Saturday, October 5, 2013

Debandada continuă


HAPPY WEEKEND! - Ediţia 39 este gata de start! Deci, dacă este weekend, este:
Happy Weekend
Tot ceea ce trebuie sa faceţi este să postaţi, în cursul weekend-ului (SÂMBĂTĂ şi DUMINICĂ), fiecare pe blogul său, la alegere:
- o fotografie sau o mini-galerie de max. 5 fotografii, preferabil cu legendă (descriere) sau
- 2-3 glume/bancuri/anecdote ori un clip amuzant sau
- 1-2 citate/replici care v-au impresionat/amuzat şi pe care doriţi să le împărtăşiţi şi altora, eventual ilustrate cu o fotografie elocventă.
_________________________________________________________________


             Debandada continuă și weekendul ăsta...           



Daca weekendul trecut am facut eu ceea ce mi-a trecut prin cap, azi am sa las pe altcineva s-o faca. Nu va spun deocamdata cine, persoana importanta.

Pana sa va fac dezvaluirea, incep cu o foarte mica poveste. Pe timpul Revolutiei franceze, adica in 1789, cam pe vremea asta, Ludovic al XVI-lea refuza să promulge decretul de abolire a feudalismului. Surprinzator oarecum pentru acele vremuri, se trezeste ca spre Versailles se indrepta un marș de protest.
Si mai surprinzator, persoanele participante la acel marș erau decise sa-l cam ia la intrebari pe ditamai regele, de ce nu promulga acel decret. Era un marș al femeilor. Sa mai zica cineva ca femeile sunt lipsite de curaj! Bine, e vorba despre femeile din Franta...

Azi, vazand apatia din Romania, in cazul multor situatii in care se impune o ferma reactie populara, eu tare ma mir de acel marș. Ma mir cu atat mai mult cu cat cele implicate au fost femei.


Destula istorie pe ziua de azi!
Haideti sa ne imaginam ca femeile de pe vremea Revolutiei franceze aratau cam asa, ca in aceasta lucrare frumoasa de mai jos. Doamnele din palatul lui Ludovic mai degraba, cele de la marș probabil mai putin. 
Dar ce-o fi cu radacinoasele de alaturi?!?! Cu ele cred ca se jucau femeile in timpul liber, cand nu erau la marș. Prin bucătării...


Pasarile va plac? Acestea par sa fie in largul lor, in mediul natural nu unde le tinem noi, in colivii...


O sa va surprinda putin dar aceste patru imagini n-au legatura cu Revolutia franceza. Deloc. Sunt tatuaje realizate de o tanara numita Sam Smith. Toate ar fi OK doar ca nu inteleg cine isi poate tatua pe mana niste ridichi...sau o capatana si un catel de usturoi, caci am gasit si unul astfel. In rest, talent cat cuprinde, nimic de zis.


Tot ne aflam pe taramul artei...deci ramanem aici.
Pe la jumatatea secolului al patrulea credintele pagane inca nu disparusera in Imperiul roman. Un superb vas ritual legat de acestea a fost gasit in zona Milano. Arata exceptional, se numeste Patera de Parabiago si este expus in Muzeul de arheologie din Milano.

Patera de Parabiago

O intrare intr-un muzeu dedicat artei decorative si design-ului trebuie sa fie cumva altfel. Asa a aratat intrarea la Victoria and Albert Museum din Londra in anul 2011, pentru un festival ce s-a desfasurat acolo (London Design Festival). Este vorba despre instalatia temporala Timber Wave, realizata din lemn. A transformat complet si intrarea.  

Victoria and Albert Museum - Londra - Instalatia Timber Wave

La Praga se gaseste o splendoare care tot despre timp ne vorbeste... 
Ceasul astronomic din Praga e plasat in piata din Centrul Vechi, pe zidul sudic al Primariei si dateaza din perioada medievala.

