Mărul cel căzut din copacul-măr "de lângă drum şi fără gard" nu cred că este al lui Adam, deşi e însoţit totuşi de o...frunză. :) Arată mai bine şi e niţel mai nou : probabil că a rămas de la Newton ! :) Cu bine şi cu mere dulci !
:) Nu e al lui Adam, ai dreptate. Dar nici al lui Newton deoarece e chiar de azi si e un marut ;) Iar marul era plin acum aproape o luna. Marutul cazut e unul dintre ultimele... Mi-a placut cum zacea asa, pe jos, tare micut si rosu-rosu, parand poate mai rosu si gratie frunzei de langa el. Multumesc de trecere! Seara frumoasa sa ai!
ce-mi place fotografia cu flori de mar! ce idee faina ai avut cu întoarcerea în timp! un "Return to Innocence" :) Sa ai o seara frumoasa, Elly draga! happy WW! :)
Adriana, acestea sunt niste mere minuscule :) Au max. 5 cm diametru, marul e de fapt unul decorativ, cu flori foarte multe si roz-bombon. Merele sunt foarte dulci, dar cam atat. Trebuie sa mananci vreo 10 ca sa iti dai seama :))
Sa lasi un locsor si pentru iarna! :) Marul asezat frumos pe un raft sau intr-o lada, asteptand sa fie transformat in... parte din placinta sau alte bunatati - sau mancat ca atare! :) Frumoase florile marului! :) Mi-am amintit zisa aceea: de florile marului! Oare de ce se zice astfel?! :) "De ce faci... ceva?" "De florile marului!" Poate pentru ca se scutura repede? Noaptea linistita sa iti fie!
Merele nu-s ale mele si nici nu se preteaza la placinte. Sunt minuscule, exact cat acesta din postare iar pomul (marul) e un mar decorativ. Multumesc, Diana! :)
Nu stiu cum ajungeti pe bloguri...cei care oferiti servicii juridice sau de mediere. Pe mine ma amuza treaba asta... Ar trebui sa stiti ca bloggerii sunt printre cei mai informati oameni, de regula, si daca avem nevoie de astfel de servicii stim noi unde sa cautam ;)
Cateodata e bine sa ne mai intoarcem in timp si sa ne amintim de unde venim, ca uitarea este pe faza. Hehe E tare frumos marutul! Si eu am stat ieri seara si am admirat cateva mere - nu stiam la care sa ma uit mai intai asa erau de frumusele:) Cu drag rux
In jurul datei de azi, 21 octombrie, de obicei in weekendul cel mai apropiat, in Marea Britanie este traditional sarbatorita Ziua Merelor, si aceasta a devenit un soi de sarbatoare neoficiala asa reintrodusa cam in anii 1990, desi e posibil legata de niste sarbatori rurale mai de demult care erau mai tarziu, cand deja era ger, si aveau de a face cu colindatul cidrului de mere, in care tineretul de la sate se imbata si arunca cu cidru de colo colo pe la radacinile unor diversi copaci, legand felii de paine de ramuri, si urland colinde asa ca sa se sperie unii pe altii, facand pe vargolacii, ca era totusi Evul Mediu cand se practicau acest fel de orgii in Sud-estul Angliei, acestea fiind bazate pe o legenda cum ca daca se ofera niste cidru copacului potrivit in care locuieste Omul Marului, acesta va deveni recunoscator si va spune unde se afla ingropata o comoara. In zilele noastre, la sarbatoarea marului nu se ai incurajeaza acest fel de practici, ci mai degraba aceast asarbatoarre este una pt familisti, si lumea este incurajata sa cumpere diverse produse de mere plus sa participe la concursuri pasnice de gen cine poate curata cea mai lunga coaja de mar, recordul mondial la asa ceva fiind insa detinut de o doamna americana, nu una engleza, care pe 16 octombrie 1976 a cojit un mar timp de 11 ore si 30 de minute, obtinand asa o singura suvita de coaja lunga de cca 52 de metri si 51 de cm...(ca multe sarbatori traditionale englezesti si irlandeze si chiar si din alte tari din UE, disparusera in UE timp de cateva sute de ani, si apoi au reaparut in SUA asa incet incet in ultima suta de ani, si pe urma au venit inapoi si in UE, ca si Halloween de exemplu, dar si aceasta sarbatoare a Marului, si acum din 1990 e mai populara in Marea Britanie decat e in SUA, acuma). Iata niste versuri traditional populare de tip colind al sarbatorilor cidrului din UK, (traduse ff liber de mine), care au fost original culese in sec 19, (cand in toata UE era nebunie sa se culeaga diverse cantece si povesti populare din fiecare tara, la fel ca si Miorita, etc),
Hai, noroc, batrane mar, Sa dea domnul sa inmuguresti, Sa infloresti, Si sa rodesti o gramada de mere ! Sa ne umplem palariile si caciulile de mere ! Ciubere, ciubere, chiar saci intregi ! Plus si buzunarele mele sa fie pline ! Huzza !
