Monday, October 7, 2013

Atent să nu mă lovească


A mai zburat o saptamana si ma bucur fiindca a zburat cu tot cu vremea rea. Sau asa as vrea sa cred ca se va petrece pentru o perioada. Deja de ieri vremea s-a imbunatatit vizibil.
Despre saptamana trecuta, cu siguranta cea mai rece si ploioasa saptamana dintr-un inceput de luna octombrie, nu prea mai vreau sa-mi amintesc. Va ramane aici mentionata si poate ca anul viitor va constitui un reper. Nu pot sti acum pentru ca nu stiu nici macar maine ce va fi. Asa cum fusese facuta o prognoză (mda, in sfarsit, anul acesta, dupa o lunga perioada de balbaieli, meteorologii au nimerit-o), a plouat până joi. Inclusiv. De vineri se răcise atat de tare in casa incat nu s-a mai putut fara a da drumul la gaze. Deci am facut si focul in casa la inceputul lui octombrie. Brrrr! 

Deci o saptamana in care am privit aproape cu ură pe fereastra ploaia, am mai croitorit niste restante iar printre picaturi am mai facut diverse prin gospodarie. Ca tot veni vorba despre restante, am incercat sa ma mai pun la curent cu ce s-a mai publicat prin felia de blogosfera pe care o frecventez dar n-am reusit in totalitate. Mai am. 

Ieri, fiind atat de frumos, mi-am luat tovarasul de nadejde si am plecat cu scara sa culegem ultimele fructe din gradina.
Apropos de gradina, ne-am necajit foarte tare fiindca a dat bruma si ardeii au fost foarte afectați. Toate frunzele le-au cazut si unii dintre ei au fost usor congelati, cei aflați in stadiul necopt. Sambata si ieri a trebuit sa-i culegem pe toti. Mai avem si struguri lasati in vie, pentru masa. Strugurii n-au patit nimic.

Am ajuns unde aveam treaba. Soarele blând al prânzului se filtra splendid printre frunze.

Soarele printre frunzele părului
De jos se vedeau si ele, țintele mele. Perele adica. Nu prea multe anul acesta pentru ca parul e cam batran pentru un păr si anii pe care-i mai are de trait sunt numarați.


Perele așteptând să fie culese

Nu m-am putut abtine si am mai fotografiat cateva ramuri cu frunzele in Soare...in Soarele mult-așteptat.

Din nou Soarele și frunzele...

Spuneam despre ajutorul de nadejde. Da, scara e un ajutor de nadejde la culesul perelor insa si Snow a fost. S-a suit pe cele mai inalte crengi si mi-a aruncat de acolo perele. Fiind foarte atent sa nu ma loveasca. 

Snow, cel mai de nădejde ajutor

N-am gasit foarte multe pere in pom, aproape doua galeti. O parte erau deja pe jos de la atata ploaie si vant... Am pus cateva in fructiera, sa ma laud si eu putin cu ele. Cat mai am cu ce....

Recolta

Alte povești din săptămâna de abia finalizată, aici, la Anastasia.



39 comments:

  1. Frumoase pere, frumoasă fructiera, frumos şi pisoiul,
    ba chiar şi pozele sunt frumoase.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc. Sa stii ca fotografiile sunt facute cu mobilul ca atat aveam atunci la mine. Fructiera am primit-o cadou de ziua mea acum cativa ani, de la colegii de birou.

      Delete
  2. Perele ca perele si soarele ca soarele si frunzele tot frunze dar Snow e de baza! :) Motanul ochios e cel mai frumos! :) Si cel mai harnic!? ;) Dar si grijuliu! :)
    Minunata saptamana sa iti fie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intotdeauna e dupa noi, orice am face. Deci e de baza :)
      Multumesc, Diana!

      Delete
  3. Chiar ca ai avut un ajutor de nadejde!

    Observ ca in general vremea aici este fix pe dos fata de Romania. La noi inceputul de octombrie anul asta a fost foarte cald, uimitor pentru zona asta. Intr-una din zilele saptamanii trecute au fost chiar vreo 27 de grade. Nici vorba de pornit centrala, stau chiar si pe seara cu geamul deschis. Insa nu stiu cat timp va tine...

