Saturday, February 15, 2014

Reconsiderare




Intru pe multe bloguri unde, mai ales intr-o anume zi, gasesc postate clipuri de pe YouTube. 
Daca fac comentarii la unele dintre ele inseamna ca le-am vazut & ascultat. In intregime sau macar primele 2-3 minute in cazul cand se intampla sa fie si piese lungi si care sa nu fie chiar ceea ce as asculta eu daca as asculta.
Pentru ca fac un efort sa ascult muzica de orice fel, am spus-o de atat de multe ori...aici, pe blog ori aiurea. Si nu-i vorba doar de clipuri muzicale...

Micul clip postat ieri nu-i de pe YouTube. Acel doodle nu este/nu a fost in acea forma pe Google. Trebuia click-uit pe el de cateva ori ca sa "danseze". Deci a fost filmat de mine si transformat intr-un mic filmulet. L-am filmat direct cu coloana sonora desi se putea si altfel. Cred dar nu stiu sigur. 

E pentru prima data cand am facut asa ceva pentru voi, vizitatorii mai mult sau mai putin fideli, dar si pentru vizitatorii adusi pe blog de Google.
Am facut-o cu drag pentru ca mi-a placut acel doodle desi Valentine's Day nu-i febletea mea. A rezultat un clip de doar 1 minut si 21 de secunde. Destul de scurt. Cat sa nu plictiseasca si sa dea ocazia de a se putea asculta si un fragment dintr-o frumoasa piesa de dragoste a trupei HIM. 

Nu scriam ce-am scris daca n-as fi constatat ceva. Prea putini dintre vizitatori au vizualizat clipul. Mult prea putini. Din cca. 150 de vizualizari ale articolului, clipul a fost vazut de doar 26 de ori. Extrem de dezamagitor, fapt care ma face sa procedez la o reconsiderare. Efortul meu a fost cam mare. Realizarea si uploadarea unui clip, chiar mic ca acesta, nu se intampla in 5 minute...



53 comments:

  1. Dacă ai avut 150 de vizitatori la acel material, ar trebui să fii fericită.
    Asta ar trebui să reţii din această experienţă. Priveşte partea plină a paharului.
    Ştii câte dovezi primesc zilnic că mulţi dintre aceia care intră pe blogul meu
    citesc în diagonală ce am scris? Toţi suntem în aceeaşi situaţie, inclusiv restul de
    oameni care nu s-au uitat pe blogul tău. Au fost drăguţi că, totuşi, au trecut pe la tine.
    Fii sigură că pe mulţi alţii i-au ocolit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, sunt puncte si puncte de vedere. Eu nu vad insa lucrurile doar asa, totul e mai complex.

      Delete
  2. Statistica aduce uneori dezamagiri... Probabil ca nici nr de minute de vizionare nu corespunde cu cele 26 de vizionari... :(
    Poate ca daca nu ai fi spus de la bun inceput ca e muzica celor de la HIM... Dar ar fi trist sa renunti la a spune ce iti place, doar pentru castiga cativa oameni.
    Gândeste-te că macar cei 26 au ramas cu ceva. De ex, eu nu am mai reusit in timpul zilei sa intru sa vad doodle-ul; am ramas cu ce am vazut la tine in timp ce îmi făceam cafeaua în zori...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probabil, asta nu se vede :)
      Ideea era ca acel clip sa fie ca un mic cadou. Mic, doar un minut... In fine, a fost un exercitiu, cam stiam care va fi rezultatul. Desi mi-ar fi placut sa ma contrazica ;)
      Merci, Iustina!

      Delete
  3. Desigur ca nu e placut cand constati asa ceva, eu martea trecuta am postst , ce e drept de pe You tume in loc de o melodie un filmulet cu viata unei femei care a salvat un bebelus de la gunoi, filmuletul se numeste "My beautyful women" si multi au scris...... "frumoasa melodia" sau " merci ca mi-ai reamintit-o"!!! :))
    Sa rad sau sa plang? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. "You Tube".... sorry!

      Delete
    2. te rog sa razi, de plans nu-i timp...

      Delete
    3. @ Minnie, imi amintesc de acel clip cu bebelusul salvat. Da, am vazut ce s-a scris acolo. Era si de ras, si de plans :)

      Delete
    4. :) tan_motan... Ce surpriza! Bine ai revenit! :)
      Te-am asteptat sa revii la povesti mai interesante ;)

      Delete
  4. Recunosc cinstit, nu l-am deschis, am trecut în mare viteză. Promit să-mi răscumpăr scăparea azi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radu, cam asa o sa trec si eu de acum incolo peste tot. ;)
      Am glumit.