(Huzza e un fel de chiuitura, asa Iuiuiu ! pe lb engleza)
Ce poze reusite, prima poza mi se pare geniala, rosul marului e deosebit!
ReplyDeleteSunt exact in ordine inversa realizate. Marul e chiar de azi :)
DeleteMultumesc mult!
Mărul cel căzut din copacul-măr "de lângă drum şi fără gard" nu cred că este al lui Adam, deşi e însoţit totuşi de o...frunză. :) Arată mai bine şi e niţel mai nou : probabil că a rămas de la Newton ! :)
ReplyDeleteCu bine şi cu mere dulci !
:) Nu e al lui Adam, ai dreptate. Dar nici al lui Newton deoarece e chiar de azi si e un marut ;)
DeleteIar marul era plin acum aproape o luna. Marutul cazut e unul dintre ultimele... Mi-a placut cum zacea asa, pe jos, tare micut si rosu-rosu, parand poate mai rosu si gratie frunzei de langa el.
Multumesc de trecere! Seara frumoasa sa ai!
O trecere prin anotimpuri.Una mai frumoasa ca alta,imaginile.
ReplyDeleteCam asa... :)
DeleteMultumesc mult, Flori!
Si functioneaza bine masina asta a timpului?:-?
ReplyDeleteImaginile sunt foarte reusite :)
Azi se pare ca a functionat ;)
DeleteMultumesc, Ralu!
ce bine ca ai adus primavara inapoi! :)
DeleteDaca ar fi atat de usor, Mona...ce bine ar fi! As aduce-o imediat :)
Deletemini-serie de excepție!
ReplyDeleteDaca zici tu ;)
DeleteMerci, Vasile!
ce-mi place fotografia cu flori de mar! ce idee faina ai avut cu întoarcerea în timp! un "Return to Innocence" :)
ReplyDeleteSa ai o seara frumoasa, Elly draga! happy WW! :)
Multumesc, Carmen draga! :)
DeleteCum s-ar zice, amintiri despre viitor! :) Sa vina florile de mar mai repede! :)
ReplyDeleteCred ca florile alea nu le asteapta nimeni mai mult ca mine :))
DeleteFrumos, ar fi bine! Happy WW:)
ReplyDeleteNu-i asa? Merci, Ana!
DeleteFrumoase poze, dar lipseşte pisoiul...
ReplyDeleteLasa ca apare el! ;)
DeleteO trecere incantatoare prin anotimpuri...:)
ReplyDeleteFrumoase imagini, Elly!;)
Multumesc, Geanina! :)
DeleteCe mere frumoase... abia astept sa vina weekendul sa merg sa le vad si pe ale mele... asa zemoase si bune sunt :x:x... mi-ai facut pofta :D
ReplyDeleteAdriana, acestea sunt niste mere minuscule :) Au max. 5 cm diametru, marul e de fapt unul decorativ, cu flori foarte multe si roz-bombon. Merele sunt foarte dulci, dar cam atat. Trebuie sa mananci vreo 10 ca sa iti dai seama :))
DeleteCe mere coapte şi frumoase! Mă duc la fructieră, chiar acum!
ReplyDeleteErau...au cazut de mult timp. :)
DeleteSa lasi un locsor si pentru iarna! :) Marul asezat frumos pe un raft sau intr-o lada, asteptand sa fie transformat in... parte din placinta sau alte bunatati - sau mancat ca atare! :)
ReplyDeleteFrumoase florile marului! :) Mi-am amintit zisa aceea: de florile marului! Oare de ce se zice astfel?! :) "De ce faci... ceva?" "De florile marului!" Poate pentru ca se scutura repede?
Noaptea linistita sa iti fie!
Merele nu-s ale mele si nici nu se preteaza la placinte. Sunt minuscule, exact cat acesta din postare iar pomul (marul) e un mar decorativ.
