Sunday, February 24, 2013

Sărutând norii cu frunzisul lor rebel




Flori de hârtie - Bougainvillea
- Wow! Cat e de frumos! Sunt coplesita! Vazusem pe site dar e mult mai frumos in realitate.
Si fugi sa deschida larg usa si ferestrele, sa priveasca de pe terasa. Draperiile grele, de brocart cu flori si intarsii aurii nu pareau prea cooperante. Erau uriase dar se ambitionă si le invinse. Cu ceva efort totusi. Prin deschiderea generoasă pătrunse hamsinul uscat si prăfos, nu foarte puternic, aducând, parca mai pronuntat acum, parfumul desertului fierbinte in chiar spatiosul lor duplex. Ramase in extraz, poate doua-trei minute care i se parura doar clipe... Clima din prima vară era cu mult mai placută decat isi imaginase. Temperaturile de 35-40 de grade n-o speriau absolut deloc. Era de-abia luna iunie. Poate in cea de-a doua vară sa fie mai dură clima...
In fata ochilor i se asternea parte din curtea enorma a hotelului, pe care o vazuse in fuga si in timpul traversarii. Era un adevarat parc, plin de verdeata...ici-colo cu cate o bougainvillea, cu florile ei de hârtie, roz-mov sau trandafirii si cu palmierii, cu trupuri fara sfarsit, parca sarutand norii cu frunzisul lor rebel... Superb! Superb!

Se apucă să desfacă bagajele. Cutia cu "pavaza" ei pentru soare o facu sa zambeasca. Nu se speria de soare dar avusesera grija s-o ingrozeasca cei care mai fusesera sau cei ce scriau pe diverse forumuri despre Egipt si Cairo. Era fascinata de lumea araba si nimic nu parea s-o sperie. De abia astepta să cunoasca aceast lume in intimitatea ei. Atât cat va fi posibil.

- Îţi place pălărioara pe care mi-am adus-o? intreba smulgand din cutie palaria. Ce spui? Cum imi sta? Si si-o puse pe cap, cu o figura de fetita bosumflata, cu aer poznaş.
Curentul de aer produs la extracţia pălariei din cutie îl impinse cât colo, rostogolindu-l de cateva ori.
- Nu stiu de ce trebuia sa vii cu o palarie de acasa. Ocupa mult loc. Nu gaseam si aici? ...Iti sta bine... 

Foto personală - Alexandria Road, Giza
Atat mai auzi. Pana sa se dezmeticeasca, o pala de aer fierbinte, jucauşă, mirosind ascutit a orient...il răpi. Fara sa-l intrebe. Se rasuci in volte inalte pe deasupra ierbii verzi ce emana aburi cu parfum de...apa, apoi pe deasupra cladirilor si a piscinei uriase unde femei mult prea imbracate stateau pe sezlonguri, la soare.
"Wow! Pe aripile v...pardon, hamsinului! Wow!" isi spuse aiurit si fericit. Urca tot mai sus dar incepea sa se redreseze, sa se simta mai bine. Printre volte largi zari, undeva, in zare, pe fondul albastru pal al cerului, micute, niste triunghiuri de culoare galbuie-rosiatica. Culoarea deşertului ce se intindea la nesfarsit... "Piramidele!! Vreau sa le vad de aproape!" isi spuse insufletit dar hamsinul il purtă in sens opus. "OK, e suficient si atat. O sa spun ca le-am vazut. Şi cămilele."

Foto personală - blocuri nefinisate şi partial locuite
Hamsinul cel hapsân nu se lăsă nicio clipă. Il rostogoli kilometri intregi de-a lungul autostrazii. Kilometri de blocuri golase, numai caramida sau BCA si beton se intindeau si la stanga si la dreapta. Miroseau a saracie. Lucie. 
"Ăsta sa fie Cairo? Nu-mi place..." Nici nu termină de gandit ca in dreapta aparu apa Nilului. "Macar sa trec Nilul." isi spuse. Parca ar fi fost auzit. Hamsinul il duse peste un pod. 

