Wednesday, November 27, 2013

Un joc de (i)LUX: Online Secret Santa



S-a terminat cu bâlbâiala! Afară cad din cer mii de cocoloașe, de azi-noapte încă. N-am idee când a început, așa, în mod serios, chiar dacă pe la ora 4 eram încă "ON". Adică fără somn, ca de obicei, dar nu și cu ochii ca melcul, pe fereastră. Zăpada grea, plină de apă îmi amintește că a început numărătoarea inversă: mai puțin de o lună până la Crăciun.

Anul trecut Crăciunul meu a venit cu pași de pisică și-a plecat tiptil, calm, fără să ne deranjăm prea mult reciproc. Văzându-mă în apatie Moșul și-o fi zis că o pauză nu-mi strică, poate voi fi mai hotărâtă pe viitor. Așa că pentru anul ăsta mi-am zis că-i cazul să fiu mai activă, ca să nu-și schimbe Moșul complet părerea despre mine. 

E drept, anul acesta am și fost provocată. Am acceptat provocarea fără să stau pe gânduri pentru că a venit de la oameni dragi, care știu să transforme noțiunea de a dărui într-o adevărată artă. Povestea mea a-nceput a se împleti timid cu a lor din ziua când am visat la Rosabel, o prețioasă și superbă Anuschka. 

Am fost provocată să mă joc dar nu orice fel de joc. Mai întâi trebuie să spun că n-am fost un copil foarte jucăuș. Adică mi-au plăcut jocurile dar nu chiar oricare doar fiindcă era joc. Cum nu-mi plăcea nici orice prăjitură doar fiindcă era dulce și nici măcar orice ciocolată. Da, am fost un copil cu personalitate iar unii ar zice chiar ciudățenii și am devenit un adult în felul meu. Adică tot cu ciudățenii. Ce să fac? Asta este. Cine mă iubește mă iubește și așa.   

Azi mă alătur și eu jocului.
Îmi plac la nebunie misterele, secretele, surprizele. E clar că de ideea de Online Secret Santa m-am îndrăgostit din prima clipă pentru că e un joc special, un joc de Crăciun. Cei de la iLUX s-au gândit, (și foarte bine au făcut!) că ar fi grozav ca, odată cu bucuria dăruită de Alegria, cei 14 bloggeri care au colaborat să-și înmâneze cadouri unii altora, fără a ști cine ce primește și de la cine. De fapt nici măcar nu știm exact care suntem cei 14. 

Se știe totuși ceva. Fiecare dintre noi știm pentru cine vom juca rolul lui Moș Crăciun pentru că s-a tras la sorți prin random.org. Rolul de maestru de ceremonii îl deține însă iLUX pentru că a pus la dispoziție nu mai puțin de 30 de cadouri superbe cum ar fi: casete de bijuterii, portofele din piele, cutii de ceasuri sau truse de manichiură din care fiecare am selectat ceea ce am considerat a fi mai potrivit pentru bloggerul care ne-a picat prin tragere la sorți. 

Deci am primit numele bloggerului. Am primit și lista cu bunătăți. Am ales portofelul-portcard Arturo din piele naturala cu clips pentru bani de la firma Giudi. De la pielea naturală de culoare maro, la compartimentarea ideală și la căptușeala fină, de asemenea din piele naturală, totul la acest portofel este impecabil. 




L-am găsit a fi un obiect cu stil, perfect potrivit pentru un bărbat nonconformist, activ, cu imaginație debordantă. Desigur că nu pot dezvălui numele bloggerului. Până pe 6 decembrie rămâne un secret foarte bine păzit. 

După cum vă imaginați, nici eu nu voi rămâne pe dinafară. Un obiect de lux din acea listă va poposi sub formă de cadou și în mâinile mele nerăbdătoare. Trebuie să mai spun cât sunt de curioasă cine și ce?

 

30 comments:

  1. pai la cat esti de pretentioasa...cred ca o sa ii dai mosului secret cateva batai de cap! :) sa primesti ce iti doresti! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu-s pretentioasa, Mona :) Doar ca nu ma multumesc cu orice.
      Secret Santa s-ar putea sa nu ma cunoasca. Nu ne cunoastem cu totii si in momentul cand s-a intiat jocul stiam chiar si mai putine persoane decat stiu acum.
      Multumesc de urare. Vom vedea. :)

      Delete
    2. sa impartasesti si cu noi! :)

      Delete
  2. E foarte frumos portofelul, totul e sa ai si ce pune in el :)
    Aca ii uram succes celui care va intra in posesia lui si o urare pe masura La multi bani!
    Imi place sa fac cadouri si bineinteles ca imi place sa si primesc
    Luna cadourilor care se apropie e molipsitoare

    ReplyDelete
    Replies
    1. Un portofel e bun si frumos chiar si mai batut de vant ;)
      Multumesc eu in numele sau pentru urare :)

      Delete
  3. 14 bloggeri foarte norocosi si foarte fericiti in curand. Ma bucur mult ca esti printre ei, Elly. Secret Santa e un joc tare fain, chiar l-am pus si noi in practica, putin diferit, prin 2011 parca, in blogosfera. Doamne cat am alergat dupa cadourile potrivite. Am avut niste emotii uriase pana a ajuns pachetul meu cu bine la destinatie.
    Imi place portofelul ales de tine, e foarte elegant, un cadou cu adevarat util. :)
    Seara frumoasa. :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu, marturisesc, nu am avut ocazia sa-l joc niciodata. Mi se pare foarte interesant. Adevarul e ca sunt foarte curioasa cine si ce a ales pentru mine . Sper sa fie ceva util. Adica toate sunt utile dar unele mai mult ca altele. Asta functie si de preferintele fiecaruia :)
      Multumesc, Nice!

