Monday, November 25, 2013

Ce-i in mână nu-i minciună


Stropi de ploaie...in noiembrie

Cum spuneam și în postarea anterioară, se simte zvon de clopoței, de zurgălai iar pocnetele bicelor răsună, din timp in timp, pe stradă. Cel puțin pe strada mea. 
O fi așa dar pentru mine săptămâna trecută tot una de toamnă a fost. Dovadă bucățica de gradină care s-a lăsat pe mâna mea în două din zilele ei: joi și vineri.
Am reușit sa terminăm de săpat toată grădina. E un câștig pentru la primăvară fiindcă niciodată nu se știe cum va fi vremea atunci, cât de umedă sau de întârziată. Ori dacă va fi timpul necesar. Ce-i în mână nu-i minciună, cum foarte bine spune o vorbă din bătrâni.

Vineri a fost vinerea neagră (Black Friday) și, pentru prima dată, am dorit să caut ceva care mă interesa. N-a fost simplu, cele trei site-uri pe care am încercat să intru deveniseră indisponibile. Ca mine or fi fost și alții. Apoi, după deblocare am constatat că ceea ce doream eu s-a luat din prima clipă. Oricum, am ajuns la concluzia că toată acțiunea asta este supraevaluată și sub umbrela ei se fac o mulțime de matrapazlâcuri. Cu unele excepții, BF-ul românesc nu-i decât o țeapă, mai mare sau mai mică, depinde de noroc. Sau de ghinion, mai bine-zis.

Revin la ideea de Sărbători de iarnă. În cursul săptămânii trecute am avut bucuria să se lanseze online revista Alegria. E ușor și amuzant să fie frunzărită, e online și nu costă absolut nimic. Vă garantez că nu vă va părea rău. Este o revistă superbă pentru care s-a muncit mult și care oferă informații și soluții foarte potrivite pentru sărbătorile de Crăciun de anul acesta și de oricând. 
Veți găsi idei de economisire, ceea ce nu-i de ici, de colo mai ales în această perioadă când resursele financiare ale familiilor sunt greu încercate. Întreaga revistă este o oază de frumos.  

Relativ la cele trei decorațiuni handmade realizate de mine pentru revista Alegria, trebuie să spun că nu mai încercasem de mult timp să realizez astfel de decorațiuni deși cu mai mulți ani în urmă obișnuiam. Ideea e că ele nu ne costă nimic fiindcă prin casa oricui se găsesc resturi de materiale, ață, ac, putin lipici, mărgele și nasturi de diferite culori. Mai este nevoie doar de puțină imaginație și timp. Dacă vrem, le găsim. Nu-i așa? 

Cândva am făcut mai multe felicitări pentru sărbători. Simple, din coală de hârtie, guașe, lipici, folie metalică și niște poze decupate. Au fost mai multe, trimise în cele patru zări timp de vreo doi ani, poate chiar trei. Acestea cinci mi-au rămas...

Felicitări handmade aproape antice

Felicitări handmade aproape antice

Tot după o săptămână, Anastasia aduce alte povești.

26 comments:

  1. Harnicuta ca o furnicuta! :)
    Par asa, solitare, picaturile de ploaie pe frunze. Trimite-le aici, sa nu mai fie asa... izolate! :) Pe-aici tot ploua si ploua... cu unele pauze, sa mai adune rezerve de apa. La ce nori cenusii erau azi de dimineata mare mirare sa nu fi nins undeva in munti!
    Felicitari am incercat sa fac dar mi-au iesit niste... ceva oribil, asa ca am renuntat!
    Felicitari pentru felicitari! si nu numai! :)
    Saptamana frumoasa iti doresc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Felicitarile sunt vechi, nu le-am facut acum. Sunt o ramasita din anii trecuti. Peste zece :)
      Multumesc, Diana.

      Delete
  2. :) BF..hmmm!
    am mers la Gaudeamus... Reduceri între 20-70 %... merg la editura pe care o căutam să-mi cumpăr o carte şi am surpriza să găsesc acelaşi preţ ca în librării (carte pe care o căutam costă 39,9 în librării. La târg era 43 preţ tăiat şi 39,9 preţ redus. Şi nu am cumpărat-o). Din tot pavilionul acela, cu lansări peste lansări, am cumpărat numai un CD.

    Frumoasă idee.... Alegria. Există condiţii de colaborare?
    Frumoase decoraţiunile tale, ca şi felicitările.
    Îmi amintesc că în copilărie cadourile handmde erau cele mai apreciate. Era preţuită disponibilitatea de a dărui "din tine"- timp, muncă, dragostea cu care confecţionai...ş.a. ca şi creativitatea.
    Cred că e foarte important sa faci ceva. Acel lucru are viaţă! Are o poveste... Restul sunt matriţe.