      Delete
  5. dimineata asta mi-am rezervat-o pt restante! so here I am! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Mona, si eu fac de multe ori la fel. Si ceea ce citesc pe unde imi ajung ochii, citesc in intregime.

      Delete
  6. Nu mai pune la suflet tot, nu se merita, oamenii de multe ori nu au timp sa intre, si sa vada mai in detaliu toata situatia. E un filmulet reusit, muzica e aleasa de tine sa inteleg? Eu pe google nici ca am avut curiozitatea sa dau vreun clic, la tine am văzut ,,minunea dansatoare''. Ai grija de tine!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cand spui ca ceea ce postezi e un mic dar... parca nu la o asemenea reactie te astepti. In fine, pe tine te vad de atatea ori revoltata pentru mai putin asa ca... ;) Merci.

      Delete
  7. Păi vezi, Elly ! De-asta e mai practic să iei videoclipuri de pe Youtube ! Am făcut și eu mai bine de vreo 50 de filmulețe pe Youtube și știu câtă muncă e și cât timp se consumă pentru un minut-două de film.
    De ! Dacă puneai vreun viol sau vreun accident rutier, poate aveai mai mulți privitori ai filmului...
    Weekend plăcut !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stiu, Zina. De acea mi-am zis ca fac si eu macar unul, mic-mititel. Cu siguranta era mai accesat unul de felul acela. Nu m-am gandit. Data viitoare ;)
      Multumesc! :)

      Delete
  8. Parerea mea este ca mai bine nu intru pe un blog decat sa nu citesc tot ce se scrie in acel blog. Intru mai rar si stau mai mult!:) Ieri am vazut filmuletul si mi-a placut. Weekend placut, draga Elly.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ileana, ai dreptate. Si eu intru cand pot, dar cand o fac o fac cu seriozitate. Multumesc, draga mea! :)

      Delete
  9. Cum spune cineva mai sus, nu mai pune la suflet tot Elly draga. Nu se merita. Si eu ma supar pe lucruri care se intampla in blogosfera asta, dar apoi imi zic ca n-are rost. Ori iau lucruile ca atare, ori inchid blogul :D. Mie mi s-a intamplat adesea sa fiu intrebata in comentarii lucruri care erau destul de bine explicate in articol, deci persoana nici nu citise macar :)). Ce sa zic, ii explic omului si aia e. Apreciez macar ca a intrat, a aruncat un ochi si mi-a lasat un gand.
    Pupici, sa ai un weekend fain!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comentarii din acelea cine n-a primit? Si eu, cu duiumul timp de doi ani. Si am tot trecut cu vederea...
      Merci, draga mea! :)

      Delete
  10. Am scris si eu azi, pe blogul personal, o fraza relativ critica la adresa vizitatorilor: nu acceseaza linkurile recomandate/verificate de mine. Depun ceva efort pentru a marca, cu drag si buna-credinta, acele adrese...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, pai ar fi trebuit sa te astepti. Eu ti le accesez pe majoritatea. Daca sunt mai mult de trei devine oarecum problematic, am si eu timpul limitat. Stiu ca articolele tale sunt concepute cu mult drag si, asa cum spui, multa buna-credinta. Nu e insa o conditie suficienta se pare...
      Multumesc de trecere. Ma onoreaza. :)

      Delete
  11. ma mama, sincer, eu nu-ti inteleg reconsiderarea.
    adica treaba aia dansatoare am vazut-o noi toti. toti cei ce folosesc google ca si motor de cautare au avut posibilitatea sa vizioneze dansul omuletilor si joculetul cu inimioara...
    nu inteleg de ce te-ai suparat. sau poate nu am inteles eu ceva.....
    te pop!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alta era ideea, Geanina. Stiu eu de ce m-am suparat si am dreptate. In fine, articolul vine ca urmare a multor constatari oarecum asemanatoare de-a lungul timpului. E un fel de concluzie :)

      Delete
  12. Abia acum am văzut filmuleţul! Ce înseamnă graba asta...Mi-a plăcut mult ceea ce ai făcut.Sper să mai încerci. Cât despre numărul de vizualizări... stai liniştită. Tu ştii cine te urmăreşte cu adevărat.
    O zi frumoasă în continuare!

