Sunday, August 5, 2012

Felicitări, Sandra Izbașa! Îți mulțumim!


Sunt perfect constienta ca la aceasta editie a Jocurilor Olimpice nu a fost presiune mai mare ca aceea pusa pe echipa de gimnastica a Romaniei. De la care s-a asteptat mult. Poate mai mult decat se putea. 
Stim si de ce. Pentru ca pe lista, gimnastica era primul sport "titrat", urmat apoi de canotaj.
Desigur ca au venit bucurii nesperate de la alte sporturi care au fost neglijate: haltere, tir, sabie. Si e foarte bine ca a fost asa.
Dar gimnastica, dupa concursul pe echipe, unde la feminin s-a obtinut doar locul 3 iar la masculin nimic, ne-a adus la aceste JO oarecari frustrari.
In timpul concursului pe aparate - feminin, finala la sarituri, am privit la un moment dat pe Mariana Bitang. Era inaintea evolutiei Sandrei Izbașa, participanta noastra la aceasta finala. Mariana Bitang era ingrijorata. Nu vreau sa stiu ce era in sufletul ei. Dar imi imaginez.
Am privit toata finala la sarituri. Concurentele au fost foarte bune, nimic de comentat
Finala s-a terminat acum cateva minute.
Evolutia la sarituri a Sandrei Izbașa a fost exceptionala. Credeti-ma, merita sa vedeti reactia Sandrei la anuntarea celei
de-a doua note la sarituri precum si reactia tuturor celor care o asistasera: antrenori si colege de echipa.
Azi am plans. De bucurie.
La ora 17,36, Sandra Izbașa se afla pe podium, pe cea mai inalta treapta si datorita ei s-a intonat din nou imnul tarii noastre. A doua oara la aceasta editie a JO 2012, de la Londra.
Felicitări, Sandra Izbașa! Îți mulțumim!

05.08.2012, ora 17,42

31 comments:

  1. Sandra a facut fericiti milioane de romani si merita toata aprecierea si admiratia noastra. A lucrat bine si a obtinut medalia de aur pe deplin meritat.
    Si eu am urmarit finala, dar celelalte concurente nu mi s-au parut intr-o forma prea buna. Poate au avut emotii, insa nu ar fi fost corect sa castige aurul o americanca care a cazut(si nu oricum).Ma rog, asa am vazut eu, e opinia mea.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Au fost destul de bune si celelalte. Cazaturi se pot intampla oricui, stim bine.
      Dar Sandra m-a facut azi fericita. Nu am motive prea multe de a fi fericita privind lumea prin ecranul televizorului, mai ales in ultima vreme. Si ceilalti medaliati de la JO m-au bucurat mult, insa cu gimnastica rezonez altfel, o inteleg cat de cat :)
      Sigur ca Sandra a fost aproape perfecta, a fost cea mai buna azi, lucru pe care si arbitrajul nu l-a putut ignora.

      Delete
  2. felicitări pentru articol! am plâns și eu... mari emoții am avut, de parcă Sandra era sora noastră, a tuturor. să așteptăm finala la sol și, de ce nu, o a doua medalie pentru această fată frumoasă.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Psi!
      Da, de parca era sora noastra, ai dreptate :)
      Poate ca aceasta medalie va ridica putin moralul celorlalte calificate in finalale pe aparate si poate ca Romania se va mai bucura azi, in aceasta extrem de fierbinte zi de august.

      Delete
  3. Merita aceasta medalie, este buna, foarte buna in ceea ce face. Imi parea rau cand a pierdut la echipe si a luat doar bronzul dar ... cateodata munca in echipa strica. Bravo ei.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigur ca o merita! Mi-a parut rau ca au iesit doar pe 3 la echipe. Foarte rau. Cred ca aceasta medalie a pus capat tuturor carcotelilor. Multi considerau deja gimnastica la aceste JO o cauza pierduta.

      Delete
  4. Replies
    1. Asa este, a fost fantastica! Frumusete si talent intr-o singura faptura!

      Delete
  5. Mi-e rusine sa recunosc, dar mie mi-au dat lacrimile, e primul lucru frumos care ni se intampla dupa multa vreme.Dar o parte din merit am si eu, ca am dat cu cash-cash la toate alea care au cazut;asa-i ca-s buna de cobe:))?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai vazut bine ca si eu marturisesc ca am plans. Nu e nimic rusinos, e frumos sa plangi de emotie si bucurie. :)
      Lasa ca si mama, la fel se ruga, sa mai cada cate una dintre gimnastele din finala :))

      Delete
  6. FELICITARI!
    frumos articol Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc mult, Carmen! Dupa multe zile de suparari, Sandra a adus cateva raze de soare tuturor romanilor. Am fost mandra si fericita, cum de altfel am fost si pentru ceilalti sportivi care au castigat medalii, de orice culoare ar fi fost ele.
      Dar, trebuie sa recunosc, gimanastica ocupa un loc aparte in inima mea :)

      Delete
  7. Felicitari Sandra Izbasa!!! Merita cu desavarsire
    Steagul Romaniei arborat si imnul a rasunat in toata lumea.
    Felicitari antrenorilor si tuturor celor care au participat.
    Clipe de bucurie si de lacrimi, pentru romani in momentul anuntarii notei ce a clasat-o pe podium.