    Pup, Elly. Mulţumesc :)
    O săptămână minunată!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai cu BF asa cum spuneam. Vad ca si tu confirmi...
      Alegria e un proiect la care am fost invitata sa particip, de cateva luni sunt onorata sa am o colaborare cu iLUX. Sper sa mai fie.
      Da, si eu imi amintesc ca erau la mare pret tot felul de mici decoratiuni handmade, martisoare, felicitari... Acum, desi exista multi cei care produc astfel de mici obiecte si foarte frumoase, am impresia ca tot cele maufacturate industrial sunt mai cautate. Poate si pentru ca sunt mai ieftine. Dar nu ne impiedica nimeni sa le facem pentru noi insine. :)
      Pentru putin. La fel, Ana draga!

      Delete
  3. Sunt drăguţe şi acum felicitările tale.
    Apropo: felicitări pentru revistă!
    Când voi avea timp, o să mă uit pe ea mai temeinic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc. Da, cred ca-s inca dragute dar le-am facut doar pentru uzul propriu.
      La revista am doar o colaborare micuta dar m-a bucurat mult. Eu voiam sa va invit sa vedeti revista care e chiar deosebit de reusita si complexa. Daca ai timp nu vei regreta. Macar pentru a-ti bucura ochii.

      Delete
  4. Îndemânatică și talentată, Elly, așa ești! Mi-ai amintit de primele mele felicitări, făcute înainte de-a începe să lucrez pentru Fondul Plastic...Ce vremuri, pictam pe hârtie cretată, dată cu cerneală tipografică, brazi stilizați cu ornamente fine, din penel, din care o parte le trimiteam, o altă se vindea bine. Frumoase preocupări ai, poate mai și valorifici din ele! ;)
    Seară de basm îți doresc, mâine cred că va ninge! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ca artist plastic sunt convinsa ca realizai felicitari foarte frumoase, Mirela. Cu modele interesante si tehnici deosebite. Eu le-am facut cu mijloace foarte comune dar sunt ani de atunci. N-as mai incerca acum, se cauta altceva si ar fi extrem de greu de razbit.
      Multumesc mult! Da, a nins destul...ne-a acoperit cu totul...

      Delete
  5. Doamne cata imaginatie! Cata rabdare! Ar trebui sa te faci educatoare, ai excela la activitatile plastice, si practice! Bravo! Chiar imi plac felicitarile!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt satula, Fairy, de tot felul de chestii handmade. Mama a fost invatatoare iar o vreme si educatoare, fiindca nu avea post stabil. Si mama nu s-a priceput la asa ceva asa ca eu i-am pregatit intotdeauna toate materialele. Sunt deja plictisita ca si uitasem de ce n-am mai facut tot felul de chestii. Acum imi dau seama ca n-am mai facut cam de cand s-a pensionat mama.
      Multumesc.

      Delete
  6. Am mai vazut la cineva pe blog poze cu flori si frunze inca versi pline de stropi de ploaie si i-am zis, dar si tie iti zic, imi amintesc de primavara trecuta la Londra. O primavara cu ghiocei si narcisi care au inceput sa infloreasca inca din februarie si care si-au pastrat florile pana prin aprilie. Stateau inmarmuriti sub ploaia rece britanica. Mi se face frig cand ma gandesc. Cand vad acea poza, imi pare ca vine primavara, nicidecum iarna cu ale ei sarbatori. Ma iau cumva emotiile. Pozitive desigur.
    Tu tot timpul esti intr-o agitatie de nedescris. Inca n-ai obosit?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca ai dreptate, imaginea pare destul de primavaratica :) Din pacate iarna a navalit peste noi :(
      Nu stiu, asa sunt eu, agitata. Si sa ma vezi cand ma mai iau de mama care este agitata si ea, mai agitata decat mine. ;) Cred ca ii seman intr-o oarecare masura.

      Delete
  7. Am un respect pentru tine ptr ca lucrezi cu parintii tai in gradina! Zau ca ma mira lucrul acesta nu toate "fetele" se inghesuie sa puna mana pe sapa! :))
    La gama asa de variata de felicitari care se gasesc pe piata nu cred ca ma incumest sa le fac singura si mai e ceva.... Cine mai trimite felicitari pe posta?

    pupici furnicuto si numai bine! :)

    ReplyDelete
  8. Eu iti zic "harnicuta".N-am sapat,adica nu e sapata gradina ca eu nu pot si nici nu ma omor.Am zis ca la primavara trebuie sa o iau din nou la mana.Am mai trimis felicitari de sarbatori,dar acum nu mai am decat doua adrese la care sa trimit si parca-mi pare rau.Noapte buna!

