Saturday, May 4, 2013

Ca musca fără cap...



De câteva zile alerg, "ca musca fără cap" era să zic, dar n-ar fi adevărat, fiindcă alerg de colo-colo cu rost. Zic eu. 
Nici săptămânile trecute n-au fost cu mult mai liniștite pentru că, odată cu venirea în forță a primăverii, absolut toate vor să fie băgate în seamă: ceea ce an de an devine treptat-treptat o grădina cu legume, via, partea de grădină care funcționează ca un soi de livadă cam haotică,  restul grădinii unde avem ceapă, usturoi, un mic lan de porumb...chiar si o zonă cu ceva flori (bujori, lalele, narcise).  
Nu suntem grădinari. Facem totul așa, după cum știm că se face și, uneori, chiar și după ureche sau din experința anterioară. Una peste alta, ies toate binișor. "Foarte bine" e doar pentru profesioniști, de la noi n-avem pretenții chiar atât de mari. Cred totuși că excelăm la ceva: la udat. În sensul că se consumă multă apă.

N-am prea avut timp de blog toată săptămâna. Se și vede. Am postat puțin iar la HW-ul de azi am renunțat, tot din lipsă de timp, evident.
Luni după-amiaza am făcut ultimele cumpărături pentru Paște și m-am întors acasă precum capra doar că n-aveam iezi. Ulterior am avut o revelație care m-a întristat. S-a dovedit că nici nu erau ultimele...la cumpărături mă refer. 

Luni a trecut cum a trecut...nici nu știu de fapt cum. 
Marți a venit cu altă distracție. Nu despre căldură e vorba deși și ea a fost prezentă. Ceva mai mult decât se prevedea și decât ar fi fost nevoie pentru o zi în care planul era să dăm cu sapa, cu secera, să.... să mai multe. Nu prin grădină, ci pe la cimitir. Soră-mea a venit de dimineață exact cum ne fusese înțelegerea și am pornit la luptă. În compensație, pe drum, pretutindeni, liliac inflorit. De toate culorile, de toate formele și, desigur, parfumat. Bun de privit, admirat, mirosit. Așa, să ne facă în ciudă. Mi-a plăcut mult unul roșiatic, pe care l-am și imortalizat.


Buruienile ne așteptau dar bănuiesc că nu cu drag. Și nu eram singurele care n-aveam treabă acasă. Am avut suficientă companie în cimitir. Și-am lucrat cu mult spor.


Soră-mea, care suferă crâncen din cauza căldurii, a fost bucuroasă că ne-am întors tot printre liliecii în floare. Măcar atâta mângâiere... 

 
Seara am definitivat un articol-advertorial. Primul advertorial adevărat pe care l-am scris pe blog deși am mai publicat câteva materiale pentru campanii umanitare sau pentru câteva produse ce erau implicate în mici concursuri. 
La câte comentarii-păreri a atras articolul, unele total neașteptate și foarte interesante, consider că a fost primit destul de bine. Poate și fiindcă a avut o poveste inspirată din viață. 
Nu scriu advertoriale pe bandă rulantă, nici nu se va întâmpla, desigur. Și, în plus, de câte ori am scris ceva ce s-ar fi putut încadra "pe-acolo", am menționat că este vorba despre campanii sau promovare. Așa și acum. Articolul are un semn, acesta: [P]. Adică publicitate. Cred că este cât se poate de corect. Nu am vrut să păcălesc pe nimeni.

Poate că am să încerc să vă mai povestesc ce-am mai făcut săptămâna aceasta. Vă las acum... Am și, cu siguranță, aveți treabă.
Sper că ați avut zile mai bune decât ale mele. Mai relaxante. 




24 comments:

  1. N-ai avut exact ce s-ar putea numi o "saptamana usoara"
    Iti doresc Paste Fericit plin de lumina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. O...sa stai pe-aci ca abia am inceput sa povestesc :))
      Iti multumesc mult pentru urare, Hapi! O sa plec f. curand pe la bucatarie...ma asteapta o salata de boeuf...e doar in faza fiarta :))

      Delete
    2. Sper c-ai pus castraveti murati in ea :)
      Doamne, ce-mi mai placea!

      Delete
    3. Pai fara castraveti acri nici nu se poate! :)
      De ce "imi placea"? Inteleg ca acolo nu ai incercat niciodata sa faci...