    Iti multumim Elly ca ai facut aceasta postare imediat, meritam sa apreciem valorile noastre sa le recunoastem meritele sa le impartasim tuturor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigur ca si antrenorii au un foarte mare merit. De aceea am si mentionat numele Marianei Bitang si momentele de mare tensiune prin care am observat ca trecea. N-as fi vrut sa fiu in pielea ei.
      Ideea mi-a venit instantaneu, chiar in clipa cand am auzit a doua nota a Sandrei si i-am vazut bucuria. Aveam aceeasi bucurie, de parca eram si eu acolo. Dar privisem toata finala cu cea mai mare atentie si am incercat sa inteleg ce se afla in spatele gesturilor si privirilor :)
      Multumesc si eu!

      Delete
  8. Draga de ea, frumoasa blondă a Olimpiadei, superba noastră! Am știut, da, am știut, am stat cu ochii pe ecran, abia am văzut săriturile de emoție!Le-am revăzut în reluare, perfecte! Felicitări Sandra, felicitări Elly că ai adus și aici victoria României, a minunatei care ne-a stors lacrimi de bucurie azi! FELICITĂRI SANDRA, cu majuscule de AUR!!!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu cat de frumoase sunt celelalte fete de la gimnastica. Cert este ca Sandra este o fata foarte frumoasa, poate ca a fost cea mai frumoasa din aceasta finala, chiar comentatoarea mentionand acest lucru in debutul finalei. La fel si noi am urmarit, cu sufletul la gura, sperand in confirmarea inca o data a minunatului ei talent. A fost perfecta, ai dreptate. Am plans, nu am exagerat. Am plans si nu mi-e rusine. Eu plang foarte usor in momentele de mare bucurie :)
      Sandra Izbasa ne-a facut astazi foarte mandri ca suntem romani, asta conteaza enorm!

      Delete
  9. tocmai m-am întors de la un film în aer liber în care românii noștri șuierau excita
    ți la fiecare sărut dintre actori. ce zici tu e breath of fresh air. există, iată, și altfel de români.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exista, iata ca exista inca romani care ne inalta sufletele pana la cer. Ne fac, macar pentru cateva ore, poate chiar zile, sa uitam mizeria din jur, sa uitam de porcaria din viata politica...
      Ne fac sa ne simtim cetateni ai planetei, nu doar niste oameni dintr-o tarisoara despre care multi uita, mai ales cetatenii ei, ca are atatea talente innascute, minunate.

      Delete
    2. Da, așa este! Dar, ceea ce am văzut aseară a fost sub orice critică... iar postul tău a venit frumos să șteargă asta.

      Delete
  10. mari emotii am mai avut! era sa-mi rup si un picior cand am sarit din scaun de bucurie :))
    felicitari Sandra!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asta nu era deloc bine :) Cine mai alerga dupa "subiecti" prin oras, prin tufisuri...pe coclauri? :)) Bine ca n-ai patit nimic!
      Da, Sandra a reusit sa ne faca fericiti pe multi azi, draga de ea.

      Delete
  11. Eu sunt foarte mandra de toti sportivii nostri, chiar daca nu au adus medalii(a se vedea articolul meu de astazi). Gimnastica imi este mai aproape decat alt sport datorita Nadiei, care mi-a fermecat copilaria. ;)
    Felicitari Sandrei! Felicitari tuturor!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu sunt foarte mandra, pentru ca oricare dintre cei care a ajuns acolo este un sportiv de frunte in sportul pe care il practica.
      Dar, am spus si mai sus, tot gimnastica imi este mai apropiata si o inteleg mai bine pentru ca avem o mare traditie si, la fel, am crescut vazand multa gimnastica.

      Delete
  12. Sariturile nu sunt punctul ei forte ca sa zic asa. A fost greu convinsa de antrenori inainte de Olimpiada sa participe si la acest aparat. De aceea meritul ei este cu atat mai mare, mai ales ca a revenit dupa cateva operatii din nou in prim-plan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, meritul ei este mare, desigur si al antrenorilor. Stiu ca a avut probleme cu un tendon si a suferit interventii chirurgicale. Din fericire s-a recuperat foarte bine si a muncit mult si cu folos, lucru dovedit de acest superb rezultat.

      Delete
  13. A fost absolut exceptioonala! Atat de sigura pe ea, atat de hotarata ! Si felul in care a alergat a aratat un caracter puternic. Sclipirea din ochi, tot!
    Am fost fericita, daaaa, a fost un moment de fericire deplina! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne-a facut fericiti pe multi dintre noi si pentru asta merita toate multumirile, toata recunostinta noastra :) Da, si eu am urmarit cu atentie absolut tot ceea ce se petrecea si am trecut prin toate starile. Pana la cea de fericire :)

      Delete
  14. Ai perfecta dreptate! cand i-am vazut zambetul victorios aproape ca am uitat dezamagirea concursului pe echipe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur enorm ca aceasta postare mi-a dat ocazia sa fac schimb de impresii cu voi :)
      Imediat dupa ce l-am scris ma gandeam ca poate sunt eu prea entuziamata :)
      Poate mai avem si maine vreo frumoasa surpriza. Le tin pumnii fetelor.

      Delete
  15. In lumea sportului, Romania inseamna tot mai mult individualitati deosebite si tot mai putin o echipa redutabila.

    Adica, pe romaneste (sic!), ne-am obisnuit sa asteptam ca ultimul sa scape turma.

    ReplyDelete
    Replies
    1. E adevarat, nu mai avem decat putini sportivi. Gimnastica e pe cale de disparitie. Nu se mai da atentie, nu se mai dau bani. Rezultate insa se doresc.
      Eu nu m-am obisnuit sa ...ce zici tu aici :)
      Dar nu poti nega ca a fost un moment fericit. Unul dintre putinele.

      Delete