Sunday, October 21, 2012

Sentimentele alese atrag sentimente alese


Consider ca, in general, sentimentele alese atrag sentimente alese. 

Gandindu-ma la acest lucru mi-am amintit niste povesti care pot avea o oarecare legatura.
In urma cu circa cinci ani am cunoscut prin relatiile profesionale pe care le aveam, o domnisoara care reprezenta pe piata romaneasca o anume firma din vest si care cauta sa intre in randul beneficiarilor firmei la care lucram. Am s-o numesc domnisoara G. O persoana profesionista, inteligenta, cu mult bun simt si respect fata de interlocutor. Si care stia sa fie insistenta dar fara a deranja. Stiu, acestea se presupune ca trebuie sa fie calitatile unui om din domeniul vanzarilor. Numai ca nu e chiar asa, am intalnit de-a lungul timpului oameni si oameni.

Dupa un lung sir de produse care mi-au fost impuse in domeniul in care activam de catre altii, de la alte compartimente,
din te miri ce ratiuni, am avut la un moment dat curajul de a propune produsele oferite de firma reprezentata de domnisoara G. Cu cateva suspiciuni ca as avea ceva party-pri-uri in respectivul caz, propunerea a fost acceptata. Produsele au fost excelente, asa ca nu am putut decat sa ma felicit ca am luat acea decizie care putea fi considerata sinucigasa in conditiile in care se lucra pe atunci in firma si luand in considerare ce responsabilitati uriase erau. Era vorba despre un contract cu termeni foarte duri, partenerii nostri fiind din Germania. Am continuat colaborarea cu firma reprezentata de domnisoara G. si in cazul altor doua proiecte si totul a mers la fel de bine.

La un moment dat, acum vreo patru ani, am dorit inlocuirea unui alt material ce avea o componenta foarte toxica pentru operatori. Am cerut ajutorul domnisoarei G. care a fost extrem de amabila si mi-a recomandat tot o firma vestica, din intamplare tot din Germania. Mi-a oferit toate datele de contact, am luat legatura cu firma respectiva iar in decurs de nici o saptamana reprezentantii din departamentele comercial si tehnic au fost in Romania. Erau doi barbati, apropiati de 60 de ani ambii, doua persoane extraordinare, buni profesionisti, dar pe care totusi, in prima faza i-am tratat cu putina circumspectie. Cum ii tratam pe toti de altfel, pentru ca interesul de a vinde nu era de neglijat si ducea la multe aberatii daca nu exista suficienta atentie din partea noastra, ca beneficiari. La un moment dat, avand contact cu foarte multi reprezentanti de furnizori de diverse produse sau utilaje, ajungi sa ii cunosti pe cei care sunt doar niste bieti geambasi si pe cei care pun cu adevarat suflet in ceea ce fac.

Dupa discutiile preliminare si stabilirea a ceea ce aveam noi nevoie, a ramas hotarat sa se trimita o cantitate din produsul pentru care convenisem, pentru o proba.
Miss Dior Cherie Little Secrets - foto personala
La momentul stabilit, nemteste, produsul a sosit iar la interval de doua zile a venit si reprezentantul tehnic, unul dintre domnii de la prima intrevedere, la fel de amabil si cu multa intelegere fata de neajunsurile pe care le gasea intr-o firma estica.
Probele eu decurs in conditii destul de bune iar, din punctul meu de vedere si dupa primele evaluari, rezultatele au fost peste asteptari. Din nou eram multumita pentru ceea ce alesesem.
S-a incheiat contractul comercial pentru cantitatea necesara din produsul respectiv si lucrurile s-au derulat tot nemteste.
Produsul ne-a parvenit la data stabilita, iar la prima utilizare efectiva in productie, din nou domnul respectuos si mereu zambitor, a dorit sa participe. Lucru de altfel foarte normal dar pe care putini dintre furnizori il respectau.
De-a lungul contractului, totul a decurs foarte bine. La incheiere, din nou domnul respectiv a venit in Romania. Asta se intampla la cca. doua luni dupa inceperea derularii contractului. Aveam sentimente de aleasa pretuire pentru modul de a lucra al domnului respectiv. Eram foarte satisfacuta pentru modul in care decursese colaborarea si am tinut sa-i multumesc in mod special pentru asta si pentru confortul deosebit ce mi-l crease acea colaborare.

