Saturday, April 28, 2012

De 1 Mai - Guvern nou, cu contract full-time



"Imi asum partea de responsabilitate pentru PD-L...E bine ca partidul s-a curatat de oportunisti... La PD-L au fost cateva voturi pentru motiune... Nu ma gandesc la demisie..." 
Cu oarecare aproximatie, asta a declarat ieri fostul premier, Boc, dupa ce motiunea USL a trecut si guvernul Ungureanu a picat. Boc, aceasta fantosa, care, ca si majoritatea celor din partidul (fost) de guvernamant, presupun ca sunt inca precum mustele fara cap... dintr-o data, nu mai au obiectul "muncii"...Ca numai asta n-au facut ele, mustele astea fara cap, adica ...asta e alta poveste.
L-am observat in filmarile prezentate la televiziuni si pe Mihai Razvan Ungureanu, in timpul discursurilor generate de votarea motiunii...era pe ganduri, parea pierdut...ori constient ca lucrurile sunt transate.
Presedintele lui Niels (Schnecker), Basescu, nici el nu se simtea prea bine ieri cand l-a anuntat pe Victor Ponta ca premier.
Stiam ca daca motiunea va trece...va fi un weekend "plin" cum de mult n-am mai avut.
Din punct de vedere politic...aceasta efervescenta e benefica, dupa umila mea parere.
Pe de alta parte, nici PSD+PNL+PC nu cred ca se simt mai bine. Undeva, in adancul sufletelor, cu toate ca au facut eforturi vizibile ca motiunea sa treaca, primindu-i cu bratele deschise pe toti evadatii, eu banuiesc ca tot sperau ca ceva nu va functiona si motiunea va pica.

Ce-am mai vazut ieri...a fost de antologie. Pe fosta ministresa Placinta, mama mandra a unui tanar penal, am vazut-o plangand. 
Pe madam Udrea, imbracata intr-o fusta alba ce abia o incapea, am vazut-o plina de ea si cu tupeu...desi numai asa nu cred ca era in acele clipe. 
Pe altii din PD-L i-am vazut si auzit si ieri si azi vorbind foarte agresiv la adresa partidului la sanul caruia au stat si-au supt atatia ani...cand cerul era senin si aveau liber la zbor.
Pe Catalin Croitoru...ha, ha, ha...l-am vazut foarte acid si revoltat impotriva partidului si declarand ca el a facut eforturi...a avertizat...bla, bla, bla... Incredibil! El aproape ca nu mai era vizibil ca politician in ultimii ani...poate ca altceva...el stie...
Berceanu cerand ritos demisia lui Boc... altii cerand demisia intregii conduceri a PD-L.
Azi am aflat ca presedintele lui Niels, este la Neptun...ca e weekend, vine 1 Mai si ca orice bun fiu de comunist, omu' s-a dus sa manance un gratar la mare...cum se facea si cum inca se face... 
"Tara arde si baba se piaptana" e un proverb ce-si gaseste aplicare zilele acestea mai mult ca oricand.

Cred ca trebuie sa treaca ceva ani ca poporul roman sa uite ca a fost condus de premierul Hopa Mitica, pardon Boc, si de PD-L in cardasie cu centuristii lui Oprea...
Cum poporul n-a uitat nici pana azi de cei "15.000 de specialisti" ai CDR intre 1996-2000. Care erau 15.000 precum cei patru evanghelisti...doi...
Sunt greseli ce se platesc. Unele imediat, si sper ca alegerile locale ce bat la usa sa amendeze prestatia jalnica a celor ce inca sunt derutati, nu le vine probabil a crede ca au plecat, in fapt, de la Palatul Victoria.
Unii vorbesc acum, pe fata, despre "Noaptea cutitelor lungi" ... dar parerea mea e ca aceea a inceput cu mult timp in urma, de cand membrii PD-L au inceput sa se canibalizeze intre ei. Startul a fost dat de manifestatiile din Piata Universitatii din ianuarie. Cine a crezut, fie si pentru o clipa macar, ca acele manifestatii nu vor avea nicio urmare si Basescu&Boc si ai lor vor ramane neclintiti ca stanca...uite ca s-au inselat.
Observ ca nimeni nu isi mai aduce azi aminte de proasta inspiratie a lui Basescu de a lovi intr-o icoana, cum este pentru romani medicul Raed Arafat (In paranteza, am sa subliniez si sa salut faptul ca acest om nu mi-a inselat deloc asteptarile)... Am salutat protestele din Piata. Am avut ferma convingere ca va fi inceputul sfarsitului pentru Basescu si PD-L.  
Fara sa exagerez prea mult, as putea spune ca Raed Arafat a pus umarul la schimbarea a doua guverne in Romania. Lucru pentru care USL ar trebui sa-i multumeasca. Si sa faca ce trebuie cu adevarat. Sa ajute Romania sa uite rusinea guvernarii PD-L. Printr-o guvernare responsabila.
1 Mai 2012 ar trebui sa fie o adevarata sarbatoare anul acesta. Am putea avea un prim Guvern adevarat din ultimii ani. Unul cu contract full-time.