    Saptamana frumoasa si calda draga Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ati avut noroc de vreme frumoasa. Aici, desi se mai incalzise, azi a fost din nou ceva mai frig. Nu stiu...cred ca ma intristez de tot daca o tine tot asa... :(
      Multumesc, Larisa! La fel.

      Delete
  4. Imi pare rau de recolta afectata... cu ajutorul lui Snow ai facut poze frumoase :)
    Perele arata foarte apetisant, gata-gata sa te infrupti din ele, cat despre frig ... si noi am tremurat ceva
    O saptamana buna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Motanelul ma ajuta sa fac cele mai frumoase fotografii. Multumesc, Anca! :)

      Delete
  5. Foarte frumoase poze! Si pisoiul e bestial,si perele imi fac o mare pofta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc! Sunt destul de frumoase tinand cont ca sunt facute cu telefonul mobil.
      Perele sunt un soi foarte bun, foarte dulci.

      Delete
  6. Pomii batrani sunt ca oamenii.Te atasezi de ei si nu-ti vine sa-i inlocuiesti.Am avut un par ca al tau si dupa ce s-a prapadit bunica s-a uscat si el.A fost o legatura nescrisa.Mult soare si numai bine,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa este, gutuiul mi-a murit deja de cativa ani si un pui al lui nu se simte bine... Nu mai e viguros ca parintele lui... :(
      Merci, Flori draga!

      Delete
  7. Cat de expresiv este Snow! :) Sa ne bucuram la maxim de perioada asta frumoasa de toamna. Cu raze de soare caldut, cer senin si cele mai delicioase fructe romanesti. :D O adevarata incantare!

    Spor la cules si fotografiat, Elly. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. O, daca l-ai vedea ce expresiv e acum, asa cum doarme in poala mea :)
      Multumesc, Nice draga!

      Delete
  8. Observ eu ca esti indragostita de soare. Ce o sa te faci toata iarna? Imi plac povestile tale din gradina si am cascat gura de pofta la perele tale. Imi imaginez ca e o satisfactie deosebita sa le ai din gradina, nu din piata.
    Auzi, Elly, tu de ce nu te-ai inscris in SuperBlog? Intreb si eu asa...ca de talentata esti tlentata, de scris detul , scrii....si nu gasesc motivul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iubesc soarele asa cum nu iubesc altceva. Poate marea s-o iubesc la fel :)
      Toata iarna voi indura, asteptand sa revina vremea buna... Nu pot sa fac altceva.
      Nu cred ca e genul meu de concurs...de aceea. Ar fi prea mult sa umplu blogul cu postari despre atat de multe produse. Sunt destul campaniile de pe Blogal desi nici acolo n-am mai gasit una sa-mi placa in ultima vreme. Macar Blogal imi da o mare libertate, pot scrie unde si cand vreau.
      Iti multumesc pentru aprecieri, Dana. Ma onoreaza :)

      Delete
  9. Perele-s bune și frumoase, cerul e senin, contrastând complementar cu frunzele toamnei, dar Snow le întrece pe toate, fiind un motan extrem de reușit, o felină superbă! Picky și Odin îl salută cu drag pe fratele mai mic, miau miau! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu, ca iubitoare de pisici intelegi exact ce legatura este intre mine si acest motanel. Din fericire l-a inlocuit cu succes pe bietul Tiger pe care stii ca l-am plans zile intregi. Acum e efectiv topit in poala mea <3
      I-am transmis salutarile de la fratiorii lui. Le trimite pupici, cati pot ei sa duca :)
      Multumiri, Mirela draga!

      Delete
  10. Superbe poze, dragă Elly! Nici nu se putea să surprinzi mai frumos o zi însorită de toamnă. Iar perele...sunt de vis, îmi lasă gura apă. Bine că ai avut ajutor de nădejde pe Snow. Sunt convins că ai avut mult spor.
    Îţi doresc o săptămână frumoasă! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt foarte dulci si zemoase perele. Un soi rar, pe care eu nu l-am mai intalnit. E luat de la cineva caruia si lui i s-a uscat parul fiind foarte batran. Se va usca si al nostru si nu reusim sa altoim altul. Inca n-am reusit. De trei ani incercam...Se prind altoaiele dar anul urmator se usuca. :(
      Multumesc mult, Alex draga!

