Sunday, February 19, 2012

Rege, caut regină


Un rege,voia să se căsătorească și habar nu avea cum să-și aleagă viitoarea regină.
Se gândeste el ce se gândește câteva zile și dă apoi un anunț, în întreg regatul, cum că își caută soție, și că toate tinerele fete sunt chemate să se prezinte la palat.


În ziua hotărâtă, la curtea regală se prezintă tot felul de tinere dornice să devină regine.

Intră una dintre ele.
Regele zice:
   - Cât face, dragă, 3 + 2 ?
   - 5, Majestate! răspunde tânăra fată.
În sinea lui, regele își zice:
"Ooo, dar nu e doar frumoasă, este și isteață !"

Intră o a doua tânără.
   - Cât face, dragă, 3 + 2 ?  întreabă, din nou, regele.
   - Nu știu, Majestate! răspunde, oarecum încurcată, aceasta.
"Ooo, dar nu e doar frumoasă, este și modestă !" își spune regele în gând.

Intră a treia. Aceeași întrebare:
   - Cât face, dragă, 3 + 2 ?
   - 4, Majestate! vine răspunsul prompt și sigur al fetei.
"Ooo, dar nu e doar frumoasă, este și glumeață!"...

Nu știu dacă, după cum a decurs "castingul", regele n-o fi cumva și în ziua de astăzi tot fără regină...




23 comments:

  1. Un rege care vede doar partea plina a paharului :)

    ReplyDelete
  2. Probabil ca-i era greu, dintre atatea frumuseti sa aleaga una singura. Trebuia sa se duca la arabi :))
    O poveste cu final interpretabil :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, destul de greu... :)
      Nehotaratului rege ii placea ideea de frumusete...femeia... intrebarea era doar o autoamagire...care insa nu l-a ajutat cu nimic... :)

      Delete
  3. Morala... Barbatii, in general, sunt niste dobitoci in fata unei femei frumoase!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca spui ;) :))
      In general, in fata frumusetii, oamenii au tendinta de a uita de exigenta...

      Delete
    2. Oamenii, in general, in fata frumusetii, in general, e o chestie si ai dreptate... Barbatii in raport cu femeile frumoase, in general, este asa cum spun eu si stiu ca am dreptate! :))

      Delete
    3. Prea vorbesti ca un expert ;)
      Incat, si daca as dori sa te contrazic...nu pot :))

      Delete
    4. Ha ! Ha ! Abia acum am citit comentariile astea dupa ce am facut comentariul off topic mamut de mai jos ! Zau, daca eu nu sunt exceptia care poate confirma regula ! Eu am impresia ca tocmai in fata frumusetii devin ff subit ultra exagerat de rigid de exigent !! Dar nu neaparat fata de frumusetea insasi, insa fata de tot restul lumii, incep sa doresc sa dirijez circulatia, sa ii oblig pe unii sa stea in loc si sa admire acea frumusete, sau sa ii gonesc pe altii pe care nu ii consider indeajuns de merituosi de a se apropia de acea frumusete, si, mai rau, in toata aceasta tevatura de activitate social nerecomandabila si inutila din partea mea eu insumi devenind atat de preocupat de protejarea si bunastarea acelei frumuseti incat ma pozitionez la un moment dat chiar cu spatele la ea si nici nu apuc sa ma bucur si eu de ea, tot dirijandu-i pe altii si trasandu-le indicatii de comportament adecvat in fata frumusetii ! Sunt un adevarat moralist moralizator + deosebit de avar/rigid fata de frumusete...pur si simplu nu permit nimanui sa se apropie prea tare, devin paznic, mai rau, caine de paza feroce (ma rog, nu am eu mutra de feroce, dar oricum asa ma simt) ! Eu daca as avea o functie de leadership in Min Culturii, cred ca m-as comporta mai rau ca un zbir, mai rau ca un inchizitor, mai rau ca cel mai mare comisar politic din toate timpurile ! Ar cadea capete in jurul meu ! Desigur, in mod natural, in conditiile actuale din Romania, dar probabil ca nu numia de acolo, as fi dat afara in mai putin de 48 de ore si s-ar pune pe seama mea si toate relele si neajunsurile guvernului respectiv plus a tuturor guvernelor anterioare ! As deveni imediat cap de afis al unei campanii de mass-media de "Asa NU !" punandu-mi-se de gat si eticheta (probabil in mare parte chiar adevarata) "Intolerantul incompetent si ignorant al domeniului Frumusete"