Ceasul astronomic din Praga

Un biet rozator asaltat de pasari cam miloage ori hoate cum vi se pare? Mie putin cam speriat, poate chiar terorizat. Sarmanul! Nu stie ce sa faca. Nici eu n-as sti.

Hoatele

Stiu, știu... Va tot intrebati ce...de ce...de unde si cum. Cine e personajul care abereaza azi la Happy Weekend?
Nimeni altcineva decat Domnul G.
Am intalnit la Miercurea fara cuvinte, editia de miercuri, o imagine extrem de interesanta a unui mic "monstru".  
Mic-mic, nu va speriati de el. N-are cu totul decat 1 centimetru! Am dorit sa aflu ce este si mi-am zis ca Domnul G m-ar putea ajuta. N-a reusit insa m-a dus, numai el stie cum, pe aceste carari pe care v-am dus si eu azi. Sper ca nu v-ati ratacit.

================================================
 
Nu uitaţi! La sfârşitul postării voastre faceţi trimitere către această pagină, nu către linkul blogului, specificând:
"Postarea participă la  jocul HAPPY WEEKEND! - Ediţia 39." ATENȚIE! Dacă ediția curentă n-a fost încă publicată la momentul când vă pregătiți postarea, rog preluați link de la ediția anterioară a HAPPY WEEKEND! "
Introduceţi in formularul de mai jos nume și link (acestea vor apărea în tabelul ce se va genera automat).







51 comments:

  1. Tatuajele sunt foarte frumoase, mereu mi'a placut arta aceasta, dar doar la nivel de privitor, nu mi'as face un astfel de tatuaj, sincer, sa le admir in imagini, insa, mi se par fascinante si din unele tatuaje m'am inspirat si eu cand desenam, defapt am reprodus mai multe tatuaje pe hartie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nici nu trebuie...nu de aceea v-am dat link. ;)
      Imi plac doar putine, in special cele tribale. Restul, atat de elaborate, mi se par prea mult. Dar eu admiram talentul tipei.

      Delete
  2. Hai mai ca nu-i debandada...ci o frumoasa nebunie a imaginatiei! Am ramas cu sufletul la vasul ritualic si-am plecat pe carari nestiute ale gindului frumos...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am dat un search pentru imaginea pe care doream s-o identific. Google mi-a gasit zeci de site-uri cu imagini ce-i pareau lui asemanatoare. Cata asemanare poate fi intre acea intrare la Victoria & Albert Museum si micul rozator speriat? Mie nu-mi pare dar Google vede altfel. :) Si am ales cateva...care mi-au parut mai interesante. Ce-a iesit... nu stiu daca cineva a inteles ceva. ;)

      Delete
  3. Asta numești tu debandadă!? Să vezi la mine în atelier, zeci de pânze începute, desene, mașină de cusut, sticlă de vitralii, materiale...dar mai bine mă opresc. Așa că, la tine e liniștea și pacea unor imagini minunate, ceasul acela fiind o încântare și văzut aievea, iar bietul rozător asaltat e atât de figură încât mi-a făcut ziua, începută, oricum, excelent! E funny de tot, cu asaltatoarele în jurul său! Tatuajele sunt cam kitsch, dar e părerea mea personală și fiecare să-și facă ce vrea și cum vrea, cât timp nu trebuie să le admir eu personal. Te pup Elly, o zi frumoasă și un weekend plin de veselie să ai! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Micul rozator e sarea si piperul postarii iar acea patera e cel mai frumos obiect pe care l-am vazut in ultima vreme. Despre ceas...ce sa spun? Imi doresc sa ajung sa-l vad vreodata...
      Tatuajele sunt tipice. Toate tatuajele au o latura kitsch...se stie. De aceea eu, daca mi-as face unul, doar ceva genul tribal mi-as face,
      Multumesc, Mirela! :)

