Friday, September 7, 2012

Ți-am adus puțină toamnă...


În nopțile fără somn se întâmplă să fac o mulțime de lucruri... În noaptea asta, o vreme, am căutat ce caută alții.

Cum ar fi să încerc să aflu ce-ar fi acela "porumbel guma mestecat". Așa am aflat, fiindcă spre rușinea mea încă nu știam, că un institut american pentru protecția animalelor și a vieții sălbatice a elaborat un studiu despre păsările care mor zilnic din cauza gumei de mestecat aruncată pe jos. Pe care o confundă cu pâinea, li se lipește de cioc, nu mai pot să bea apă și mor de sete. În plus, intră în panică și se agită foarte mult. Zilnic mii de rândunele, vrăbii, canari și porumbei își pierd viața astfel. Mă bucur că nu mestec gumă. Nu-mi place, nu mi-a plăcut niciodată.

Wallpaper flacari
Dacă problema asta am elucidat-o cumva, "jocuri agris blinds" n-am reușit să aflu ce sunt. Jocuri e ceva ce sună românește. Restul nici măcar englezește nu sună. Ce-o fi fost în capul căutătorului? Greu, foarte greu de înțeles. Pasionații de jocuri nu se lasă. Altul a căutat "jocuri cu baieti care uda cu pistol cu apa". Complicate jocuri!
Nu chiar pentru jucăușii de mai sus dar pentru cei ce își petrec majoritatea timpului în fața monitoarelor, cred că s-au căutat "poze cu flacari de pus pe ecranul calculatorului". Ca să le facă trecerea timpului mai plăcută, le-am găsit eu ceva.

Am aflat ce pățesc bietele păsări ale cerului când au întâlniri cu guma. O întrebare foarte dificilă, de pus unor filosofi poate, fiindcă la ora asta nu mă duce mintea cui sa ma gândesc s-o pun, ar fi "ce fac zările?" Chiar, ce fac? Are cineva idee? Trebuie să fie un spirit profund cel ce s-a întrebat așa ceva. Înseamnă că a aflat aproape totul, știe cam orice despre lume, despre viață. O singură curiozitate i-a mai rămas: ce fac zările. Oricum, nu la mine pe blog e răspunsul.

Cineva a căutat un "blog șoptit". O fi existând? Eu știam că sunt scrise. Cu talent, cu mai puțin, dar scrise.
Căutători de bloguri mai sunt. Altcineva căuta un blog "http://inconjurat de noi.blogspot<". N-a dat de el. Dar a dat de-al meu și o fi fost dezamăgit. Nu mi-a lăsat niciun feedback, așa că pot doar să presupun. Ori voia, poate, să își boteze vreun blog cu acest nume. O să fiu pe fază.

Multă frumusețe se caută pe Google. De pildă "fete frumoase". De la 14 la 19 ani...de toate vârstele, frumoase să fie! Printre atâtea fete frumoase careva a căutat și "ratuste frumoase". Povestea cu Rățușca cea urâta nu mai e la modă, se pare. Tot prin zona frumuseților cred că se încadrează și "tablou cu magnolia pictures". Așa, să scriem și românește și englezește, să fim siguri de rezultat.

E multă suferință și tristețe în lume. Și multe, foarte multe întrebări. La unele răspunsul a devenit, probabil, o simplă chestiune de statistică seacă, rece. Ca răspunsul la întrebarea aceasta: "cate mame siau pirdut bebelusi din cauza malformatilor la inima". Chiar nu mai contează că gramatica e-n mare suferință. Suferința sufletească a acelor mame e cu siguranță cu mult mai mare.
Și poate ar fi nevoie de un soi de pansament, de aceea s-au căutat "cuvinte pentru sufletul meu"...

Facebook și împrieteneala pe care-o mijlocește continuă să facă ravagii și preocupă spirite curioase care au căutat "cum iti apare pe email cu cine te-ai imprietenit pe facebook".

