Thursday, April 18, 2013

Blogul a fost șters




Tocmai încercam să postez un comentariu la o postare de fotografie de la MFC...
Mai avusesem două rateuri pe alte două bloguri...deja credeam că Google/Blogger au luat-o razna.
Când colo...mai postează comentariul dacă poți! N-am mai putut posta...că nu mai aveam legătură cu nimeni și nimic...
Am dat click și iară click... Mi s-a comunicat că:

"Am observat o activitate neobişnuită în contul dvs. Pentru a recupera imediat accesul la cont, alegeţi modul de confirmare a acestuia."
Și îmi cereau un număr de telefon... Am trimis dar nu mi-au mai trimis un SMS ca să încerc să mă conectez.

În primul moment nici măcar n-am înțeles la ce cont se făcea referire. Când am revenit pe blog dorind să văd ceva am încercat degeaba. N-am mai putut intra. De fapt nu am mai avut unde. Mi s-a comunicat sec și că "Blogul a fost șters"
Am încercat sa vad dacă era așa. Am intrat chiar din Google, ca și când aș fi căutat blogul. Mereu îmi afișa că blogul fusese șters. Am intrat într-o oarecare panică. Mă gândeam dacă mi-am pierdut toată munca de mai mult de un an. După ce că eram obosită peste măsură fiindcă toată ziua muncisem (sunt în curățenie generală de câteva zile), era exact ceea ce îmi trebuia.
Perioada de derută a durat poate vreo zece minute... În timp ce mă miram ce sa fac, Hapi m-a contactat pe FB, întrebându-mă dacă mi-am șters blogul și s-a oferit să mă introducă într-un grup care ar fi putut să mă ajute. Între timp îmi venise și mie o idee la cine să apelez și i-am trimis un mesaj acelui băiat.
Toate astea se întâmplau puțin după miezul nopții...nu știu câți au mai observat că pentru vreo două ore am fost out of business. 

Acum situația e sub control și țin să-i mulțumesc și public, pentru ajutorul dat, lui Spanac, unul dintre puținii bloggeri pe care-i cunosc și în real life și care a fost cel mai amabil om posibil. Și lui Hapi îi mulțumesc. Amândoi sunteți oameni extraordinari.

Concluzia e că mi-a fost hackerit blogul și de azi-noapte îmi tot pun o întrebare. I-o fi stat cuiva în gât blogul meu?!?!
 



43 comments:

  1. Am aflat de pe fb, dintr-un comentariu al lui Hapi... Nu cred ca a fost neaparat cineva care avea ceva cu tine. Am citit de multe ori pe facebook despre oameni care au intampinat asemenea probleme. Uite, vorbeste cu Emil Calinescu. Si el a patit-o anul trecut.
    Spanac e un tip super ok. Nu il cunosc decat din offline, dar a sarit mereu sa ma ajute cand am avut nelamuriri.
    Bine ca l-ai recuperat repede, ca nu ai stat in strs doua zile, cum au patit altii.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Spanac spune ca cineva a incercat sa acceseze contul. Adica blogul si ca probabil nu a reusit tot incercand asa ca Google a blocat accesul si se sterge si blogul... Oricum, a fost foarte, foarte neplacut. Pai cum as fi stat doua zile? Am incercat sa rezolv cat mai repede. Asta multumita si faptului ca am gasit omul potrivit...ca se putea sa nu am la cine apela. :)

      Delete
  2. nu-i sta nimanui in gat :))
    am mai intalnit cazuri care si-au revenit singure :-??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna, Bianca! Nu te-am mai vazut de mult :)
      Ziceam si eu asa... Ca nimic nu e imposibil.
      Sper sa nu fie astfel fiindca ar fi chiar rau.
      Singur nu avea cum sa-si revina...chiar nu...