      Delete
    5. Nu mai doresc sa comentez ce as face eu din acel Institut Cultural Roman, asa autodeclarat chiar pe site-ul propriu, un institut (bugetar) de importanta vitala nationala, pe care eu de mult l-am evaluat ca incompetent si total disfunctional, (indiferent de cine a fost la conducerea lui), si cat de grobian m-as purta cu toti mofturosii de la Uniunea Scriitorilor care s-ar vaoicari in fata mea ca nu au primit invitatii sau fonduri adecvate pt a participa la Salonul de Carte de la Paris, (indiferent de factiune pro sau anti Patapievici/Marga, sex, studii, experienta profesionala, prestigiu, etc) !

      Delete
  4. Regele si-a gasit regina intr-un final....

    Intra si a patra, o frumoasa si hotarata romanca. Aceeasi intrebare:
    - Cat face draga, 3+2?
    - Cat vrei tu Majestate! vine raspunsul suav al fetei....

    A fost o gluma, sper sa nu se supere nimeni....:)....cei cu un spirit patriotic mai dezvoltat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Corect! Scopul scuza mijloacele!

      Delete
    2. @Teo...e un final posibil...multumesc :)

      @cezar... nu chiar intotdeauna :)

      Delete
    3. Intră și a cincea, rujată, fardată și siliconată. Aceeași întrebare :
      - Cât face dragă, 3+2 ?
      - 100 de euro de fiecare!


      Fără supărare, dar se mai întâmplă să găsim și astfel de "regine"

      Delete
    4. :)) Bun venit la poveste!
      Ca se mai intampla sa le gasim e de inteles...nu stiu cum de le si aleg unii...regi ;)
      Suparare pentru cine? :)

      Delete
  5. imi plac povestile,nu pot sa ma abtin.
    -cat face 3+2?
    -cum?? tu nu stii cat face 3+2?? atunci tu nu esti regele meu :))

    ReplyDelete
  6. Iata o poveste cu totul inedita ! Eu nu stiu de vreo poveste sau chiar banc in care un barbat ar cauta o consoarta prin metoda alegerii din mai multe candidate, el insusi asumandu-si aceasta raspundere de alegere. Absolut toate pe care le stiu eu au in centru o alegere efectuata de femeie (printesa, regina, regina mama, etc). Stiu povesti in care barbatul cauta o femeie unica si speciala pierduta sau ratacita sau luata prizoniera sau chiar posibil iluzorie, insa in acest caz nu se pune vorba de vreo alegere, ci alegerea a fost deja facuta (asta probabil intamplandu-se si in multe situatii de casting profesional real) !

    Dar nu e o critica, doar am fost surprins, efectiv nu ma asteptam la un banc de genul asta, desi desigur el poate confirma faptul ca barbatii nu sunt in stare sa faca alegeri bune atunci cand au de facut asa ceva intre mai multe optiuni, oricare ar fi ele, nu neaparat referitoare la vreo consoarta. Deoarece exista destule articole in mass-media mai recenta despre stressul cauzat in populatia generala de faptul ca lumea pare a se lupta zilele astea cu un nr exagerat de alegeri (spre deosebire de alte timpuri istorice cand poate varietatea ofertelor pt diverse bunuri de consum, cariere, optiuni de vacanta, etc, nu era chiar atat de mare, de obicei punandu-se mai mult problema, vrei sa traiesti sau vrei sa mori, si poate numai la nobilii cei mai de top punandu-se poate si o problema de gen daca sa fie prieten cu un rus sau cu un turc, sau alte nationalitati pertinente locurilor), chiar am inceput sa ma intreb daca asa per total femeile au o abilitate de alegere fara stress prea mult mai mare decat barbatii (stiindu-se ca in general cand ai de ales se creeaza totusi ceva stress...dar cine e mai stressat, femeile sau barbatii, sau e la fel pt ambii, in caza ca se pune pe masa acealsi tip de obiecte din care se poate alege, adica a alege de ex un sampon printre mai multe branduri, sau a alege chiar unde sa se petreaca o vacanta printre mai multe optiuni chiar atractive si totusi similare) ?