28.04.2012

18 comments:

  1. :(... mare pacat ca mi-am pierdut timpul citind o tanguiala neargumentata si o speranta aruncata in van... sper sa fi spart cineva blogul si sa fi aruncat aici un manifest nefiltrat de owner.

    guvernul Boc a fost slab, MRU arata bine ca politician (se vede ca nu este suficient), dar sa te agati de combinatia PSD+PNL+PC ca de un mesia izbavitor, nici cu mintea n-am gandit... in graba noastra sa ne imbalsamam cu miresme menite sa inlocuiasca o igiena elementara, uitam prea repede... :(.

    un critic

    ReplyDelete
    Replies
    1. Articolul nu se vrea vreo analiza politica. E doar un comentariu al meu despre ultimele zile...impresiile pe care mi le-a lasat actiunea "motiunea".
      Nu vad unde e tanguiala... Nu vad de ce niste impresii si o speranta, destul de schioapa si firava si ea, trebuie argumentate. Pentru?
      Dar de aici pana la a dori ca un cineva, nu stiu cine, sa sparga blogul...e cale lunga...si multa ura...pe care n-o inteleg.
      Recunosti ca guvernul Boc a fost slab iar despre Ungureanu spui ca arata bine ca politician. Eu am fost mai dura spunand ca guvernul Boc a fost o rusine iar a arata a politician nu-i suficient...trebuie sa si dovedesti...
      Ai vazut undeva in articol vreo lauda la adresa triadei PSD+PNL+PC? Daca o gasesti...baga-mi-o pe gat! Ca o mananc :))
      M-ai facut sa zambesc...Atata intoleranta...
      In fine...ma opresc aici, altfel comentariul risca sa capete proportiile unui articol...
      Totusi...ti-as sugera sa te autocenzurezi oleaca mai mult inainte de a arunca cu vorbele... Pentru viitor...

      Delete
    2. vad acest spatiu, mai degraba public, dar pentru faptul ca esti gazda, imi exprim regretul ca nu sunt in acord cu cele mentionate de tine si comentez altfel decat laudativ...
      cand vad toleranta raspund in consecinta, dar nu este cazul acestui articol, "impresie", din care se desprind urmatoarele: guvernul Boc=rau, vine PSD=bine.
      sa fim satisfacuti de inlocuirea unui rau cu altul, inseamana sa sa ne acceptam conditia de victima si sa giram pentru niste oameni ce nu au fost vreodata legitimati politic decat de cei angrenati in procesul electoral, rude si platiti pentru aceasta... doar pe ei ii reprezinta.
      ca raspuns la intrebare, sunt cateva fraze ce sugereaza mai degraba o implicare in acest proces:
      1. "Din punct de vedere politic...aceasta efervescenta e benefica, dupa umila mea parere"... in acest context instabilitatea politica este benefica doar pentru media
      2. Raed Arafat... icoana, prea mult populism si interese financiare pentru a strica imaginea icoanei :(
      3. ultimele 2 paragrafe sunt cele ce ne-ar putea determina sa "mancam" impreuna cele scrise de fiecare.

      PS: imi autocenzurez toate cele ce aduc atingere integritatii celuilalt, dar nu am ce sa-mi reprosez cand fac un comentariu, exact in tonul articolului...

      la fel de critic ;)