Postez multe fotografii de flori pe blog. În ultime vreme încep să cred că s-a coagulat un grup de pasionați de cultură. Cultură de toate felurile. Fiindcă iată ce-a căutat un pasionat: "crinii imperiali in cultura indiana". Frumoasă îmbinare între culturi!
Altcineva, mai îndrăgosit(ă) de kitsch a ajuns la mine căutând pe Google "crengi cu floricele roz si cu pasarele pe ele". Un fel de pom cu ciori, ca-n sceneta aceea cu Octavian Cotescu și Anda Calgareanu. N-am așa ceva, adică crengi kitschoase. Dar pot oferi sceneta. Poate mai vine să caute. Măcar să găsească ceva frumos și bine făcut.


Într-un final, cred că cineva m-a căutat chiar pe mine...sau pe vreo alta care s-ar putea să-mi semene. Cel puțin așa pare fiindcă a căutat o femeie "si buna si rea si copil si om matur si". Un fel de femeie ideală.

Vine toamna. Ne demonstrează acest lucru nopțile care s-au răcorit, frunzele ce-au început a rugini, fructele toamnei, școlile care sunt în febra pregătirilor de început de nou an, mirosul de must, tot și toate. O dovedește și o căutare care mi-a plăcut, fiindcă e a unui suflet sensibil: "ti-am adus putina toamna". Tocmai bună de titlu pentru postarea de azi!

22 comments:

  1. De cate ori gasesc astfel de articole, ziua devine instantaneu mai buna, mai luminoasa. Ma distrez de nebunia unora, dar mai ales de completarile tale,atat de inspirate si amuzante.
    Eu rontai toata ziua la guma, dar niciodata nu am aruncat pe strada sau in alte locuri, de unde ar putea ajunge pasarile sa manance.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Nu aveam deloc somn azi-noapte asa ca mi-am gasit o ocupatie care nu ma solicita prea mult. M-a amuzat chiar.
      Multumesc, Vienela!

      Delete
  2. Buna dimineata Elly! O zi frumoasa sa ai!
    Poate cu aceasta postare mai deschizi mintile la "ai nostri tineri" si învata si ei ca un pic de curatenie nu strica! Multumesc pentru "putina toamna" adusa, o simt si eu la mine în gradina...... sigur a venit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buna, Minnie! Nici azi n-am avut ceea ce se cheama dimineata. Dupa ce-am postat asta am reusit sa adorm putin. Poate mai invata, cine stie?
      Nu mai e nicio indoiala, chiar s-a instalat. Vine de vreo 2-3 saptamani :)

      Delete
  3. incurcate cautarile astea! da e frumos. de nu ar fi nu s-ar povesti...:)
    mi-ai adus un pic de toamna si tare iti multumesc! mai aveam si eu...dar cum de toamna nu ma satur niciodata....o primesc din toate partile ...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu in fiecare saptamana gasesc cautari la fel de amuzante sau macar interesante. Dar cand sunt, parca e pacat sa nu le vedeti si voi.
      Stiu ca-ti place toamna. Ma bucur tare mult ca ti-a facut placere si cea venita de la mine :)

      Delete
  4. m-ai amuzat teribil cu temele cautate pe google...
    si cat ai stat si te-ai macinat, ce or fi vrut sa caute, de fapt :))
    aceleasi intrebari mi le-as fi pus si eu :))
    si pe mine m-ai binedispus
    un weekend placut
    Happy Weekend

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stii, unele sunt atat de ciudatele incat ma intriga si vreau si eu sa inteleg ce-au dorit sa caute oamenii. Si uneori am surprize.
      E bine ca te-au amuzat. Asa mi-am dorit.
      Multumesc, Anca! O zi frumoasa sa ai!