    ReplyDelete
  9. Eu am vizat tot anul niste obiective pentru DSLR-ul meu, dar reducerile nu au fost deloc substantiale, in plus au fost mai degraba la obiective Canon decat la Nikon. Dezamagire uriasa Black Friday-ul asta...
    Foarte frumoasa fotografia, verdele fresh ma duce cu gandul la primavara... Desi iarna, asa cum ziceai si tu, abia asteapta sa-si intre in drepturi. :((
    Tu, Elly, mereu activa, mereu neobosita... Esti de admirat!
    Zi frumoasa iti doresc. :*

    ReplyDelete
  10. Inspiratie , talent , indemanare. Cred ca le ai pe toate. Pe deasupra mai sapi si gradina! :) Esti o adevarata comoara! o zi minunata!

    ReplyDelete
  11. Imaginaţia şi timpul sunt mai scumpe, că restul...

    ReplyDelete
  12. Indemanatica, cum ne-ai obisnuit! :) la cate activitati ai, ar trebui sa dormi bustean! :)

    ReplyDelete
  13. Frumoase felicitari :) Cat despre vinerea neagra, sa'i spun in romana pentru ca o sa ma refer mai mult la cum se manifesta ea la noi, este cu dus si intors pentru ca unele magazine sunt smechere sa zic asa...adica scumpesc produsele cu cateva zile- o saptamana inainte ca apoi sa le reduca la pretul original de black friday...si practic ei nu ies in minus deloc...ba chiar la unele produse ies pe plus. Insa unii chiar fac reduceri si fac reduceri considerabile. Imi pare rau ca am pierdut ocazia din cauza dezinteresului meu...am intrat tarziu, fara gandul de a cumpara ceva si am vazut o reducere de 47% si alta de 50% la 2 ebook'uri pe care mi le propusesem sa mi le cumpar iarna asta...dar desigur...stocul era epuizat :))

    ReplyDelete
  14. si eu am mai incercat cate una-alta din tutoriale.
    sunt foarte dragute. mai ales ca sunt facute de tine si le daruiesti din suflet
    la Alegria o sa imi mai caut inspiratia, dar mai incolo, pe la inceputul lui decembrie

    ReplyDelete
  15. Deci cu rusine recunosc ca eu pana anul habar nu aveam de Black Friday asta pana anul asta :)). Abia acum am aflat cum sta treaba.
    Pare interesant revista, am frunzarit un pic, dar promit sa o rasfoiesc cu atentie cand am un pic mai mult timp libe, acum imi pica ochii pe tastatura de somn.
    Foarte faine felicitarile, esti talentata si ai rabdare;)!
    Te pup, o seara faina sa ai si spor la treburile gospodaresti, daca mai sunt, ca acusica vine iarna :).

    ReplyDelete
  16. Da chiar că ar trebui să dormi buştean la câte activităţi ai. Măcar după ziua cu săpatul(sau zilele) sper că s-a întâmplat asta. M-am uitat şi eu ieri, puţin pe Alegria, dar trebuie să mai revin. Pup!

    ReplyDelete
  17. Nu am mai facut felicitari de prin clasele 1-4 cand ne punea doamna la lucru manual sa confectionam pt mame de 8 Martie sau Craciun. Nu prea am fost atrasa de treaba asta...
    Tu te pricepi si te felicit! :)

    ReplyDelete
  18. Acum inteleg asocierea hand-made-ului cu decoratiunile de Craciun, in comentariul lasat la mine. De-a lungul timpului am vazut la tine o disponibilitate fantastica spre manualitate. Mai tii minte masuta ce ne-o prezentai pe aici? Nu stiu de unde ai aceasta dexteritate de a manui de la lemn, la hărtie dar iti spun cinstit ca nu e la indemana oricui. Cat despre revista o voi rasfoi si doar pentru ca imi recomanzi asta. Felicitari si inca o data toata admiratia mea...inclusiv pentru sapatul in gradina.

    ReplyDelete
  19. si mie imi plac lucrurile handmade...ramane un pic de suflet........

    ReplyDelete
  20. Nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca te ocupi sau ca te-ai ocupat vreodata cu asa ceva. Pur si simplu nu mi te pot imagina migalind la chestii hand made. Dar sa stii ca sunt foarte dragute si chiar ma bate gandul sa pregatesc si eu cateva intr-un stil asemanator. Cu rabdarea stau cam prost in ultimul timp, dar sper sa gasesc un strop pe undeva... :)

    ReplyDelete