      Delete
    3. Blogger ti-a suspectat comentariul ca find un spam. L-am scos eu de acolo fiindca eu chiar sunt toleranta :)
      Spatiul e cat se poate de public, dar a-l confunda cu o opinie avizata, de jurnalist, e prea mult. Un blog e ceea ce doreste detinatorul sau... parerile pot fi doar ale sale...si atat.
      - Despre legitimitate...no comment.
      - Despre implicare - nu exista, de niciun fel. Doar astept o schimbare, pe care o sper, macar o idee, in bine. Ca multi altii.
      - Instabilitate politica - cred ca de ani de zile o avem, aproape continuu, incat nici macar nu mai stim ca este.
      - Raed Arafat - e ceea ce spun. Ca-ti convine sau nu. Si a avut inteligenta (pana acum) sa nu cada in cursa unui vedetism ieftin.
      - Cand spun "o adevarata sarbatoare" - as vrea eu sa fie! E o firava speranta...insa imi manifest din plin indoiala si indemn pe cei abia intrati in paine sa fie responsabili. Sa nu-si bata joc de tara.
      Inteleg ca faptul ca am criticat puterea de pana ieri...te-a deranjat. Asta este. Ii voi critica la fel si pe ceilalti maine, daca se impune.
      Daca vrei sa mananci ceva din cele scrise de tine...esti liber :) Eu n-o fac.
      P.S. - Ma gandeam ca-ti ceri scuze pentru tonul belicos cu care ai inceput ieri...si pentru "speranta" ce-o nutreai sa-mi sparga careva blogul...
      Probabil speram prea mult...
      O duminica placuta.

      Delete
    4. - nu stiu cine este "Blogger" si ce rol are el, nu stiu nici cum un astfel de comentariu poate fi spam
      - eu nu vorbesc despre toleranta ta, pe care apreciez si chiar testez in acest moment, ci despre un articol lipsit de toleranta
      - respect parerile detinatorului, dar nu pot fi in acord cu ele
      - "legitimitate" vor avea cand vor scoate peste 65% din oameni la vot (exista o masa critica, 35% nesupusi, ce vor iesi cand vor vedea ceva in ei)
      - "implicare" - ma bucur ca nu exista, doar o suspectam
      - "instabilitate" - va fi atat timp cat nu vor avea legitimitate
      - nu vorbesc despre persoana Raed Arafat, ci despre o comparatie fortata (icoana e prea mult spus)
      - "firava speranta" pomeneste comentariul, eu vorbesc despre articol, din care se desprinde pe finalul sau entuziasm
      - "critic al puterii" sunt si eu si nu am comentat nici un articol anterior pe aceasta tema, traiesc cu convingerea ca raul actual este mai mic decat raul ce-o sa vina (in prostia lor, PD-listii au creat cateva sisteme ce par ca se dezmortesc...)

      PS: imi exprim inca o data regretul ca nu sunt in acord cu gazda si ii voi prezenta scuzele imediat ce admite un punct de vedere diferit de al sau.

      Delete
    5. Scuze ca n-am reusit sa raspund. M-am luat cu altele...politica nu ma pasioneaza, nici polemicile, insa, de cate ori s-a intamplat ceva notabil in zona politica, trebuie sa stii ca am marcat evenimentul printr-un articol, mai mic sau mai mare.
      - Blogger e cel ce ma gazduieste cu blogul...deci e gazda(host-ul. Asa e, nu e spam, dupa cum se vede si programele se inseala, in schimb e un comm foarte lung...si toate cele de dimensiuni mai mari sau continand vreun link, pentru acest program intra in categoria spam.
      - Nu trebuie sa fii de acord cu ceea ce am scris. Nu de aceea scriu articole de acest gen. Tot e bine ca nu s-a gasit nimeni sa ma injure. Ori poate ca au facut-o...dar in gand...
      - Legitimitatea - eu am spus ca nu vreau sa comentez, dar daca te repeti, am sa te intreb ce legitimitate au avut cei de pana azi? Parca n-au avut peste 65%...
      - N-am sa-ti ascund ca deja nu-i mai suport pe cei ce nu vor mai guverna. O vreme am crezut ca vor face ceva, am sperat...insa s-a dus de mult acea speranta. Daca stam mereu sa ne multumim cu raul cel mai mic...nici asta nu cred ca e bine...
      - "Entuziasm" - nu, nu este. Asa se poate sa para. Stii de ce am scris ca ar fi guvern cu contract full-time? Pentru ca sper ca astia sa nu mai faca mai mult afaceri, si acelea proprii, decat politica. Adica sa-si ocupe timpul pentru tara cu activitati benefice pentru tara.
      In incheiere, eu nu stiu de unde ai inteles ca eu nu admit si alt punct de vedere. Numai in supararea ta nu ai vazut asta. Respect orice parere, a oricui. De orice "culoare" ar fi.
      P.S.- Acum am inteles ce ai vrut sa spui cu "spart blogul"...In fine, asa am inteles atunci. Nu ai avut o exprimare prea fericita. Cand gandesti ceva si tie iti pare clar, uneori e posibil ca vorbele prin care iti descrii gandul sa nu reuseasca sa exprime exact ce-ai dorit. Ma refer, asa, la modul general...si mie mi s-a intamplat...:)