"Lasa-ma mai jos, te rog!" incerca bunavointa hamsinului. "Vreau sa vad ce a acolo!" Minune! Hamsinul îl asculta! Era la doar 3-4 metri deasupra oamenilor de pe pod. Un baiat vindea flori de iasomie insirate pe aţă. Asta voia sa vada. Cateva persoane alegeau siragurile de margele albe, florale si se târguiau cu băiatul. Parfumul iasomiei era dulce, îmbatator. Se alintă doua-trei clipe in părul ca o văpaie al unei femei frumoase ce nu purta capul acoperit. Cu siguranţă o turistă. Fermecată si ea de parfumul de iasomie, se vedea. N-ar mai fi plecat de pe pod. Ameţit de miresme, fu răpit de acolo de curenţii de pe Nil. Hamsinul nu mai avu putere. Plutea in derivă pe deasupra apei ce i se parea nesfarşita cand se simti luat ca in căuşul palmelor. Simţi fierbinţeala hamsinului. In sfarsit, traversaseră Nilul! 
Citadela - Moscheea de alabastru

"Prietene...!" indrazni sa se adreseze celui pe care-l simţea deja astfel. "Prietene...mă duci la...
"Unde? Spune si s-a făcut!" primi raspunsul, ca o şoaptă prelungită. 
"Pe stanca aia din dreapta.
"La Citadelă? La Moscheea din alabastru? Conteaza pe mine!" Nu trecu mult. Plutiră pe deasupra uriasului si haoticului Cairo, aglomerat de masini bara la bara, cladiri si agitatie perpetua. Erau deasupra stancii. Moscheea cu cupola sa cu minarete subtiri era splendida. O multime de turisti se foia de colo-colo. Facu o pirueta si vazu tot orasul. Pana si piramidele le vedea...si deşertul...din nou...
"Pot sa te duc in Khan-al Khalili...în bazar..." sopti hamsinul. Uitase de toate. De pe stancă orasul era de vis.  
Bazarul din Cairo
"Ce mai aştepţi? Haide!"
Bazarul era...era aproape infinit. Un univers mai mic intr-un univers mai mare. Haosul pe care-l vazuse pana atunci fusese nimic. Turnul Babel era acolo, in bazar. Se vedeau mii de galabiya de toate culorile. Negustorii ii invitau pe trecători in pravalii. Oameni apartinand tuturor naţiilor vorbeau, cascau gura, radeau, se târguiau. 
Labirintul bazarului mirosea a scortisoara si cuisoare, a praf si a curmale uscate, a sudoare amestecata cu parfumuri grele orientale, a cafea si menta, a aur, mult aur si papirus pictat, a chinezării, a şiretenie şi naivitate. Mirosea a viaţă si a disperare. 

Foto personală - Sticlă şi marmură
"Ajunge! Vreau sa iesim din labirint."  Doar cateva minute si erau deasupra Pieţei Tahrir. Chiar si acolo negustorii ambulanti incercau sa vanda orice: baloane, chibrituri, servetele, scobitori, tot felul de nimicuri...Doi politisti fugăreau un biet nebun. Si peste tot turisti...turisti...turisti. O mare de oameni ale caror drumuri se intersectau, ca un paienjenis. Bogatie si saracie una langa alta, una peste alta. Aici blocuri din caramida goala, fara ferestre iar doar peste o strada bulevarde elegante si magazine scumpe, imbracate in sticla, otel inoxidabil si marmura de cea mai buna calitate.

