Wednesday, March 14, 2012

Bear Grylls sau Tehnici de supravietuire la Discovery


Chiar vorbeam acum cateva zile despre Bear Grylls, stiti voi, celebrul realizator, prezentator de pe Discovery, cel cu  lectiile de supravietuire din seria "Man versus Wild".
Despre? 
Eu spuneam ca Mr. Bear Grylls ma lasa rece ori ma irita cu toate "tehnicile" lui...si ca mi se intoarce stomacul pe dos cand
il vad mancand tot felul de lighioane. Si mai spuneam ca pentru cati bani probabil ca primeste pentru a realiza acea emisiune...e in stare sa faca orice nebunie...orice trasnaie. Fara a gandi la consecinte.
Aflasem si ca exact la sfarsitul lui 2011, pe 31 decembrie, un idiot pe nume David Austin a fost gasit mort lângă o staţie de tren din Highland Perthshire (Scoţia). David Austin plecase sa petreaca un an in salbaticie, dupa modelul idolului sau, Edward "Bear" Grylls. Cu toate ca inainte de a pleca să-şi împlinească visul, tânărul a urmat în ultimii ani cursuri de supravieţuire în sălbăticie...pare-se ca nu i-au folosit la nimic.
Sincer, cred ca emisiuni de genul asta nu sunt doar aiurea si inutile ci le consider de-a dreptul periculoase. Habar n-am ce urmareste Discovery prin acest gen de emisiuni. Oare numai rating? Ar fi foarte trist sa fie asa...

Nu cred ca sunt singura care considera ca o asemenea emisiune e periculoasa si ca asemenea "exemple" sunt toxice. Mereu se vor gasi tineri fara minte capabili sa urmeze "exemplul". Fara sa inteleaga ca emisiunea se baza pe trucaje, pe actiuni de multe ori regizate.

Ce-i hazliu pana la urma, e ca, toate tehnicile lui de supravietuire, nu i-au ajutat prea mult nici lui Bear Grylls. Poate in salbaticie i-ar mai fi ajutat...dar politica postului Discovery Chanell s-a dovedit pana la urma o "salbaticie" mai mare, careia expertul in tehnici de supravietuire nu i-a facut fata.

Adica, mai nou, Discovery Channel l-a concediat pe celebrul Bear Grylls.
Potrivit Hollywood Reporter, postul a hotarat sa rupa contractul cu Bear, pentru ca acesta a refuzat sa participe la alte doua emisiuni. 
Probabil satul de atatia viermi, serpi, gaze, carnuri crude, rahat... Ori satul de bani.

14.03.2012

24 comments:

  1. Nu tot ce zboara se mananca :))
    Si cum e mania asta, de a avea un idol in viata-toti maniacii mondeni, trebuie si un nebun ca sa se arunce prapastie, doar pentru ca asa facea idolul sau :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exista o multime de trazniti care, din pacate, cred tot ceea ce vad la televizor...
      Eu ma enervam de cate ori dadeam de Grylls asta pe Discovery...sper sa il vad mai rar...
      Am inteles ca unii, SARACII, nici n-o sa se mai uite pe Discovery, acum ca le-a fost concediat "idolul" :)))
      P.S.- Ai ramane uimita sa afli ca unii cred ca si toate reclamele sunt adevarate...asta apropos de chestia cu reclamele. ;)

      Delete
  2. Tampenii....tot ce e la tv..toate asa zisele reality show'uri..sunt regizate...exista un dita' scenariu in spatele lor:|

    ReplyDelete
    Replies
    1. CORECT! Eu nu inteleg cum de altii nu inteleg :))
      Si iau de bun tot ce vad...si-si croiesc idoli...si sufera cu ei si pentru ei...
      Ce-a facut televizorul din oameni! ;) :)))

      Delete
  3. Si eu credeam inainte ca tot ce e la televizor e adevarat pana ai mei mi-au zis ca e curata fictiune :)) si mi-au provocat o crunta dezamagire :)) dar acum nu mai cred :))
    Sunt cei de la Kanal D care fac din tantar armasar :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cand erai mai micuta, presupun... :)
      Toate televiziunile fac asta... totul e sa ne prindem de figura :)