      Delete
    6. viata politica nu poate fi decat divertisment in conditiile in care personajele principale sunt:
      - Traian Basescu - personaj conflictual in pozitia de mediator
      - Emil Boc - un tip fara autoritate, in fruntea unui guvern si a partidului aflat, pana mai ieri, la putere
      - Crin Antonescu - revolutionarul bunului simt, de acum 4 ani, ajuns la conditia de mahala
      - Victor Ponta - un discurs bun, dar impotent politic din moment ce nu se poate debarasa de Nastase (sper sa nu sfarseasca precum Geoana, desi acolo il vad... si Geoana a avut acelasi start bun)
      - Razvan Ungureanu - un cal troian cu rol bine stabilit in puzzle-ul actual (poate readuce PNL-ul pe linia liberala prin preluarea controlului unui partid cu un leader in deriva)

      - polemicile le evit cat pot, dar ele nu ma ocolesc... :)
      - pe blogger, l-am "cunoscut" astazi ;)
      - pentru lipsa injuraturilor trebuie sa-mi multumesti, le-am atras asupra mea ;)
      - paradoxal, singurul legitimat politic a fost tatuca Iliescu, doar el a miscat masele speculand un context favorabil... si de la el, o liniste deplina
      - toleranta zero fata de PDL este justificata prin prisma masurilor nepopulare adoptate si vei avea ocazia sa compari cu noua guvernare. (si intr-un caz si in altul sa reformezi un popor impotriva vointei sale este imposibil)
      - suntem naivi daca ne gandim ca afacerile actualei puteri nu vor prospera... ma voi bucura daca interesul lor pentru tara va coincide si cu cel personal, ce nu poate fi inlaturat, orice culoare politica ai avea.
      - "suparare" nu e tocmai potrivit... am vrut sa arat dezamagire pentru o analiza superficiala a fenomenului
      - sa nu reusesti sa transmiti ceea ce iti doresti se intampla des ;)

      Delete
  2. Da, căzu și Guvernu' Boc VI, carevasăzică! :))
    Dacă oamenii ăștia, noul Guvern vor aduce normalitatea, atunci... Vivat! Dacă nu... Pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa, pa!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa speram ca vor face ceva. Ceva cat de cat bun.
      Daca nu, normal ca pa, pa, pa!!! :))

      Delete
  3. salut, elly!
    mai corect, te salut, elly!
    scuza-mi litera mica, e o bagatela pe langa recunoasterea curajului tau!
    evident si eu am pareri, concorda cu ale tale, dar m-am ferit de a aduce pe blog asa o tema de teama... incordarilor fara sfarsit!
    mai ales cand celalalt curajos e anonim!
    aferim!
    sa fie sarbatoare!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Te salut si eu :)
      Credeam ca traim intr-o tara libera ;)
      Dar intr-o tara ca a noastra, unde faptul de a avea o cat de mica opinie este amendat, cred ca ai putin dreptate sa saluti asa ceva. Mai ales ca mi-am incasat deja "laude" :))
      Da, e anonim si nu l-am taxat. In schimb el vrea sa imi fie hackuit blogul...sau ceva de genul...
      Acum, am vazut ca mai e un comentariu, care tot la spam a ajuns...tot de la Anonim... O sa-l public... ca sa nu se creada ca sterg comentarii.
      N-am facut asta niciodata.
      O seara buna, si sa speram in putin mai bine :)

      Delete
    2. stii ce mi se pare interesant?
      cum de "anonimul" citeste blogul tau???
      sa inteleg ca esti "urmarita politic"? glumesc, evident...
      sunt de acord cu tine, important e sa ai opinii; chiar ca esti toleranta, nu m-as fi obosit sa raspund unei postari fara nume...

      Delete
    3. Este o cunostinta mai veche, imi place ceea ce comenteaza, are pareri, uneori critice, as putea spune ca stiu cine este. De fapt stiu :) Si el banuieste.
      Trebuie sa stii ca raspund oricui merita acest efort. Si el merita. Chiar daca avem pareri diferite in anumite privinte :) Pe mine nu ma deranjeaza.

