Thursday, February 7, 2013

Dintre cele 60.000 ... e și el unul ...


Creație Robert după o fotografie publicată de mine
În mediul 2.0 se apreciază că ființează în jur de 60.000 de bloguri. Poate că și mai multe. Unele sunt foarte active, altele mai puțin, unele aproape deloc. De aceea, din aceste 60.000 nimeni încă nu știe câte pot fi numite cu adevărat bloguri cu activitate. 
Posed acest blog de puțin mai mult de un an. Am și scris, la împlinirea unui un de activitate, un articol ca un fel de bilanț. Am fost întrebată, încă de pe la sfârșitul anului 2012 ce-mi doresc eu de la blogul meu pentru viitor, adică pentru 2013. De fapt, dacă doresc ceva anume în legătură cu el. 

Aș fi putut spune că mi-am propus să ating cel puțin 2000 de vizitatori zilnic. Sau că mi-am propus ca Page Rank-ul să ajungă de la PR3 la PR5. Sau că îmi doresc să am câteva sute de comentarii la fiecare articol. Sau că aș vrea să scriu câte 4-5 articole pe zi fiindcă se spune că ar fi unul dintre secretele succesului.
Ce-aș mai vrea de la blog?  Păi aș mai fi putut spune ceva despre o optimizare SEO de milioane dar poate că aș mai fi putut spune și că aș vrea să trec pe domeniu propriu. Și că poate că aș vrea să public numai articole extraordinare pentru că degeaba ar fi multe numeric dacă nu plac nimănui, adică nu sunt citite, nu sunt comentate.
Aș fi putut spune multe, nu-i așa? A visa nu costă nimic. Absolut nimic.

Încă suntem la început de an. N-a trecut prea mult din anul 2013, vreo lună și ceva. Încă este de actualitate preocuparea pentru viitorul blogurilor, deci și pentru viitorul blogului meu.

Eu blogul îl percep ca pe un copil. Ca orice copil și el are nevoie de atenție susținută, astfel nici nu poate crește mare și frumos.

N-am pornit cu gânduri extraordinare atunci când l-am făcut. Știu că mi-am dorit să trăiască, să fie sănătos, considerând asta a fi extrem de important.
Deci n-am planuri mărețe cu blogul. Nu am gândit niciodată în acești termeni: PR, număr de unici pe zi, SEO, domeniu propriu, teme peste teme, sute de articole pe lună, mii de comentarii și jde mii de vizualizări.... 
Am convingerea că dacă sunt sănătoasă e suficient. Și el va fi. Încă nu m-am hotarât dacă să trec pe domeniu din două motive. Unul ar fi că m-am atașat de Blogger, fiindcă îmi plac facilitățile pe care le oferă iar alta ar fi că un domeniu propriu costă bani și nu prea mă aflu în situația să pot plăti pentru unul. Nu câștig bani din blog. Nu am vreo garanție, cât de mică, că trecerea pe domeniu propriu ar schimba ceva.

Deci, neavând foarte mari așteptări eu sunt relativ mulțumită pentru rezultatele obținute până acum. Pot fi și mai bune probabil. Dar asta ar însemna mult mai mult timp alocat blogului. Timp pe care blogul meu am convingerea că l-ar aprecia.
Deocamdată sunt fericită că am o mulțime de amici și de cititori ai blogului. Întotdeauna poate fi loc de mai bine dar timpul este înainte. Foarte important mi se pare să-mi păstrez cititorii câștigați și să-i pot delecta cu articole originale și povești frumoase, de calitate. La fel, să-i răsfăț cu fotografii deosebite, inedite, care să spună ele însele povești, fără a fi nevoie de (multe) cuvinte. Cu siguranță sunt foarte multe secrete ale succesului pe care le descopăr zi de zi...

Aceasta, deși nu știu cum pare, a fost o leapșă. Javra, deja binecunoscut în blogosferă, m-a nominalizat pentru ea. Ceea ce am scris mai sus este răspunsul la provocarea: "Ce mi-am propus de la blogul meu pentru 2013?"

Ca de obicei, nu pasez nimănui leapșa.



