Tuesday, October 2, 2012

Măscăriciul


Ieri, ca de altfel in ultimele peste 10 zile, toata ziua m-a innebunit vocea de robot defect a măscariciului de Dan Diaconescu (patronul OTV). Care ni s-a laudat ce lucruri extraordinare a facut el ieri si in general. Pardon, nu el. "Noi". Ca se tot exprima in numele intregului popor, poate ăla OTV-ist, că eu nu ma simt reprezentata de un măscarici. 
Inainte de ora 21 a aparut Victor Ponta care, intr-o conferinta de presa, in direct, ne-a spus ca licitatia pentru OLTCHIM 
a fost anulata. Motive fiind multe: falsuri, manipulare, scandal.

Nu s-a terminat ecoul discursului lui Ponta ca a aparut D.D. spunand, cu vocea aia oribila si cu mutra de mincinos patologic ca "Guvernul a calcat in picioare oferta lui". Si ca "Ponta a ordonat sa anuleze totul si ca nu s-a vrut sa i se accepte clauzele pe care le solicita". Ca masina lui nu a primit acces in curtea ministerului. Ca Ponta e "un mare mincinos", ca "trebuie sa-si dea demisia", ca "a batut campii". Cica "guvernantii au fugit ca soarecii, ca sa nu semneze contractul". Cu "noi". Apoi a incheiat amenintand: "O sa avem dovezi in ceea ce priveste coruptia, e o escrocherie facuta de niste guvernanti in functie".  
Un ziarist l-a intrebat: "Aveti cele 45 de milioane?" Ce credeti ca a raspuns robotul măscarici? Vorbind aproape incoerent a spus ca "va incerca, cat va putea sa..." Ceva fara legatura cu intrebarea, adica nimic. Si a fugit din fata microfoanelor.
Dupa mai mult de o saptamana de nebunie, dupa ce s-a plimbat 48 de ore prin toata Europa adică prin Germania, Franta, Spania, Monaco, Austria (zice el), dupa ce a prezentat scrisori false, a mentionat o firma olandeza care nu exista, a plimbat niste saci plini, chipurile cu bani, prin Bucuresti și a umplut pana la refuz toate ecranele televizoarelor, mascariciului i-a fost intrerupta, in sfarsit, reprezentatia.
Si nu prea stiu pe cine a incercat sa pacaleasca. Nu stiu cine a putut crede ca salariile se platesc in euro, ori cash. Sau ca ar putea fi platite de catre cineva care nu e proprietarul firmei. Totul a fost o cacealma. Inca de la inceput. Urmarind doar castigarea de capital electoral. Si, probabil, in secundar, avand si alte scopuri. 
Din pacate, niste oameni, ramasi fara locuri de munca, poate ca au avut cateva sperante, fie si firave, in legatura cu toata mascarada licitatiei si asa-ziselor negocieri ale lui D.D. si avocatilor lui, la fel de potriviti pentru postul de măscărici.

V. Ponta a spus: "Regret acest spectacol". Si eu...si noi. Nu de spectacole cu măscarici aveam nevoie. Cred ca măscariciul ar trebui pedepsit. 
Ma tot intreb: Cine e în spatele lui, al cărui rege o fi măscariciul? 

 

30 comments:

  1. Articolul tau a aparut online (aici la mine) acum un sfert de ora desii de aseara ma chinui sa îl deschid! Curios, nu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. A fost o eroare de tastare :)
      Am vazut mail-ul... Multumesc, Minnie!

      Delete
  2. Mascarici sunt toti...si Ponta si DD..
    Isi bat joc de oameni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt cam multi mascarici, ai dreptate. Insa cel mai mare tot Diaconescu ramane. Eu am tot scris despre el...din primavara, am tot scris. Cand inca nimeni nu se ingrijora de ascensiunea lui...

      Delete
  3. Suntem fraieri noi, ca-i dam atentie.Omul asta vorbeste fara virgula, fara punct, fara pauza de respiratie si nu spune nimic.De ani de zile nu ma uit la OTV dar acum OTV-ul mi-a intrat cu forta in casa.Aproape ca un viol...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa este, eu am tot scris in primavara despre acest Diaconescu. Cand inca nimeni nu-l lua deloc in serios...Toti radeau. Si inca sunt multi care rad. Eu asta nu inteleg...ma ingrozeste.

      Delete
  4. Doamne la ce putem asista si ce se poate petrece in tara asta.
    La ce ne mai putem astepta?
    La orice. Nu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu sunt siderata, Anca. Da, ne putem astepta la orice...

      Delete
  5. Nu comentez politica.Mă amuz însă la vederea acestui circ mediatic şi încerc să răspund la întrebarea de final : "Cine e în spatele lui, al cărui rege o fi măscariciul?" Şi răspunsul ar putea fi găsit în vechea poveste a lui Andersen, "Hainele cele noi ale împăratului"... :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Din pacate nu m-am putut amuza. Mi s-a parut la fel de condamnabil ce s-a intamplat de toate cele 3 parti: guvernarea, opozitia si mascariciul asta caruia mess media i-a facut un serviciu pe care nu-l merita...

      Delete
  6. Tu i-ai zis mascarici, eu, in discutiile cu sotul meu l-am botezat pacalici. Pe-aproape. Altceva nu comentez ca deja e prea mult.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fie mascarici, fie pacalici...E tot pe-acolo :)
      E atat de mult ca la mine a dat peste si n-am mai putut...

