca la vernisaj să participe doar el, să culeagă toți laurii. Și-a împrăștiat și inegalabilul parfum suav deodată cu primele flori. 

La fel de ambițios pe cât este de frumos, cel mov pastelat nu s-a lăsat mai prejos. Acum două zile a expus și el. Acestea sunt primele sale flori.
Expoziția de culoare a rozelor se va desfășura toată vara în grădină. Deocamdată se desfășoară Răzbóiul celor Dóuă Róze. Nu știu cine va câștiga... 

Vouă care vi se pare mai frumos?






Haideți să vedem ce povești din această săptămână mai putem afla de la prietenii noștri. 
Unde?  Chiar aici.


19 comments:

  1. trandafirii sunt cele mai nobile dintre flori! fiecare este frumos in felul lui, dar daca trebuie neaparat sa decid, atunci aleg pe cel roz :)
    In noua casa, am reusit anul acesta sa relizam un rondou cu tandafiri. I-am plantat abia de o luna, din fericire s-au prins toti - i-am comandat la o firma de gradinarit la 700 km departare, si au venit in cutie de carton, cu radacinile fara pic de pamânt! am avut mari emotii! :) abia astept sa înfloreasca, dar la mine mai dureaza.... Sunt 21 sorturi de trandafiri englezesti, dublii si puternic parfumati - asa i-am comandat :) sa vedem daca ne-am pacalait! dar la pretul de 9 euro/ butucel, nu cred ca isi permite nicio firma sa însele! Fiecare are propriul nume, am facut o "oglinda rondoului" ca sa nu le încurcam numele :))) Am sadit si levantica printre ei. Mi se pare combinatia ideala. Am sa postez si eu fotografii, dar probabil la toamna :)
    te pup. O duminica minunata iti doresc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cel roz e un roz cu tenta mov. E foarte frumos insa aici de abia inflorise. In cateva zile va fi la fel e involt ca si celalalt.
      De abia astept sa ne prezinti frumosii trandafiri achizitionati. M-ai facut curioasa. Vor inflori si la voi, probabil pe la inceputul lui iunie. Sau mai tarziu?
      Multumesc, Carmen! :)

      Delete
    2. în conditii normale de temperatura, clima din zona Bavariei in care locuiesc eu nu se deosebeste câtusi de putin de cea din orasul din care vin - Sibiul. (sunt nascuta in Bucuresti, dar am trait 30 de ani in Sibiu). Nu avem caldurile sufocante ale Bucurestiului, dar vara e vara si iarna, blânduta :) Trandafirii din Augsburg ar fi trebuit sa fie in acelasi stadiu cu ai tai... Anul acesta insa, nimic nu a fost normal! Am avut zapada pana la inceputul lui aprilie! si de atunci pana acum (cu mici exceptii)am avut ploi si racoare. Acum sunt Sfintii de gheata si avem un pretext pentru zilele racoroase, cu 5-6 grade dimineata si maximele amiezii cu 14 grade! De saptamana viitoare se zice ca vine vara... O astept!
      Trandafirilor mei, abia le-au dat frunzulitele. Suntem fericiti ca nu s-a pierdut niciunul prin replantare, dar de inflorit... ohoooo! De aceea am zis ca probabil voi putea prezenta florile in septembrie. Hm... cine stie, poate mai devreme :) Sper!
      O seara frumoasa, Elly!

      Delete
  2. Crezi ca pot alege între atatea frumuseti?
    Sunt superbi trandafirii dar sunt tare pretentiosi! Mai ales cand fac acei "paduchi verzi" O adevarata tragedie!
    duminica faina draga mea!

    ReplyDelete
  3. Draga mea, superbă postare!
    Sunt frumosşi amândoi, nici nu ştiu ce să aleg.
    Iar doamnele venite înaintea mea la vernisaj nu mă ajută cu nimic :))

    Hmmm.... cred că cel roşu mi-e potrivit în acest moment. :) mulţumesc frumos, Elly. te pup!

