Tuesday, January 29, 2013

Vi s-a întâmplat așa ceva?


Vi s-a întâmplat să vi se "întâmple" lucruri aproape incredibile?

Vi s-a întâmplat ca oameni cu care vă aflați într-o relație călduță de amiciție să vă surprindă? Nu să vă surprindă cu vreo răutate sau vreo aroganță, cum v-ați aștepta. Nu. Să vă surprindă în mod foarte plăcut, să constatați că acei oameni vă apreciază mai mult decât credeați. Pentru că, de fapt, gândeați că sunteți doar conjunctural în acea relație de amiciție.
Vi s-a întâmplat ca alți oameni, despre care nu aveați un feedback pozitiv, ba chiar dimpotrivă, să vă răstoarne orice convingeri anterioare?
Mă refer la oameni despre care circulau și circulă legende...adică persoane speciale despre care cei ce nu-i cunosc decât din auzite inventează câte ceva pornind de la vreo întâmplare relevantă dar pe care o transformă în folclor. Folclor la care se adaugă în continuare alte și alte mici povești, precum la bancurile cu evrei se adaugă continuu altele. Zi de zi mai savuroase.

Vi s-a  întâmplat să vi se reintersecteze drumurile cu oameni cu care se mai intersectaseră cu mult timp în urmă? Oameni cu care chiar să fi avut o relație mai apropiată cândva dar ale vieții valuri să vă fi despărțit toată această perioadă? Ca și când unii ați fi fost pe Lună, ceilalți pe Marte... Vorbesc despre oameni reveniți miraculos în viața voastră, desigur.

Vi s-a întâmplat să cunoașteți mulți oameni noi într-un timp foarte scurt și toți acei oameni să se poarte ireproșabil? Să vă primească în mijlocul lor cu totul altfel decât v-ați fi imaginat?
Vi s-a întâmplat să simțiți că oră de oră creșteți în ochii celor din jur? Până și în ochii celor care n-ați fi sperat vreodată să aibă astfel de reacții...


Cele de mai sus nu sunt decât gândurile cuiva care cunoaște multe uimiri apărute în decurs de câteva zile...
E măgulitor pentru o persoană să fie rapid acceptată, să i se acorde încredere, să constate cum calitățile și abilitățile îi sunt prețuite. Mai ales că s-a aflat despre ele fără a și le fi trâmbițat...
Asta vine însă la pachet cu așteptări și înseamnă simultan dorință de a nu dezamăgi.
Nu este vorba despre entuziasm fără rost. Vor fi probabil și corecții în cazul unor prime impresii, realismul se impune. Deocamdată însă aceasta este situația.



26 comments:

  1. buna elly,

    Imi plac povestioarele si articolele tale. Sper intr-o mica colaborare cu tine. Am nevoie de ceva promovare si speram intr-un schimb de link. Eu te-am adaugat in blogroll. Daca nu doresti acelasi lucru nu-i bai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc. Imediat ce voi dispune de putin timp voi veni sa te vizitez, sa vad despre ce este vorba :) OK?

      Delete
  2. sper ca tot ce ai scris aici are semnificatia unui nou job unde ai gasit oameni cu care sa rezonezi...
    imi doresc pentru tine sa fie asa si daca asa e,te felicit! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cam asa ceva, Pandhora, insa nu vreau sa ma entuziasmez prea tare. Voi vedea ce va fi. Deocamdata e ceea ce am scris :)
      De aceea sunt cam absenta de pe aici. Multumesc mult :)

      Delete
    2. bafta si incredere draga Elly!
      ma bucur mult :)

      Delete
    3. Mult noroc, Elly draga! Iti doresc sa ai parte de mult, mult noroc! pentru ca, de acum - dupa ce adulti fiin, am trecut prin cateva scoli si caracterul ne este format si stabil - de acum înainte, este vorba mai mult despre noroc, decat despre orice altceva! Sa ai noroc de o clima de lucru placuta, sa ai noroc de un colectiv fair, sa ai noroc sa legi prietenii cu oameni de calitate si sa ai noroc sa gasesti pasiune în jobul în care ai fost promovata! Totul va fi bine! :) Succes!

      Delete
  3. Mie nu mi s-a intamplat niciodata, dar ma bucur ca ai avut parte de aceste surprize frumoase din partea oamenilor. Iti doresc mult succes in activitatea inceputa, Elly. Sa ramai la fel de entuziasmata si in viitor, exact cum esti azi. :)

    ReplyDelete
  4. Da, mi s-a intamplat si eu sper ca in viata ta primavara si razele soarelui sa apara foarte repede :)

    O usa, o fereastra deschisa, un om binevoitor, o intentie generoasa - orice ar fi, le meriti!

    ReplyDelete
  5. Foarte rar sunt atat de placut surprins, dar tocmai in asta sta frumusetea. Cand se intampla asa, este inzecit mai frumos decat daca te-ai astepta. Mi s-a intamplat si mie, ultima oara in urma cu vreo 10 luni...cred.
    Daca ai avut parte de astfel de 'uimiri', ma bucur pentru tine. Inseamna ca 'lumea ta' iti ofera noi si noi motive sa-ti descretesti fruntea si sa zambesti cu ochii...

    ReplyDelete
  6. Iti doresc bafta daca e vorba de un job, iar impresiile tale placute sa se confirme de-a lungul timpului! Da, mi s-au intamplat si mie toate cate le spui mai sus. :)

    ReplyDelete
  7. :)
    multa bafta iti doresc, Elly!