      Delete
  4. O postare excelenta! Si instructiva! :) Cei care sunt capabili sa picteze tatuaje poate ca si-ar folosi mai cu folos talentul daca ar trece la panza sau altele. Dar cat timp exista oameni care vor sa-si urateasca pielea cu tatuaje... castiga mai mult si mai rapid infigand ace in pielea unora! Mai toate tatuajele devin penibile la batranete, pe pielea zbarcita! :)) Cum e sirena pe care si-a tatuat-o pe piept un fost marinar: acum e ceva belumarin scorojit, 'ca omu' a imbatranit! Si cat de infioartor arata un trandafir roz pe un san scofalcit!!! Valeu! Dar e pielea lor! ;)
    Veverita nu-i deloc speriata! As zice ca e cam enervata de insistenta penatelor! :)
    Cat despre micul "monstru"... e oribila insecta aia! Ihhhh!!! Face casa buna cu tatuajele! :)
    Minunata ziua sa iti fie! Happy weekend!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu cati bani ar castiga din panze. Nu e chiar atat de usor. Cu tatuajele se castiga bani frumosi si rapid. Deci...oamenii aleg sa faca tatuaje. Iar clienti sunt cata frunza, cata iarba :)
      Daca tatuajul e extins sigur ca la varste inaintate va arata urat. Dar fiecare risca pe pielea lui, cum spui si tu.
      Poate e uratel monstruletul dar e foarte interesant ca insecta, are un mod original de a vana furnici. Si cum n-am mai vazut... am fost impresionata de el.
      Multumesc, Diana! :)

      Delete
  5. Cel mai tare marş al femeilor a fost în Teheran pe la 1970! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate, dar n-a avut nicio legatura cu ziua de 5 octombrie. Ceea ce am povestit despre acest mars are un sens. ;) Altfel nu povesteam.

      Delete
  6. Trebuie să-mi tatuez şi eu o conopidă,
    o vânătă şi un ardei gras pe un umăr şi pe braţ.
    Ah, ce cuceritor voi fi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei, vezi? Asta ma intreb si eu. Cum sa-ti tatuezi legume pe corp?
      Dar o capatana de usturoi nu vrei?

      Delete
  7. Frumoasa si amuzanta postare! Am vazut undeva un tatuaj cu un...polonic! Păi nu? Cât privește ”hoațele”, mi se par a fi... grauri, recunoscuți pentru obrăznicia lor.

    Weekend frumos, dragă Elly! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Polonicul tatuat e si mai si ;)
      Da, grauri sunt. Ai dreptate.
      Multumesc, Alex!

      Delete
  8. Cred ca in tatuajul cu ridichea mana e punctul principal. O mana fragila curata ridichea...;)
    Bai culmea , nu m -am ratacit. Si mi-a placut tare cum ai legat elementele intre ele....:)
    Sa ai zi faina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala e cel mai tare tatuaj pe care l-am vazut. In afara de unele ciudate rau. Dar de un usturoi? Ce spui?
      Merci, Geanina! :)

      Delete
  9. ..cred că multi ne vom poticni in ridichea si usturoiul tatuat, cel putin intr-un zâmbet smuls. Debandada asta mi-a plăcut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Pai fiindca arata straniu si pe ecran dar pe piele ;) Adica pe mine ma mira maxim.
      Multumesc mult, Adriana draga!

      Delete
  10. O debanbada plina de haz, asa cum trebuie sa fie o postare care ne ureaza Happy Weekend !
    Tatuajele ma infioara ca idee, oricum ar arata, dar patera si veverita m-au cucerit !
    Zi frumoasa, Elly !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exista si tatuaje care ma sperie dar acestea par pasnice.. :) Stiu, te referi in primul rand la invazivitatea procedurii...
      Ma bucur ca ti-a placut patera. Si mie :) E splendida.
      Multumesc, Zina draga!

      Delete
  11. Să ai parte de un Weekend fain !

    ReplyDelete
  12. După ce-am terminat articolul de scris, când am intrat la tine să iau linkul, am văzut că și tu ai pus tatuaje... gând la gând cu bucurie. măcar ale tale sunt frumoase!