"Asta e Cairo, nu-i asa?" se întrebă cu voce tare. 
"Cum ti se pare?" şopti şuierat hamsinul. 
"Splendid si urat in acelasi timp. Dar... uluitor..."
"Iti mai arăt ceva? Vino cu mine!"
Dupa alte minute de plutire pe valuri de aer parca tot mai incinse, aparu o clădire roz-roscată in fata careia erau multi oameni care veneau...plecau... "Aici imi trebuie bilet de intrare...?" vru sa glumească. 
"Ha, ha, ha! E Muzeul de Egiptologie. Putem intra...cine ne vede?"
Muzeul de Egiptologie
Nu mai apucă să raspundă nimic. Picături mari, fierbinţi, de ploaie, loviră totul în calea lor. Pufişorii săi, pleoştiţi şi udaţi de picăturile agresive se lipiră de barba statuii din faţa muzeului. Micuţul puf de păpădie, ajuns de peste mări şi ţări în patria faraonilor, fusese luat pe nepregătite. 

"Care va sa zica şi în Cairo plouă?!? Hmm..."
Picurii se înverşunară. Straniu, oamenii nu se ascunseră, stăteau liniştiţi si parcă fericiţi sub tirul umed şi cald. Aerul capătă miros de apă instantaneu evaporată. 
Purtând in el toată istoria Egiptului, cerul revărsa binefăcător parfumul deşertului... peste toţi si toate...



Această poveste parfumată a fost posibilă datorită Clubului poveștii parfumate, găzduit cu grație de Mirela, iar tema Parfumul deşertului a fost propusă de Pandhora.

Au mai scris  pentru Povestea parfumată următorii:
Mirela, Carmen, Minnie, Irealia, Lili, Melly, Vienela, Silving, Pandhora, Nina, Larisa-Oana, Gabi, Mala, Roxana, Anca, Lolita,
Diana, Lolita,  Sara,    Lolita,




58 comments:

  1. Hamsinul pe post de covor zburător și Elly, eroină din 1001 de nopți arabe, pe care le iubește mult deoarece nu e prima dată când ne povestește despre acea lume misterioasă, zburând peste un deșert presărat cu minuni ale lumii, piramidele...Mă bucur că ai avut ocazia să scrii despre Egipul tău, văzut din zborul magic de peste dunele mișcătoare, deoarece era o promisiune făcută ție și poate nouă, adusă acum sub formă de poveste trăită aievea. Parfum de vacanță răzbate din rândurile tale parfumate , pe care le-am savurat cu același dor de vacanță. Și cât de frumos mirosea a scortisoara si cuisoare, a praf si a curmale uscate, a parfumuri grele orientale, a cafea si menta, a aur, mult aur si papirus pictat, a chinezării, da, dar și a şiretenie şi naivitate. ”Mirosea a viaţă si a disperare”, o afirmație deosebit de profundă și pe potriva acelei lumi , care a cunoscut și preamărirea, dar și decadența. Te felicit pentru scânteietoarele rânduri scrise și pentru fotografiile personale care le ilustrează atât de bine. Îți doresc o noapte parfumată cu arome de pașnic deșert și de vacanță neuitată!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ar putea fi, de ce nu? N-a apucat sa zboare peste desert din pacate si asta pentru ca hamsinul nu bate decat din directia desertului :)
      Intotdeauna am iubit lumea araba. N-as sti sa spun de ce.
      Povestile mele despre Egipt, despre Cairo de fapt, nu sunt doar astea. Am ceva mai multe in traista si poate, in timp, sa va mai ofer cate ceva :)
      Multumesc pentru apreciere, Mirela!

      Delete
  2. Când ai vizitat Cairo?
    Sunt atât de multe arome amestecate,
    cum ai descris tu?
    O poveste frumoasă, bine articulată,
    cu personaje surpinzătoare. Bravo, Elly!
    Să ai un început de săptămână aşa cum îţi doreşti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acum cativa ani. Cairo e greu de descris in cuvinte. E un oras urias, splendoare si uraciune in acelasi timp. Adevarul e ca a fost o vizita deosebita, n-a fost o excursie. Aromele erau atatea...cuvintele sunt prea sarace ca sa poata descrie frumusetea acelei lumi. Eu o vad foarte frumoasa, poate pentru ca sunt fascinata de acea lume.
      Multumesc. Ma bucur ca ti-a placut.