      Delete
  2. Dragă Elly, și noi am fost la tata la cimitir, am aranjat acolo tot ce trebuie, apoi am fost într-o mini vacanță grozavă, după care ne-am întors pentru a a petrece Paștile în familie, cu mama alături, căci așa e frumos și bine. Mâine după amiază plecăm din nou, dar revenim luni după masă pentru că de marți ne relansăm în activități. Sărbători fericite de Paști, sănătate și belșug, gând curat și multă veselie alături de cei dragi! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunteti norocosi, Mirela. :) La casa, cu gradina si alte alea...nu prea se poate. Mai ales in perioada asta cand sunt enorm de multe de facut. Inseamna ca acum, cand raspund eu aici, va reintoarceti acasa din cea de-a doua vizita :)
      Multumesc din inima pentru urari! Paste Fericit si voua, draga mea!

      Delete
  3. Stiu cum e la gradina.Nu termini una,ca vine alta si uite asa ametesc,mai ales ca nu ma pricep deloc la gradinarit.La bloc la fel,pregatiri pentru Paste.Am cam obosit.Bine ca trec si intram in normal.Iti doresc un Paste linistit cu bucurii si multa sanatate.Te pup

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu sunt obosita cronic. Din cauza ca primavara a intarziat, multe lucrari nu s-au putut face la timp si s-au aglomerat. Inca am de lucru in gradina. Destul. Si peste toate a mai venit si Pastele, cu curatenia aferenta si cu toate pregatirile care, dupa ce le-ai facut, iti dai seama ca sunt cam exagerate... Multumesc pentru urare, Flori, draga! Te pup si eu! :)

      Delete
  4. a. Nu pot să trec peste cele scrise mai sus, pentru că mă regăsesc din plin ca fapte şi idei : fapte la timpul trecut, idei încă identice.Deşi mi-am propus să nu mai scriu nimic în aceste zile, intervin aici..."in extremis" zicând că, pentru mine, postarea aceasta iar e prea sinceră şi foarte realistă.Dar..."cum e stăpânul, aşa e şi...blogul : "tel maître, tel valet".Titlul trebuie modificat : dacă se vrea o muscă (în loc de mult mai apropiata de adevăr - albină), apoi această muscă are destul...cap ! Deşi, cum ne spune fabulistul, muştele merg îndeobşte la...arat! Ceea ce aici nu e deloc cazul. :)))
    b. Toată lauda pentru efortul făcut la cimitir.De obicei, pe bloguri se pomeneşte mai puţin despre ceva ce nu ne place.Dar viaţa nu are numai lucruri plăcute...Şi eu am făcut, an de an, poze multe la cimitir...Şi eu pozez liliacul şi pleiada de floricele, în care lăcrămioarele sunt la loc de cinste...Tare mult îi mai plăceau mamei...Pozele ne arată aici liliac frumos...
    c. Articolul publicitar cu pricina a cam speriat cititorii.De ce ? Pentru că au fost cazuri grave, cu victime, care au abuzat de aceste remedii de slăbit.Aş sugera firmei să modifice denumirea comercială a produsului, pentru că, aşa cum este ea acum, nu face decât să sperie şi să descurajeze clientul : "duo" te duce cu gândul că e de două ori mai puternic, sau că are două substanţe de bază (în loc de una), iar "forte" înseamnă efect maxim.Am luat şi eu un medicament "Forte" şi nu mi-a fost bine.Cuvântul sau noţiunea de "forte" te sperie !
    d. Cu bine! Şi cu sărbători pascale fericite, cu pace, sănătate şi bucurie !

    ReplyDelete
    Replies
    1. a. Nu pot minti, nu pot idealiza ceva ce nu exista. Decat poate in povesti, vazut prin ochi de copil sau de oameni care nu stiu ce-s greutatile. Titlul era putin glumet. Am incercat sa va smulg macar voua un zambet. Fiindca mie nu-mi prea arde. :)
      b. Multumesc pentru lauda. Pe bloguri se scriu multe basme. Daca gaseste cineva blogurile peste 1000 de ani (asta presupunand ca ar mai putea fi gasite) isi face o idee total eronata despre lumea de azi. Despre cum gandim, despre cum muncim sau, mai degraba nu. Caci mai toti am inceput sa filosofam si sa strambam nasul la orice si despre orice... Eu am mai postat anul trecut o fotografie facuta la mormantul bunicilor dinspre mama. Am avut mari emotii, fiindca mi-a fost teama ca va fi privit ciudat acest fapt. Desi e ceva atat de firesc... Dar oamenii se feresc de orice li se pare trist, dureros...habar nu am de ce. De aceea atunci am prelucrat-o, transformand-o in ceva cat mai artistic... Multumesc. Liliacul il iubesc si eu.
      c. Nu articolul in sine ci faptul ca vorbeam despre un produs de slabit. Daca vorbeam despre un medicament 100% de sinteza care, chipurile, ar fi vindecat cine stie ce, eram chiar o eroina. Nu cred ca o administrare corecta a orice, poate duce la nenorociri. Dar unii oameni vor sa slabeasca 50 de kg intr-o saptamana si ar inghiti 1000 de pastile pentru asta dar in acea saptamana. Nu stiu daca ai ajuns sa mai citesti, exista si pareri ale celor care chiar au folosit alte pastile de slabit si rezultatele au fost multumitoare. Numele nu suna nicicum. Mie, care sunt o carcotasa, nu-mi pare in niciun fel. Multe medicamente contin acest "forte". Nu stiu de ce la un medicament ar fi permis iar la o pastila de slabit nu... Exact ce spuneam mai sus... Si nici macar medicamentele nu sunt bune pentru oricine...la fel si pastilele. Fapt dovedit de propria-ti experienta.
      d. Multumesc. Ai sa vezi cat au fost de fericite. Macar cu sanatate :)