      Delete
  7. E trist că, în România, călcarea regulilor şi legilor se tratează cu ... râs! Prin alte părţi, "mai puţin democratice", la prima minciună, la prima nerespectare a legii, eşti taxat de organele statului.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Astept cu mare nerabdare sa vina si la noi ziua aceea. Nu cred totusi sa o apuc...

      Delete
  8. Ce spectacol grotesc a pus in scena mascariciul asta, asa cum bine l-ai numit tu. Ma deranjeaza teribil ca mai nou face pe victima... Sau dintotdeauna a procedat astfel? Oare asa crede el ca poate castiga simpatia romanilor? Sau vrea sa para martir? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. La ce te asteptai? De la inceput a mers pe linia asta. De cand a depus oferta mai tarziu...special, ca sa nu fie admisa si sa se autovictimizeze. Incearca sa castige ceva procente. Dureros este ca sunt oameni care nu sunt capabili sa-si puna intrebari in legatura cu individul asta...si iau de bun tot ceea ce spune.

      Delete
  9. Sunt curioasa cum o sa se termine telenovela asta pentru ca eu nu mai sunt in tara dar cat timp am fost m-am cam saturat de mutrele lor.
    Ar trebui sa joaca amandoi in ceva filmulet cu producatori ai Antenei 1.

    ReplyDelete
  10. "Totul a fost o cacealma. Inca de la inceput". Incep de aici. Nu stiu cum se face, dar aceasta licitatie a fost administrata de guvernul României, in conditiile impuse de guvern. In primul rând, DDD ar fi trebuit sa fie la pârnaie de ceva vreme, intrucât este proprietarul unor firme datoare la stat si, conform legii, daca datoria (iar el are o nimica toata datorie - 2,7 milioane de euro) depaseste 15 zile, vorbim de un caz penal. De ce totusi guvernul României i-a acceptat participarea la licitatie? Te pomenesti ca Basescu o fi de vina...

    In al doilea rând tin sa precizez, foarte apasat, ca nu e primul circ organizat de guvern in ultimele 4 luni. A fost circul cu plagiatul, cu comisiile desfiintate pentru ca au indraznit sa dovedeasca faptul ca Ponta e un hot, un pacalici, un plagiator ordinar. Apoi a fost circul cu referendumul. Cine a zis, la Bruxelles, ca referendumul nu va fi validat decât daca la urne se prezinta 50%+1 din cei aflati pe liste? Basescu sau Ponta? Apoi, cine a promulgat legea in baza careia s-a facut referendumul? Basescu sau Antenescu? Apoi, cine a organizat referendumul? Basescu sau uslamistii? Si cine a contestat organizarea? PROPRIA organizare??? Basescu sau uslamistii? Stiu ca doare rau sa fii batut dupa ce tu organizezi si fraudezi la greu, dar asta e viata.

    Cum de guvernul asta prostac (era sa zic pontac) zboara din circ in circ, din penibil in penibil, din derizoriu in derizoriu, si mereu sunt altii de vina?!?!?!?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu vorbeam despre Diaconescu...si strict de partea de circ care-i apartine. Ca sunt si unii care i-au oferit niste conditii propice...e partea a doua...
      Nu faceam politica in articol, Dragos :)
      Era asa, mai mult o observatie, un comentariu... Eu doar stau pe margine si mai observ. Mai arunc cate un articol cand ma uimesc prea tare niste chestii...

      Delete
  11. Hai ca astai buna, deci prectic din cate stiu mascarici se afirmau prin dinamismul lor, prin tot felul de miscari, tot felul glume, insa ochii astuia face toti bani.

    ReplyDelete
  12. Desi au trecut cateva zile de cand este in prim plan, eu sunt inca in stare de soc si nu imi pot reveni. Ma tot intreb, aproape fara sa astept raspuns: Cum este posibil? Cum este posibil?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai da, e posibil! Asa cum e posibil sa-ti ingrosi soriciul si sa faci pe niznaiul când doua comisii diferite demonstreaza ca teza ta de doctorat e un plagiat nesimtit, asa cum organizezi un referendum (tu, pontacul) si dupa aia contesti propria organizare, propriile liste electorale, asa cum unul pe care l-ai lasat la licitatie câstiga licitatia si in chiar acea zi iesi pe post si zici ca ala n-are bani....e vorba de faptul ca DDD a reusit sa-i invinga pe pesedisti chiar pe terenul lor: populismul cel mai abject, demagogia cea mai bruta, prosteala cea mai hâda a masei lor de manevra: poporul lui 'da-mi' si 'fa-mi'. Lasa ca e foarte bine!

      Delete
    2. @Vienela...de-aia m-am apucat si eu sa scriu aici cateva randuri...fiindca inca eram uimita...

      Delete
  13. Defapt el nici nu avea banii necesari. E pacat ca i s-a acordat atata atentie... si inca i se acorda.

    ReplyDelete
  14. Foarte bună întrebarea din final: "al cui o fi măscăriciul"? Ar fi interesant de ştiut. Iar noi...rămânem cu privitul la acest spectacol prost, ca într-un colţ de bâlci...

    ReplyDelete
  15. E plina lumea de mascarici, eu insa stau si ma gandesc: de ce, pentru ce si pana unde? :))) D.D. (asa cum l-au supranumit) ... mie mi se pare un om mic si agitat ce cauta sa nu fie calcat pe cap din greseala ... mai rau e ca nu-i iese cum ar trebui "popularitatea".

    ReplyDelete