      Delete
  3. am plutit peste Cairo,peste piramide si peste Nil,peste desert in cateva clipe...
    vantul fierbinte si miressmele amestecate...aproape le-am simtit...sunt vii si puternice asa cum un zumzait puternic se ridica din Bazar...
    nu-mi doresc sa vad Egiptul,poate doar piramidele...desertul meu este mai salbatic dar mi-a facut o deosebita placere sa-l cunosc pe cel acre se pare ca te-a cucerit pe tine :)
    o noapte fierbinte ca o amintire iti doresc Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. N-am reusit sa va duc in plutire peste piramide, din pacate. Hamsinul nu l-a ajutat pe zburatorul meu. E o experienta pe care numai daca cineva o incearca intelege despre ce este vorba. Cairo e cel mai mare oras al Africii si e,de fapt, cu mult mai mult de atat. Merci, Pandhora!

      Delete
  4. Frumoasa poveste cu parfum de orient indepartat. Bougainvillea e floarea mea preferata. Iti doresc sa ai o seara placuta, Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eu atunci am cunoscut aceste flori minunate. Mi se parea uimitor ca rezista in acea caldura uscata. Apoi, am cercetat putin cateva flori si am inteles de ce. :)
      Ma bucur ca iti plac. Multumesc, Gabriela!

      Delete
  5. Am citit şi răscitit de vreo trei ori textul şi mereu auzeam în minte, ca la radio, vocea inegalabilă de povestitor sfătos a lui Octavian Cotescu povestind ca pe vremuri la emisiunule de teatru dramatizat.
    Se pare că Elly are un mare talent de a scrie în mod captivant, chiar şi pentru rubrica de scenarii de la Radio.Am o vară în branşă, scenaristă, Mara Popa, odinioară pe Programul III Tineret.
    Nu ştiu cum e cu parfumul deşertului, deşi "de la înălţimea piramidelor ne privesc 40 de secole", după spusele unui celebru personaj istoric, în care egiptenii au fost cuceriţi de arabi.Încă se mai simte fumul papirusurilor arse din Biblioteca din Alexandria...Arealurile locuite degajă un amalgam de mirosuri care, din fericire, pentru turist, ajung să aibă doar aromele specifice agrumelor şi mirodeniilor orientale prezentate pitoresc în zeci de culori...
    Toată lumea arabă este o lume fascinantă şi misterioasă pentru europenii de rând.Îmi place civilizaţia şi...muzica lor.Ceea ce am citit e un crochiu bine punctat în ..."părţile esenţiale" vizitate de..."fulg"! :)))
    Mi-ar plăcea ca Allah cel "akhbar" să dea o ploaie bogată ca să înece mirosul de praf de puşcă din butoiul de pulbere pe care stă acum Egiptul.Să ude de tot acest praf dăunător!
    P.S. Am văzut femei egiptene de rasă albă adevărate modele de frumuseţe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah...Uitasem! Adaug, cu voia Dvs., un mic fond muzical : o melodie cântată de o ...egipteancă superbă.Aşadar, din nou, DALIDA, cu "Salma ya salama" :
      http://www.youtube.com/watch?v=r-DqwZrx2Hg

      Delete
    2. Ma incanta sa aud ca citind povestea mea ai avut in urechi vocea lui Cotescu. E mai mult decat orice lauda. Poate sa si fie...cred ca nu mai conteaza. Iar parerea ca povestea ar semana cu un scenariu radio ma maguleste peste masura. Iti multumesc! Poate ca mi-ar fi placut sa fac asta. Dar cred ca nu m-am nascut nici in timpul, nici in locul potrivit.

