Thursday, January 3, 2013

Vă mulțumesc tuturor!


Just me - october 2012
La sfarsit de an toata lumea a facut bilanturi ale activitatii pe blog.
As fi facut poate si eu, dar nu se potrivea si imediat veti vedea de ce.
Desi data de nastere a blogului meu este 11 iulie 2011...el a inceput a functiona ca un blog abia incepand cu, probabil ati ghicit, 03 ianuarie 2012.
Azi micul meu blog implineste un an. E mic, a invatat insa sa vorbeasca, sa mearga, sa se descurce destul de bine singur. Singur-singurel. Nu am avut pe cine sa intreb despre cum sa-l fac, nu am avut pe cine sa bat la cap despre cum sa procedez sa-l optimizez, sa-l bibilesc, sa-l fac mai aratos, mai bengos. Nu cunosteam pe nimeni in ceea ce am aflat curand ca se numea blogosfera. Asa ca el a crescut singur din acest punct de vedere.

Am scris cateva mici prime articole  in care efectiv mi-am testat blogul, fortele. Primul articol adevarat a fost acesta: Dueluri...anonime...in blind 
Dupa primele reactii am inteles ca oamenii sunt interesati de ceea ce am de spus si poate si de felul in care spuneam. Pentru ca, surprinzator si pentru mine, au fost reactii suficiente pentru cineva la inceput de drum. Suficiente sa-mi dea impulsul de a continua.

A urmat un nou articol, strict despre mine, despre suferinta, despre durere. Am avut mari emotii in privinta lui. N-am stiut cum va fi privit si primit Caut metode de ucis Iubirea.
A fost bine, a suscitat interes. Am inteles, desi nu prea mai era o surpriza, ca oamenii sunt fascinati de suferinta. Tin sa multumesc unei persoane care a avut incredere in ceea ce scriam la acel moment. Chiar daca drumurile noastre s-au despartit de atunci, ii port o adanca recunostinta pentru ca a apreciat just ceea ce incercam sa transmit prin scrierile mele. Multumesc, Mirandolina! Ma crezi sau nu, tu mi-ai dat forta sa merg mai departe in acele prime zile ale blogului. Prin intelegerea profunda a suferintei mele

In luna ianuarie am avut 13 postari. Relativ putin. Inca eram in probe. Luna februarie a inceput cu un articol la fel de dureros apoi a continuat cu un al doilea, pe care l-am considerat o prima provocare pentru mine. Am avut curajul de a participa la un mic concurs de pe Most Wanted Blog. Concursul se numea si se numeste Blog Power. 
Incepand cu luna februarie (in care am avut fix 20 de postari), acest articol a fost cel care a purtat pasii blogului meu, pentru o perioada, in lumea MWB, unde am cunoscut cativa oameni interesanti. Si unde am avut o activitate la fel de interesanta, constand in mai multe articole pentru acel concurs, Blog Power. Ma pot mandri ca am si castigat doua editii ale sale. Pentru care insa am muncit foarte mult, poate mai mult decat era necesar, insa am dorit sa-mi demonstrez si sa demonstrez ceva. Participarile mele la Blog Power au insumat 14 articole, saptamanale.
Tot in februarie am scris primul articol cu subiectul Neogen. Despre abia disparutul, pe atunci, site Neogen.

Luna martie a mai imbogatit blogul cu inca 33 articole foarte diferite. Printre care, din nou niste premiere: prima leapsa si prima participare la o noua provocare numita Duzina de cuvinte, apoi prima participare la Wordless Wednesday. Tot in luna martie am incercat sa demarez un proiect numit Vineri 13, care putea deveni interesant. Poate ca n-a fost sa fie, l-am incheiat dupa prima editie. Apoi am inceput un nou proiect, Happy Weekend! Un proiect de weekend, prin intermediul caruia am cunoscut multi oameni deosebiti, care prin participarea lor chiar si in zile de sarbatoare, au contribuit la succesul acestui mic proiect.  Le multumesc tuturor celor care au ales sa fie alaturi de mine sambata si duminica, sa impartasim un zambet, o secventa de film nemuritor sau un clip muzical deosebit, sa impartasim pretuirea pentru mari artisti, pentru creatii deosebite, pentru fotografie, arta culinara, pentru pasiuni proprii, pentru tot ceea ce poate insemna preocupare de weekend pentru noi, oamenii. Ajuns la a 41-a editie, Happy Weekend cred ca a dovedit ca e un proiect viabil.