    ReplyDelete
  13. Nu am facut niciodata si, nu cred ca o sa fac... asta pentru ca sunt atatea postari pe youtube...si, lumea numai pe a mea ar vrea s-o vada...e parerea mea:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu ai inteles deloc despre ce am scris... Ma faci sa ma gandesc ca nici scrisul nu e citit...ce sa mai zic de clip?

      Delete
  14. Nu inteleg, de ce pana acum n-ai inteles ca aici oamenii sunt altfel.Sunt intr-o goana continua.Daca eu ,care am tot timpul din lume,nu mai am rabdare sa citesc un material prea lung,s-au filme peste 3-4 minute,ce pretentie sa am la altii.Sunt multi trecatori,care vorba lui Minnie,nici nu citesc ,dar bifeaza prin doua cuvinte.Stai sa vezi ca acum vor fi mult mai multi cu adevarat.Te pup si o seara linistita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ba am inteles. Acum, avand o clara statistica, am putut sa scriu ceva care avea o baza serioasa. Inainte erau doar banuieli. Filmuletul era f. scurt. Efortul era extrem de mic.
      Iti multumesc, Flori. Tu esti mereu sincera si apreciez.

      Delete
  15. Nu trebuie sa te superi.Nu toti au rabdare sa citeasca tot dar macar iti acceseaza blogul ceea ce nu e putin lucru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am avut motive. Uite, eu am fost azi la tine si am citit tot. Am comentat la tot mai putin un articol. E ceva care m-a oprit. Google e prietenul meu cel mai bun. Si mai sincer :)

      Delete
  16. Salutari iti trasmit... revin pe blogul tau dupa o lunga perioada... recunosc, cu mai putina rabdare pentru cele scrise. Dar, sa-mi trimita, insusi Zeus, un fulger sa ma trasneasca daca inteleg de ce in ciuda declaratiilor proprii, autorii lor actioneaza chiar pe dos... concret nu inteleg de ce sunt scrise doua articole, este investit timp in crearea unui filmuletz, sunt "urecheati" cititorii pentru neaccesare lui... promovand/consumand exact ceea se sutine a nu ne fi chiar pe plac si actionand in virtutea unei manipulari generale.

    Sarbatoarea de care vorbesti mai sus, nu exista, cum nu exista multe altele de acest gen; este doar o resuscitare a vanzarilor ce scad foarte mult in perioada de dupa sarbatori, iar prin exploatarea unor nevoi de la baza piramidei lui Maslow, se reuseste acest lucru, chiar cu consursul tau. :)

    acelasi critic ;)... lipsit de orice umbra de sensibilitate la trairile unui cuplu ce-si ofera intr-un context organizat de altii, si doar la un anumit moment, "declaratii de iubire".

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Buna! Te-am salutat si dincolo ;) Cam foarte lunga perioada, ma gandisem ca poate te-am suparat cu ceva.
      Desi nu ma asteptam, si tu ai citit destul de superficial tragand concluzii care nu concorda cu ceea ce am scris. Doar fiindca mi-a placut acel mic doodle a luat nastere clipul. Nici nu ma gandeam sa scriu ceva. Mai scrisesem acum exact doi ani si, la fel, eram deranjata de sarbatoarea cu inimioare si ursuleti de plus. Cata vreme clipul n-a fost prea vizualizat, poti fi pe pace. N-am convins pe nimeni, desi nicio clipa n-am avut intentia, ca ziua asta plina de roz merita sarbatorita. :) Neaccesarea dovedeste ;)
      Am apreciat munca celui ce a creat micul doodle, nu cuplul pe care l-ai vazut in el. Stii ca aceste doodle sunt rezultatul unor concursuri unde concurenta e acerba? Deci cineva a muncit pentru el, nu e de la Google. Poate un tanar indian, sau un chinez sau mai stiu eu cine, cineva din lumea asta mare, a creat mica animatie care devenea "dansanta" la cateva click-uri. :)
      In fine, nu-i prima data cand ma gandesc la proverbul acela: "unde dai si unde crapa" :)
      Prea criticule, cauta si articolul de acum doi ani. Asa, pentru conformitate. :)
      Merci :)

      Delete
  17. Ştii deja că lipsesc din blogosferă, că scriu aproape forţat şi fără tragere de inimă...încă. Ce găsesc eu senzaţional, în afară de faptul că lumea te iubeşte şi te caută constant chiar dacă dovezile de iubire nu sunt cele aşteptate, deh...ca în viaţă, este faptul că eu habar nu am să fac filmuleţe. de niciun fel! Aşa că eu mă declar impresionată şi mă îndrept spre alt subiect cu drag şi entuziasm. Te pup!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stiu, Adriana. Si cu mine-i cam la fel. Doar ca eu parca scriu si mai rar... Nu l-am facut chiar asa greu dar se consuma timp. Mai mult decat s-ar putea crede. :)

