Tuesday, October 9, 2012

Greu si ... greuț


- Bună, Dorin. Ce mai faci ? Cum a fost la party ?
- Bună! Bine. :-*  Tu? Ești bine?
- Bine că ești bine. Mă bucur. (Îl întrebam cum îi este pentru că are o afecțiune destul de gravă la ficat.) Eu? Nu
știu ce să spun...nu chiar....ca de obicei. Sau poate mai rău...
- Rău? De ce?
- Probleme...
- Ce fel?
- Cu job-ul. Nu s-a mai rezolvat nimic.
- Îmi pare rău...
- Tot amestecată e situația, poate chiar mai rea...sunt în așteptare.
- :-*  >:D<
- Lasă-ma, că nu de pupături și îmbrățișări imi arde!
- Te cred. Scuze.
- La tine cum merge ?
- Merge greuț.
- Am angajat 12 fete.
- Ai MAI angajat ?!?!??? Altele ? În plus ?
- Da. Am 16 in total.
- Și mai spui că merge "greuț"...  :))))
- Da.
- Mă amuzi. Și nu numai.
- Este greuț. Pe bune!
- În fine... mai vorbeam acum ceva vreme cu cineva care are niște afaceri. Destule și nu prea curate...și are N-case prin țară și vreo două și pe afară. Și nu puteam să mă plâng eu de cât se plângea el. Da' ce-aveți, frate?
- Am 2700 ron cheltuieli pe lună.
- :)) Mă faci să râd în continuare. Scuză-ma, nu e chiar o paralelă între tine și tipul ăla. Lucrurile nu-s comparabile, nu știi ce bani învârte tipul. Adică vreau să spun că nu-ți imaginezi.
- Posibil.
- Nu contează...Dar tot m-ai amuzat.
- Nu mă plâng.
- Doar ce-ai făcut-o! :))  Eu îți spuneam că mă tem pentru locul meu de muncă și mă plâng de problemele de acolo...
- Dar tot este greu.
- ...și tu că e "greuț" că ai angajat 12 persoane...
- Of...
- E cam jenant, să știi... Data viitoare, dacă va mai exista, nu te mai întreb ce faci ;)
- De ce? Te-am supărat...  :(
- Pentru că data viitoare cine știe ce mai aud. Că poate ți-ai mai deschis o fabrică :))  Glumesc, să știi...dar...
- Ei...nici așa.
- Nici așa...dar poate fi. La noi, de pildă, nici banii nu se dau. Deocamdată lucrăm și fără bani... Adică nu sunt bani nici să ne plătească. De aproape trei luni.
- Trebuie să asigur comenzi și nu este ușor. Și asta de aproape 2 luni. Știu...că trebuie sa fie greu la tine. Te cred. Ai dreptate.
- De-aia nici chef de nimic n-am. Și sunt oameni în țara asta cu situații și mai grele.
- Așa este...
- Trebuie să ies. Mă cheamă mama. O zi bună în continuare! Poate mă angajezi și pe mine la tine ;)

Discuția a fost purtată anul trecut pe YM! și a durat cam 20 de minute. Pe care de abia le-am suportat fiindcă mi se făcuse greață. Nu puteam să cred că cineva, atunci când îi spui că ți-e greu, că job-ul îți este amenințat, că nici bani nu primești de ceva vreme...se poate văita că lui îi este "greuț" când tocmai își extinsese afacerea și nu oricum. Habar n-am ce mai face. N-am mai vrut să vorbesc de atunci cu amicul respectiv. Nici la telefon nu i-am mai răspuns. Nici la cele câteva mesaje lăsate între timp pe YM! Cred că a înțeles...între timp nu m-a mai căutat. 

34 comments:

  1. da asa fac unii...cand le merge bine se plang ca le merge rau ca de...trezesc invidii...
    detest genul asta de persoane...am intalnit si eu cateva specimene...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pandhora, citeam ce-mi scria si nu-mi credeam ochilor. Mai ales ca nu-si dadea seama ca era ridicol sa se planga cand el tocmai isi extinsese afacerea cu 300%.