A venit luna aprilie si deoarece articolul despre Neogen s-a bucurat de un mare interes si succes, am reluat, cu detalii si lamuriri absolut necesare, povestea acelui site. Articolul Ce si cine a ucis Neogen? este cel mai de succes articol al blogului din punctul de vedere al vizualizarilor (cca. 7000 la numar) si are in continuare multe comentarii, unele deosebite. Din toate reiese ca acel site a fost efectiv ucis fara a se tine cont ca in peisajul romanesc el era necesar. Nu cred ca, in afara de mine, a mai urmarit cineva acest caz

Lunile aprilie si mai au fost bune pentru blog. La inceputul lui iunie am scris ultimul articol pentru Blog Power, apoi fiindca, din pacate, existau deja diferente ireconciliabile ce au durat cateva saptamani, cu tristete am ales sa incetez definitiv colaborarea cu MWB. 
Incepututul lunii iunie mi-a adus insa o surpriza frumoasa. Am primit o oferta de nerefuzat. Mirela mi-a propus sa devin membru al Clubului Povestii Parfumate si am acceptat cu mare drag. De atunci, saptamanal, am publicat cate o poveste parfumata pentru club, prima fiind aceasta. Am incercat sa scriu intotdeauna povesti frumoase, chiar daca, de cele mai multe ori, ele nu au finaluri fericite. Ca si in viata...

Astfel, cu Happy Weekend, cu WW, cu povesti parfumate, cu putina politica, fiindca niciodata nu m-am dat in laturi de la a-mi expune unele opinii despre viata politica, cu articole despre diverse personalitati, cu postari de fotografie proprie, cu multe articole despre mine, din care oricine poate vedea cum gandesc, ce ma preocupa, chiar si ceea ce ma supara...am ajuns in 2013. Nici eu nu stiu cum.

Vreau sa multumesc tuturor celor ce au avut incredere in mine, celor ce ma citesc. Fie si chiar celor ce ma citesc din umbra pentru ca am mai multi cititori ce ma urmaresc discret, din umbra. Fara sa comenteze vreodata la vreunul dintre articolele mele desi, le marturisesc acum, ca mi-ar face o mare placere sa primesc, macar din cand in cand, si feedback-ul lor. Sa aflu explicit ce le place, ce nu le place. Pentru ca-mi pasa. 
Exista si o alta categorie de vizitatori ai blogului care se simt indimidati de blogul meu. Stiu si asta. Nu stiu de ce, par inabordabila, inaccesibila. Probabil se intampla ca si in viata reala. Pentru ca la fel, exista persoane care, necunoscandu-ma, au aceasta impresie, ca as fi inabordabila. Apoi, indraznind sa intram in contact, sa constate ca sunt una dintre persoanele cele mai calde, tolerante si amabile ce pot exista. Si ca stiu sa ascult, ca stiu sa dau un sfat cand mi se cere, ca-mi gasesc timp pentru lucruri poate minore dar care pentru celalalt sunt pe moment chestiuni de viata si de moarte. Pentru ca imi pasa. Si nu ascund ca mi-ar placea ca si altora sa le pese, sa stie sa asculte. Am descoperit in blogosfera oameni foarte diferiti. Unii carora la pasa, altii carora nu. Care nu stiu sa asculte. 
Sunt alaturi de mine ori eu alaturi de ei, oameni deosebiti, cu suflete mari. Cateva postari de pe blog mi-au demonstrat acest lucru cu prisosinta. Va iubesc pe toti cei care stiti sa fiti oameni. Care stiti sa spuneti o vorba buna atunci cand e cazul sau sa ajutati fara prea multa vorba. Dar la fel imi plac si toti cei care au curajul de a expune cu decenta si eleganta pareri care pot fi diferite de ale mele. Le apreciez la fel de mult. Admir curajul propriilor convingeri, verticalitatea. Idem, mi-as dori ca parerile mele ca vizitator, chiar daca sunt usor diferite de ale celorlalti, la unele postari, sa fie bine, corect intelese si primite deoarece sunt constructive, eu nu vorbesc niciodata in necunostinta de cauza. Cand nu stiu despre ce este vorba, ma abtin sau spun deschis ca nu am caderea sa emit o parere. 