    Din cauza articolului tau, am dat si search pe Google scholar nu numai pe Google simplu ca sa aflu ce s-a mai descoperit in acest sens ! Este uluitor, insa nu am gasit decat 1 singur articol serios din 1985 referitor la aceasta intrebare (desi e posibil sa nu ma fi priceput eu sa dau search cu termenii cei mai buni, plus nu am cautat decat in lb engleza si poate asta a fost o greseala, ca trebuia sa caut si in germana, dar chiar am incercat mai multe variante in engleza), insa din pacate articolul respectiv nu se poate obtine decat contra cost, si nu am gasit o sumarizare pt ca e ff vechi. Absolut toate articolele ulterioare de atunci incoace se refera la chestii oarecum off topic legate de utilizarea femeilor in campul muncii in moduri nediscriminatorii sau chiar discriminatorii in sens de posibila avantajare de handicap, insa asa ca ton se refera la femei ca receptor pasiv, cvasi obiect, nu se refera la femei ca si cum sunt ele cele care au puterea de alegere sau carora li se ofera aceasta putere de alegere ca sa se vada daca se pricep sau nu, sau daca au anxietate legata de aceste alegeri mai mare decat barbatii. Este ff ciudat, insa recunosc ca nici nu am cautat ff riguros, si daca cineva are curiozitatea sa caute intr-un mod poate mai expert decat am reusit eu, si ajunge la vreo informatie cat de cat pertinenta intrebarii initiale, aceea de daca anxietatea legata de alegere/optiuni este mai mare la femei decat la barbati, sau daca femeile se pricep mai bien decat barbatii, sau le vine mai usor sa faca diverse alegeri, oricare, chiar si intre un sampon sau altul, nu neaparat legate de cariera, eu chiar am devenit curios sa aflu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. O chestie periferica pe care am gasit-o e ca se pare ca in situatii competitive performanta femeilor este oarecum stanjenita spre deosebire de barbati carora pare sa le priasca un grad de competitivitate, anxietatea legata de aceasta sporindu-le performanta (daca e de niveluri totusi utile) pe cand acest mecanism cunoscut de mult in cazul barbatilor de fapt in cazul femeilor pare a nu functiona in acelasi mod ca la barbati...ma rog, desigur fiind posibile exceptiile de rigoare, inclusiv cele legate de femei atlete...dar uite ca eu pana acum eram sub prejudecata ca un grad de anxietate (in situatii competitive) prieste la toti oamenii, atat barbati cat si femei, pt ca asa se pare ca fusesear studii de mai devreme, insa efectiv in cadrul lor fusesera studiati numai subiecti barbati, si nu se pusese problema de a studia diferentiat pe barbati vs femei, choiar daca mecanismul este biologic si se cunoasc diferentierile biologice intre barbati si femei, care sunt semnificative si importante/utile de stiut (adica nu ca discriminare rauvoitoare) pe o gramada de chestii, inclusiv de ex patologii, etc. Am ajuns din nou la concluzia ca in ceea ce priveste aplicatiile cele mai practice si posibil efectiv concret utile si bune pt toata lumea, asa ca om, (indiferent ca e barbat sau femeie) se pare ca inca exista discriminare impotroiva femeilor, sau oarecum un fel de neglijare in sensul in care se extrapoleaza la ele in mod nejustificat niste rezultate obtinute de la barbati si trec ani si ani si ani pana cand cuiva ii da prin cap sa zica, stai asa, ca poate la femei e mai altfel, si ar fi cazul sa se vada daca la ele e altfel decat la barbati si ce concluzie utila poate fi trasa din asta.

