Monday, July 1, 2013

Cu gura plină cu pietre


Săptămâna trecută, ca orice persoană cât de cât prevăzătoare, m-am interesat cum pot să ajung la sediul Danone. Era o problemă. Aveam adresa dar de ajuns acolo nu părea chiar simplu. Calea cea mai ușoară, fără bătaie de cap, era un taxi dar nu-mi place să apelez la taxi în București și mai ales pe o rută atât de lungă. N-am întrebat decât trei persoane despre posibilități. Printre cei pe care i-am întrebat a fost și Spanac. Cu o seară înainte l-am chestionat pe FB dar nu prea avea nici el habar. La sfârșitul discuției am primit o propunere: 

Spanac: "[...] după aia mergem să bem o bere, ceva?"
Eu: "[...] putem merge și la o bere, desigur! Am trenuri destule până seara."

Noi ne-am mai întâlnit o dată la o vodkă, chiar la sediul BlgalInitiative, în noiembrie, anul trecut. Așa că a rămas bătut în cuie. La finalul evenimentului am plecat împreună cu tramvaiul până la Obor. Trebuia să-l pun să ia o piatră în gură. Asta fiindcă, Spanac, deși bucureștean, nu mai mersese niciodată cu acel tramvai. La tramvaiul 21 ma refer.  

Foto făcută din tramvaiul 21 cu telefonul meu mobil, un LG Shine
Era o căldură de curgeau apele de pe noi, mai mult de pe el, dar aproape că nu ne-a păsat, am vorbit tot drumul ca și când ne-am fi cunoscut de-o viață. Ne-am oprit la McDonalds unde am mâncat împreună cartofi prăjiți, am băut bere Tuborg și Coca Cola și unde în continuare nu ne-a tăcut gura. 

Eram curioasă cum a fost treaba cu pleașca. Pleașca fiind excursia în Cipru. A avut șansa să fie invitatul unui alt blogger care a câștigat campania Paravion. De pe Blogal, bineînțeles. Cică a fost foarte, foarte bine, a mai pus pe el vreo 2 kg. 
Mi-a venit să râd când mi l-am închipuit pe Spanac cu gura plină cu pietre: una pentru că a zburat pentru prima dată cu avionul, apoi alta pentru că a ajuns în Cipru și alta pentru că a stat la câte un hotel de 5 stele în fiecare din cele trei zile.
Ce-a văzut pe acolo? Cred că nu numai hoteluri, mâncare la discreție și băuturi. Ci și peisaje frumoase și oameni cum ar fi Căpitanul George. Cine vrea detalii despre cum s-a distrat în excursie poate să meargă la el pe blog. E free și a scris despre ea în stilul lui caracteristic.  

Până la urmă n-am mai aprofundat discuția despre Cipru pentru că inevitabil a alunecat spre subiecte cel puțin la fel de interesante cum ar fi: domenii proprii, blog, campanii, plugin-uri, schimbări de teme...de-ale noastre, de-ale bloggerilor.  

A, și am mai admirat noul telefon pe care îl avea cu el și pe care l-a avut și în Cipru. Un mic monstru, în sensul foarte bun. Mă refer la telefonul Lenovo A830 dual sim. Care pe lângă că face fotografii excelente (apropos, Spanac, aștept fotografiile pe care mi le-ai făcut cu el!!), filmează HD (720p) cu 50 fps, are o baterie zdravănă și un ecran de nu se mai termină. Ecran imens de 5". Încă am dubii în ceea ce privește abilitățile mele pentru utilizarea unui astfel de android sofisticat dar trebuie să fiu foarte sinceră. Mi-a plăcut telefonul, arată impecabil. Iar prețul e mai mult decât decent pentru toate facilitățile oferite. 

Ce să vă mai spun? A fost o bere bună și, deși cam scurtă, o întâlnire foarte frumoasă, cu amintiri plăcute.



23 comments:

  1. Chiar e un telefon destul de ok, are caracteristici bune, iar androidul nu este asa greu precum pare :p Daca iti iei unul in maxim o saptamana ii inveti toate prostioarele :p
    Prin Bucuresti m'am mai plimbat, dar cu siguranta ar trebui sa'mi umplu si eu gura de pietre daca iau cate una pentru fiecare metrou/ratb/tramvai :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu stiu daca o sa-mi iau, nu prea ma dau banii afara din casa. Eu raman insa uimita si le admir cand le vad la altii :) S-ar putea sa ai dreptate si sa invat mai repede decat cred dar privind usurinta cu care le manipuleaza cei din jur...ma indoiesc ca as deveni la fel de meseriasa :))

      Delete
  2. Nici eu nu ma impac prea bine cu tramvaiul. Eu sunt mai mult omul metrou :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sa stii ca si mie tot metroul imi place. Dar mai apelez si la autobuze, tramvaie...ca nu am ce face. :)

      Delete
  3. Adică ai fost la tâţa vacii şi bei bere, în loc de lapte?
    Să-ţi fie de bine şi să zbori şi tu în Cipru cu tramvaiul 21,
    ca norocosul de Spanac! Cu sau fără pietre în gură.

    ReplyDelete
  4. fata, mai da-mi codul catre banner

    vezi ca maine apar pozele cu noi 2 la bere, e ok?