      Delete
  4. :)Bear Grylls....
    omul ăsta e o poveste. şi nu o spun eu o spune wikipedia.
    sătul de bani...omul se trage dintr-o familie foarte bogată, de tradiţie în parlamentul coroanei britanice deci...nu cred că o făcea pt bani. he heeee...
    sunt multe, foarte multe de spus... http://ro.wikipedia.org/wiki/Bear_Grylls
    dar nu asta voiam să subliniez.
    mulţi dintre noi avem modele în viaţă, pe care vrem să le urmăm ca exemple.
    acum dacă eu am ca model un înotător dar habar n-am să dau din mâini şi din picioare dar mă arunc în mijlocul dunării....ce vină are modelul.
    adevărul e ca oamenii se împart în două în cei ce o fac şi în cei ce doar trebuie să privească cum se face.
    Într-adevăr are momente greu de digerat....dar face parte din legea supravieţuirii. Şi nu sunt regizate. El e în junglă cu 3 cameramani. Într-adevăr are o staţie de apelare în caz de urgenţă....pe care a folosit-o de 2 ori...
    în fine...eu îl admir.
    sper că nu te-a deranjat părerea pro Bear!
    o zi faină....

    ReplyDelete
    Replies
    1. SUnt si nu sunt de acord cu tine. Stii de ce nu?
      Pentru ca un inotator (asa, ca exemplu) nu spune "fa ca mine!" sau macar nu da iluzia celor ce-l privesc ca e foarte simplu si ca si tu poti face asta.
      Cat despre netrucare si neregizare...mai informeaza-te, te rog! A fost chiar un scandal privitor la asta, cand s-a aflat ca Grylls statea la hotel cand de fapt se credea ca e in salbaticie :))
      De atunci, si canalul Discovery a admis ca asta era o chestie prea gogonata (faptul ca B.G. ar sta ca tampitul prin toate pustietatile) si au inceput sa mentioneze ca se afla cu el o echipa...gata sa sara in ajutor, daca e cazul...
      Nu m-a deranjat...mi-a facut placere :)
      Multumesc ca ti-ai rupt din timpul propriu sa comentezi. Te mai astept!

      Delete
  5. Nu sunt de acord cu idolul..dar eu mai urmaream din cand in cand emisiunea si nah..mi se parea captivanta :D mai randeam de mama cand zicea ca i se face rau cand vede ce mananca ala :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai s-ar putea sa mai vezi emisiunea...drepturile de difuzare sunt ale postului...cred ca il vor redifuza de cate ori vor considera :)
      Si mie mi se cam facea rau... ;)

      Delete
  6. Oricum el ne arata cum se supravietuieste,nu cum se traieste.Poti trai o zi doua ca el,dar cea mai mare realitate o vezi la `I shouldn`t be alive` tot pe Discovery,arata oameni normal care ar fi trebuie sa actioneze ca Grylls.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da...ideea e intr-adevar de supravietuire...intr-un caz extrem...
      De fapt n-am nimic cu el, cu Bear...nici cu cei care il apreciaza si privesc.
      O problema am cu cei care nu gandesc cand privesc :))

      Delete
  7. Sau l-o fi trimis în vreun sat din Românica și o fi refuzat pe motiv că e imposibil de supraviețuit... Sau nu? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A fost în România .... A mâncat rahat de urs :P

      Delete
    2. :)))
      Mda...posibil.
      Nu, chiar a fost concediat...cica i-au impus conditii prea-prea ;) si s-a suparat.

      Delete
    3. Stiu si treaba cu rahatul...si cu Romania... :))
      Eu de ce spuneam ca o fi satul...de de toate??

      Delete
  8. Pe mine ma plictisesc la culme emisiunile lui. M-am saturat sa il vad non-stop la TV si dupa-amiaza si seara zici ca nu se mai satura astia de el. Deja mi-a iesit pe nas cate tehnici de supravietuire am vazut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))
      Esti baiat si te-ai plictisit de el...atunci ce sa mai zicem noi, femininele? :))

      Delete
  9. Nu prea sunt de-acord cu cateva lucrurui pe care le zici :) sa vedem si de ce.

    "e in stare sa faca orice nebunie...orice trasnaie. Fara a gandi la consecinte." Nu. Nu e in stare sa faca orice si sunt convins ca se gandeste la consecinte. Adica tipul asta a invatat alti soldati aceste tehnici de supravietuire, nu numai audienta de la TV, le-a predat unor soldati care contau pe sfaturile sale si le foloseau... faptul ca a fost premiat de catre armata pentru serviciile sale, nu inseamna ca e macar "capabil" sa se gandeasca la consecinte ?!

    "asemenea "exemple" sunt toxice" De ce ? De ce e toxic exemplul unui om care arata ca daca ar fi intr-o situatie urata, ar fi capabil sa supravietuiasca. Poate astfel instaland si o motivatie in plus in cazul in care ti s-ar intampla asa ceva, tu gandindu-te ca ai vazut la Grylls ca se poate.