      Delete
  4. Tu esti implicata in multe activitati.Bravo tie,ca ai puterea!Eu banuiesc,fara sa stiu ptrea multe despre voi,care ar fi barbatul.Cand o sa citesc cine e fericitul,voi recunoaste cinstit,daca e el sau nu.Noapte buna azi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca activitatile ar fi posibil sa fie si mai multe si placute ca aceasta, mi-ar placea sa fiu si mai implicata. Sa stii ca de abia astept sa vina acea zi ca sa imi si spui la cine te-ai gandit. Stiu ca esti foarte sincera. Multumesc! Noapte buna si tie, Flori! :)

      Delete
  5. Elegant și perfect pentru un cadou care să aducă bucurie. Ai ales bine, Elly. ;)
    Sper să primești excat ce îți dorești! Seară superbă, cu drag! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sper sa fi ales bine. Voi vedea. Am ceva emotii.
      Multumesc, Mirela. O noapte buna iti doresc! :)

      Delete
  6. Este perfect cadoul pe care l-ai ales. Aștept cu nerăbdare 6 decembrie ca sa ne spui tu ce ai primit. Si mai ales de la cine. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Sonia. Sa stii ca eu chiar am emotii. Mai multe pentru cel care va primi cadoul de la mine decat pentru ce voi primi eu.
      Va voi spune, desigur. Si de la cine :)

      Delete
  7. Foarte interesanta ideea, nu ai stat degeaba care va sa zica, si sunt si eu curioasa sa vad ce cadou o sa primesti tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Nu prea stau degeaba. :) Chiar daca nu-s pe blog sunt in alta parte.
      Mai curioasa ca mine nu poti fi :)

      Delete
  8. Clips pentru bani...E un magnet , ceva de genul? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Radu, te tii de glume. Magnet pentru bancnote...? ;)

      Delete
  9. Eu iti doresc sa primesti ce iti doresti! Grea misiune are bloggerul respectiv, zic pt ca imi amintesc de anul trecut ca esti greu de multumit....:))
    Se vede treaba ca nici nu alegi cadouri la intamplare. De fapt si asta stiam de anul trecut...;)
    Frumoasa treaba asta cu daruitul!
    Pop si seara faina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc. Si eu sper!
      Hmm... Asa impresie v-am facut? Parca nu-i bine :))
      Noapte buna, draga Geanina!

      Delete
  10. Eram în liceu când jucam ceva asemănător.
    Atât că ştiindu-ne între noi, de multe ori făceam schimb.
    Aşa încât, în cele din urmă, fetele le făceau cadouri altor fete,
    iar băieţii, băieţilor. Nu spun că existau cazuri când înlocuiam
    de mai multe ori persoanele cărora le făceam cadouri.
    Ştiam că moda revine, dar şi-n acest domeniu? Nu că ar fi ceva rău...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu acum aflu despre el. Nici macar n-am avut habar ca exista. Pe bune.
      Pai ce faceati voi acolo numai dar secret nu se mai chema :) Dar daca pana la final si dupa cateva permutari toata lumea era multumita, cred ca era OK :)

      Delete
  11. :) Nu prea inteleg despre ce scrii tu aici dar ma bucur sa stiu ca vei primi un cadou frumos! Bine, am inteles ca ai contribuit la Alegria... dar nu stiu despre ce joc scrii (oh, nu! nu voi accesa link! se va bloca PC-ul! stiu, pentru ca am patit-o!)
    Fie sa-ti placa darul ce-l vei primi si sa ti se potriveasca!
    Zile fericite iti doresc!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am incercat sa explic cat de cat pe scurt in text. Ma bucur ca mai e cineva ca mine, care nu cunoaste aceasta traditie. Asta ma bucura fiindca ajunsesem sa cred ca-s singura :)
      Ma refer la Secret Santa. Tu ar trebui sa-i ceri Mosului un nou PC ca sa faci inlocuirea. Actualul merita din plin sa-i faci asta :))
      Sper sa fie astfel. Multumesc, Diana!

      Delete
  12. Nici eu nu cunosc jocul, insa am inteles despre ce-i vorba. Sa inteleg ca cei 14 bloggeri au participat la scrierea alegriei sau cum?
    Nu cred sa nu placa unui barbat cadoul ales de tine. E foarte dragut. Normal, ca mai toata lumea de pe aici, inclusiv tu, sunt curioasa ce o sa primesti tu. Pana pe 6 mai asteptam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, nu. Revista doar ne are ca si colaboratori pe o parte dintre noi, dintre cei 14.
      Dar Alegria e conceputa/realizata de catre persoanele care apar in ea, pe prima pagina :) Am facut invitatia la rasfoirea ei pentru ca e un material de calitate excelenta, care chiar merita vazuta, in ea gasindu-se multe informatii si mai ales sfaturi foarte utile.
      Sper sa-i placa. Din suflet sper. Si... astept :)

      Delete
  13. Nu degeaba spunea Coelho ca atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, tot universul comploteaza la indeplinirea dorintei tale....You never know :) Mai e numai putin pana la Mos Nicolae :D

    ReplyDelete
  14. Sper ca Mosul sa fie darnic cu tine!
    Imbratisari!

    ReplyDelete
  15. Foarte fain cadou ai ales. Exact asa arata portofelul consortului, crede-ma, il stiu pe de rost

    ReplyDelete
  16. Ideea acestui joc este cat se poate de interesanta si tare mi-ar placea sa imi gasesc parteneri de joc, sa ma distrez pentru cateva clipe din an in acest mod. Astept cu nerabdare sosirea mosului, sa aflu ce a primit fiecare dintre voi si de la cine. Sunt cu ochii pe tine, Elly draga!

    ReplyDelete