      Delete
  5. pline zile ai avut draga Elly...
    sper ca zilele de Paste sa-ti aduca liniste si odihna,sa poti respira putin...
    iti doresc ca Lumina Invierii sa-ti aduca in suflet ceea ce iti lipseste,Pasti Fericit alaturi de familia ta!
    Sarbatori Fericte!

    ReplyDelete
  6. Ai avut o saptamana plina ,Elly..

    Iti doresc tot binele din lume si un Paste Fericit !!!

    ReplyDelete
  7. Si eu am avut i saptamana plina. Si a trecut atat de repede, parca...;)
    Sarbatori luminate cu multa bucurie sa ai!

    ReplyDelete
  8. Imi plac foarte mult aceste articole in care autorul ne povesteste ce a mai facut. Si de ce a facut. Practic asta inseamna blogging, nu cum cred unii ca trebuie sa scrii orice altceva decat ce simti tu, chestii personale, probleme, ofuri, ganduri, idei. Eu astfel de texte vreau sa gasesc pe bloguri. Asta as vrea sa citesc. Scrise intr-o maniera simpla, fara aere si impresii.Fara a se dori cu orice pret comice sau intelectuale. Sau sa impresioneze audienta.
    Iti doresc spor la treaba in continuare, Elly, desi cred ca ai cam terminat preparativele la ora asta. Asa ca mai bine, un Paste luminos cu bucurie si pace in suflet. :)

    ReplyDelete
  9. Draga mea Elly, după atâta muncă sper să ai câteva zile ceva mai liniştite.
    Şi eu am fost foarte prinsă, nici nu ştiu cum m-am strecurat cu comentariile pe bloguri... Acum îmi dau seama că am uitat să merg la cimitir... nu că aş fi avut timp, dar nici în gând nu am avut :(
    Liliacul este superb. Mulţumesc.
    Sărbători cu pace şi multă bucurie! Hristos a înviat!

    ReplyDelete
  10. Iti doresc ca aceste zile sa îti aduca liniste si un pic de fericire în suflet!
    M-ai facut fericita cu acel liliac, aici nu a înflorit!
    Te pup! Hristos a înviat!

    ReplyDelete
  11. Spor la treaba si sarbatori fericite, Elly !

    ReplyDelete
  12. N-ai fost muscă fără cap, ci albinuţă :)
    Sărbători frumoase, pline de bucurie!

    ReplyDelete
  13. Christos a Inviat! cu siguranta ai reusit sa termini tot ce ti-ai propus înainte de sfintele sarbatori, Elly draga si acum ai tihna binemeritata. Fie ca sarbatoarea Pastelui sa iti aduca multa fericire, sanatate si numai bucurii, alaturi de cei dragi!

    ReplyDelete
  14. Draga Elly, scoti cate perla de ma faci sa rad. :) Cum e aia "musca fara cap". Eu cand citesc ceva imediat fac un exercitiu de imaginatie. Mi-a placut postarea ta. Si pe aici a inflorit liliacul prin curti si gradii, prin parcuri, peste tot si ma opresc din cand in cand sa il miros. :) Deci, ti-a intrat primavara pana in oase, pana in adancul sufletului.

    ReplyDelete
  15. Sarbatori cu lumina in suflet si multa inspiratie in condei!

    ReplyDelete
  16. Hristos a înviat!
    Acum sper că ai un pic de răgaz, să te bucuri de sărbători.
    Lumină,linişte şi iubire, Elly!

    ReplyDelete
  17. Sarbatori liinistite, Elly, draga! >:D<

    ReplyDelete
  18. Un Paste cat mai frumos alaturi de cei dragi!

    ReplyDelete