      Delete
  7. Efectiv mai demult stiu ca poate femeile erau ignorate pt ca poate nu erau considerate "om", ci naiba stie ce altceva, (exagerez, desigur), sau mai recent poate diferentierile erau ignorate din spaima irationala in fond tot prejudiciala, asa nu cumva sa se zica ca ar discrimina cineva si ar considera femeile din "alta specie" decat barbatii, sau poate ca au existat si ratiuni economice (inclusiv de finantare de studii) pt asta, sau exista prejudecati legate de chestii de gen ca pe femei le intereseaza sa cumpere numai parfumuri sau, chiar in medicina, ca ele sunt supuse in mod diferentiat decat barbatii numai la boli diferite din sfera sanilor sau genitala, deci de ce sa se studieze si diferentieri in cazul altor chestii, de ex daca femeile sunt interesate sa cumpere, stiu eu, bormasini, sau, in medicina, poate ca evolutia si raspunsul la tratamentul pt o afectiune gastrica o fi diferita la femei decat la barbati...si efectiv s eextrapolau niste chestii total fara nici o baza, in mod neriguros, si bazat doar pe superstitii, spaime, prejudecati, interese economice de moment, etc. Adica desigur ca stiu ca exista coruptie in cercetare, ins aexista si oameni seriosi, care cerceteaza in moduri ff riguroase si lipsite de conflicte de interes, insa totusi per total femeile sunt ignorate sau neglijate partial relativ la barbati. Pai si de aia tot exista chestia cum ca femeia e un mister, desi nu zic ca nu are valente de respect mistic utile, adica oarecum protectoare fata de femie ca sa nu cumva sa se simta "cobai" sau naiba stie ce alta posibila ofensa, desi desigur nejustificat in zilele noastre cand cercetarea pe subiecti umani este supusa unor reguli deosebit de stringente pt acesti subiecti, dar nici in cercetarile pe subiecti animale nu se prea studiaza diferentiat ff riguros pe masculi sau femele, decat pe domenii ff inguste, nu asa pe intreg organismul, ceea ce poate fi o greseala de principiu daca te gandesti la posibilele aplicatii pe sanatate, dar poate si o eroare etica, daca te gandesti chiar la aplicatiile economice posibil utile tuturor. Ca doar nu exista o conspiratie de oameni cercetatori de tip Frankenstein care doresc raul oamenilor (desi desigur ca exista multe filme si comedii ba chiar si tragedii reale destul de recente istoric legate de cercetarea pe subiecti umani care sa justifice aceste spaime).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sorry, ma simt vinovat de off-topic. Zau, iar sunt intolerant si ff pretentios in legatura cu domenii cu care chiar nu am nici in clin nici in maneca, si pretind intregii lumi sa se comporte etic la locul de munca !! Am un mare fix cu etica mai ales in campul muncii, in cadrul desfasurarii activitatilor profesionale ale tuturor, indiferent ce meserie or avea, jurnalisti, cercetatori, businessmen-i, artisti, profesori, manageri, etc, inclusiv chiar si amatori in activitati de hobby...precis am sa ajung la un azil de batrani sa tin conferinte despre asta in fata altori colegi azilanti senili ! In plus de asta ma simt cu musca pe caciula ca nu am reusit sa duc mai departe articolul meu de pe blog legat de imaginea femeii ideale, pt ca efectiv nu stiu cum sa merg mai departe si ma simt un adevarat ignorant, de aia si ma enervez pe altii, pe care i-am gasit mai ala indemana, in acest caz cercetatorii si ii acuz de lene si neglijenta profesionala pe ei in loc sa ma uit in propria mea ograda !...

      ...sau chiar mai bine, sa nu ma bag unde efectiv nu-mi fierbe oala, dar efectiv nu ma pot abtine...de cand ma stiu, chiar si in real life la scoala, mereu deveneam subit ff curios si studios in legatura cu un subiect total off-topic fata de ex ce ce trebuia sa studiez pt vreun extemporala, adica adaca aveam test la matematica, eu deveneam subit curios de a studia lectia de istorie, sau daca aveam lectii la romana, eu ma apucam si studiam si chiar faceam exercitii de aritmetica care nici macar nu erau obligatorii ! Si in sensul asta chiar anxios fiind din cauza testului deveneam brusc momentan si mai performant pe domenii total off-topic cu care nu aveam nici in clin nici in maneca si care nu imi erau de absolut nici o utilitate practica !! Iar in sens mai larg efectiv tot ce stiu eu din mediocra mea cultura generala imi este absolut, dar absolut inutil ca aplicatie practica in viata mea de zi cu zi, fie la serviciu, fie off serviciu, adica efectiv in cazul meu de posibil porc chiar ca au existat niste posibile margaritare total risipite in fata mea !!

      Delete
  8. E clar, barbatii inteleg nu neaparat ce este evident, ci ceea ce vor ei sa inteleaga!

    ReplyDelete