      Eu am vazut Cairo nu ca turist clasic. Am fost intr-o cu totul alt fel de vizita. Ceva special. Nu am mers pe rutele prestabilite, batatorite si contracronometru ale tuturor turistilor ce invadeaza orasul. De aceea am vazut orasul in alt fel. Mult mai profund, as zice. Am vazut multe, mi-am tot zis ca voi povesti mai pe larg insa nu prea am avut dispozitia. Dar se va intampla candva.
      Da, sunt unele femei acolo, destul de putine insa, foarte frumoase. Am vazut si am si cunoscut eu insami una.

      Multumesc mult si pentru dedicatie. De la primele acorduri mi-am adus aminte ca o stiam si, in plus, ca exista o versiune mai moderna si ritmata cantata de catre Ishtar Alabina.
      Iat-o: http://www.youtube.com/watch?v=XaatLUZPxFE

      Delete
  6. eu am avut norocul sa cunosc Egiptul dintr-o parte mai frumoasa :) Am fost 2 saptamâni la Marea Rosie - a fost un concediu de vis! am facut si o excursie cu o înoptare în Luxor, vizitand tot ce a fost de vizitat in zona (Templul Karnak, Templul lui Hatșepsut, Kolosul lui Memnon, Valea regilor si mormintele marilor faraoni, Valea reginelor, Muzeul Pregamentului, etc). Am fost la sfârsitul lui decembrie cand temperaturile nu depaseau 30°C. A fost o calatorie fascinanta!
    Am vazut însa cu mare durere ca populatia traieste intr-o saracie lucie si ca pentru turisti se face orice, pentru ca sunt singurii care aduc venituri tarii. E trist... Nu am umblat decat in grupuri, paziti de o multime de ofiteri inarmati, pentru ca oamenii simpli urasc strainii, neintelegand ca ei sunt singurii care aduc bani in tara.
    Se oranizau si safari in desert, dar atunci nu mi-am dorit! intre hoteluri era doar desert si vazusem destul :(
    A fost dintotdeuna periculos sa calatoresti in Egipt, dar in 2005 cand am fost eu, a fost un an bun :) Nu au fost atentate, nici revolutii, nici schibari de guvern si presedinti... Acum cine stie cum se va mai derula turismul in aceasta tara. De 3 ani incoace, tot mai putini au curajul sa rezerve Egiptul. Chiar daca sa zicem ca nu iesi din parcul hotelului, e riscant pentru ca exista greve la aeroport sau te miri ce! mda... m-as fi intors cu multa placere. Nu am vazut Cairo si nici piramidele... Cine stie, poate candva, normalitatea se va stabili si acolo!
    Noapte buna, Elly! sa ai o saptamana parfumata!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Carmen, se pare ca ar fi reiesit ca am vazut Cairo dintr-un unghi mai putin frumos. Spuneam si mai sus, eu n-am fost ca turist clasic in Cairo. Am vazut tot ce putea fi mai frumos dar la fel, am dorit sa vad si cealalta latura a sa. Am fost intr-o vizita ceea ce este cu totul altceva decat a merge ca turist. Am vazut tot ceea ce se putea vedea in cele 4 zile pe care le-am petrecut acolo. Bogatia de sentimente si senzatii oferite de Cairo, care este un oras spectacol, a fost nebanuita. E un oras fascinant. Am sa mai scriu despre aceasta vizita. Eu sper curand. Pentru mine perioada anului in care am fost a fost perfecta. 35-40 de grade in Egipt nu sunt ca si in Romania. Sunt mai suportabile deoarece e un alt tip de umiditate.
      Circulatia doar in grupuri pazite ma cam uimeste. Am circulat in doi, fara probleme, peste tot. Am fost exact in 2005 si eu. Cairo merita vazut. Trebuie sa-l vezi. M-as duce si acum daca as avea cum. Nu mi-ar fi frica de nimic cum nu mi-a fost nici atunci. :)
      Multumesc, Carmen!