Va multumesc celor ce ati fost langa mine de la inceput ca si acelora ce v-ati alaturat mie si blogului meu in timp. Si va urez deja bun venit tuturor celor care imi veti pasi pragul de azi inainte!




35 comments:

  1. la multi ani blogului tau :) eu credeam ca are mai mult de un an. instamna ca ai muncit serios si rezultatele se vad :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Multumesc mult!
      Exact un an a implinit azi. Se vede daca faci o mica cercetare :)
      Cred ca am pus pasiune. Inca o data iti multumesc :)

      Delete
  2. La mulţi ani şi la multe articole, la multe fotografii! Admir la tine pasiunea, talentul şi bunăvoinţa şi deschiderea în a comunica, verticalitatea despre care vorbeai, diplomaţia şi bunul simţ, inteligenţa, felul în care gândeşti felul în care îţi transpui gândurile în cuvinte, în fotografii.
    Ai realizat pe blog într-un an mult mai mult decât reuşesc alţii în ani mulţi şi lungi... Nu ştiam şi n-aş fi crezut că blogul tău e atât de tânăr.
    Felicitări şi mult succes pe mai departe! :)

    ReplyDelete
  3. La mulţi ani ţie şi blogului tău!
    Eşti, ca de obicei, elegantă şi la bilanţul de un an

    ReplyDelete
  4. Eu nu te'am gasit chiar de pe 3 ianurie ci pe 11 cu articolul "Cumpar metode de ucis iubirea" , dar stiu ca'ti pierdeam destul de repede blogul..dupa 18 ianuarie am inceput sa si comentez "Mesaj catre tine: Pentru ca nu vreau sa uiti..." chiar daca tot pierdeam des blogul :)) si dupa ti'am propus si un schimb de link ...al 2'lea schimb al meu a fost cu tine si de atunci nu ti'am mai pierdut blogul :))
    Ai avut o evolutie frumoasa pe parcurs si ma bucur foarte tare sa revin aici acum, la fel ca si la inceput :) La multi multi ani :)

    ReplyDelete
  5. Te-ai implicat cu totul sufletul in aceasta activitate care, in mod evident, iti place, te pasioneaza si ti se potriveste. Si rezultatele nu au intarziat sa apara. Eu cred ca noi ar trebui sa-ti multumim pentru momentele frumoase petrecute aici pe blog. Esti o persoana deschisa, prietenoasa, dar si foarte talentata si lumea deja te respecta, te admira si te iubeste foarte mult. Primul an este, de obicei, cea mai entuziasta perioada din blogging, timp in care cunosti multe persoane noi, interactionezi, afli pareri intersante, diverse, vii in contact cu un univers fascinant, cam schimbator totusi, de care, inevitabil te atasezi si pe care cu greu il parasesti chiar si pentru cateva clipe.
    Bloggingul si blogosfera iti pot oferi satisfactii sufletesti incredibile, asa cum greu vei gasi in alta parte. Bucura-te de succesul obtinut, de oamenii pe care ii ai alaturi, atat de calzi si de inimosi. La multi ani blogului tau, draga Elly. :) :*

    ReplyDelete
  6. Dragă Elly, urez blogului tău mulți ani frumoși și multe articole de calitate, ca cele cu care ne-ai obișnuit. Ai un blog excepțional, știu ce spun, așa că fii mândră de el și ține-l atât cât îți permite timpul și cât îți face plăcere!
    Eu sunt mândră că ai ales Povestea Parfumată și Clubul nostru, mă bucur de participarea ta și mă bucur de prietenia unei persoane deosebite, ca tine. Și eu îi iubesc pe toți cei care știu să fie oameni și chiar am întâlnit în Blogosferă și așa ceva, deci se poate! Îți mulțumesc Elly, știi tu pentru ce și sper ca odată să ne întâlnim, poate la primăvară-vară, și să-ți mulțumesc în realitate pentru gestul de prietenie și calitatea de om corect și vertical, lucruri pe care le-ai arătat cu prisosință.
    La mulți ani ție și frumosului tău blog!