26 comments:

  1. Şi eu, la fel ca tine, nu sunt convinsă încă dacă să investesc bani într-un domeniu propriu. Momentan nu dispun de cine ştie ce fonduri şi cu blogul nu fac o avere. Poate peste ceva timp voi face şi pasul acesta. Până una alta, vorba ta, sunt mulţumită de ceea ce am obţinut până acum.
    Succes în continuare îţi doresc! Să te citească cât mai multe persoane, căci scrii tare frumos!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Ma bucur ca mai e cineva multumit, ca si mine. :)
      Multumesc pentru urare! Si pentru apreciere :)

      Delete
  2. Robert este deosebit de talentat!
    iti doresc pe mai departe ca blogul sa-ti aduca momente placute,din punctul meu de vedere asta e tot ce conteaza :)
    o seara faina iti doresc draga Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, ai vazut ce frumoasa lucrare a realizat dupa fotografia mea? Eu am publicat-o in vara si el mi-a cerut de atunci incuviintarea sa o deseneze. Iarna asta, de curand, am avut placerea si surpriza s-o descopar intr-o postare a lui. I-am cerut voie s-o preiau si eu, fiindca m-a incantat cum a realizat-o. Si iata ca am gasit azi ocazia, ca intr-un anume fel, sa-i multumesc in acest articol.
      Iti multumesc si tie pentru vorbele frumoase, Pandhora! La fel sa ai! :)

      Delete
  3. Eu îţi doresc să ai timpul şi "pixul" să ne scrii în continuare articole interesante şi poveşti frumoase.
    Ilustraţia făcută de Robert este deosebita.

    ReplyDelete
  4. Tu sa fii sanatoasa! Blogul va trai si va creste!
    Pe mine m-ai pierdut de la PR si SEO si domeniu... Prea mult nu mi-am batut capul sa stiu ce inseamna si cum aflu ce si cum... Poate mai incolo! :))
    Succese!
    Seara frumoasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) M-ai amuzat. Ba eu stiu tot felul de chestii legate de blog numai ca nu ma intereseaza atat de mult. Unele conteaza, altele sunt doar niste mituri. Oricum mister G schimba mereu niste lucruri astfel incat ce-i valabil azi maine nu mai este ;)
      Multumesc pentru urari!

      Delete
  5. Abia când nu ai aşteptări deosebite,
    ţi se întâmplă un lucru minunat...
    Merge-ţi-ar bine să-ţi meargă!
    Şi în viaţă, şi în blogosferă.

    ReplyDelete
  6. Sunt cateva necunoscute tehnice pentru mine,dar nu conteaza.Talentul tau si dorinta de a te citi publicul se va inderplini.Esti serioasa,constiincioasa si nu am cum sa nu te citesc.Succes mult iti doresc!

    ReplyDelete
  7. sanatate multa Elly draga, asta e cea mai importanta! Blogul sa fie o portita spre lumea virtuala, însa lumea reala sa-ti ocupe intens si cu bucurii viata! Sa ai succese si satisfactii, sa fii înconjurata de prieteni sinceri, care sa te aprecieze la valoarea pe care o ai! Numai ganduri bune! :)

    ReplyDelete
  8. Sa fi fericita! Asa iti faci o multime de cunostinte, e bine ca tu poti si raspunde fiecaruia.
    Noapte buna!

    ReplyDelete
  9. Rezonabile, de bun simt dorintele tale pentru "copilas". :) Si tu reusesti sa fii o mama foarte responsabila, afectoasa, devotata. In aceste conditii, el nu poate decat sa creasca, sa se dezvolte frumos, armonios. Ii doresc cat mai multi prieteni fideli, caci pana la urma, asta e cea mai mare satisfactie, nu? :)
    Cat despre page rank si unici...aici doar allmighty google poate decide. Pe mine ma naucesc deciziile lui.

    ReplyDelete
  10. Eu iti apreciez blogul tare mult.
    Si eu iti impartasesc dragostea pentru blogger, desi multi zic ca ar fi mai bun wordpress. Probabil, dar nici eu n-am de gand sa ma schimb prea curand :)).
    Apoi, calitatea conteaza, nu cantitatea si pasiunea. Spor in continuare!