      Delete
  7. Cred ca asi vrea sa fiu în Cairo cand ploua! Iubesc mirosul ploii pe un pamant ptafuit! Pacat ca nu este si un parfum asa, cu acest miros! Eu am aici un "bazar" foarte mare care este deschis doar o în weekend si iubesc sa merg acolo, îmi pot imagina ce feerie este acolo, la "mama" bazarului acasa!
    Sa ai o saptamana frumoasa si cu mult spor! Te pup draga mea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai inseamna ca ar fi sa fii in Cairo o perioada foarte scurta. Ploua foarte rar. Si chiar a praf incins si umed miroase.
      Bazarul din Cairo e cel mai vechi si unul dintre cele mai mari din lume. Cu siguranta ti-ar placea la nebunie. E atata marfa deosebita si exotica...incat ai ramane cu ochii lipiti de anumite zone ale sale. E un loc fantastic de care te-ai indragosti instantaneu.
      Merci, Minnie! La fel!

      Delete
  8. Frumoasa calatorie pe aripile hamsinului, in inima desertului, pe strazile celui mai mare oras al Africii. Si eu visez demult macar la o croaziera cu felucca pe Nil. :D Esti norocoasa ca ai vizitat Egiptul, din partea aceea a lumii ma tenteaza si Tunisia.
    O saptamana excelenta sa ai, Elly. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macar o plimbare cu felucca...e prea putin :) Nu poti ajunge acolo doar pentru atat :) Da, as zice ca am fost norocoasa. Mi-a placut foarte mult Cairo. Cred ca nu mi-a placut nicio alta calatorie facuta vreodata cum mi-a placut aceasta. Si Tunisia e o tara perfecta pentru o calatorie. La fel Maroc. Iti doresc sa-ti implinesti visul. :)
      Multumesc, Nice!

      Delete
  9. Puf de papadie! :)) Cand ai zis ca si-a luat zborul datorita curentului de aer facut prin miscarea palariei m-am gandit ca e un fluturas ce-si gasise adapost in camera! Dragalas pufulet!
    Deci i-a placut bazarul! Cum sa nu-i placa! Dar nu i-a placut prea mult aglomeratia? Trebuia sa fi vorbit cu hamsinul sa-l duca in acele linistite si superbe locuri care nu fac parte din circuitul turistic... Pe stradutele albe, printre casute la fel de albe si in constructia carora ar putea sa vada hieroglifele... Ei, gata! ma apuc sa continui plimbarea pufului de papadie! Ce bun a fost hamsinul cu el! :)
    Saptamana minunata iti doresc! Mai dau o tura prin bazar si plec! :) Ce frumoasa e povestea!! Ziceam ca plec! Gata, am plecat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Am sperat ca macar sa fie observat faptul ca din cutia palariei s-a rostogolit ceva micut. N-am si specificat ce. A fost mai frumos asa, cred. Un pufulet curios si atotstiutor care s-a aliat in mod surprinzator cu vantul desertului, hamsinul. Ba da, i-au placut toate insa era prea curios. Si trecea timpul iar intalnirea cu ploaia il astepta...
      Cairo are de toate. Am dorit sa va plimb prin locurile emblematice ale uriasului oras. Fara piramide. Trebuia sa va las si o dorinta fierbinte de a le vedea. Asa ca am ales aceasta solutie. ;)
      Ma bucur ca ti-a placut. :)

      Delete
  10. Atat de mult imi doresc sa ajung acolo, de atata vreme, povestea ta n-a facut decat sa-mi puna gaz pe foc :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Poate ca vei ajunge. Eu iti doresc din toata inima. Nu vei regreta nicio clipa! Nu am dorit sa pun gaz pe foc ci doar sa impartasesc o parte din emotiile vizitei prin marele oras. :)

      Delete
    2. Ziceam ca ai pus gaz pe foc intr-un sens pozitiv, mi-ai redesteptat doruri vechi. Poate ma incumet sa fac o investitie in sensul asta, desi cam greu in ultima vreme... :D

      Delete
    3. Stiu, Dana, intelesesem :)
      Dar ce sa zic si eu? Pur si simplu am scris despre pentru ca am de mult in plan s-o fac. Probabil se va mai intampla intr-un alt articol, mai pe larg.
      Te inteleg in privinta efortului financiar. Si eu am fost in alte vremuri. Azi nu mi-as permite, din pacate.