    "Mereu se vor gasi tineri fara minte capabili sa urmeze "exemplul"" Pe premisa asta, ar trebui sa nu existe filme de actiune, poate se gaseste un idiot sa ia un pistol si sa-i impuste pe altii.. nu ar trebui sa existe carti de crima, poate se gaseste unul sa imite... multe din creatiile lui Jules Verne ar trebui sa nu existe, poate se gaseste cineva sa le imite... vezi, nu e bine sa facem o deducere bazata pe o astfel de motivatie ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna...cred ca e bine spus "nu prea sunt de acord cu..."
      Ba era in stare de orice...si cred ca trecutul lui ca instructor militar...nu are nicio legatura cu emisiunea aceea...care, ca orice emisiune care traieste din rating...pierde uneori masura.
      Sincer? Abia faptul ca a spus "NU" acum il apreciez la Bear...cred ca se saturase si el de cate ii erau impuse de catre cei de la Discovery.

      Stii de ce sunt toxice? Pentru ca dau iluzia posibilului...a posibilului accesibil oricarui tinerel exaltat... Cine crezi ca in situatie extrema, ar face ceea ce te invata Bear? Sa fim seriosi :)

      Aici te combat si mai si :) Care-i legatura filmelor, a cartilor, care sunt prin excelenta produse de fictiune, cu o emisiune de tip "reality show"? Sunt doua notiuni care nu se pot compara. Deci, nicio legatura! Si cu asta am spus tot.

      Iti multumesc pentru parerile expuse...:)

      P.S.- Totusi...daca n-ai observat, articolul e partial un fel de pamflet :)

      Delete
    2. Pai de ce ? De ce sa nu aiba legatura ? Oare nu stia din acele tehnici ca pentru o iritatie de nu stiu de care se foloseste aloe vera, iar planta asta se gaseste in regiunea cutare a padurii ?!... nu zic ca nu face parte si din regie treaba asta, insa eu sunt convins ca daca l-ai pune in situatie, ar face exact acelasi lucru, are pregatirea sa o faca si numai prin acest lucru e un lider de opinie in acest domeniu...

      Si de cand e iluzia posibilului un lucru rau ? Tu daca te-ai afla in padure, ai prefera sa te gandesti "gata, aici mor, nu am cum sa supravietuiesc" sau "mai, poate fac cumva si traiesc, mai mananc o insecta, imi fac un adapost cum am vazut, poate, poate reusesc.." ? Ce ai prefera ? Eu as vrea sa am speranta, astfel m-as zbate sa fac ceva. Poate nu exact ca in emisiune, insa cateva lucruri deprinse de-acolo poate le-as aplica prin subconstient...

      Bine atunci, hai sa luam un alt exemplu de carti. Biografiile - bazate pe realitate, nu pe fictiune, un fel de reality show in scris. Daca un cutarica zice ca el nu a mai avut ce invata in scoala de la 12 ani si ca a renuntat la 13 ani, iar acum are zece miliarde de dolari... ar trebui sa i se retraga cartea ? De ce ? EL asa a facut, daca sunt idioti care ii urmeaza exemplul si nu reusesc, de ce e vina lui ?

      Pamflet, pamflet, dar sa-l si argumentam ;)

      Delete
    3. Eu ma refer la ce exemplu da (nu la ce stie el)...nu zic, unele chestii chiar or fi aplicabile...dar eu, cu mintea mea, oare n-as fi in stare sa gandesc intr-o situatie extrema??
      Eu sunt sigura ca da...si poate ca si mai bine, uneori.

      Fir-ar sa fie...cum naiba o fi supravietuit Robinson Crusoe fara instructajul nepretuit al lui Bear?? Speranta as avea-o in mine...si-n nimic altceva.

      Ai pofta de contradictii...vad ;) Doar ce m-am referit la o carte...care pare sa fi avut un personaj real ca inspiratie (Robinson Crusoe). Dar trebuie sa recunosti, ca in materie de supravietuire...cartea aia chiar ne invata ceva... :)
      Si, stai linistit ca nu l-am condamnat pe Bear la moarte fiindca un iresponsabil s-a dus sa traiasca prin paduri...si-a murit acolo...Dar ma gandesc ca macar o mustrare de cuget trebuie sa fi avut cand a aflat de moartea tipului din Scotia...

      Delete
  10. Nu stiu de ce i-l criticati pe Bear.....El ne invata cumsa supravietuim in salbaticie.

    ReplyDelete
  11. Sont sigur ca (daca) ati fi intr-o situatie de supravietuire......NU A-TI MAI VORBI ASA.
    Eu am fost si EMISIUNELE CU Bear M-AU AJUTAT.

    ReplyDelete