    ReplyDelete
  11. Elly e bine ca nu iti faci proiectii prea mari, mai ales pentru cat poate un blog.
    Si eu sunt fericita ca avem prieteni comuni, ca s-a creat o comunitate si o dinamica...
    Si detaliile tehnice conteaza, dar poate toate la timpul lor. Oricum blogul tau s-a bucurat de mare succes anul trecut, cel putin asa am observat eu, si iti doresc in continuare acelasi aplomb, aceleasi articole si fotografii originale.
    Mie, mi-e cam dificil sa intretin blogul. Stiu ce inseamna, cum stim cu totii, cata munca, migala, sursa de inspiratie, idei, compozitii, stare sufleteasca, timp...
    Mi-a placut mult blogul tau si am simtit ca am un bun prieten blogger.
    Iti doresc mult succes!
    Cu multa consideratie,
    Anca

    ReplyDelete
  12. Imi place sa vin la tine, esti zen, scrii bine, ma relaxez aici.
    Daca-ti pui in plan , poti sa atingi obiectivele (ok, cu Page rankul ala de 5 nu stiu cum o fi, nu cred ca-i usor :))) Blogul , micul copilas iti ia si mult timp in cazul asta, cand te apuci sa-l imbunatatesti...cred eu
    E pasiune dar e si munca

    ReplyDelete
  13. Talent cat cuprinde ai demonstrat deja ca ai, inspiratie la fel, tot ce iti mai doresc pt succesul blogului e sa ai timp suficient sa te ocupi de el! :)

    ReplyDelete
  14. Dragă Elly, pentru mine blogul e clipa de relaxare, e oaza de liniște de după muncă, activitate, distracție, altele. E ceea ce s-ar putea numi: o pauză petrecută în virtualitate. Succes în ceea ce-ți dorești mai mult. Aici e virtualul, realul e palpabil, ești tu însăți. Fie să ți se împlinească visele! Îmbrățișări! :)

    ReplyDelete
  15. Iti doresc sa-l faci maare si interesat sa fii mandra de el si sa-l viziteze oameni faini....;)
    Te pop!

    ReplyDelete
  16. Iti doresc un blog voinic si frumos! :) Oricum, iti doresc sa cresti in ritmul tau, si sa fii macar la fel de primitoare cum ai fost cum ai fost si pana acum :)Domeniul propriu nu costa o avere (eu platesc aproape 20 de ron/luna), temele sunt gratis, etc... Eu am trecut de la wordpress la domeniu propriu si am simtit o diferenta (in bine) din primele luni.

    ReplyDelete
  17. Ii doresc blogului tau viata lunga si frumoasa. iar tie sanatate si inspiratie !
    In ceea ce priveste domeniul propriu, merita sa bagi banii doar daca vrei sa faci bani din blog. Totuși, nu costa mult. La firma de la care am luat eu domeniul, daca iei un domeniu cu extensie .ro costa 40 de euro și e al tau pentru toata viata, fara sa mai platești nimic. Desigur trebuie sa platesti gazduirea pe serverele lor, asta e cam 60 roni pe 6 luni.

    ReplyDelete
  18. Viata cat mai lunga alaturi de blog si prietenii virtuale durabile! :))
    Am vazut prelucrarea la Robert ! Mi-a placut in mod deosebit stiind ca este o colaborare ! Aveti talent si imaginatie amandoi!

    ReplyDelete
  19. He! Gand la gand cu bucurie. Am avut si eu ieri o dilema-rabufnire cu privire la trecerea pe domeniu propriu. Si eu sunt atasata de blogspot si m-am invatat aici, dar macar pentru prima data am inteles care sunt exact diferentele. :)
    Zi frumoasa sa ai!

    ReplyDelete
  20. Dacaincepi sa te implici prea mult, sa te iei dupa indicatii si sa respecti toate regulile de crestere a traficului pierzi toata placerea.Daca nu ti-ai propus sa castigi bani din blog(eu tot n-am inteles cum ai putea face asta) nu meritasa investesti decat suflet si cuvinte. Pentru cei ce te citesc si te plac e suficient!

    ReplyDelete
  21. 99% din blogurile bune sunt cele care pornesc la drum fara nici un plan. cine are talent reuseste fara sa-si dea seama. cine se chinuie sa ajunga undeva cu blogul are toate sansele sa rateze. din punctul meu de vedere, in blogosfera ori ai talent ori nu. si cand zic talent nu ma refer la articole, ci la modul de a atrage cititori in jurul tau ca persoana :)

    ReplyDelete
  22. La fel spun si eu mereu despre blogul meu. Este precum un copil caruia trebuie sa ii acorzi atentie, sa il sprijini, sa il ajuti, sa il ocrotesti. La inceput chiar asa il prezentam: este copilul meu nou-nascut. :))

    ReplyDelete