    ReplyDelete
  7. la multi ani Elly, tie dar mai ales blogului tau!:)
    sa-l cresti mare si sa-l pastrezi cel putin la fel de frumos,viu si interesant!
    experienta bloggeristica merita incercata,eu o recomand oricui si ma bucur ca inceputul anului trecut te-a facut sa te concetrezi in aceasta directie...a fost o alegere buna!
    eu te stiu putin inainte de intrarea in Clubul Povestii Parfumate...imi amintesc ca scrisesei un articol pe o tema asemanatoare cu postarea pe care tocmai ce o facusem sau cam asa ceva :)
    mi-ar placea sa ma alatur rubricii tale,ma bucur ca are succes,trec de fiecare data pe la toti cei inscrisi dar timpul meu este extrem de comprimat si nu as putea fi o prezenta constanta...
    incerc sa fac fata intalnirilor fixe din zilele de miercuri,vineri,sambata,Povestilor Parfumate dar de multe ori fac ce fac si tot lipsesc...
    in concluzie doresc viata lunga si interesanta blogului tau si rubricii tale Happy WW cat mai multi participanti!
    iti mai doresc sa cunosti cat mai multi oameni interesanti,cred ca asta e castigul cel mai important in acest loc de care cu totii am devenit mai mult sau mai putin dependenti!
    te imbratisez >D<

    ReplyDelete
  8. La cat mai multe articole ! Ti-am citit cu placere articolele din umbra. Le citesc si acum cu aceasi placere. Ai un talent pe care trebuie sa-l exploatezi la maxim.
    Am participat cu placere la "HAPPY WEEKEND" si citind celelalte postari nu cred ca nu am zambit sau ras vreodata. Ai reusit sa daruiesti un pic de bucurie tuturor.
    Felicitari ! La multi ani tie si blogului !

    ReplyDelete
  9. La multi ani si la cat mai multe postari in blogosfera! :)

    ReplyDelete
  10. La mulţi ani, draga mea.
    Eu credeam că eşti "senior" pe blogosferă când te-am întâlnit... Eram impresionată.. şi sunt şi acum, de multe postări ale tale, de stil, dar mai ales de sinceritate.
    Îţi mulţumesc că m-ai încurajat când mi-am făcut cel de-al doilea blog.
    Te-mbrăţişez cu drag!

    Şi eu m-aş bucura să ne-ntâlnim off line... şi am cumva convingerea că se va întâmpla. Nu ştiu când, dar... O seară minunată!

    ReplyDelete
    Replies
    1. am uitat să-ntreb: de ce nu facea unul dintre vechii membrii/abonaţi o platformă similară Neogenului?

      Delete
  11. La multi multi ani blogului tau! stii cat de mult iti apreciez pasiunea si munca imensa ce o depui! te consider un om deschis, cu inima si gandurile sincere si stiu ca asa va fi mereu! asa ca ii doresc viata lunga si frumoasa blogului tau! si tie toate fericirea pe care-o doresti!:)

    ReplyDelete
  12. Bun găsit în noul an!
    Bun găsit la aniversare!
    La mulţi ani, cu toate cele bune!

    ReplyDelete
  13. La mulţi ani ţie şi blogului tău!Felicitari pentru rezultatele obtinute intr-un timp atat de scurt si multa ,multa inspiratie pt articolele viitoare!
    Numai bine !

    ReplyDelete
  14. La mulți ani, atât ție cât și blogului! Îmi place ce am văzut la prima vedere, aștept să-l descopăr în profunzime :)

    ReplyDelete
  15. Daca asta iti doresti,spun si eu multi ani inainte,dar e foarte important talentul tau de a povesti, modul direct si sincer.Prin asta ti-ai atras multe persoane,nu stiu cate sunt sincere prin comentariile lor.Prea sunt numai de bine.Tu mi-ai spus direct ce nu ti-a placut la o postare si am fost incantata de observatie.Iti doresc multa bafta in viata si in inspiratie.Cu bine!