      Delete
  3. Si eu am patit acelasi lucru acum cateva zile. Dar pentru ca s-a intamplat noaptea, nu a observat nimeni. Au fost momente de panica, stupoare, suparare. Cei care imi gazduiesc blogul reuseau cu backup sa-l faca iar functionabil, dupa cateva minute, cadea din nou.Sau era "ajutat" sa cada. Cred ca iti aduci aminte articolul in care scriam ironic ca nici nu iau in calcul ideea ca ar fi fost mana unui hacker. Nu doresc nimanui sa treaca prin asemenea momente, de aceea iti inteleg perfect uimirea. Bine ca s-a rezolvat repede si oamenii au reusit sa posteze comentarii. Activitatea pe blog nu a avut de suferit, cred.
    Dar fapta ramane. Si socul pe care il are un proprietar de blog care a muncit ani de zile si acum e pe cale sa piarda totul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. In ultimele nopti am reusit sa mai si dorm. Am fost extrem de obosita. Inca sunt.
      Da, m-am speriat fiindca ma si vedeam cum am pierdut tot. Dar speram sa se poate remedia...desi scria ca este sters. Din fericire si la mine s-a intamplat exact dupa miezul noptii. Cine n-are de lucru vad ca isi face in timpul noptii...
      Nu stiam ce sa fac daca se pierdea totul... Noroc cu Spanac :)

      Delete
  4. Am uitat sa precizez ca am ramas traumatizata dupa acea nefericita intamplare. De cate ori accesez acum blogul am o strangere de inima ca nu care cumva sa nu-mi apara iar acel odios mesaj. Doar daca treci printr-o asemenea experienta intelegi magnitudinea evenimentului.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nice...si eu sunt la fel. Azi, seara, s-a deconectat pentru cateva clipe si a trebuit autentificare. Mi-a fost teama ca se intampla la fel... :(

      Delete
  5. Aici la noi este un atac cibernetic grozav! Cad banci, ministere... Probabil ca asta se întampla si cu Google si altii...... Nu cred ca cineva are ceva personal cu blogul tau!Atacurile cred ca sunt pe companii nu pe persoane civile!
    Desigur ca are cum sa-si "revina" singur cand scapa de atac!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sper sa nu aiba. Dar a fost destul de ciudat ceea ce s-a intamplat. Nu avea cum sa-si revina. Singur nu.

      Delete
  6. Ce neplacut! Bine ca totul s-a rezolvat!
    Draga de tine prin ce emotie ai trecut!
    Numai bine draga mea!
    Seara placuta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Melly! Chiar am avut emotii. Multumesc pentru cuvintele frumoase!
      Numai bine!

      Delete
  7. Din punctul meu de vedere, daca blog-ul tau a stat cuiva in gat, poti spune linistita 'Mission accomplished'! :) Cred ca articolele tale din ultima vreme, in care mictionezi pe o anumita categorie de bloggeri, au starnit un considerabil val de nemultumire si indignare - macar in randul celor care te viziteaza. Tocmai de-aia spun ca daca i-ai deranjat, inseamna ca umilirea a fost completa! :))
    Imi pare bine ca alive and kicking blog-ul tau. Fara el, blogosfera ar fi fost...blogosferă... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu n-am spus decat adevaruri. Intotdeauna. Oare chiar sa fi deranjat?
      Am zis si eu asa, era o intrebare retorica aia cu statul in gat. Sper sa fi fost doar vreun personaj curios, care sa nu fi avut de lucru. Oricum ar fi fost, raul provocat ar fi fost mare. M-ar fi durut sufletul sa-mi pierd toata munca de un an si aproape 4 luni...
      Multumesc pentru aprecierea prea foarte :) Intelegi tu ;)

      Delete
  8. Asa mi-a cerut si mie echipa Google nr. de mobil anul trecut. Dupa ce am trimis nr. de telefon, s-a activat iar blogul automat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adica tot dupa trimitrea codului primit prin SMS.

      Delete
    2. Nu stiu daca a fost la fel... Mi l-a deblocat baiatul acela fara sa-i dau vreun cod. Pana la urma s-a facut verificarea si cu acel cod. Acum e in regula, dar am emotii continuu...