    ReplyDelete
  5. a. Toate pozele făcute cu LG-ul cel călit şi "laminat" la rece de roata necruţătoare a maşinii din parcare şi "oţelit" (la propriu !) din fabrică sunt foarte bune în toate postările cu "Drumul laptelui", sau în altele...
    b. Ar fi trebuit să scriu la postarea precedentă că eu nu mai primesc de multă vreme daruri noi.Am primit enorm de multe şi mi s-au făcut surprize plăcute peste puterea de înţelegere normală.Acum cadourile (care nu sunt lucruri noi) îmi vin de la fiul meu : toate telefoanele, PC-uri, laptop-uri, ca şi ce-i nu-i mai place lui, mi le dă mie.Iar cea mai mare plăcere este să ştiu că au fost ale lui şi că acum mă bucur eu de ceea ce s-a bucurat el odată...Credeţi-mă, e ceva sublim !
    c. Mi-ar plăcea ca Elly să ne spună odată şi-odată unde stă faţă de Bucureşti : înspre Nord, Sud, etc...M-a amuzat povestea cu "21", "Un tramvai numit dorinţă" :))).Eu mergeam cu acest tramvai cam de prin 1970, când veneam la Bucureşti la rudele mele. Îl luam din Piaţa Sf.Gheorghe şi coboram la "Gherghiţei", pe şoseaua Colentinei, după staţia "Plumbuita"...Ultima dată l-am luat acum 30 de ani...Oamenii nu mai sunt, locurile şi amintirile au rămas...
    d. Îi urez lui Elly să reuşească să câştige şi ea premii frumoase.Adică lucruri frumoase pentru o persoană cu un suflet frumos.
    Numai bine !

    ReplyDelete
  6. Eu habar nu aveam de chestia cu "piatra în gura" :))))
    Inseamna ca am mancat o cariera în ultimii douazeci de ani! :)))))))
    pup, seara faina!

    ReplyDelete
  7. Eu as vrea sa reusesti in "blogarit"ca sa-ti indeplinesti un vis.Te bucura multe care sunt legate de acest grup.Te simt si vad cum scrii.Esti implicata trup si suflet.Bravo!

    ReplyDelete
  8. Vreau sa vad pozele la bere. Bere cu Mc nu am combinat niciodata....:))
    Seara faina!

    ReplyDelete
  9. Esti plina de surprize placute:)

    ReplyDelete
  10. Sunt placute astfel de intalniri. Eu nu prea am avut ocazia sa cunosc dintre blogerii pe care-i citesc :( si asta pentru ca am inceput sa ma ocup mai tare de blogareala exact dupa ce am plecat. Dar mi-ar placea...
    Cat despre telefoane, si eu admir telefoanele destepte, insa, sincera sa fiu, eu in afara de vorbit nu prea fac altceva cu el, asa ca nu ma tenteaza ceva complex. Am si eu un android, dar un model mai vechi. Merge, deci nu ma gandesc sa-l schimb.
    Seara buna draga Elly si la cat mai multe iesiri la fel de simpatice!

    ReplyDelete
  11. L-am citit si eu pe Spanac de cateva ori...
    Cred ca in articolul asta te-ai molipsit de la el... se simte multa voie... parca ai fi pusa pe sotii...

    ReplyDelete
  12. Nici tramvaiele din TM nu sunt mai bune - sauna curata/jegoasa! :))

    ReplyDelete
  13. super , imi plac astfel de intalniri cu oameni despre care stii cate ceva , dar nu-i cunosti personal , ma rog era a 2 a oara , dar zic in general !

    ReplyDelete
  14. Dar apa in gura n-a luat:))) Vorba cu piatra n-am mai auzit-o, trebuie sa iau si eu o piatra in gura?))
    Tare imi plac astfel de intalniri, poate vreodata ajung si eu la vreo una...
    Te imbratisez draga mea!

    ReplyDelete
  15. Cand se intalnesc doi bloggeri nu au cum sa se plictiseasca. Iar discutiile inevitabil cotesc spre detalii tehnice ce fac deliciul "muncii" noastre. Sunt utile ca mai inveti una alta. :P
    Cu tramvaiul 21 nu imi place sa merg, nu imi place zona traversata de el in primul rand. Prefer metroul, mai civilizat si mai rapid, parca.
    Cat despre mobil, al meu are ecranul de 4 inch, nu e monstru, dar deja m-am plictisit de el, nu ma mai fascineaza ca la inceput. Acum regret ca am dati atatia bani pe el, mai bine imi cumparam unul ieftin care isi facea treaba. Sunt in asentimentul Larisei. :D

    ReplyDelete
  16. suna tare bine o intalnire de asta! cu tot cu pietre-n gura! :)
    aaa! mi-am amintit un banc pe care ni-l zicea profu de fizica un facultate! se referea cumva la capacitatea omului de a rezista problemelor vietii, comparate cu niste pietre, care se tot adunau intr-un pahar! si cand paharl a zis "gata! nu mai pot!", omul a inceput sa puna si nisip in pahar, care se strecura printre pietre, gen "uite ca mai poti!"
    Si cand paharul a zis ":acu chiar gata!", omul a turnat si bere! si morala era "cat de grea e viata, tot mai e loc de bere!" :)

    ReplyDelete
  17. Cred ca v-ati simtit super la intalnire...
    la un cartof prajit si o berica :) asezanate cu "pietre"
    P.S - sa ma chemati si pe mineee

    ReplyDelete
  18. Cred ca o sa ai un avataj aici, ai meritat o vacanta deoarece pe blog esti foarte activa si meriti inca una. Succes la concurs :)

    ReplyDelete
  19. Elly, Elly, ce amintiri nebune mi-ai trezit cu piatra asta! Trebuie sa povestesc intr-o zi pe blog!
    Spanac este un tip haios si eu am invatat cateva chestii despre blogging de la el, pe vremea cand bebelusul meu era inca in fasa (ma refer la blog, sigur). :)))

    ReplyDelete