DeleteMultumesc, Diana! :)
Bună Elly!
ReplyDeleteCa de fiecare dată,poze superbe!
O zi cât mai frumoasă îți doresc draga mea!
Cu mare drag!
Multumesc, Elena !
DeleteMinunate fotografiile! :)
ReplyDeleteNu stiu cum ajungeti pe bloguri...cei care oferiti servicii juridice sau de mediere. Pe mine ma amuza treaba asta... Ar trebui sa stiti ca bloggerii sunt printre cei mai informati oameni, de regula, si daca avem nevoie de astfel de servicii stim noi unde sa cautam ;)
DeleteCateodata e bine sa ne mai intoarcem in timp si sa ne amintim de unde venim, ca uitarea este pe faza.
ReplyDeleteHehe
E tare frumos marutul! Si eu am stat ieri seara si am admirat cateva mere - nu stiam la care sa ma uit mai intai asa erau de frumusele:)
Cu drag
rux
Da, e chiar frumos si chestia e ca i-am facut o foto, asa, la intamplare. Era cazut pe jos...
DeleteMultumesc, Rux!
Frumoase merele, dar florile sunt o splendoare!
ReplyDeleteMultumesc, Aurora draga! Stiu ca-s splendide. Sunt florile din care au rezultat aceste mere minuscule. :)
DeleteO zi frumoasa!
:) Merci.
ReplyDeleteMinunate fotografii! Superbe! Iar mărul - căzut... la datorie, după ce şi-a împlinit "destinul" său...
ReplyDeleteIn jurul datei de azi, 21 octombrie, de obicei in weekendul cel mai apropiat, in Marea Britanie este traditional sarbatorita Ziua Merelor, si aceasta a devenit un soi de sarbatoare neoficiala asa reintrodusa cam in anii 1990, desi e posibil legata de niste sarbatori rurale mai de demult care erau mai tarziu, cand deja era ger, si aveau de a face cu colindatul cidrului de mere, in care tineretul de la sate se imbata si arunca cu cidru de colo colo pe la radacinile unor diversi copaci, legand felii de paine de ramuri, si urland colinde asa ca sa se sperie unii pe altii, facand pe vargolacii, ca era totusi Evul Mediu cand se practicau acest fel de orgii in Sud-estul Angliei, acestea fiind bazate pe o legenda cum ca daca se ofera niste cidru copacului potrivit in care locuieste Omul Marului, acesta va deveni recunoscator si va spune unde se afla ingropata o comoara. In zilele noastre, la sarbatoarea marului nu se ai incurajeaza acest fel de practici, ci mai degraba aceast asarbatoarre este una pt familisti, si lumea este incurajata sa cumpere diverse produse de mere plus sa participe la concursuri pasnice de gen cine poate curata cea mai lunga coaja de mar, recordul mondial la asa ceva fiind insa detinut de o doamna americana, nu una engleza, care pe 16 octombrie 1976 a cojit un mar timp de 11 ore si 30 de minute, obtinand asa o singura suvita de coaja lunga de cca 52 de metri si 51 de cm...(ca multe sarbatori traditionale englezesti si irlandeze si chiar si din alte tari din UE, disparusera in UE timp de cateva sute de ani, si apoi au reaparut in SUA asa incet incet in ultima suta de ani, si pe urma au venit inapoi si in UE, ca si Halloween de exemplu, dar si aceasta sarbatoare a Marului, si acum din 1990 e mai populara in Marea Britanie decat e in SUA, acuma). Iata niste versuri traditional populare de tip colind al sarbatorilor cidrului din UK, (traduse ff liber de mine), care au fost original culese in sec 19, (cand in toata UE era nebunie sa se culeaga diverse cantece si povesti populare din fiecare tara, la fel ca si Miorita, etc),
ReplyDeleteHai, noroc, batrane mar,
Sa dea domnul sa inmuguresti,
Sa infloresti,
Si sa rodesti o gramada de mere !
Sa ne umplem palariile si caciulile de mere !
Ciubere, ciubere, chiar saci intregi !
Plus si buzunarele mele sa fie pline ! Huzza !
(Huzza e un fel de chiuitura, asa Iuiuiu ! pe lb engleza)
Datorită ţie...am prins gustul fotografiilor. Şi asta pentru că ai niste asocieri fantastice! Felicitări!
ReplyDelete