      Delete
  11. Desertul din povestea ta este altfel decat ale noastre, este fermecat, plin de oameni si obiecte si aduce parfumuri care pe mine ma atrag neconditionat. Ma refer in primul rand la mirosul care se ridica din pamant atunci cand ploua. Este o lume fascinanta acolo, o lume pe care mi-as dori sa o vad, sa o cunosc...
    Sa ai o saptamana minunata, Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei...n-am prea ajuns in desert. Doar in zona piramidelor. Desertul inca nu l-am vazut. Cine stie daca voi mai putea vreodata? Mi-as dori...dar...
      Cairo e plin de orice vrei. In primul rand de o frumusete fascinanta...apoi si de saracie si uratenie. Dar ceea ce are frumos depaseste cu mult impresiile dezagreabile. Le uiti. Mai ales ca vizitator.
      Poate ai vreodata ocazia. Decat sa mergi in pelerinajul acela...mai bine vezi o bucatica de Egipt :) Cred ca ai fi mai fericita dupa.
      Multumesc, Vienela! La fel!

      Delete
  12. O lume si mai minunata vazuta prin ochii tai.. Multumim pentru aceasta calatorie superba..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc si eu, Adriana! :) Da, e o altfel de lume.

      Delete
  13. Faina poveste! Hmmm, Cairo, piramidele, plimbare cu camila prin desert, temple...tare mi-ar placea sa ajung pe acolo!!!
    Saptamana usoara Elly!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu vei regreta. Desi...munti nu sunt. Dar poti spune ca piramidele sunt niste munti mai micuti :)
      Multumesc, Larisa!

      Delete
  14. Mi-a placut mult povestea ta. Eu unul mi-as dori sa cunosc desertul mai mult, nu doar din povesti... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pai...ce te opreste? :)
      Multumesc mult! Ma bucur ca ti-a placut.

      Delete
  15. O poveste plina de neastamparul calatorului insetat de a fi acolo unde si-a dorit atat!
    Frumoasa postarea ta, draga Elly!
    Seara placuta!

    ReplyDelete
  16. Uite asa vad si eu Egiptul,care altfel,recunosc, nu prea ma atrage,dar mi-ar placea sa vad piramidele.In povestirea ta pare insa foarte atragator ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu doar pare, Irina, chiar este foarte atragator. Ma rog, pentru cine este fascinat de acele locuri. :) Asa, ca mine.
      Ma bucur ca-ti place :)

      Delete
  17. Minunată poveste - am fost în călătorie deodată cu personajul, pe aripile hamsinului

    ReplyDelete
    Replies
    1. Daca este asa, ma bucur nespus :)
      Asta a si fost intentia :) Iar acele locuri prin care v-a purtat vantul desertului vin firesc...aceea e ordinea lor naturala in Cairo.
      Multumesc, Andreia!

      Delete
  18. whoaaaa....ce dor de vacanta!......

    ReplyDelete
    Replies
    1. La tine? Cred ca mai trece ceva vreme pana vei pleca intr-o vacanta :) Ti se va face si mai dor ;)

      Delete
    2. nu asa!!!! mint-ma frumos! :)))))) glumesc.....

      Delete
    3. Nu e frumos sa mint :)
      Lasa, ca acum ai cea mai frumoasa ocupatie. Va veni si vremea vacantelor. Care de acum incolo vor fi in trei :)

      Delete
  19. Aoleu, n-o speriau 35-40 de grade ?! Da'ce era, o soparla ?!
    Ce bine imi pare ca v-ati gandit sa scrieti despre desert, ca nu m-as duce in veci sa-i gust ”placerile”. Dar Bougainvillea este minunată !