      Delete
  2. Fiecare se gandeste doar la el, nu se pune si in pielea altuia. Si sunt multe persoane care au foarte multi bani, dar tot se plang ca nu au suficienti si ca vor mai multi si mai multi ...trebuie sa te multumesti cu ce ai..si sa speri sa ai cat sa poti trai decent

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ca o fraiera, eu ma pun de multe ori si in pielea altuia.
      Sunt oameni care invart banii cu lopata si nu poti sa deschizi gura ca ei se vaita inaintea ta.
      Asa cum spui, e suficient sa ai cat sa poti trai decent.

      Delete
  3. Mostră de egoism pur. Şi eu sunt egoist, şi cred că nu-i persoană pe pământ care să nu fie (într-o măsură mai mare sau mai mică - de la caz la caz). Însă dacă-l alternezi cu niscaiva altruism şi încerci să empatizezi, măcar din bun simţ, cu persoana care ţi se adresează, îl maschezi şi-l faci să fie mai ...digerabil. Cred...
    Comportamentul lui 'Dorin' îl cunosc la perfecţie încă de pe vremea când eram copil (regimul Ceausescu), şi părinţii mei aveau o sumedenie de amici care se lamentau astfel. Era la modă să te vaiţi, indiferent de situaţia materială, griji, probleme, necazuri. Se pare că a perpetuat în timp un asemenea gen de ...atitudine.
    Greţos!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca ai simtit cutind exact starea de greata pe care o traiam eu cand vorbeam cu el... Nu-l cheama chiar asa, pe aproape, dar am zis ca e mai bine...
      Da, macar din bun simt sa incerci sa empatizezi cu cel cu care discuti. Ca esti pe strada, ca esti intr-o discutie telefonica sau de alta natura.
      E foarte la moda sa te vaiti si azi. Parca mai mult ca "inainte". A devenit chiar o arta :)

      Delete
    2. Am bănuit eu că nu-i chiar numele lui real, motiv pentru care l-am pus în ghilimea (după cum ai observat, nu-mi plac ghilimelele clasice), şi oricum 'Dorin' este deja un arhetip de 'cetăţean' Roman...din păcate.
      Am simţit perfect greaţa ta...la naiba, am gustat-o. Şi asta pentru că am şi trăit-o, simţind-o la rândul meu cu diverse ocazii...aşa că ştiu perfect la ce te referi.
      Îl legătură cu ultima ta frază din comentariu, mă simt oarecum 'salvat', pentru că mizantropia extremă m-a scos oarecum din oala relaţiilor interumane, ferindu-mă involuntar de noi şi noi astfel de circuri groteşti.

      Delete
    3. E un adevar ceea ce am scris in fraza aia. Daca tu zici...Pentru putin :)

      Delete
  4. Mda, sunt grozavi acesti oameni care se vaita cand nu e cazul dar si care intr-un mod pueril si egoist se lauda in conditiile in care celui cu care vorbeste ii merge REALMENTE rau! De evitat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne mai intalnim si cu asemenea oameni in viata. Dar dupa intalnirea asta...chiar am evitat.

      Delete
  5. :))) sunt si de astia destui :D eu numesc un astfel de tupeu "culmea nesimtirii" :D

    ReplyDelete
  6. Spre comparație cu el, tu poate chiar ai fi dorit să faci ceva PENTRU EL, pe când el... :| Mda... life is a bitch, but don't let it f***k you! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macar sa-i spun o vorba buna. Chiar voiam.
      Asta este...unii traetsc doar pentru ei...nu vad nimic in jur.

      Delete
  7. este mare pacat ca exista astfel de oameni! egoisti si lipsiti de cel mai elementar bun simt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ii spuneam clar ce face...si se pare ca nu pricepea... Un timp, vreo 3-4 minute, am crezut ca-si bate joc de mine..

      Delete
  8. Mai greu gasim oameni empatici, sensibili, eu pana acum nu am intalnit, de exemplu, barbati cu aceste calitati. Dar am avut si ghinion cu carul la capitolul asta. Poate exista...mi-ar bucura!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cam si dreptate...mai rar acest sentiment la partea masculina. Totusi sunt si multi oameni cu bun simt.