    ReplyDelete
    Replies
    1. La mine nu puteau fi altfel. :)
      Da, ne-am potrivit partial ;)

      Delete
  13. Incepusem sa-ti scriu parerea mea despre articol, ca m-ai zapacit de cap! :) Dar emotia mai puternica mi-a produs-o linkul catre Domnul G, comentariile mele la acel articol, raspunsurile tale.......Multumesc Elly! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, pe vremea aceea eram pe la inceput. Aveam si eu ceva mai mult timp... :)
      Multumesc si eu pentru prietenia ta indelungata, Mona draga!

      Delete
  14. Foarte placuta incursiunea prin timp, locuri si lucruri frumoase... ca sa nu mai zic de frumosul penaj al hotomanelor. Oricum, m-ai pacalit cu tatuajele, deja incepusem sa le privesc in contextul Revolutiei franceze :) pana am ajuns cateva randuri mai jos.
    Weekend placut!

    ReplyDelete
    Replies
    1. A fost o postare pornita de la un pretext...ceva mai special. Multumesc, Iustina!

      Delete
  15. N-as fi zis ca-s tatuaje, sunt reusite! Ultima poza cu pasarelele este ilustrativa pentru tupeul unora...

    ReplyDelete
  16. Deci si pe vremea lui Louis XVI era tot un fel de "Man and Women", erau mai multe femei poate, ca mai "întelepte" nu cred. Si poate vrednice, una din radacinoasele din poza mi se pare ca este telina, nu degeaba Franta este pe primul loc la natalitate...

    ReplyDelete
  17. Uite asta e unul din lucrurile alea multe pe care nu le-as face niciodata in viata. Desi se zice sa nu spunem niciodata...niciodata. Da, hotarat lucru, nu m-as tatua.
    Insa ceasul din Praga e uluitor, Elly. Nu stiu daca tu l-ai admirat pe viu, dar eu imi doresc sa ajung de ceva vreme pe taramuri pragheze, mai ales in miez de toamna. Orasul de aur este deosebit de frumos in acest anotimp. Am vazut insa unul destul de interesant intr-o piata medievala din Zagreb, care ramasese blocat dupa un cutremur petrecut cu multe secole in urma.

    O duminica vesela si insorita iti doresc. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu poate ca da, dar doar ceva extrem de simplu, gen tribal, care n-ar fi afectat de trecerea timpului.
      Ceasul acela vreau sa-l vad candva. Si eu vreau sa ajung acolo :) Avem un vis comun.
      Multumesc, Nice!

      Delete
  18. Draga mea, eu nu înţeleg nimic, daaaaar... există o explicaţie: am băut o bere! :) Sunt tare mândră de mine! Şi-acum plec în vizite... să vezi ce comentez... .:)

    ReplyDelete
  19. Imi place mult ca la tine gasesc foarte multa informatie de buna calitate, ma face sa reflectez sau sa ma documentez la randul meu, ca stii... doar se uita in timp, apropo de istorie
    Tatuajele, intr-adevar, realizate cu mult talent... In alta ordine de idei m-a amuzat Domnul G(oogle)
    Acum ma uit si in partea cealalta, desi am mai tras un ochi...
    Weekend minunat, Elly

    ReplyDelete
  20. Multe formatii pe care sincer,nu le stiam.Ti-ai facut foarte bine lectia.Toate bune,

    ReplyDelete
  21. Cel mai mult şi mai mult îmi place ultima poză! :)
    Duminică plăcută!