Miss Dior C.L.S. - cutia deschisa - foto personala




Cea mai mare uimire a mea a fost cand, in biroul de protocol in care ne aflam, domnul si-a deschis servieta diplomat cu care umbla si a scos din ea un pachet, imbracat in hartie simpla alba, lucioasa.
Mi-a multumit la randu-i si mi-a oferit acel pachet insistand sa-l deschid in fata sa. Nu mare mi-a fost mirarea gasind in el o cutie foarte delicata, frumoasa de-a dreptul, pe care statea scris destul de vizibil, cu litere aurii, "Dior". Modul de deschidere a cutiei era si el special, parea un mic dulapior. Dulapiorul gazduia patru mici flacoane cu parfumuri superbe de la Dior, numite in ansamblu "Miss Dior Cherie Little Secrets". Trebuie sa spun ca am ramas extrem de placut impresionata pentru ca asa am inteles ca pretuirea era reciproca si ca iubitoare de parfumuri, nu reuseam sa-mi explic cum de stiuse sa aleaga niste parfumuri care sa-mi si placa. Poate se pricepea si la parfumuri...n-am sa stiu niciodata.
Cert este ca la oameni se pricepea si in momentul acela mi s-a confirmat, o data in plus, ca un asemenea om isi merita cu siguranta si cu prisosinta banii in acea firma.

Am mai avut de-a lungul timpului o colaborare cu un alt reprezentant de firma, de data aceasta din Romania, reprezentand o firma romaneasca, persoana cu care, de asemenea, colaborarea a fost indelungata si reciproc avantajoasa, excelenta si mi-a trezit, de asemenea, sentimente alese de pretuire. Domnisoara G., domnul din Germania si cel din Romania sunt adevarati profesionisti, de care imi voi aminti mereu cu mult drag.


Această poveste despre Parfumul sentimentelor alese, a fost posibilă datorită Clubului poveștii parfumate, găzduit cu grație de Mirela.

Au mai scris  pentru Povestea parfumată următorii:
Mirela, Silving, OchiiVerzi, Vienela, Gabi, Minnie, Diana, Lili,  Simona, Lolita, Sara,   Vero,  Daurel,   Lolita,            

32 comments:

  1. Noblesse oblige! Îmi place acuratețea cu care ai scris lucruri care se expun destul de dificil, de obicei. Legate de un loc de muncă, de vânzări, dar le-ai povestit foarte atrăgător. Iar personajele merită toată admirația, ai dreptate.
    Cutia e suavă, magie curată! Miss Dior e unul din parfumurile care îmi amintesc de copilărie, fiind printre favoritele mamei, iar în varianta Cherie l-am avut și eu și e grozav!
    Frumoase și alese gesturi: al domnului din Germania, dar și al tău, de a-i aminti aici pe cei doi, într-un context care face cinste oricui. Foarte frumos!
    Îți doresc o seară minunată în continuare! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am ales sa povestesc aceasta bucata din experienta mea profesionala pentru ca mi s-a parut ca are legatura cu tema. Cutia e deosebita, am ramas fermecata, mai ales ca toate cele 4 versiuni de Miss Cherie imi plac foarte mult. Oamenii deosebiti vor avea intotdeauna un loc special in viata mea si in amintirile mele.
      Multumesc, Mirela! :)

      Delete
  2. foarte rar se intampla ca astfel de colaborari sa evolueze in timp doar intr-o nota pozitiva...
    o persona cu mult bun gust domnul din Germania care a stiut sa arate ca pretuieste la tine,dincolo de profesionalism,femeia...
    o postare intr-o nota diferita dar extrem de interesanta...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate, se mai intampla si altfel de colaborari. Cred ca ma pricep la oameni si chiar daca nu s-a ajuns la o afinitate intre mine si acele persoane colaborareaa fost in termeni extrem de civilizati. Cu oricine am avut colaborari, au fost bune sau foarte bune. Acestea trei, au fost insa absolut speciale.
      Multumesc, Pandhora!

