Sunday, May 20, 2012

Charles A. Lindbergh - "The Lone Eagle"



Charles A. Lindbergh (04.02.1902 – 26.08.1974), supranumit "Lucky Lindy"sau "The Lone Eagle", a fost un pilot american, de origine suedeză, unul din pionierii zborurilor de lungă durată, devenit faimos pentru efectuarea primului zbor solo non-stop transatlantic in 1927.

In 21 mai 1927 aterizeaza la Paris, dupa ce a finalizat de unul singur primul zbor transatlantic fara orprire, intre New York si Paris. Monoplanul sau cu un singur motor, The Spirit of St. Louis, decolase din New York cu 33 de ore si jumatate in urma. 
Charles Augustus Lindbergh a invatat sa zboare la varsta de 20 de ani. In 1923, a cumparat un avion Jenny, ramas din primul razboi mondial si a facut un turneu al Statelor Unite in calitate de cascador. In 1924, s-a inscris la scoala de zbor din cadrul Aviatiei si a absolvit "magna cum laudae". In 1926 a devenit pilot al postei aviatice si a inaugurat ruta dintre St. Louis si Chicago. 
 
La inceputul lunii martie 1932 o stire despre o rapire face valva in presa americana. Lucru foarte normal, avand in vedere ca cel rapit nu era altul decât fiul celebrului Charles A. Lindbergh, eroul Americii.
Charles Augustus Lindbergh, Jr., fiul celebrului aviator, in vasta de aproape 2 ani, a fost răpit din casa părinților săi pe 1 martie 1932, iar o lună mai târziu trupul acestuia a fost găsit la doar câteva sute de metri de locul răpirii. Cauza morții a fost stabilită ca fiind o fractură gravă a craniului. Investigațiile au durat mai bine de doi ani și au dus la condamnarea la moarte a lui Bruno  Richard Hauptmann. Acesta îl răpise pe micuțul Charles pentru a obține o răscumpărare, promitând că acesta va fi înapoiat întreg familiei. În ciuda faptului că părinții au plătit suma respectivă, copilul tot a fost ucis. Criminalul a fost găsit tocmai datorită banilor respectivi, autoritățile reușind să-i dea de urmă în urma plăților făcute de acesta.
"Cazul Lindbergh" cum a fost numit si a si ramas in istoria criminalisticii, a zguduit America acelor ani.
 
"Este ora 21:14, este Ora MWB!" 

Articol publicat pentru "Ora MWB" - un joc interactiv.




20.05.2012

12 comments:

  1. Interesant în prima parte, mi-a lăsat un gust amar la final. Desigur, nu articolul, ci destinul celui despre care ai povestit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Asa este...
      Uneori un succes foarte mare e pandit in orice clipa de rautatea oamenilor.
      De aceea am postat si pentru ca azi-maine se sarbatoreste acest prim zbor transatlantic. O foarte mare reusita a acelor vremuri.

      Delete
  2. Ingrozitoare soarta a avut bietul om, sa-si vada copilul mort.
    Interesant articol, nu stiam nimic despre acest prim zbor transatlantic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, asa este. Trebuie sa fi fost o intamplare deosebit de trista, tinand cont si de notorietatea si faima deosebita pe care o avea familia Lindbergh pe atunci.
      Multumesc pentru apreciere.

      Delete
  3. Bună Elly!
    Foarte interesant articolul și tragic totodata!
    O săptămână frumoasă îți doresc!
    Cu drag te îmbrățișez!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc mult pentru apreciere, ELENA!
      O saptamana deosebita iti doresc si eu tie!

      Delete
  4. Un temerar de necontestat al începuturilor aviaţiei long-courrier.Gândul mă duce şi la rivalul său mai puţin norocos, Charles Nungesser, ca şi la pionierii aviaţiei române, şi la aşii aripilor tricolore din WW2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca micul meu articol ti-a prilejuit ganduri atat de interesante :)
      O saptamana buna sa ai!

      Delete
  5. Toată viaţa am fost fascinat de zbor, piloţi, cosmonauţi, paraşutişti, etc.
    Am citit şi un teanc substanţial de cărţi la temă.
    Şi tot fascinat sunt. Ador să zbor .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur mult, Tibi, ca acest articol despre un pioner al zborurilor cu avionul ti-a facut placere.
      O saptamana minunata sa ai!

      Delete
  6. Trista povestea cu micutul! Seara placuta Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adevarat, o poveste deosebit de trista.
      Multumesc pentru urare. O noapte buna!

      Delete