      Delete
  18. Hm, eu m-am intors la articol ca sa-l vad. Acum imi dau seama ca si eu am clickuit doodle-ul in acea zi , ca sa vad ce face...Si chiar ai avut rabdare sa-l filmezi, sa-l descarci, sa-l reincarci. Trebuie sa te consolezi cu faptul ca lumea trece in fuga peste multe, multe lucruri de pe net. Eu incerc sa ajung peste tot si daca nu-mi iese, parca simt o mica vina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eram oarecum resemnata. Dar am vrut sa se stie ca stiu cum stau lucrurile. Cine ajunge peste tot? Asta ar fi misiune imposibila :) Dar pe unde ajung, o fac asa cum trebuie.
      Multumesc.

      Delete
  19. imi place cum ai filmat. mi-a placut si doodle-ul
    in ziua aceea am accesat si eu doodle. o surpriza frumoasa pentru utilizatori
    imi place ca esti printre putinii care multumeste motorul de cautare Google pentru ca, inca rezistam, stiu ce inseamna.
    o seara frumoasa

    ReplyDelete
  20. Eu am recunoscut cinstit ca nu intru pe bloguri in cautare de melodii sau filmulete, deci nici nu cred ca oamenii se asteapta ca eu sa laud ceva ce nu vad. Rar, foarte rar se intampla sa deschid un videoclip... Dar remarca lui Minnie ma face sa ma gandesc la faptul ca multi trec mult prea repede pe langa noi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Clipurile de pe Youtube se posteaza cam asa, de amorul artei. Dar la mine nu era un clip de pe YouTube, era ceva facut de mine si pus pe YT caci altfel nu se poate pune pe blog. Te cred. Nici eu nu intru pentru asa ceva. Dar la prieteni, accesez cate unul si imi exprim o parere.
      Pai ce spune Minnie spun si eu destul de pe larg. Cu cateva zile mai inainte se convinsese si ea de ceva asemanator :) Acum imi amintesc de comentariile acelea de care faceai "haz" acum cateva zile si tu. :D

      Delete
  21. Eu nu pot decat sa-i dau dreptate Adrianei vazand atatea dovezi de simpatie din partea oamenilor. Conteaza enorm sa-i simti aici, langa tine. Macar cu un gand bun, de incurajare. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc fiecarui gand bun. Dar mai e ceva si aici ne deosebim putin. Da ar fi o discutie prea ampla si nu-i cazul, nici locul. Merci!

      Delete
  22. Am ajuns aici dupa… aproape o ora de la articolul precedent (net cu gropi sau PC cu toane)… M-a blocat cand am incercat sa accesez legatura catre “piesa de dragoste” - am vazut doar titlul: You Are The One si apoi mi-a zis “pa” :) si l-am scos din priza… Mie-mi place muzica celor de la HIM - cred ca ti-am mai scris si cu alta ocazie.
    Oh! Sunt mai multe motive pentru care e posibil ca videoclipul sa nu fi fost accesat. Amintesc:
    - cei care au ajuns aici de pe google (sau altele) au inteles de la primul rand ca nu e ce-si doreau si au plecat mai departe;
    - unii nu acceseaza videoclipuri poate pentru ca se incarca greu (adesea o patesc si eu si atunci prefer sa nu accesez niciun videoclip - o fac doar in anumite cazuri, riscand sa ma blocheze PC-ul);
    - cei care au citit ca nu-ti place sarbatoarea, si chiar mai rau, si-au zis ca de ce sa mai acceseze si videoclipul…
    Apoi… Nu stii ca si in realitatea imediata oamenii sunt la fel de grabiti? N-ai sesizat prea adesea ca unii asculta cu “o jumatate de ureche”? Unii te intreaba ce faci? dar, de fapt, nu-i intereseaza ce faci tu, ci sunt interesati sa afli ce fac ei… Sau, unii, te intreaba ce faci? dar nu stau sa asculte ce le raspunzi…
    Unii citesc si contractele pe diagonala! Si apoi se plang ca au luat teapa! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diana, imi pare rau ca PC-ul tau iti face mereu probleme :(
      Am incercat pe cate un blog un clip si de 4-5 ori pana s-a deschis. Doar pentru ca era la prieteni si doream sa las acolo un gand. :)
      Ba stiam toate acele lucruri, acum insa am avut o confirmare prin statistica.
      Ohoo...am vazut si la tv moderatori intrebad un invitat ceva si uitandu-se in alta parte cand omul raspundea apoi re-punand o intrebare, sub alta forma sau una la care omul doar raspunsese cu de la sine putere :)