    ReplyDelete
  4. Sunt foarte frumosi trandafirii din gradina ta, Elly. Ma bucur ca avem si noi astfel ocazia sa-i admiram. Tocmai citeam ca sunt cele mai populare flori de pe planeta. :) Desi florile mele preferate sunt altele, nu pot sa nu dau cezarului ce-i al cezarului si sa recunosc ca trandafirii sunt absolut superbi, indiferent de culoare. Asa ca prevad o batalie destul de apriga... Si daca tot ai intrebat, hai sa raspund: cel rosu. :D

    ReplyDelete
  5. sunt absolut superbi amandoi,cel rosu "arde" de frumusete,cel mov e suav si discret...
    sunt sigura ca isi vor imparti pe rand laurii,ii merita!
    cel rosu titusi mi s-a lipit de inima dar ma voi intoarce la cel mov :)

    ReplyDelete
  6. a."În numele trandafirului" (adică al...Regelui florilor !) vă implor să puneţi capăt "Războiului celor Două Roze" deoarece "L' important c'est la rose" (Gilbert Bécaud, n'est-ce pas ?!), şi nu mai contează ce culoare (apolitică !) are....deşi câştigător trebuie să iasă până la urmă ..."Doar un trandafir" (Viorela Filip)... :)))
    b. Nu înţeleg de ce trei o-uri au un accent grav...Chiar aşa de..."serios" să fie oare...întrecerea ?
    Cu bine şi cu parfum de trandafiri...roşii ! :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acum mi-am amintit : accentele sunt...ascuţite, precum spinii trandafirului.Nemţii spun "Keine Rose ohne Dornen", adică frumuseţea comportă (uneori) şi...durere !

      Delete
  7. Cel rosu e superb.
    Eu am doar tradafiri roz si galbeni si la mine castiga cel galben ... adica va castiga cand vor inflori anul acesta, la mine toate sunt intarziate :)
    Duminica placuta, parfumata si plina de culoare!

    ReplyDelete
  8. Ce câmp de luptă ai în grădină :)
    Îl prefer pe cel roşu, pare mai bogat.

    ReplyDelete
  9. Superbe flori! Nobile cum spune si Carmen mai sus.
    Sora bunicii mele avea o alee intreaga plina cu trandafiri rosii sin poarta pana-n usa casei. Vara era superb. Iar parfumul lor...Doamne, era divin!
    Eu acum n-am o gradina a mea, dar ma bucur de trandafiri oriunde ii gasesc... inclusiv in poze. Asa ca sper sa ne mai delectezi cu poze din gradina ta :).
    Seara faina!

    ReplyDelete
  10. Sunt minunate amandoua! Din partea mea un vot pentru gratia celui roz!
    Seara placuta Elly!

    ReplyDelete
  11. Trandafirii au frumusetea si mirosul asta inconfundabil. Cei din comert nu sunt asa fermecatori. Astia din curte au un miros mai puternic. Din razboiul celor doua roze castiga roza rosie, in ochii mei, cel putin in poze.
    O saptamana plina de parfumul linistii sa ai, draga mea!

    ReplyDelete
  12. Nu cred ca as putea alege... eu ador trandafirii... sunt la fel de frumosi amandoi...
    Am si eu in gradina infloriti... dar albi :)

    ReplyDelete
  13. :))...nu pot sa aleg...ai trandafiri tare frumosi!

    ReplyDelete
  14. Cedl roz e delicat, ca o iubire de adolescenta, timida si pura. Cel rosu e ca o dragoste pasionala, a celei care are deja o viata in spate si stie cat de profund poate fi sentmentul acesta. II aleg pe amandoi pentru ca sunt doua expresii, doua faze ale iubirii. Sa ai o zi minunata, Elly! :)

    ReplyDelete
  15. AMANDOUA! :) Eu sunt Elvetia :)

    ReplyDelete
  16. Nu ai cum sa spui ca una este mai frumoasa si alta mai putin frumoasa. Trandafirii sunt poate cele mai frumoase flori. Sa ii compari pe cei doi de aici este ca si cum ai compara, dupa cum spune mai sus Gabriela, o fata tanara si pura cu o femeie matura, implinita si inca seducatoare.

    ReplyDelete