Monday, July 23, 2012

Batjocura suprema: Boicot la referendum


Gata! PDL-ul impreuna cu presedintele suspendat s-au hotarat sa boicoteze referendumul pentru suspendare.
De ce vor asta? Probabil vestile din teritoriu nu sunt deloc încurajatoare. Probabil sondajele care se tot publica arata o intentie de participare la vot ce depaseste acel 50%+1, si, mai grav pentru ei, apetența oamenilor de a pune stampila pe "DA" pare sa depaseasca un procent de 60%. Cel putin pe moment.
Basescu vrea boicot de teama ca va fi umilit de votul populatiei Romaniei si din disperare.

Parca pana mai ieri spunea sa vina oamenii la vot. Dar nimic nu mai mira, ne-am obisnuit in ultimii 8 ani cu minciuna prezidentiala. A fost atat de frecventa in aceasta perioada incat inclin sa cred ca este vorba de mitomanie.
Si cei de la PDL, care vin in diverse studiouri sa sustina punctele de vedere basiste, sunt atinsi de mitomanie care este atat de evidenta incat nu poate provoca decat o greata profunda.
Toti acesti reprezentanti ai PDL, trimisi in studiouri, evita orice discutie la subiect, intorc orice vorba, incearca a aplica permanent o logica intortocheata, stramba, pe dos. Nu sunt capabili sa dea un raspuns la o intrebare, nu pot aduce un argument viabil, valabil ori acele argumente pe care le aduc, toate sunt ilare, nefiresti. Incearca sa transforme totul intr-o disputa, intr-un circ, de multe ori de cel mai jos nivel. Si peste toate acestea, pe fețele lor troneaza un larg si permanent zambet ce nu poate fi catalogat decât ca fiind tâmp.
Nu stiu cum de se abtin cei ce modereaza emisiunile sa nu le traga un dos de palma. Un dos de palma ca acela
generator de pixel albastru.

Niciunul dintre ei nu recunoaste ca presedintele suspendat este responsabil pentru programul de austeritate dur, in care Romania a fost doar cobaiul FMI si al UE si care a dus tara unde este acum.
Niciunul nu recunoaste ca politica gresita a PDL a avut ca rezultate crearea unei adanci prapastii intre toate categoriile sociale, ca a dus la ura nemaintalnita care domina societatea romaneasca.
Niciunul nu recunoaste ca aceasta politica a dus la subminarea economiei, fapt care reiese cu fiecare nou audit prezentat de catre cei ce au preluat de doua luni si ceva respectivele ministere.

Oamenii care au furat ca-n codru timp de 8 ani, care ne-au mintit fara sa clipeasca, care ne-au batjocorit zi de zi in aceasta perioada, spunandu-ne cu nerusinare ca au facut asta pentru binele nostru, s-au aliat in aceste zile, cu mai multa determinare ca niciodata in ultimii 8 ani, ca sa sustina numai neadevaruri, ca sa continue sa ne pacaleasca.

Stabilitate, democratie, interes national, stat de drept, justitie corecta si multe altele...cuvintele acestea in gura lui Basescu suna a blasfemie.
Omul care-i jigneste pe toti: unul e plagiator, altul chiulangiu, altul e morsa competenta, alțiii puscariabili... vorbeste despre adevar, vorbeste despre cinste, vorbeste despre corectitudine sau despre responsabilitate, fara sa stie sau sa-i pese ce sunt cu adevarat.

Desi este terminat de spaima, pe care si-o ascunde sub rasul forțat, asta-seara, pe B1, am vazut cum lui Basescu i se rupe de poporul roman si de Romania. Orice cetatean al acestei tari ar trebui sa inteleaga despre ce este vorba. Basescu ne considera prosti pe toti, batjocorindu-ne in fiecare zi de pe ecranele televiziunilor. Asta-seara ne-a fost servita batjocura suprema.

In afara de felul cum actioneaza PDL-ul, mai e ceva alarmant. O  parte din mass media si din blogosfera, mai ales partea care se considera mai sofisticata, prin atitudinea pe care a adoptat-o, sprijina acest boicot, pe față sau fara a constientiza greseala. Fara sa inteleaga ca abia prin sprijinul acestui boicot fac cel mai mare rau Romaniei. 

20 comments:

  1. Imi este scarba! Toti la vot, nu ca in parlament, cand slugoii nu aveau voie sa voteze. Cei care sugereaza boicot sunt niste jeguri!

    ReplyDelete
  2. Sunt de acord cu tine.
    Dar sunt uimita cand aud in tramvai sau autobuz, oameni care inca mai cred minciunile presedintelui suspendat !
    Eu ma duc la vot.

    ReplyDelete
  3. De admirat comportamentul tau, Elly! Normal ca la vot!
    O zi bună, dragă Elly!

    ReplyDelete
  4. Poate Basescu nu a procedat corect, nici Antonescu nu va fi corect (daca va iesi) si nici cine-l va urma si nici cel de dupa etc., si asta doar din simplul fapt ca toti cauta sa fure ... cateodata ma intreb ce rost mai are votul ... e ca si cum te-ai duce la magazin si te-ar pune sa alegi intre o paine alba veche de 3 zile si una neagra veche tot de 3 zile ...

    ReplyDelete
  5. OchiVerzi, nu toţi sunt hoţi, după cum nici toţi monarhii nu sunt corecţi. În ţară mai sunt şi mulţi oameni cinstiţi care vor ieşi la iveală după ce apele duc gunoaiele.
    Elly, cu sau fără boicot Băsescu va pleca. Sunt mult mai mulţi români decât crede el care nu-l mai acceptă, inclusiv în cadrul PDL. În cazul unui boicot reuşit Băsescu trebuie să-şi aducă aminte cum a fost înlăturat Ceauşescu. Acum nu este securitatea mai tare ca atunci.