      Delete
  9. Asa ma simt eu zi de zi, trebuie sa ma ajute altcineva, e ceva foarte neplacut chiar si pentru cateva ore. Bine ca ai avut sprijin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am avut noroc sa-l cunosc pe baiatul care m-a ajutat. :)
      Multumesc, Robert!

      Delete
  10. Google oferă diferite servicii tip : gmail, Picassa, Google plus, şi altele.Eu am căsuţă de mail şi pe gmail şi pe Yahoo.Periodic primesc atenţionări că trebuie să-mi dau nr.de telefon, că trebuie să trec la o formă superioară de format de căsuţă, etc...Mi-am dat seama că e ceva "necurat" la mijloc, şi până acum am scăpat doar fiind atent la "ferestre" şi nedând curs, precum Ulysse, ispitirilor de sirenă...
    Se pare că şi Facebook-ul reprezintă un pericol pentru intimitatea persoanei abonate.Tendinţa generală este ca să se intre tot mai mult în datele personale şi în traficul personal al fiecăruia pe Internet!
    Cu bine şi...cu ochii în patru !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cei de la Gmail da...fac periodic chestia asta. Am un cont de mail la ei...dar i-am fentat mereu :) Mai nou, FB si-a schimbat iar fata. Cred ca o sa ceara curand ceva.. dar o sa-l ignor, ca de obicei.
      Nu stiu la ce le-ar folosi sa stie ce face oricare dintre noi. Au o multime de persoane mai mult sau mai putin celebre pe care sa le spioneze.
      Adevarul e ca de doua zile sunt mult mai atenta la tot. Multumesc :)

      Delete
  11. Bine că ai reușit să treci peste acest moment neplăcut !
    Mă bucur că n-ai pățit nimic rău :)!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, multumita celui caruia i-am multumit. Si care a fost foarte prompt.
      Ma bucur ca te bucuri :) Multumesc mult!

      Delete
  12. nici nu vreau sa-mi imaginez cum ar fi fost daca s-ar fi sters! nu nu nu!!!!

    ReplyDelete
  13. offf...bine ca nu s-a sters...
    prietenul la nevoie se cunoaste!... :)
    am patit si eu odata asa...
    P.S. minunate lalele!..spor la munca...
    sa nu te sperii: mi-am dezactivat momentan si FB!

    ReplyDelete
  14. Foarte urat! Bine ca s-a rezolvat!
    Nu mi s-a intamplat pana acum...
    Nu cred ca a fost o persoana anume, iar daca ar fi fost, se blocheaza accesul temporar. Nu cred ca sterg blogul asa dintr-o data. Probabil a fost o problema generala pe undeva...

    ReplyDelete
  15. Bine că blogul e aici, Elly dragă. Poate nu e cea mai bună platformă, mai întreabă și tu...Poate e cazul să discutăm despre un elly.ro , ce zici?! Și dacă ai treabă, rezolvă-ți mai întâi ce e de rezolvat, așa facem toți care avem lucruri importante de făcut, viața primează. Blogul e relaxare, pauză, mă rog..Dar bine că Spanac a fost un domn și te-a ajutat. Noroc cu facebook,uite că acolo ai găsit persoane care să te ajute. Odihnește-te, blogul e aici. Noapte bună! :)

    ReplyDelete
  16. Imi pare rau pentru tine ca ai tras o sperietura,pentru ca esti foarte implicata ,iar sergerea blogului ar fi fost o pierdere si pentru noi.

    ReplyDelete
  17. Foarte neplăcut! În ultima vreme se tot întâmplă diverse... Bine că ai rezolvat! Îi mulţumesc şi eu lui Spanac. Slavă Domnului că există astfel de oameni! Noapte bună, draga mea.