      Delete
  3. Este frumos cand citesti ca se pot face colaborari frumoase si în Romania, dar mie îmi place cel mai mult parfumurile care le-ai ales! Ai scris o postare foarte "altfel decat altfel" asi putea spune! O seara frumoasa draga mea Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sigur ca pot exista si astfel de colaborari. Am avut colaborari foarte bune cu multi oameni, acestea fiind cele mai speciale. Parfumurile le-am primit si am fost atat de incantata! Iti marturisesc ca in prima clipa nu stiam daca sa accept sau nu ...Am avut un mic moment de ezitare.
      Multumesc, Minnie!

      Delete
  4. Da !!! Oameni extraordinari !Cred ca exista si in Romania (poate pe cale de disparitie) tineri si nu numai , care sunt intr-adevar profesionisti in diferite domenii , nu au plecat din tara, isi manifesta existenta aici, muncesc si platesc impozite, nu sunt copii de parlamentari,nici pilosi .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu ce sa spun, eu am trait doar in acest mediu si am intalnit colaboratori de toate varstele. Cel mai mult m-au deranjat insa cei care incercau sa ne pacaleasca. Niciodata n-au avut prea multa trecere la mine...
      Exista inca multi profesionisti, sa stii! Dar din pacate ei sunt mai putin vocali si mai putin gata sa sara in fata precum paduchele...

      Delete
  5. Cand te intersectezi cu profesionisti, munca devine mult mai placuta. Am avut si eu ocazia de a colabora la serviciu cu astfel de oameni, putini cei drept, dar care te fac sa uiti ca muncesti. Cu ei lucrez de placere :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai dreptate. Ma bucur ca stii care este sentimentul :)

      Delete
  6. Pentru mine, asstfel de relatii sunt cunoscute doar din filme, de laa televizor.Acum e prima data cand aflu mai multe.
    Insa ideea principala "Sentimentele alese atrag sentimente alese" e valabila in orice relatie intre oameni.
    Cred ca se potriveste aici proverbul"Dupa fapta si rasplata".
    O saptamana mai buna!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exista si in realitate, oricat ar parea de "artificiale"...de ca din filme :)
      Se potriveste si proverbul, ai dreptate :)
      Referitor la fraza cu care am inceput...trebuie sa marturisesc ca am introdus un "in general" tocamai pentru ca nu chiar intotdeauna este asa, desi asa ar fi de asteptat si de dorit. Exista si oameni care, desi sunt tratati bine, nu raspund cu atitudine pe masura... Cunosc, din pacate, si astfel de situatii.
      Multumesc mult, Gabi! :)

      Delete
  7. Mai exista si astfel de domni? Minunat gest, plin de noblete, curat si sincer as putea zice. Acum, in mare parte cred ca tu ai fost "de vina" pentru acest cadou, de ce? O persoana plina de profesionalism dar rece, care nu exprima nimic, nu ar avea parte de asa ceva. Concluzia cred ca e simpla: esti minunata!
    O saptamana frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mai exista, trebuie sa stii ca da :) Se poate sa fi fost si eu "de vina". Dar, crede-ma, cu oameni extraordinari si bine pregatiti pentru meseria pe care o au, nu se poate lucra decat foarte bine.
      Iti multumesc pentru concluzia pe care ai tras-o. Si tu esti o draguta :)
      Numai bine!

      Delete
  8. Bună Elly!
    Foarte frumoasă expunere!
    Îți doresc o săptămână de vis!
    Cu mare drag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, ELENA! Ma bucur ca ai citit articolul :)
      Numai bine iti doresc si eu!