    ReplyDelete
  6. Elly, tu stii ca eu evit cat pot subiectele legate de politica, dar de data asta ma intreb ce ar fi facut oricare altul din postura de presedinte, cand tara a intrat in criza. Ce solutii aveau?

    ReplyDelete
  7. Liviu zii tu unu din politica .... sa fie corect, nu cred ca exista asa ceva....ma duc la vot ca sa nu`i mai vad fata aia de ratat pe la tv :)zi faina.

    ReplyDelete
  8. vor sa skimbe ceva?sa ii scoata pe toti de la femeia care spala WC-urile pana la presedinte...sa ii scoata sa bage altii noi si atunci o sa schimbe ceva cu adevarat..pana atunci nu o sa se scimba nimic iar vot?...in iarna iar vot?hai frate de la tara BREAKING NEWS am ajuns la tara CU VOT

    ReplyDelete
  9. Oh,doamne!Prefer sa nu intru in polemici:))

    ReplyDelete
  10. Lupta intre pilosi, pleaca unul si vine altul cu alte neamuri care trebuie hranite. Ceausescu pentru ce a fost impuscat?

    ReplyDelete
  11. Deja totul devine o gruma proasta.

    ReplyDelete
  12. Elly, poporul va merge duminica la vot. :)

    ReplyDelete
  13. Boicotul este șpițul în testicole pe care-l primesc Barosso și Merkel (ok, poate doar Barosso, dar eu am impresia că și Merkel se bărbierește - în fine, e o altă discuție asta...). Pentru că au dat o mână de ajutor unui animal politic aflat conjunctural în aceeași familie politică alături de ei. Așa merită și sunt extrem de curios care va fi mesajul lor public în legătură cu ce se întâmplă în România, acum când a devenit o certitudine lașitatea PDL și a lui Băsescu.
    În legătură cu votul însă, știi părerea mea. Vreau 8 milioane de voturi vs Băsescu, dar vreau referendum invalidat. Urăsc din toți ficații CCR și slugărnicia lor vomitivă afișată deșănțat, mergând pe ideea de miserupism (pentru că ei sunt 'cei mai tari' din țară), dar în același timp urasc foarte mult și mai ales nu pot să uit, anii în care USL a făcut zero efort în a mă scăpa pe mine de japițele astea. Motiv pentru care nu vreau să-și ia toată puterea rapid, fără efort, total, cu ajutorul meu. Vreau să-i văd cum guvernează ei o țară în criză, cu un Euro dus în cap, și un Președinte ținut la Cotroceni de CCR și UE.
    În legătură cu guvernarea USL e o altă discuție pe care n-o încep aici, deoarece că risc să mă lungesc teribil, pentru că eu când încep, termin foarte greu...chiar și când e vorba de scris. ;) Am considerat din start că e o eroare teribilă acceptarea guvernării cu 8 luni înainte de Parlamentare. Trebuia să lase PDL-ul să-și rupă definitiv gatu' dacă tot n-au făcut nimic pentru a mă scăpa pe mine de Basescu&PDL timp de 3-4 ani.
    Așa că eu unul sunt mulțumit de un scor 90%-10% la vot, dar Băsescu back to Cotroceni, pen' c'așa vrea CCR, Barosso și Merkel. Sieg heil!

    ReplyDelete
  14. sunt multi ce nu au legitimat prin vot clasa politica (a se citi clasa politica, in totalitatea ei), iar ca sa-mi definesc pozitia voi continua, alaturi de ei, aceasta forma de a le arata ca trebuie sa schimbe ceva... (de multi ani nu am gasit vreun model in viata politica caruia sa-i ofer votul meu, iar in acest moment, cu atat mai mult, voi dori sa nu fiu parte a unei telenovele in care toti se intrec in jigniri/acuzatii, evitand orice forma de cumpatare in dialog, esentiala pentru a te privi in ochi si a doua zi)

    voluptatea cu care se foloseste termenul pro-Basist, folosind un limbal anti-Basist (sau invers), traseaza o linie ce fisureaza societatea in doua parti, peste care nu-si pot da mana... aceasta este de fapt criza si lipsa noastra de maturitate democratica (toleranta fata de opinia celuilalt)... in fond, daca te extragi din context si reusesti sa te obiectivezi, vei observa ca dialogul celor doua parti este la fel de lipsit de esenta si moralitate...

    in concluzie nu vor avea girul meu, pana la restructurarea lor... s-ar putea sa nu apuc acele momente

    ReplyDelete
  15. Băselică-pipilică???
    Lui de votu' mei i-e frică???

    Bine, PA! Îi urăm sincer și călduros!

    ReplyDelete
  16. Dacă mai trăia Caragiale...ar fi avut ce să scrie, pentru 100 de ani! A ştiut el de ce a trăit ultimii ani în ...Germania! Halal să ne fie!

    ReplyDelete
  17. Păi, dacă Marinaru' a mers din batjocură în batjocură, din mârlănie în mârlănie, cum s-ar fi aşteptat cineva ca, în aceste clipte critice pentru el, să se comporte altfel?!

    Deşi suntem asaltaţi de o minciună repetată de milioane de ori - că ‘Băsescu = progres, democratizare, europenizare, dreptate, corectitudine, UE’, iar ‘ceilalţi (oricare ceilalţi!) = înapoiere, totalitarism, ieşire din Europa, nedreptate, corupţie, Rusia’ - aceasta tot minciună rămâne...

    Este cazul să ieşim de sub vraja ei şi să votăm DA!

    ReplyDelete