    ReplyDelete
  8. Mi s-au intaplat de-a lungul timpului astfel de lucruri, chiar si de curand.. si am fost placut surprinsa sa vad ca desi nu ne mai vazuseram de ceva vreme buna, parerea lor despre mine a ramas aceeasi sau poate chiar mai buna... iar acum cateva zile, un fost coleg de generala mi-a spus ca ma admira, e prea mult spus, pentru ceea ce am, a batut la fiul meu, spunandu-mi ca am pentru ce sa vin acasa si ca asta este cea mai mare realizare.
    Avand in vedere ca este o persopana introvertita, si nu am stat niciodata de vorba asa deschis, m-a surprins spunandu-mi lucrurile astea..:)

    ReplyDelete
  9. Mi s-a întâmplat ca acolo unde m-am dus cu ”sacul plin” să găsesc rezerve și atmosferă glacială, iar unde nu prea aveam speranțe să fiu primită și să mi se propună, întradevăr, colaborări de excepție. Care durează și azi.
    Sper că e vorba de un interviu luat, de un job potrivit unei persoane tenace și cu pregătire temeinică, de ceea ce merită...cineva ca tine! Succes și să ne dai numai vești bune! O zi minunată!

    ReplyDelete
  10. Sa inteleg ca incepe sa iasa soarele si pe strada ta? sa fie cu noroc, atunci! cat timp surprizele sunt placute si uimirile te fac sa zambesti e foarte bine. De obicei e invers, te injunghie pe la spate cine nu te astepti.

    ReplyDelete
  11. Mie mi s-a intamplat in 2009 ceva ce m-a mirat (si bucurat) foarte tare. Eram intr-o zi in curtea gradinitei asteptand-mi copilu' micu' sa iasa. Apare si o bunicuta cu care mai statusem ocazional de vorba. Pentru ca eu cand am ceva pe suflet se vede cu ochiul liber, bunicuta m-a intrebat de ce sunt trista. I-am povestit de operatia pe care urma s-o faca sotul, eram ingrijorata si pentru starea de sanatate a sotului si pentru suma mare de bani care-mi lipsea ca sa achit operatia, aveam ceva economii dar tot imi mai lipseau vreo 50 de milioane. A doua zi m-am intalnit din nou cu bunicuta, si, sa nu-mi vina sa cred, s-a oferit sa-mi imprumute suma ce-mi lipsea. M-a induiosat pana la lacrimi. I-am multumit, dar n-am acceptat, deja sarise tot familionul sa ne ajute, aproape se rezolvase problema banilor. Ma intalnesc si acum cu bunicuta la scoala, fetele noastre sunt colege de clasa si mereu ma intreaba ce mai face sotul, cum sta cu sanatatea. Mi-e tare draga si-mi amintesc mereu cum a sarit ea sa ma ajute desi nu stia mai nimic despre mine. Deci da, se intampla si lucruri din astea...

    ReplyDelete
  12. da , mi s-au intamplat toate din cele enumerate de tine ...si altele pe care nu le-ai zis ! am avut multe uimiri de-a lungul timpului ...si multe dezamagiri !
    daca ti s-au intamplat cele bune de curand , ma bucur tare !

    ReplyDelete
  13. Ma bucur ca ai avut parte de lucruri neasteptat de frumoase in ultima vreme. E frumos cand viata ne surprinde si in moduri placute! Succes in continuare in doresc, sa continue la fel de bine cum a inceput!
    Da, mi s-au intamplat din cele enumerate de tine, nu stiu daca toate, dar macar o parte.
    O zi frumoasa sa ai!

    ReplyDelete
  14. Iti doresc tot binele din lume! Sa ai parte numai de prieteni adevarati si colegi prietenosi!
    Te pup si astept vesti bune, si mai bune! :))

    ReplyDelete
  15. Sa sper ca nu este doar o prima impresie si asa o sa ramana in continuare:) Mult succes acolo :)

    ReplyDelete
  16. Poate nu o să mă crezi, dar pe majoritatea situaţiilor descrise de tine le-am trăit în ultimele zile. Multe persoane, la care nu mă aşteptam să-mi întindă o mână, mi-au dovedit contrariul, am revăzut oameni frumoşi din trecutul meu care şi-au exprimat dorinţa de a mă contacta mai des şi am cunoscut persoane noi, care m-au uimit prin amabilitatea lor.
    Şi e foarte frumos să te ştii înconjurată de astfel de oameni. E un sentiment plăcut care-ţi alină sufletul.

    ReplyDelete
  17. Da, se întâmplă şi astfel de lucruri minunate! Da, chiar le putem socoti "miracole", căci se "întîmplă" (oare chiar sunt întâmplătoare?) atunci când te aştepţi mai puţin. Şi cât ne bucurăm de astfel de surprize plăcute.
    Numai bine să-ţi fie, dragă Elly! :-)

    ReplyDelete
  18. De o vreme nu le (mai) zic intâmplări, nici "norociri de soarta"...
    E vorba de plata, răsplata,semne, atentionări...

    ReplyDelete
  19. Succes cu noul loc de munca.Asta din cate inteleg eu din articol.

    ReplyDelete
  20. Sper din tot sufletul sa fie ceva legat de un job. Bafta!
    Mi s-a mai intamplat si mie, de cele mai multe ori exact cum spune Mirela. Unde aveam asteptari mari s-a dat cu mine de pamant si unde nu ma asteptam am fost primita si apreciata.

    ReplyDelete
  21. Succes Elly ! Mai zambeste din cand in cand soarele ...!!! :)

    ReplyDelete