    ReplyDelete
  22. Salut,

    Iti urmaresc atent post-urile de pe blog de ceva vreme. Imi place cum scrii. Asta m-a determinat s-mi deschid si eu un Blog. Vreau sa intru si eu in comnunitatea voastra si o sa-mi postez zilnic opiniile. Am inceput deja. Acesta este Blog-ul meu: http://opinieseparata.blogspot.com
    Te invit sa facem schimb de link-uri in Blogrol. Asta daca iti place desigur cum scriu.
    Eu sunt la inceput dar sper ca vom fi prieteni pe viitor.
    Daca esti interesat contacteaza-ma la adresa: rainbowmediabucharest@yahoo.com
    Daca esti pe Facebook acum sunt si eu! mi-ar face mare placere sa ma adaugi la prieteni. Adresa mea de Facebook este: https://www.facebook.com/ionut.alin.3914
    Eu am sa te urmaresc in continuare! Tine-o tot asa!

    Cu stima,
    Ionut Alin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Nu cred ca ai citit nici macar o litera. Ai fi vazut ca sunt femeie. ;)
      Puteai sa spui sincer ca vrei un link exhange si discutam. Nu-mi place linguseala.

      Delete
  23. Chiar ca e dabandada, mai ales ca e duminica si nu am baut cafeaua.

    ReplyDelete
  24. Buna dimineata!
    Nici nu-mi vine sa cred ca acele imagini sunt tatuaje ,sunt foarte reusite!
    Frumos articolul tau!

    ReplyDelete
  25. Interesant si frumos articolul ,intradevar tatuajele sunt reusite!
    O duminica placuta iti doresc!

    ReplyDelete
  26. frumoasa plimbare, nu ne-am ratacit, cum s-ar fi putut, având un ghid atat de bun, cum esti ti ;) Simpatice si totodata deosebite aceste informatii si fotografii.
    tot despre arta este si articolul meu de astazi, care iata, vine târziu, dar vine ;))
    (am avut musafiri pana acum o jumatate de ora ;) De joi seara, pana astazi)
    O duminica minunata iti doresc Elly draga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu-i nimic, Carmen, stii bine ca inteleg :)
      Ma bucur ca nu a fost chiar atat de ciudata postarea...
      Multumesc!

      Delete
  27. Foarte reusite tatuajele, iar cat despre multitudinea de date si poze ma determina sa iti dau nota 20. Un week-end minunat sa ai!

    ReplyDelete
  28. Initial am incercat sa gasesc o legatura, apoi am reuntat :) Frumos caleidoscopul tau, chiar si tatuajele, daca nu-s privite ca atare ... Iar radacinoasele, care sunt sigur banalele sfecle, mi-au amintit, ca vreau sa comand niste seminte mai acatari :) Meci Elly ! O seara frumoasa de duminica !

    PS - daca aflu ce-i cu monstrul, iti dau de veste .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca a postarea a avut un rost. Sper ca ai rezolvat cu semintele :)
      Multumesc mult si eu, mi-ai oferit ocazia de a face un articol neconventional.

      Delete
  29. Minunate toate imaginile... tatuajele imi plac dintotdeauna dar mi-e prea frica sa imi fac unul, ma multumesc sa le admir la ceilalti...
    Happy weekend Elly...

    ReplyDelete
  30. Tocmai am primit un comentariu pe blog de la Mirela, care a identificat monstrul. E vorba de leul furnicilor, mai precis de larva lui. Am mai invatat ceva :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc, Dani, am fost si la tine si am vazut. Da, acea mica larva este. Si asa este, am mai invatat ceva. :)

      Delete
  31. Debandada e si in programul meu, ca nu mai am timp de nimic. Incep sa scriu pe blog sau un comentariu si adorm cu leptopul pe brate. Ma trezesc doar ca sa-l inchid si sa ma mut cu somnul in dormitor.
    vreau si eu un tatuaj, dar n-am curaj sa mi-l fac. ma gandesc cum ar arata pe mine cand voi avea vreo 70 de ani, asta daca apuc sa ajung la acea varsta... Primul tatuaj din postare imi place, dar mai mult ca un desen. Nu mi-ar place ceva atat de complex si de evident.
    Iar rozatorul ala e atat de dragalas.
    O saptamana faina, draga mea!

    ReplyDelete