      Delete
  5. Cica povestea cu guma ar fi o legenda urbana, ornitologii stiu de ce: http://www.snopes.com/critters/crusader/gumbirds.asp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiam, m-am uitat acum, e posibil si asa ceva. Dar am mai gasit articole care vorbeau despre problemele pasarilor cu guma. Si eu, care nu vad rostul gumei de mestecat, parca as inclina sa cred ca poate nu-i totul doar legenda. :)

      Delete
  6. Până și asta arată cât de normală ești tu în comparație cu mine... Eu în cele mai bune cazuri am 'cautari' de genul: dark shadows, darkness, suferință maximă, sadness, politicieni Europeni, curve sexy, etc. Spun "în cele mai bune cazuri" pentru că imensa majoritate a 'cautarilor' nu pot s-o reproduc aici. E de-o vulgaritate ieșită din comun. Într-o vreme, râdeam în barbă ca prostu'...pentru ca ulterior să realizez că dacă persoanele care caută așa ceva, dau de blogul meu, înseamnă că inevitabil, ce scriu eu în blog are oarecum legătură cu așa ceva. Trist...:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Cate-o cautare mai plina de inedit mai gasesc si eu dar foarte rar.
      Ce cautari apar sunt relativ la dragoste, sentimente, chestiuni legate de arta, carti...flori. Cu adevarat lucruri normale. Trebuie sa fiu multumita, cred. Asta mi-am si dorit, ca blogul sa fie o oaza de liniste si normalitate.

      Delete
  7. Cat de complicat. Cum se vede pe mail cand te imprietenesti cu cineva? [ciudata intrebarea, dar eu as fi mai interesata care a fost raspunsul :))))))]
    Cat despre ce fac zarile, simplu ... noi le privim si lor nu le pasa! :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Habar n-am nici eu cum se vede :))
      Bun raspunsul tau referitor la zari. :))

      Delete
  8. Stii gluma aia: ce faci, bade, sezi si cugeti? ba, iaca, numa sed...Asa si tu, in loc sa sezi sa dormi, te-a palit cautarea...Si cand sa vezi ce fac zorii...de-te somnul peste tine. Ia poftim de fa tura de noapte cu mine, eu pazesc zorii si tu pazesti copiii :)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu nu dorm prea mult noaptea, Adelina. Nu pot. Abia spre dimineata, cand totusi ma doboara oboseala, mai atipesc max. 2-3 ore.
      Cred ca as fi tocmai buna pentru tura de noapte ;)

      Delete
  9. Cel cu angris blinds nu cauta de fapt angry birds, un joc foarte iubit de adolescenti si numai? :))
    Foarte reusite completarile tale. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tor ce se poate :) Marturisesc ca sunt total neinteresata de jocurile pe calculator. Si a scris "agris"...poate daca era "angris" mai aveam vreo idee. Pentru ca, asa fugitiv, totusi am mai auzit de unele jocuri.
      Multumesc, Nice!

      Delete
  10. Lumea cauta tot felul de chestii pe gogu, dar unii sunt asa cretini ca fac niste cautari de tot rasul(sau de tot plansul, acum depinde din ce perspectiva privim situatia), ce sa mai spunem ca gramatica e greu pusa la incercare de mii de indivizi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cauta ceva ce-au auzit ei, ce li sa pare ca au auzit...de multe ori cauta la plesneala, cum se spune. Partea asta cu gramatica ma ingrozeste si pe mine de cate ori gasesc unele cautari.

      Delete
  11. :) nu am mai avut de mai bine de zece ani insomnii... Faceam baie fierbinte, beam lapte indulcit cu miere... câteodata ajuta, alta data nu. Am scapat, acum pic serile ca un bolovan si dorm neîntoarsa pâna în zori de zi (5:30) când suna desteptatorul ala nesuferit!
    sa ai un start bun în noua saptamâna si la noapte - somn dulce!

    ReplyDelete
    Replies
    1. E ceva mai complicat in cazul meu, draga Carmen. Nu e vorba de ceea ce inseamna insomnii clasice pentu ca eu nu sufar cand nu dorm. Adica...somnul meu s-a dus din cauza unor ganduri care nu ma parasesc de cand cu problemele acelea...ale mele. M-am obisnuit asa...o data la mai multe zile ma doboara totusi oboseala si mai reusesc sa dorm 5-6 ore...
      Iti multumesc pentru ca mi-ai impartasit din experienta ta. Prinde bine sa stiu despre remediile respective. Poate folosi fie mie, fie altcuiva :)
      O noapte buna si linistita si tie!

      Delete