      Delete
  9. Acum stii: cuiva care se da plin de bani (poate chiar este) nu ii spui nimic despre tine - ii vorbesti doar despre el si te amuzi in sinea ta (cand ai timp de pierdut)!
    Cei care sunt plini de bani si se "plang" unuia despre care afla ca are probleme... sunt dintre cei carora le-au murit laudatorii, sau vor sa evite a li se solicita ajutor. De regula, cineva care spune despre el: am bani, castig bine etc - ori minte (mai mult sau mai putin) ori se da mare pe uscat - si nu merita sa pierdem timpul cu asa "ceva" Sau, cand incep sa spuna ca le merge "greut" le spui ca nu se pricep ei sa-si administreze afacerea - daca vrei sa scapi de ei, in principal, dar garantat vor schimba subiectul, pentru ca nu le place critica. Sau o vor rasuci si vor spune ca "totul e bine" :)

    Viata feiricita, Elly!

    P.S. Cred ca nici nu merita sa acorzi atentie acestui gen... Crezi ca "dorinii" lumii vor fi afectati de ceea ce credem noi despre ei? Nu. Vor gasi pe altii la care sa se laude - si poate vor da si de escroci care ii vor ajuta sa le mearga "binut"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa fiu sincera, de atunci cam asa fac. Nu mai casc gura la vaicarelile lor.
      Faza cu "binut" mi-a placut mult ;) Sa le dorim asta? Ar merita :))

      Delete
  10. Cred ca este o chestie generala, am observat-o la multi...cred ca sunt programati genetic sa se planga :)). Si vorba lui Carmen mai sus, egoisti si lipsiti de bun simt....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, Larisa. Se plang ca nu cumva sa iti dea prin gand sa le ceri ceva. Ei se vad mereu victime ale unora care ar ravni la bunastarea lor...Asta este...

      Delete
  11. Poate te cauta sa-ti ofere un job ... Sau poate ca nu.
    Oricum lucrurile sunt relative si privita in profunzimea sa, afirmatia ca banii nu aduc fericirea poate fi adevarata.
    Privind relativitatea, un milionar poate fi extrem de nefericit ca el nu va reusi sa-si cumpere un bilet pentru o excursie pe orbita circum teresta, ca nu-si permite, iar un miliardar ca Gate, este extrem de nefericit ca nu are metode mai puternice, rapide si implementabile pentru reducerea populatiei, care considera ca sufoca planeta.
    Depinde de perspectiva, de nevoi si dorinte.
    Totul e relativ ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai ca sa ma fac croitoreasa ma fac si singura, doar sa vreau...oricum, cu mult mai buna decat ce are el acolo. Eu il luam peste picior atunci, cu locul de munca. Totul e relativ dar dupa cum decurgea discutia noastra, in locul lui imi puneam stavila, nu ma mai laudam ca mi-am extins afacerea cu 300%. Nu e vreun bogatas...dar nu credeam ca e atat de nesimtitor.

      Delete
  12. Dacă tot s-a plâns că-i e greu și greuț, măcar de i-ar fi! Na c-am zis-o!
    Dar se pare că li se împlinește când tot amintesc de un lucru...greu, nu-i așa?! Eu cred că insul acesta s-ar plânge și dacă ar câștiga la loterie, că-i greu să calculeze dobânda pentru atâta bănet!
    O zi bună, Elly! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cred ca ai mare dreptate. Mirela! Adevarul e ca asa facea, se plangea de orice. Abia dupa discutia asta mi-am dat seama si eu...
      Imi place ca i-ai facut urari asa de frumoase :)
      Merci!

      Delete
  13. In loc sa iti de-a ceva sfaturi ca sa iti mearga si tie greut, el te distrugea psihic...Business manii astia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) Mda...ca bine zici :) Daca eram fata in fata m-ar fi umflat rasul.

      Delete
  14. Daa.. asa se inampla de obicei.. stii vorba aceea.. ban la ban trage.. asa era in situatia domnului.. dar se pare ca din ce are tot mai mult vrea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ca toti cei cu afaceri...sunt tot timpul nesatui. Si nemultumiti.

      Delete
  15. astia fac parte din categoria "bietul de mine"! orice numai sa fie in centrul atentiei!

    ReplyDelete
  16. Este modul cel mai simplu de a te face sa nu indraznesti sa apelezi la ei. Mie imi provoaca o sila teribila acesti oameni. Stiu exact despre ce vorbim, pentu ca si eu am trecut prin asa ceva cu o fosta colega de clasa, mare doamna acum, care se vaita mai rau decat mine. :))
    Un mare like pentru Mirela!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Exact. Asta cred ca era si ideea. Sa nu cumva sa-mi dea prin gand sa apelez la el pentru ceva. Poate se gandea ca-i pot cere bani...cine stie?

      Delete