Thursday, April 12, 2012

Cine vrea pielea lui Roger Rabbit ?



Mâine, foarte dis-de-dimineață, la ora 02:55 pe HBO este programată comedia "Who framed Roger Rabbit?" adică în traducere liberă "Cine vrea pielea lui Roger Rabbit?", realizată în 1988.
Este un film care împacă și pe cei (nu foarte) mici dar și pe cei mari, deopotrivă.
Trebuie spus că această comedie care îmbină fericit jocul actorilor cu acela al personajelor de desene animate, este realizat de către Robert Zemeckis, și îi are in distribuție de celebrii actori Bob Hoskins și Christopher Lloyd. Completează echipa actrița Joanna Cassidy precum și personajele animate iepurele Roger Rabbit și soția sa Jessica.
Filmul reprezintă o premieră în domeniu, fiind o fericită și perfectă îmbinare între jocul actoricesc și cel al personajelor de desen animat. Ulterior această tehnică va fi mult perfecționată dar filmul lui Zemeckis rămâne de referință. Încercări timide mai fuseseră făcute în istoria cinematografiei, dar un film întreg niciodată.
"Who framed Roger Rabbit?" este un film realizat impecabil, într-o vreme în care nu exista atâta tehnologie, în care calculatorul nu era rege.
Ca idee, acțiunea se desfășoară în orașul desenelor animate, unde un judecător fără milă este hotărât să execute toate personajele de desene animate. Nenorocirea se abate și asupra iepurașului Roger care este acuzat de crimă. Încearcă să-l ajute să scape de această acuzație un detectiv particular, Eddie Valliant, magistral interpretat de către Bob Hoskins.
Că această comedie este o realizare deosebită și merită văzută este confirmat și de faptul că a fost premiat cu 3 premii Oscar și nominalizat la 2 premii Globul de Aur.
Iar despre realizatorul său, Robert Zemeckis, pot spune că nu este decât realizatorul altor filme ramase în istoria cinematografiei: "Back to the Future" (1, 2 și 3 cu Michael J. Fox), "Romancing the Stone" (cu Michael Douglas și Katleen Turner), "Forest Gump" (cu Tom Hanks), "Contact" (cu Jodie Foster) ori "Cast Away" (cu Tom Hanks).
Deci, de văzut.

Breaking News!
Pentru că, așa cum de multe ori realitatea depășește ficțiunea, trebuie să vă spun că eu am aflat deja, de azi, cine îi vrea pielea bietului Roger Rabbit. 
Ca să nu vă țin pe jar, trebuie să vă spun că deja l-a și jupuit.
Nemernicul nu este altcineva decât...motanul meu!
Căci l-am surprins cum venea hoțește acasă, cu pielea sărmanului Roger în dinți, probabil ca trofeu...


12.04.2012

Sper din suflet ca iubitorii de iepuraşi să nu fie oripilaţi. De fapt motanul meu doar a  găsit această blăniţă la vecinii mei, care sunt crescători de iepuri şi el, ca orice motan hoţ, a furat blăniţa şi a adus-o acasă... 

2 comments:

  1. Ooo! Ce hot cinstit e motanul tau! A lasat ceva si proprietarului! :)
    Sa ai o zi frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai doar cu blanita s-a ales :))
      N-a avut el acces la restul iepurasului.
      Dar de strangator, e foarte strangator. Aduce acasa tot ce gaseste, de toate :))
      Multumesc de urare. O zi superba sa ai si tu!

      Delete