    ReplyDelete
  16. la multi ani blogului tau!
    sa-l faci si mai mare si mai frumos!nu am nici un dubiu ca o sa-ti iasa! :)
    te pop! :)

    ReplyDelete
  17. Zic şi eu la mulţi blogului tău! Şi la cât mai multe articole de toate felurile - cu poveşti, cu fotografii, cu happy stuff :)

    ReplyDelete
  18. La mulţi ani fericiţi, dragă Elly!
    Îţi doresc din inimă un An Nou cât mai bun, cu sănătate, bucurii şi împliniri, alături de cei dragi!
    Numai bine să-ţi fie şi...mulţi ani şi blogului tău, unde ne aduci atâtea lucruri frumoase! :-)

    ReplyDelete
  19. La multi ani si cat mai multe articole :) O placere sa te citesc..

    ReplyDelete
  20. La multi ani blogului tau Elly!
    Al meu are 7 luni dar sincera sa fiu cate-o data ma gandesc sa ma opresc! Nu stiu, am asa dubii ca nu voi tine "steagul sus" multa vreme...
    Tie îti doresc spor la scris si multi cititori! :))

    ReplyDelete
  21. Cat mai multe articole de acum inainte !
    Mie imi place cum povesteti tu diverse intamplari din trecut unele poate imaginare, altele reale. Foarte rar ma atrag genul asta de povesti (din trecut, despre cineva, candva) dar la tine le caut. Ai un stil cursiv de narator entuziast care pune suflet!

    ReplyDelete
  22. La mulţi ani blogului tău şi la mulţi ani şi ţie! Să ai spor la scris în anul ce tocmai a început, multă inspiraţie, sănătate şi clipe fericite despre care să povesteşti!
    Te pup!

    ReplyDelete
  23. Pentru un singur si prim an, blogul tau s-a descurcat extrem de bine... Mai bine ca ale altora... Da', ma rog, unii nu prea sa vad sa citeasca pe intuneric :)))

    Glumeam, comparatiile nu-si au rostul. Fiecare o face in modul sau.

    Asadar, spor pe mai departe!

    ReplyDelete
    Replies
    1. P.S. Dintre toate pozele de pe blog, tocmai aia cu tine s-a gasit sa fie "miscata"...

      Delete
  24. Doar un an? Precoce... ar fi trebuit să meargă de-a bușilea, ori el merge bine in picioare (Te-ai prins, despre blog vorbeam :))
    Numai bine îți doresc!

    ReplyDelete
  25. La cât mai multe zile de 3 Ianuarie îi urez blog-ului tău. Eu am început pe 22 Februarie 2012, deci nu cu mult după tine. Spre bucuria mea însă, te-am cunoscut în scurt timp, când ţi-am comentat pentru prima oară, pe 13 Mai, la "Vineri 13". De atunci n-ai mai scăpat de mine. :) Sunt mai rău că râia... :))
    Nu ştiu restul lumii cum te percepe, dar eu nu m-aş mai simţi în largul meu dacă în discuţiile cu tine n-ar există şi contraziceri argumentate. Unanimitatea şi reciproca aprobare, duse la infinit, mi se par cel puţin plictisitoare, ca să nu spun şi altfel...

    ReplyDelete
  26. La multi ani blogului tau! Esti "tinerica", credeam ca ai mai multi ani de activitate; bine ca nu trebuie sa-ti zic "tanti".:))Eu fac un an abia in vara, o sa-mi fac bilantul la taierea de mot, desi sunt departe de performantele tale. Dar ma straduiesc...Si imi place!:)Asa cum imi place sa trec zilnic pe la tine.

    ReplyDelete
  27. la multi ani, pentru 2013, sanatate si bucurii, împlinirea idealurilor! la multi ani si blogului tau! cât mai multa inspiratie si cât mai multi prieteni sinceri!

    ReplyDelete
  28. La multi ani, sa cresti mare:) ...ai pagerank-ul 3, asa ca nu-i rau deloc!

    ReplyDelete
  29. La multi ani blogului tau, Elly! Este unul dintre locurile unde revin mereu cu placere, unde stiu ca voi gasi informatii interesante, pareri bine formulate, imagini surprinse de mana de artist.
    Vreau sa iti multumesc pentru toate cuvintele frumoase, pentru tot acest timp in care ai fost mereu "la datorie", in care mi-ai oferit atat de multe.

    ReplyDelete
  30. La cat mai multi ani, idei, postari !! Inspiratie sa ai !!!

    ReplyDelete
  31. La multi ani...VOUA si tot binele din lume!

    ReplyDelete