    ReplyDelete
  18. Asa te gandesti? Ca cineva s-a impiedicat in blogul tau? De fapt, totul e posibil!
    Ma bucur ca ai rezolvat...;)

    ReplyDelete
  19. bine ca l-ai recuperat,ai muncit pentru ce ai aici si ar fi fost nedrept sa pierzi tot...
    nu stiu daca cineva s-a "impiedicat" de blogul tau dar daca cineva a facut asta cu rea intentie inseamna ca e un om mic,mic,mic de tot...

    ReplyDelete
  20. Ti-am scris rapid pentru ca eram online , de fapt exact pe blogul tau si....mi-a disparut de sub nas.Am crezut c-a luat-o razna PCul meu
    Apoi m-am gandit ca poate esti tu suparata, s-a intamplat ceva si pur si simplu l-ai sters
    Ma bucur ca s-a rezolvat repede
    Nu cred c-a fost ceva personal
    Unii "sparg" bloguri just for fun, cel putin asa am auzit. Nici nu vreau sa ma gandesc. Ar fi bine daca mi-as salva totul undeva- fa si tu la fel.

    ReplyDelete
  21. Urâtă păţanie! Am auzit despre astfle de "surprize", mai mult la persoane de pe platforma "blogspot". Iar dacă sunt "curioşi" care ar vrea să spargă bloguri...urât din partea lor! Unii chiar nu au ce să facă!
    Bine că ai rezolvat, până la urmă.
    Numai bine îţi doresc, Elly dragă! :-)

    ReplyDelete
  22. Aoleo, Elly, ai fost considerată teroristă :))

    ReplyDelete
  23. In ultima vreme sunt tot mai dese spargerile astea. Chiar nu inteleg ce au cu noi.

    ReplyDelete
  24. io fi stat , mai stii ?
    chestia e ca si mie mi-a cerut acu ceva vreme nr de telefon , l-am pus , am primit mesaj , am introdus si a mers...imi sarise inima...bine ca s-a rezolvat !

    ReplyDelete
  25. Cine, ce ar avea ceva cu tine? Ciudat... Cand am citit titlul chiar m-am speriat si m-am gandit dar ce s-o fi inamplat cu Elly de si-a sters blogul? Bine, ca s-a rezolvat totul, asa ca bine ai revenit printre noi!

    ReplyDelete
  26. Inseamna ca ai devenit prea importanta, deja concurenta vrea sa te anihileze.:) si eu care eram mandra ca m-a atacat Hakerul Algerian dar pe urma m-am dezumflat ca nu eram eu tinta ci Google.ro!...

    ReplyDelete
  27. Eu initial, cand am vazut mesajul cu "a fost sters", m-am gandit ca ai trecut de la blogspot la .ro, .com, etc. Dar imediat mi-a venit mintea la cap. Tu n-ai putea sa stergi blogul asta minunat, sa-ti muti locuinta pe o alta platforma si sa nu anunti pe nimeni. Am sperat ca se va rezolva pana dimineata si asa a fost. Deci e bine ca totul s-a terminat doar cu o sperietura.
    O zi minunata, Elly draga!

    ReplyDelete
  28. glad to help fata!
    si alta data!

    ReplyDelete
  29. Ma bucur ca ai rezolvat si ti'ai revenit..ar fi fost chiar pacat sa pierzi blogul :( adica articolele si tot ce te'ai chinuit sa faci pana cum ca alta adresa poti face oricand, dar nu e la fel ca prima;)

    ReplyDelete
  30. Si mie mi-a fost hackerit blogul. Nu imi arata ca e sters, puteam sa-l accesez, dar imi apareau niste mesaje "funny" in loc de blog. Dupa cateva ore si-a revenit. Am inteles de la cineva ca lucrurile astea se mai intampla si din ... erorile de hackereala ale unora :)), nu pentru ca respectivii ar avea ceva cu tine personal. Dar tot hackereala se cheama ca e...

    Imi pare bine ca blogul tau e "alive&kicking" :)

    Off-topic. Imi cer scuze ca n-am mai reusit sa las semne de trecere pe aici, dar vreau sa stii ca imi continui vizitele cu regularitate :)

    ReplyDelete