      Delete
  9. Credeam ca au disparut de mult profesionistii si mai ales domnii plini de atentie fata de parteneri, de colaboratori, de ceilalti in general. Se pare ca m-am inselat, iar asta nu poate decat sa ma bucure.
    O saptamana frumoasa, draga Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. N-au disparut, am avut ocazia sa cunosc multi oameni deosebiti. Insa cum nu cu toti putem avea si afinitati, aici am vorbit despre cele mai deosebite experiente profesionale. Domni foarte atenti mai sunt... Insa nu toti ofera parfumuri. Pe mine m-a incantat mult acea caseta. Parfumurile din ea le folosesc cu grija, tin foarte mult la ele :)

      Delete
  10. Absolut superb... un parfum intre parfumuri...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, e un parfum foarte bun si placut :)
      Multumesc!

      Delete
  11. E liniștitor să știi că există oameni de calitate... peste tot.
    Felicitări pentru articol!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chiar exista. Si e bine ca e asa, altfel s-ar narui toata increderea si sperantele de mai bine.
      Multumesc mult!

      Delete
  12. Cea mai mare rasplata a muncii este satisfactia partenerului/clientului. Daca ii vezi si ii simti multumirea pentru colaborarea pe care o ai cu el, atunci simti ca merita efortul depus la serviciu.
    Pe de alta parte este si dovada calitatii tale ca om si ca profesionist, pentru ca ai dat tot ce trebuia pentru ca lucrurile sa aibe finalitatea dorita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intotdeauna am facut tot ceea ce a depins de mine ca lucrurile sa functioneze. Din pacate, nu chiar intotdeauna eforturile mi-au fost apreciate la adevarata valoare. Dar asa se intampla peste tot.
      Eu asa am sperat, ca multe dintre reusite mi s-au datorat. Insa sefii observa mai greu aceste lucruri. Au impresia ca totul li se datoreaza lor ;)

      Delete
  13. Nobletea sufleteasca se manifesta si sub forma unor gesturi care nu sunt lipsite de gentilete si cavalerism... Aprecierea a venit la final pentru a incuraja alegerile facute si a consolida niste relatii trainice si serioase. Ma bucur pentru tine ca ai cunoscut asa oameni! Iti doresc sa intalnesti oameni autentici mereu in drumuriel tale!
    O toamna de vis! :-)

    ReplyDelete
  14. Nu-i asa ca te simti reconfortata si cu "chef de treaba" când ai de a face cu astfel de oameni? Conteaza si cum esti tu, cum îi "obligi" sa fie asa.

    ReplyDelete
  15. Poate este un parfum care ti se potriveste :) sau poate domnul este si un fin psiholog si profesionist desavarsit.

    Cand lucrezi cu oameni de calitate si munca ti se pare o placere.

    Iti doresc sa intalnesti cat mai multe astfel de persoane.

    ReplyDelete
  16. este un parfum minunat , l-am terminat !!!

    ReplyDelete
  17. O poveste exemplara cu profesionisti atat de bine antrenati incat ti-ar fi greu sa crezi ca oamenii obisnuiti din spatele profesiei sunt altfel decat binevoitori si bineintentionati prin firea lor. Si totusi se mai intampla ca scoala primita sa fie mai aleasa decat fondul sufletesc. Banuiesc ca nu e cazul celor despre care ai povestit. :)

    ReplyDelete
  18. Exista profesionisti si in Romania, apreciati de straini, dar nu sunt suficient mediatizati.

    ReplyDelete
  19. Uite ca mi-ai parfumat dupa amiaza! Multumesc. :)

    ReplyDelete
  20. Foarte rar mai poti auzi astfel de povesti! sunt tot mai putini astfel de oameni! si cu siguranta rolul tau in relatia cu aceste persoane a fost in egala masura de special! stii doar, lucrurile bune se intampla oamenilor buni!:)
    cat despre parfumuri....imi plac toate! :)

    ReplyDelete