      Delete
  4. Elly, te felicit, sincer, pentru articol, m-a uns la suflet!
    Si te mai rog ceva: sterge aberatiile (caci comentarii nu pot sa le numesc) intolerantului pdl-ist/besescist, care nici macar nu are curajul sa se semneze!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorelei, iarta-ma ca abia acum am ajuns sa raspund la comentariu. Au fost destule in ultimele zile si eu am avut timpul foarte limitat.
      Iti multumesc pentru apreciere.
      Draga mea, nu sterg nimic de pe blog. In afara de cateva reclame (spam) care au scapat filtrului (si pe care le-am trecut unde le e locul)...deci nici pe ele nu le-am sters :)
      Domnul "Anonim" nu este atat de anonim, este o cunostinta mai veche care nu a gasit alta modalitate de a se semna :) S-a recomandat insa, de mai mult timp... deci... :)
      Nu fi suparata pe el. OK? :)

      Delete
  5. anonimul se numeste DAVID George-Daniel, locuieste in Bucuresti, are 34 ani, stie ca nu va doriti, dar ca element de identificare, ii puteti scrie pe email: geodandavid@yahoo.com, profesia lui: inginer, citeste acest blog si numai pe el din pasiune pentru tot ce este scris, cateodata vede lucruri interesante, alteori se intreaba de ce pierde timpul, ca si voi are opinii si le exprima, nu se semneaza pentru ca nu vede nici un mod prin care ar putea sa o faca (autentificarea cere un email, o parola, nu pomeneste nimic despre crearea unui cont, un blog nu are timp sa pastoreasca... pentru celelalte moduri de a comenta nu are nici cea mai vad idee ce sunt).
    Daca acest spatiu este exclusiv al "blogerilor", iar dialogul dintre ei se rezuma la aprecierea exprimata pe fiecare postare, s-ar putea sa aveti dreptate cand sugerati ca locul lui nu este aici... trebuie doar pusa corect in propozitie si explicata clar, s-ar putea chiar sa inteleaga, pana atunci el vede un coltisor al lui si se exprima.

    pentru a nu mai fi damnat pentru lipsa identitatii a tinut sa dea aceste detalii, chiar daca le considera inutile, ramanand convins ca nu conteaza cine, ci ce scrie...

    PS: Elly, scoaterea din context a afirmatiei mele referitor la spargerea blogului tau si transmiterea ei ca o dorinta a mea, daca este facuta intentionat, nu o calific... daca nu, o explic: preferam sa iti fi spart cineva blogul si sa fi postat un articol din care s-ar putea desprinde ideea de entuziasm vis-a-vis de un guvern cu Nastase si Voiculescu in spatele altor "fantose", decat sa stiu ca a fost a ta... asta chiar daca esti libera sa gandesti astfel.

    George

    ReplyDelete
    Replies
    1. George, am stiut de la inceput cine e "Anonim" de aici. Ai un stil aparte de exprimare...deci ar fi greu sa te confund :)
      Nu e un spatiu al bloggerilor, nici pe departe! E un spatiu public, cum am si spus. Numai ca singura deosebire este ca un blogger nu-i un jurnalist.
      Citeste, te rog, tot ceea ce am raspuns peste tot la acest articol. Fa un intreg din raspunsurile mele. Te vei linisti. Pe mine m-a deranjat rau neintelegerea (vad acum) legata de spargerea blogului. Nu-mi parusesi atat de intolerant...m-a suparat putin acea dorinta...asa am inteles-o :)
      Deci eu chiar am crezut ca doreai ceva rau bietului meu blog ...Acum te-ai lamurit, sper. Citeste si ceea ce am raspuns celorlati azi. Abia azi am avut timp sa raspund tuturor, din pacate.
      Eu totusi nu vreau sa cred ca un "papagal" ca Boc merita sa ne ciorovaim aici... dar cred ca te-ai mai calmat si vezi lucrurile in alta lumina. Si nici pe mine vreo mare admiratoare a noului guvern. O vreme incerc sa investesc in el ceva speranta si un dram de incredere. Doar o vreme. Atat.

      Sa ai un weekend placut! Pace? :)

      P.S.- Cred ca exista o posibilitate de a semna comentariile cu numele. Alti comentatori pe blog au reusit pentru ca exista si aceasta varianta. Incearca, te rog. Ca sa nu mai fii acuzat de anonimat intentionat.

      Delete
    2. :)... nu ma razboiesc cu tine, iar ca sa citez o prietena iti urez "pace si pufoshenie" :)

      Delete