      Delete
  23. Cred ca gresesti comparandu-i pe ceilalti cu tine. Ai un obicei bun, cinstit, si citesti sau asculti ce posteaza altii. Dar nu te astepta la reciprocitate. Stii cum se zice: ai incredere in oameni dar asteapta-te la orice de la ei. Atunci nu vei mai fi surprinsa neplacut. ;)
    Ma amuz cand imi dau seama ca cineva a citit pe diagonala. In plus, cele mai multe articole pe care le postez sunt lungi… Le scriu pentru cei cu adevarat interesati sa le citeasca si cat timp de pe blog se copiaza inseamna ca cineva are nevoie de informatiile pe care le ofer (desi pot fi gasite si in alte surse, dar mai… imprastiate informatiile) si asta nu face decat sa ma bucure. Pentru mine, blogul e si o baza de date, personala, online… si chiar nu ma intereseaza “scorul” sau altele de gen - nici macar nu stiu tot ce poate face “Blogspot/ Blogger”; despre Google Plus sa nu mai zic! De curand am aflat cum sa fac sa “dau g+1” - si, uneori, uit sa o fac desi un articol sau altul imi place… :(
    Atunci cand accesez un blog citesc rand cu rand ce e scris - fie ca-i text scurt fie ca e lung… Mie imi plac textele lungi… :)
    Cel mai adesea nu accesez videoclipurile de pe youtube - aflate pe bloguri - dar le accesez pe cele despre care stiu ca sunt facute de proprietarii blogurilor sau pe cele despre care se scrie cam ce contin si consider ca ma intereseaza… Cand am mai mult timp la dispozitie le accesez cam pe toate cele intalnite.
    Zambeste! Aceasta sa-ti fie cea mai mare neplacere! :)
    Pupici cu drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Ai dreptate, am un obicei cam prost. Citesc un articol si-n dunga, incercand sa inteleg foarte bine ce s-a dorit transmite. La prieteni accesez si clipuri cand si cand lasand un comm pertinent, nu ceva gen: "Ce frumos!". Problema e ca mai bine nu s-ar comenta in necunostinta de cauza. Ar fi mai cinstit. Pe de alta parte, asa cum zicea cineva mai sus, apreciez si ca oamenii vor sa lase un semn, oricum ar fi el. Dar cata vreme nu-i la obiect...pare ciudat acel semn, de oricata bunavointa ar fi el incarcat :) E asa, cu doua intelesuri treaba.
      Te pup si eu si-ti multumesc pentru timpul acordat. Foarte mult.

      Delete
  24. Iau postarile invers, merg imediat sa vad si filmuletul, insa pentru a putea comenta aici am dat un click pe articol pentru a verifica ceva. Videoul este uploadat pe youtube de catre tine. Vizualizarile din cadrul blogului nu sunt luate in calcul mereu de catre youtube ci doar cele facute prin click direct. Adica poti da play aici, la tine pe blog si sa urmaresti filmuletul sau poti da click pe nume si te va redirectiona catre youtube. Si cei de la youtube nu iau mereu in calcul si vizualizarile de pe site'uri, ci doar cele directe, da, m'am repetat :)) Probabil asa s-a intamplat si in cazult tau, restul vizitatorilor ori au vazut filmuletul aici, pe blog, ori nu l'au accesat deloc, ramane desigur si aceasta varianta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vizualizarile sunt corect contorizate, am verificat. Orice click de aici, de fapt te duce pe YouTube, nu ramai pe blog. Nu ai observat ca dupa ce clipul se sfarseste apar alte clipuri care urmeaza pe YT? Ca un puzzle... In fine, multumesc pentru incercarea de explicatie :)
      Si pentru ca ai citit postarea :)

      Delete
  25. Te înțeleg perfect, treaba asta cu așteptările e destul de parșivă, însă. Măcar ai avut tu satisfacția lucrului bun făcut. Și goana celorlalți e de înțeles, într-un fel, cel puțin eu mă străduiesc, pentru că altfel, risc o dezamăgire de proporții.

    ReplyDelete
  26. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    ReplyDelete