Thursday, March 29, 2012

Regele fularelor



Sunt insomniaca. Dar cred ca deja ma cunoasteti.
De regula navighez pe net. Cand ma plictisesc insa, mai zapp-ez pe canalele TV iar cand dau peste cate ceva ce-mi atrage atentia, raman cateva minute sau uneori ceva mai mult si urmaresc fragmente din emisiunea respectiva.
Asa s-a intamplat acum doua nopti.
Am ajuns pe OTV, si in loc sa gasesc o revolta populara (ca, deh, PPDD e un partid popular) sau macar un priveghi marca OTV, cum am mai vazut unul acum vreo doua saptamani, dupa decizia atat de contestata a CNA, am descoperit, surprinzator, cea mai pasnica emisiune din istoria de vreo 10 ani a postului.
Ce credeti ca facea DD?
Pur si simplu era la ora marturisirilor si-si povestea povestea vietii celor 2-3 insi cu care era in platou si care nu prea apareau
in cadru, prezenta ghicindu-li-se doar fiindca se mai auzea cate o mormaiala aprobatoare din timp in timp.
Ce-am aflat? Lucruri "extrem de banale" despre cel ce se vrea viitorul presedinte al Romaniei.
De pilda, cum se facea bisnita in caminele studentesti din Regie si cum, stand prost cu banii, s-a gandit sa faca si el.
Si uite-asa, umbland DD prin camine, din usa in usa, a intalnit un bisnitar de care s-a lipit si de la care a invatat ceva secrete. Pe care cred ca le-a invatat mult prea bine, pentru ca in scurt timp a ajuns sa faca o bisnita destul de profitabila. Nici n-o sa va vina sa credeti cu ce. Cu fulare. Moi, pufoase, de bagasera-n boala fetele din Regie. Apoi cand a terminat de vandut toate fularele din Romania ultimilor ani de dinainte de '89, a trecut la tricouri "marinar"...ca tot venea vara. Si l-a luat si el sa-l invete meserie pe Marius Tuca, probabil din patriotism local, ca tot erau concetateni. De Tuca insa, pare-se ca nu s-a prins "meseria".
Chiar de a parut asa inofensiv, DD a avut un scop cu emisiunea asta. Sa para un biet baiat simplu, necajit, care nu s-a sfiit sa munceasca sau sa bisnitareasca, adica un om din popor, popular. Ca tot sunt noaptea la televizor destui otevei care-l privesc. Si-l aduleaza. Adicatelea, daca se mai indoia cineva, e momentul sa inteleaga cu totii ca DD este un om simplu, ca si ei.
Printre istorisirile despre parcursul propriu, DD a strecurat insa si o multime de rautati: una ar fi cea despre Tuca, alta cea despre C.V.Tudor (catalogat ca un etern perdant in lupta electorala), altele despre primarul din orasul lui natal, Caracal, sau despre o tipa de prin media careia cica i-ar fi oferit o masa la nu stiu ce restaurant...
Despre Anghel, primarul de Caracal, a spus ca "e primar de vreo 36 de ani", dar are el "grija sa-i dea acum o pauza mai lunga"... M-am informat. Pe acest Anghel, '89 l-a prins prim-secretar acolo insa primar postrevolutionar respectivul a devenit abia in 1996. Si a tot fost reales de atunci. Acum se afla la al patrulea mandat, dupa ce a mai condus orasul intre 1984-1989. Probabil ca are "gasca" lui, ca orice primar care a prins mai mult de doua mandate insa, totusi, ceva-ceva calitati o fi avand acest Anghel. Ma gandesc si eu...
Ce-i grav este ca multi dintre cei care privesc, pot crede toate elucubratiile lui Dan Diaconescu. 
Incercam si eu sa-l privesc pe DD cu admiratie, ca omul din popor, si sa ma gandesc asa: Oare s-ar scufunda lumea daca dupa un presedinte, bisnitar de carpete, am avea un nou presedinte, bisnitar de fulare si tricouri? Nu cred. Ar fi atat de frumos si bine. Si in plus ne-am mai cobori si pretentiile...suprafata unui fular fiind ceva mai mica decat suprafata unei carpete. Corect?

10 comments:

  1. am si eu in grila otv. nu stiu din ce cauza nu l-am sters pana acum. sper ca povestile oteviste ale lui dd nu au rating.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :))
      sa nu crezi ca n-am altceva de facut decat sa-l urmaresc. dar in acest caz cred ca postul mai trebuie urmarit, macar din cand in cand...pentru a fi la curent cu ceea ce mai pune la cale...nu de altceva...
      ai ramane uimit cati isi pierd timpul privindu-i emisiunile...

      Delete
    2. Chiar ca..:))Oricum e tare..mie imi plac fularele:X

      Delete
    3. Aniela, si mie imi plac fularele, esarfele...dar fara nicio legatura cu patronul OTV :))
      Multumesc! :)

      Delete
  2. Ma omor si eu dupa esarfe si fulare, dar de la el nu as cumpara! Poate transmite mitocania si asta e ceea ce detest eu mai mult! :)
    Seara placuta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai pus punctul pe "i"...omul poseda mitocanie cat pentru 100!
      Multumesc de urare. La fel iti doresc :)

      Delete
  3. Profund implicată și cu simț civic. :) Ce spune Dan Diaconescu, pentru mine e zgomot de fond. Dar ai dreptate. Mulți se uită în gura lui. Și asta e o problemă...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Nu chiar atat de profund...doar cand si cand, daca ma irita prea tare cate-un "personaj".
      Eu sunt de parere ca exact pe asta se bazeaza DD, pe faptul ca ne-otevistii il ignora...si uite-asa el isi face treaba. Prostindu-si publicul spectator...si nu numai.

      Delete
  4. Multumesc de invitatie! Particip si eu la Happy Weekend! :)
    Melly - http://mellymirror.blogspot.com/
    Seara placuta!
    PS Daca postarea nu o sa apara maine dimineata, sigur apare in cursul zilei.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK! Si eu iti multumesc ca ai placerea de a participa!
      link-ul este acesta:
      http://dragosteoarba.blogspot.com/2012/03/happy-weekend-editia-2.html

      Delete