      Delete
  11. Toate ca toate insa ajutorul de nadejde ti-l ador...:)
    Cum nu te scapa el nici o secunda din ochi...!
    Saptamana faina sa ai Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma urmareste de parca ar fi de la serviciile secrete ;) Nimic nu-i scapa.
      Multumesc mult, Geanina! :)

      Delete
  12. Frumoase frunzele pe fondul albastru al cerului, parca ele ar fi fructele!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Ma bucur ca-ti plac. Multumesc mult, Dan!

      Delete
  13. ;-) cum se numeste pomul care face pisici?
    :-D sperba fotografia cu Snow intre frunzele aurii!
    Deci se indreapta vremea pe la voi... la noi au anuntat la buletinul meteo ca vineri se va produce un soc termic. De la 15 -18 grade cat am tot avut acum in ultima saptamana, cica temperaturile vor cobora la maxim 5!
    Pacat de ardei! Perele voastre sunt supebe, sa le mancati cu placere! Cat despre struguri, ei vor deveni tot mai dulci. Exista soiuri care sunt lasate pana tarziu si strugurii sunt culesi abia la primul ger.
    Sa si o saptamana cat mai placuta si cu mult-mult soare!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa am zis si eu. Am reusit sa-l prind de trei ori in zona aceea a pomului dar asta a e cea mai frumoasa caci i se vad si ochii pe care-i ador.
      Imi pare rau ca si la voi se strica vremea. Era buna vremea calda, si sa tina cat mai mult.
      Multumesc de urari, Carmen draga! :)

      Delete
  14. Super poze :) De ne-ar mangaia soarele asa toata iarna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ce frumos ar fi! Dar stim ca nu se poate.
      Multumesc pentru apreciere, Mihaela!

      Delete
  15. Care a fost premiul lui Snow? Ca doar a pus labuta la cules! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ar trebui sa-i ajunga ca l-am facut vedeta in blogosfera :) Nu-i asa?

      Delete
  16. Dar Snow chiar este implicat in absolut toate treburile pe care le faci, cu un asa ajutor parca merg lucrurile mai repede :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Draga Ralu, e bagat in absolut orice. Nimic nu se petrece in curte sau gradina fara sa stie si el. ;)

      Delete
  17. Ce bine arata! si sunt...adevarate! cu gustul acela, ca mierea! sigur e asa! :) imi plac perele atat de mult incat doar codita nu o mananc! :))) Si Snow e deja umbra ta! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu au gust de miere :) Au gust adevarat de pere, cum rar se intalneste si nu doar pentru ca sunt de la mine. Spun asta si pentru ca eu nu ma prea dau in vant dupa miere :) Din pacate...
      Umbra adevarata! ;)

      Delete
  18. incearca o placinta cu pere, exact reteta de la cea cu mere...e minunata!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Se poate dar sigur nu mi-ar placea. Nu pot manca decat placinta cu mere sau branza. Si daca se poate, sa o faca altcineva. La placinta mi se pare ca e prea multa munca pentru cam putin... :)

      Delete
  19. Ce poze frumoase. se zice ca e fotograf adevarat cel ce reuseste sa faca poze bune cu un aparat slab. deci... Din toate frumusetile din poze mutrita lui Snow imi place cel mai mult. e atat de dulce.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am un LG Shine, face foto mai bune decat multe alte telefoane dedicate, ca sa zic asa. Poate nu ca un iPhone...dar sunt multumita de el. Am mai postat cand si cand fotografii facute cu el.
      Multumesc mult, Tina. In general pe mine ma intereseaza ideea cand fac o fotografie. Sa pot spune ceva despre acea foto. O fotografie care nu-mi trezeste niciun gand...nu cred ca are vreo valoare.
      Si Snow multumeste :) E aici, cu mine :)

      Delete
  20. Dar tu ai livadă, nu glumă! Într-o fotografie asa se vede! Ce frumos! Normal că esti intr-o continua activitate! Lasă că te ajută Snow in toate! Desi am ajuns cam tarziu, a meritat să-l văd cocotat in pom.

    ReplyDelete