    ReplyDelete
    Replies
    1. 35-40 de grade sunt si in Romania vara. Si perioade chiar foarte indelungate. Pe mine nu m-au speriat deloc. Despre mine era vorba :)
      Adevarul e ca acea caldura, in conditii de alt gen de umiditate sunt mai suportabile decat la noi.
      Mie mi-a placut...eu sunt indragostita iremediabil de acele locuri :)
      E o floare superba. Ma minunam si eu cum rezista in caldurile din Cairo...si arata perfect :) Dar e ca din hartie :) Asta e secretul rezistentei sale.

      Delete
  20. am calatorit pe ritmurile hamsinului, impreuna cu tine, de la hotel prin Cairo si peste Nil.
    Melodia de fundal este superba. Chiar ne-ai dus intr-una si o mie de nopti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ma bucur ca v-am putut conduce prin Cairo astfel. :)
      Melodia e foarte frumoasa dar am reusit sa sperii cu ea cateva persoane. Sper ca tu nu te-ai speriat :)
      Multumesc, Anca!

      Delete
  21. stii ce minunate sunt florile acelea ? am vazut pe case acum 20 de ani in Bodrum...inca le vad cu ochii mintii !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stiu. Le-am vazut :)
      In afara de Turcia sunt si in Cipru...poate si in Grecia. :)

      Delete

  22. Salut,

    Sunt interesat de un schimb de linkuri cu blog-ul dvs.
    Va pot oferi linkuri de pe mai multe bloguri cu Page Rank 3 si 4
    Astept un raspuns in cazul in care sunteti interesata si apoi am sa va dau mai multe detalii. (mail: comenzi_traduceri@yahoo.com)

    Multumesc,
    Ovidiu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iti raspund cand am timp, poate maine...dsi mi-e o idee cam neclar ce doresti.
      Pentru putin.

      Delete
  23. Frumoase poze. Si mie mi-ar placea sa ajung acolo. Deocamdata cu gandul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, sunt frumoase dar sper ca nu doar pozele :)
      E bine si cu gandul.

      Delete
  24. Scuze dar nu ma pot abtine sa nu-ti spun :))) M-ai speriat teribil cu melodia asta. Nu ma prea astept ca atunci cand intru pe un blog sa-mi cante muzica si laptopul era conectat la boxe, nu eram singura in incapere :D
    Dar a trecut
    Am inchis repede , am pus pe mute si am revenit sa citesc povestea inmiresmata :) Mi-e dor de Cairo si sper sa-l revad linistit si nezbuciumat....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nu-i nimic. Imi dau seama ca oamenii mai au si boxe :)
      Si eu ma mai sperii cateodata cand gasesc muzica pe cate un site. N-am boxe si tot ma sperii.
      Macar povestea ti-a placut. Sper...
      Desi, si melodia e foarte frumoasa. ;)

      Delete
  25. Elly, m-a luat și pe mine puful de păpădie și-am zburat lin împreună printre rândurile tale. M-aș duce în vacanță acum, să stau sub stropii de ploaie într-un oraș cald...
    Scrii frumos, oarecum delicat. Zile parfumate în continuare! :)

    ReplyDelete
  26. o prietena a vizitat Cairo si mi-a aratat fotografii. Am vazut ca multi locuiesc in case fara acoperisi.. mi-a spus ca este mare saracia…. da...

    ReplyDelete
  27. Buna, Elly!
    Mi-a placut mult plimbarea prin Cairo pe aripile hamsinului şi alături de un puf de păpădie asa simpatic... Lumea orientala are un farmec de fata morgana...Se observa si la tine fascinatia pentru aceasta lume. Povestea ta aduce parfum de apa şi desert, de condimente si calatorii...Felicitari!
    Numai bine!

    ReplyDelete
  28. Frumoasa si inedita calatoria ta prin Cairo. Chiar am ramas uimita cand am vazut si fotografia blocurilor nefinisate. Da, ai avut norocul sa vezi si sa simti Cairo asa cum nu multi au timp si rabdare sa-l vada!

    ReplyDelete