Wednesday, June 20, 2012

Condamnat la 2 ani inchisoare, Adrian Nastase a incercat sa se sinucida


Privesc ca tampita la TV. Pe Antena3... Pe Realitatea TV...
La usa apartamentului lui Adrian Nastase se afla o multime ciudata si colorata: un ofiter de politie care tot suna la usa, venit sa-i comunice lui A. Nastase ca este condamnat la doi ani cu executare; mai sunt ziaristi, cativa gura-casca.
Trebuia comunicat chiar acum? Si in felul asta? Poate. Habar nu am cum se defasoara lucrurile, cum ar trebui...cum e legea...dar pare ciudat. Inteleg ca Politia trebuie sa aduca la cunostinta inculpatului ca exista o condamnare pe numele sau. Au venit, se pare, sa-i dea mandatul de arestare.
Ce va face A. Nastase? Va merge chiar acum la inchisoare? Inca nu a iesit. Scriu aici de cateva minute si inca nu a iesit. Si nu cred ca va iesi.

Pe de alta parte, cu destul de putin timp inainte am asistat la altceva. Am vazut si auzit o lista aproape incredibila.
Exista justificare pentru ridicare la grad de colonel sau lt.col din soldat sau slt.?
Ministrul Apararii a spus telefonic ca nu e nimic legal la baza acestor numiri secrete.
Ministerul Apararii va intreprinde o actiune in instanta pentru degradarea tuturor celor ridicati in grad in afara legii. Pentru ce s-au primit inaintarile in grad? Ce justificari sunt?
Exista 2700 de ordine de avansare intre 2010-2012, cat o divizie de razboi. Singurul motiv vizibil in acest moment: servicii politice aduse regimului Basescu.
Am asistat interzisa cand s-a citit lista celor avansati pe lista secreta: Gheorghe Flutur, Ioan Oltean, Cezar Preda, Ioan Botis, Sorin Blejnar, Robert Turcescu, Liviu Negoita, Sorin Apostu de la Cluj, Alexandru Lazescu, fostul director la TVR, Cristian Boureanu...si multi, multi altii. 
Iata cum niste oameni care nu s-au remarcat decat prin faptul ca au slujit bine regimul au binemeritat sa fie ridicati in grad de colonel sau lt.col. No comment... ca tot a fost azi in blogosfera Wordless Wednesday.

Intre timp am aflat ca, de fapt, politia venise sa-l ridice neintarziat pe Adrian Nastase sa-l duca la inchisoare. De ce chiar imediat? Atat nu inteleg.
Revin la casa lui A. Nastase. Acolo a fost chemata si a venit intre timp o ambulanta. Cuiva i s-a facut rau. Inca nu se stie cui.

23:30 - Am aflat: Se pare ca Adrian Nastase ar fi incercat sa se impuste. Echipajul SMURD isi face datoria. 
23:35 - Ar fi adevarat zvonul. Nu se stie care e starea lui Adrian Nastase acum. Este scos pe targa si este urcat in ambulanta. Se pare ca s-a impuscat in jurul gatului. Ambulanta aproape ca nici nu poate pleca de cate camere de filmat sunt lipite de ea. 
A plecat, acum, la 23:39...

23:50 - Politia a confirmat ca Adrian Nastase a incercat sa se sinucida si este ranit la gat.
Din nou spun...ceea ce se intampla pare halucinant...si nu mai comentez nimic.

20.06.2012, ora 23,55

Update: 00:06 - Victor Ponta a ajuns la spitalul Floreasca, Spitalul de Urgenta. Declara ca a vrut sa stie ce se intampla. Nu vrea sa faca comentarii despre sistemul judiciar.
00:25 - A. Nastase va fi operat dimineata de catre medicul S. Bradisteanu.

11 comments:

  1. Se intampla lucruri socante. Uneori, paharul se umple si da pe dinafara.
    Cand vrei totul pe lume, dar absolut totul... La un moment dat, dreptatea cea adevarata isi spune cuvantul. Nu putem nega la nesfarsit adevarul. Idiferent cine sunt mesagerii lui, el trebuie reconsiderat. Sper din tot sufletul intr-o trezire a constiintelor.

    ReplyDelete
  2. Se spune ca uneori ajugi la capatul sforii. Atunci ai doua variante. Sa iti accepti soarta si sa te opresti sau sa incerci sa te intorci inapoi. A treia varianta nu e recomandata, insa se pare ca unii apeleaza la ea doar pentru impresie. Cand ai ajuns la capat poti sa te arunci in abis.
    Din punctul meu de vedere totul e un fals. Nastase e si el un om, insa in prisma faptului ca e o persoana publica, tentativa de suicid cred ca e doar un gest facut pentru a inmuia inima si furia oamenilor din jur si de a abate atentia de la adevaratele fapte.
    O zi minunata sa ai!

    ReplyDelete
  3. Nici eu nu cred foarte mult in tentativa asta, dar daca a incercat cu adevarat, sigur a facut-o din disperarea de a nu cobori in mocirla.

    ReplyDelete
  4. Elly, nu comentez nimic. Mă minunez și eu de câte se întâmplă.

    Lăsând orice altceva deoparte, îți doresc o zi bună, cât mai bună! :)

    ReplyDelete
  5. Nu-mi place de A.Nastase, exact asa cum nu suport sa vad sau sa aud vreun politician! cred ca traim intr-o tara puterda, cred ca nu exista justitie, cred ca banul si puterea, mana in mana, sunt singurele care decid ceva in tara asta! cred ca Nastase a facut la vremea lui destule porcarii in aceeasi masura in care cei de acum ne-au exterminat! cred ca nu exista vreun politician corect. Sistemul e putred, e clar.
    poate ca Nastase merita sa faca puscarie, dar pt cazuri adevarate, nu pt o compunere lipsita de dovezi scrisa de un procuror! nu poti sa dai o decizie fara sa ai dovezi! nu e normal ca judecatoarea care l-a eliberat pe Haysan sa dea un verdict acum!
    atata vreme cat deciziile se iau dupa comanda politica a cuiva, poti sa anulezi puterea justitiei! pt ca in astfel de conditii, justitia nu mai exista!
    aduceti dovezi, in cazuri adevarate, si puneti-i sa plateasca! dar nu asa!
    astept sa vad momentul in care basescu va fi anchetat in dosarul Flotei.......

    ReplyDelete
  6. Probabil din cauze de sanatate îsi va executa pedeapsa la domiciliu. Un vânator ca el stie sa împuste fatal.
    A facut-o pentru ziaristi, ca tot s-au deranjat pâna acolo.
    Sunt cinic, scuze, dar se mira toata lumea de ceva normal: a fost condamnat cineva care a gresit. Trebuia mai demult...

    ReplyDelete
  7. tare m-am bucurat la schimbarea guvernului...
    se pare ca noua putere e ca un alsacian, pete-pete...

    ReplyDelete
  8. Nastase a incercat sa plagieze sinuciderea si nu i-a reusit!
    E doar un circ ieftin, sper ca nu cumva sa citim peste cateva saptamani ca a fost gratiat sau face arest la domiciliu pentru ca nu suporta detentia.

    ReplyDelete
  9. plagă prin împuşcare şi nicio perfuzie? doar o păturică până la gât, aşezată frumos? ce plagiat nereuşit! :D

    ReplyDelete
  10. pareri si pareri!
    eu zic ca nu a fost facatura...dar cine dumnezeu mai stie!

    ReplyDelete